Toekomstige races

Zweden

Prix d'Amerique Blog

 
 

Over ruim een maand zijn alle ogen in de drafsport gericht op Vincennes, waar op zondag 28 januari de Prix d'Amerique 2018 op het programma staat. De internationale Groep I race die beschouwd wordt als de grootste drafkoers ter wereld. Wij Nederlanders hadden de afgelopen jaren natuurlijk vooral aandacht voor Timoko, die in 2015 derde en in 2016 tweede werd. Helaas zat er bij zijn laatste optreden geen overwinning meer in.

Dit jaar dus geen Nederlandse deelname, maar dat neemt niet weg dat de koers nog altijd een absoluut hoogtepunt op de kalender is. Bold Eagle gaat voor zijn derde overwinning op rij. Weet hij het waar te maken, of wordt het toch één van de vele concurrenten?

Via dit blog volgen wij de aanloop naar de Prix d'Amerique op de voet en lees je alles wat je moet weten over de koers der koersen.

 

 
Donderdag 7 december 2017
 

Guarato’s viervoeters versus de wereld.., wie gaat ze tegenhouden? 

Komende zondag de tweede voorbereidingskoers richting de Prix d’Amérique. Traditiegetrouw is dat de Grand Prix du Bourbonnais, een koers waar alle paarden met gelijke kansen op een afstand van 2850m vertrekken. Van gelijke kansen lijkt echter geen sprake te zijn want trainer Sébastien Guarato heeft werkelijk drie kanonnen onder zijn hoede, die zomaar het hele podium op de laatste zondag van januari kunnen bezetten óf zijn er paarden die daar een hoefje voor kunnen steken.

Lees Meer...
 

 
Dinsdag 21 november 2017
 

Opstartproblemen voor grote favoriet Bold Eagle, stalgenoten stelen de show

Op zaterdag kwam de geruchtenmachine langzaam opgang, vaste rijder van Bold Eagle Franck Nivard was vrijdagavond van de sulky geraakt en zou zondag niet in staat zijn om plaats te nemen achter de tweevoudig Prix d’Amérique winnaar. Als vervanger van hem werd Björn Goop gecontracteerd, een enorm interessante combinatie. Zondagmorgen draaide de geruchtenmachine, onder leiding van Pierre Pilarski, opnieuw overuren. Bold Eagle zou te kampen hebben met fysieke problemen en het zou nog maar zeer de vraag zijn of hij aan de start kon komen in de Grand Prix de Bretagne.

Lees Meer...