Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Örebro - 16 augustus

Örebro – vrijdag 16 augustus 2019 - Start: 18.20

Örebro is de baan waar het dit weekend gaat gebeuren. Vrijdag staan de E3 Consolation en de Hästägarpokalen op het programma en zaterdag wordt op de baan in het midden van Zweden de V75 verreden en de grote finales van de E3 over de mijl. Prachtige sport dus zaterdag maar ook de vrijdagmeeting is meer dan de moeite waard met elf goed bezette races. Björn Goop is een rijder om te volgens want de sympathieke Zweed rijdt diverse kanspaarden. De eerste race is om 18.20 uur.

Race 1 - E3 Bonus – Treåringslopp, 2140 meter bandenstart  

In deze openingsrace krijgt Il Capitano (1) de favorietenrol toebedeeld met Claes Sjöström. De driejarige ruin was in al zijn drie starts geplaats en staat voor een overwinning. Naast hem start Simb Rubinette (2). De merrie van Roger Walmann debuteerde in Lindesberg met een derde plaats in een snelle tijd. Dragon Speed D.S. (7) was zelf nog sneller. Het is even de vraag hoe zij in de koers komt te liggen. Jåkupp Erik (6) heeft de snelheid in huis om zich te plaatsen. Acorn Kronos (9) kon in haar laatste twee starts weinig uitrichten. Aan haar kwaliteit zal het niet liggen. Die is aanwezig.

Plaats 1:    Il Capitano (1) 
Plaats 2:    Simb Rubinette (2)
Plaats 3:    Dragon Speed D.S. (7)
Plaats 4:    Jåkupp Erik (6)

 

Race 2 - Närkes Traktorcenters lopp - Treåringslopp Ston, 2100 meter autostart  

Op de baan van Åby maakte Princess Kloster (1) een prima debuut waarin zij tweede werd. Ze moest toen beginnen vanuit het tweede gelid. Ze liet een goede indruk achter. Ook van Digital Literacy (3) verwachten we het een en ander. De pupil debuteerde in de E3 Bonus - Treåringslopp Ston en werd gelijk tweede. Ze staat nu wel iets zwaarder. Stalgenoot Intercepted (4) werd in diezelfde koers op één lijn derde. Zij moest echter wel beginnen in het tweede gelid. Ditmaal wordt zij gereden door Ulf Ohlsson. De prestaties van Jula Madonna (6) vertonen een stijgende lijn. Björn Goop brengt wat extra’s dus een hoge klassering moet er opnieuw inzitten. Bling Bling (10) is snel en zou met een overwinning niet verbazen.

Plaats 1:   Princess Kloster (1)
Plaats 2:   Jula Madonna (6)
Plaats 3:   Intercepted (4) 
Plaats 4:   Bling Bling (10)

 

Race 3 –  Assistancekårens lopp, 2100 meter autostart

Opnieuw een kanspaard voor Björn Goop in de vorm van Pine Muscle (8). De ruin had een snelle laatste vijfhonderd meter in de benen in een race waarin hij de gehele weg de leiding had. Nu heeft hij een startpositie aan de buitenkant. De Timoko-dochter Resava Princess (4) heeft het qua startnummer beter getroffen. Bij haar debuut pakte zij gelijk het tweede geld. Ook nu ligt een hoge klassering in het verschiet. Västerbo Imtheman (9) verschijnt met twee overwinningen op rij aan de start. In die vorm zijn er kansen op een derde overwinning. Verder noemen we nog Lumbermans Kalle (11) die heel goed debuteerde in Lindesberg met een tweede plaats. In die race ging hij lang aan de leiding.

