Toekomstige races

Nederland
 • Alkmaar 21.05
  • R1: Trio Poolgar. €1.750
  • R2: Trio Poolgar. €1.500
  • R3: Trio Poolgar. €1.500
  • R4: V5 Poolgar. €2.000
  • R5: Trio Poolgar. €1.750
  • R6: Trio Poolgar. €1.750
  • R7: Trio Poolgar. €2.500
  • R8: Kwt Poolgar. €2.000

Prix d'Amerique Blog

 
 

Over ruim een maand zijn alle ogen in de drafsport gericht op Vincennes, waar op zondag 28 januari de Prix d'Amerique 2018 op het programma staat. De internationale Groep I race die beschouwd wordt als de grootste drafkoers ter wereld. Wij Nederlanders hadden de afgelopen jaren natuurlijk vooral aandacht voor Timoko, die in 2015 derde en in 2016 tweede werd. Helaas zat er bij zijn laatste optreden geen overwinning meer in.

Dit jaar dus geen Nederlandse deelname, maar dat neemt niet weg dat de koers nog altijd een absoluut hoogtepunt op de kalender is. Bold Eagle gaat voor zijn derde overwinning op rij. Weet hij het waar te maken, of wordt het toch één van de vele concurrenten?

Via dit blog volgen wij de aanloop naar de Prix d'Amerique op de voet en lees je alles wat je moet weten over de koers der koersen.

 

 
Donderdag 25 januari 2018
 

De laatste zondag van januari is nog maar een paar dagen van ons verwijderd. Achttien paarden zullen met elkaar de strijd aangaan en op voorhand lijkt het een tweestrijd tussen de grootmachten te gaan worden. Aan de ene kant het thuisland Frankrijk, aan de andere kant het sterke Zweden. De Franse hebben met een tweevoudig winnaar en een herboren tank twee aardige troeven in handen. De Zweden hebben met een jaargangstopper en een Amerikaanse import ook enorm sterke kaarten in handen. Wie zal aan het langste eind trekken?

Lees Meer...
 

 
Maandag 22 januari 2018
 

De laatste week van januari is aangebroken en dat betekent dat de laatste zondag van januari ook rap dichterbij aan het komen is. Deze zondag zullen achttien paarden aan het vertrek staan in de meest prestigieuze, zwaarste en indrukwekkendste koers ter wereld. In de koers der koersen zal om elke centimeter gevochten gaan worden en zal er geen millimeter worden weggegeven. Wie gaat er aan de haal met de €450.000 en eeuwige roem.

Lees Meer...
 

 
Donderdag 18 januari 2018
 

In november begonnen we met de eerste B-koers, nu vier B-koersen en twee leeftijdskoersen later zijn alle voorbereidingen richting de Prix d’Amérique afgerond en kunnen de grote kanonnen opgewarmd en geprepareerd worden voor de laatste zondag van januari. In de koers om €1.000.000 staat er enorm veel op het spel, naast de eeuwige roem die hiermee gepaard gaat. Over ruim een week weten we wie zich een jaar lang titelverdediger van de Prix d’Amérique mag noemen, tot die tijd blijft het speculeren..

Lees Meer...
 

 
Maandag 15 januari 2018
 

Het aftellen is nu echt begonnen, nog 13 dagen tot de Prix d’Amérique

 

In november begonnen we met de eerste B-koers, nu vier B-koersen en twee leeftijdskoersen later zijn alle voorbereidingen richting de Prix d’Amérique afgerond en kunnen de grote kanonnen opgewarmd en geprepareerd worden voor de laatste zondag van januari. In de koers om €1.000.000 staat er enorm veel op het spel, naast de eeuwige roem die hiermee gepaard gaat. Over iets minder dan twee weken weten we wie zich een jaar lang titelverdediger van de Prix d’Amérique mag noemen, tot die tijd blijft het speculeren..

Lees Meer...
 

 
Vrijdag 12 januari 2018
 

Grand Prix d’Amérique 2018: een juweel van een koers 

Zo’n twee weken voor de Prix d’Amérique lijkt het een enorm interessante editie te gaan worden zonder een uitgesproken favoriet. De Franse keizer wankelt al maanden op zijn troon in de Franse hoofdstad, terwijl de jonge God uit Zweden alleen maar geïmponeerd heeft op zijn thuisbodem en zijn tegenstanders verpulverde in de Prix Tenor de Baune. Daarnaast liggen nog een Amerikaanse import op de loer, een Franse krachtpatser die ineens door lijkt te hebben hoe hij moeten starten en een Franse merrie die beter lijkt dan ooit maar vooralsnog niet zeker is van een startplaats.

Lees Meer...
 

 
Dinsdag 2 januari 2018
 

Propulsion heer en meester, Bold Eagle moet wederom buigen

Op Oudejaarsdag werd de Prix de Bourgogne verreden, de derde B-koers in voorbereiding op de Prix d’Amérique. Bold Eagle ging, andermaal, als huizenhoge favoriet van start maar wist deze rol weer niet waar te maken. Hij kreeg een perfecte trip, voor Vincennes begrippen, maar moest desondanks genoegen nemen met een tweede plaats. Propulsion was in deze koers heer en meester. Hij won onaangevochten en lijkt klaar om zijn prestatie van vorig jaar in de Prix d’Amérique recht te zetten.

Lees Meer...
 

 
Donderdag 28 december 2017
 

Beste kans sinds Maharajah in 2014 dient zich aan 

Op Kerstavond meldde Readly Express zich voor de tweede maal in zijn loopbaan op Vincennes. Vorig jaar wist hij de finale van de Grand Prix de l’UET op zijn naam te schrijven, ditmaal kwam hij voor een startbewijs in de Prix d’Amérique via de Prix Tenor de Baune. Dit ticket werd simpel binnengesleept middels een enorm eenvoudige overwinning, met een achteloze laatste 500m van 1.08,1! Trainer Timo Nurmos meldde daags na de koers dat zijn pupil verre van geprepareerd was voor een topprestaties, dat beloofd wat zondag 28 januari 2018.

Lees Meer...
 

 
Donderdag 7 december 2017
 

Guarato’s viervoeters versus de wereld.., wie gaat ze tegenhouden? 

Komende zondag de tweede voorbereidingskoers richting de Prix d’Amérique. Traditiegetrouw is dat de Grand Prix du Bourbonnais, een koers waar alle paarden met gelijke kansen op een afstand van 2850m vertrekken. Van gelijke kansen lijkt echter geen sprake te zijn want trainer Sébastien Guarato heeft werkelijk drie kanonnen onder zijn hoede, die zomaar het hele podium op de laatste zondag van januari kunnen bezetten óf zijn er paarden die daar een hoefje voor kunnen steken.

Lees Meer...
 

 
Dinsdag 21 november 2017
 

Opstartproblemen voor grote favoriet Bold Eagle, stalgenoten stelen de show

Op zaterdag kwam de geruchtenmachine langzaam opgang, vaste rijder van Bold Eagle Franck Nivard was vrijdagavond van de sulky geraakt en zou zondag niet in staat zijn om plaats te nemen achter de tweevoudig Prix d’Amérique winnaar. Als vervanger van hem werd Björn Goop gecontracteerd, een enorm interessante combinatie. Zondagmorgen draaide de geruchtenmachine, onder leiding van Pierre Pilarski, opnieuw overuren. Bold Eagle zou te kampen hebben met fysieke problemen en het zou nog maar zeer de vraag zijn of hij aan de start kon komen in de Grand Prix de Bretagne.

Lees Meer...