Plaats 1:   Pine Muscle (8)
Plaats 2:   Resava Princess (4)
Plaats 3:   Västerbo Imtheman (9)
Plaats 4:   Lumbermans Kalle (11)

 

Race 4 - Hästägarpokalen, 2140 meter bandenstart

Elf deelnemers verdeeld over drie startvakken. In het laatste vak start de lokale favoriet Lucifer Lane (11) op 2180 meter. Hij liep de laatste keren hele goede tijden. Het resulteerde nog niet in een overwinning maar dat lijkt een kwestie van tijd. Hij moet oppassen voor Wollafur (10) die recentelijk won over de middenafstand in een hele sterke tijd. Björn Goop is vandaag zijn stuurman. Colonello (6) en  Hotter Than Hell (7) zijn beide in goede vorm. Wellicht kunnen zij hun twintig meter startvoordeel uitbuiten. In het eerste vak op 2140 meter begint O.M.Easton (1) bleef bij zijn debuut ongeplaatst. Vorig jaar had hij een sterke periode.

Plaats 1:   Lucifer Lane (11)
Plaats 2:   Wollafur (10)
Plaats 3:   Colonello (6)
Plaats 4:   Hotter Than Hell (7)

 

Race 5 - E3 Consolation - Ston, 1609 meter autostart

Wordt het de avond van Björn Goop? Opnieuw heeft de succesvolle Zweed een kanspaard in handen. Ditmaal de door hem getrainde Blissful Ignorance (1) die na twee overwinningen vervolgens ongeplaatst bleef over de mijl, maar wel in een prachtig nieuw record van 1.13,4. De legendarische Fin Pekka Korpi gaat proberen om met She Rains (2) tegenstand te bieden. De dochter van Zola Boko is toe aan een overwinning. De sprint ligt haar en dan heeft zij het getroffen met dit startnummer. Visual Condition (7) is een paard met snelheid. De laatste malen liep ze tweemaal in de 1.13. Dan doe je mee. Verder noemen we nog Kentin Day (9) voor een klassering.

Plaats 1:   Blissful Ignorance (1)
Plaats 2:   She Rains (2)
Plaats 3:   Visual Condition (7)
Plaats 4:   Kentin Day (9)

 

Race 6 - ICA Torghallen Jouren Sojas lopp, 2100 meter autostart

Een race zonder uitgesproken favoriet. We gaan voor Smokey Herman (3) die de laatste keer ouderwets acteerde. Hij won het ruim over 2640 meter in een prima tijd. Björn Goop rijdt hem deze keer. Ook stalgenoot Digger Lord (1) maakt goede kansen. De zoon van Digger Crown is in goede vorm. Wordt het één van deze twee Ulf Stenströmer-pupillen of gaat toch iemand anders met de overwinning aan de haal. Vanuit het tweede gelid moet Araw Hoss (12) beginnen. De Finse ruin van Timo Nurmos moet op grond van zijn laatste races een hoofdrol kunnen vertolken. Ook Davy Jones Sisu (6) hoort thuis in ons rijtje van kanspaarden.

Plaats 1:   Smokey Herman (3)
Plaats 2:   Araw Hoss (12)
Plaats 3:   Digger Lord (1)
Plaats 4:   Davy Jones Sisu (6)

 

Race 7 -  E3 Consolation - Hingstar/Valacker, 1609 meter autostart

In deze E3 Consolation rekenen we op Juncio Boko (7) met Per Lennartsson. De driejarige hengst heeft talent maar komt voor het hele grote werk nog iets tekort. Deze opdracht past hem goed. Karat Band (9) is de grootverdiener in dit veld. Over de mijl heeft hij het startnummer tegen. Make A Dream H.C. (5) hield aan zijn laatste start een mooi nieuw record over van 1.12,7. Met een dergelijke tijd in de benen zijn er winstkansen. Staro Nashville (8) liet al goede dingen zien. Joakim Lövgren heeft kansen met de nakomeling van Sebastian K.

Plaats 1:   Juncio Boko (7)
Plaats 2:   Karat Band (9)
Plaats 3:   Make A Dream H.C. (5)
Plaats 4.   Staro Nashville (8)

 

Race 8 - E3000 - Stayerlopp, 3140 meter bandenstart

Twaalf stayers over ruim drie kilometer. Ready To Roll (1) kan goed uit de voeten over deze afstand. Hij heeft bovendien een mooi nummer om deze koers in zijn voordeel te beslissen. Hij zal echter moeten oppassen op Juan (9) met Joakim Lövgren. Die treft zijn favoriete afstand. Het wordt zijn achtste race over drie kilometer van dit seizoen. Waikiki Silvio (8) is geen ervaren stayer. Hij liep echter eenmaal over 2660 meter en dat leverde een goede tweede plaats op. Dat was verleden jaar. Björn Goop zal vol vertrouwen deze koers in gaan. De vorm van het paard is goed. O.P.Q.C. (11) maakt het plaatje compleet van de kanshebbers. 

Plaats 1:  Juan (9)
Plaats 2:  Ready To Roll (1)
Plaats 3:  Waikiki Silvio (8)
Plaats 4:   O.P.Q.C.  (11)

 

Race 9 - Diamantstoet, Försök 3 - Spårtrappa (Final Solvalla 29 september), 2100 meter autostart.

In deze race wordt gestart op winsom. De minst verdienende is Queen Neo (1) van Peter Untersteiner. De vierjarige merrie heeft haar goede vorm van verleden jaar goed meengenomen naar dit seizoen. Edrica (4) is heel constant met aar prestaties. Haar laatste start leverde een overwinning op. Global Wonderful (6) heeft de klasse in huis om een rol te spelen. De start is hierin bepalend. Dat geldt min of meer ook voor Ies Juvel (8) wiens vorm overigens prima is. Verder pakken we uit het tweede gelid Veams Benelli (10) en Dixie Brick (11) erbij. Een leuke open race.

Plaats 1:   Queen Neo (1)
Plaats 2:   Edrica (4)
Plaats 3:   Dixie Brick (11)
Plaats 4:   Global Wonderful (6)

 

Race 10 - 3-åriga och äldre 20.001 - 65.000 kr. Körsvenskrav kat. 4., 2100 meter autostart.

De door Per Lennartsson getrainde Son Of Quarcio (5) zette zijn laatste start om in een overwinning. Hij hield daar tevens een nieuw record aan over. In deze race kan hij op herhaling. Hij kan zich geen misstap permitteren met Sunset Brizard (7) die in haar laatste drie starts tweemaal wist te winnen. Ook zij hield aan haar laatste start, waarin zij tweede werd, een mooi nieuw record over. Demain Fatigue (1) is een ideaal paard voor het plaatsspel. Zij finishte al vijfmaal bij de eerste drie. Winnen lijkt een lastige opgave. De vanuit het tweede gelid startende She Follow Me (12) noemen we voor een klassering.

Plaats 1:   Son Of Quarcio (5)
Plaats 2:   Sunset Brizard (7)
Plaats 3:   Demain Fatigue (1)
Plaats 4:   She Follow Me (12)

 

Race 11 - 3-åriga och äldre 50.001 - 235.000 kr. Körsvenskrav kat. 3., 2140 meter bandenstart.

In deze laatste race van de dag is Livi Oboy (3) in beeld voor een overwinning. De driejarige ruin is zijn carrière hoopvol begonnen en zegevierde in zijn tweede start. Hij heeft twintig meter voor op de overige kanspaarden. Verder is Knightgi (5) nog het vermelden waard in het eerste band. De prestaties vertonen een stijgende lijn. Global Wildlife (9) liep de laatste keer een goede race. In die vorm zijn er kansen maar er moet eerst twintig meter worden goed gemaakt op Livi Oboy. Zingy Kronos (14) en Fighter Marke (13) kunnen het de favoriet nog lastig gaan maken.

Plaats 1:   Livi Oboy (3)
Plaats 2:   Global Wildlife (9)
Plaats 3:   Zingy Kronos (14) 
Plaats 4:   Knightgi (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.