Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Pontchateau - 17 maart

Pontchateau – zondag 17 maart 2019 – Start 12.05 uur

Race 1: Prix R.C.A.

De Guarato pupil Giuliano (10) is hier onze favoriet, hij doet het dit jaar goed en won zijn laatste start. Mooi ingeschreven tegen de winsomgrens heeft hij hier een eerste kans. Tegenstand zal komen van Grande Galaxie (11) die al de nodige ervaring heeft en bovendien al eens een 1'16 tijd liep. Ook General de Connee (9) was al zo snel maar hij is af en toe foutief. Buiten de fouten doet hij hier mee voor het podium. Golden Visais (7) begon zijn carriere uitstekend maar was de laatste keer foutief, herstel is hier mogelijk. Getz (5) won zijn enige start in Graignes en zal hier proberen zijn ongeslagen status te handhaven. Tenslotte kan de trouwe Ginkgo Rocq (4) hier weer een plaatsgeld mee naar huis nemen.  

Plaats 1: Giuliano (10)
Plaats 2: Grande Galaxie (11)
Plaats 3: General de Connee (9)
Plaats 4: Golden Visais (7)
Plaats 5: Getz (5)

 

Race 2: Prix de la Societe des Courses de Nantes

Een lastig te ontcijferen koers voor leerling pikeurs. Wij proberen het met Cosmos d'Isop (7), die vorig jaar drie zeges op rij scoorde en in zijn laatste start aantoonde weer in een stijgende vorm te zijn. Hij staat mooi ingeschreven in het eerste band. Dollar Gede (11) won drie van zijn laatste zes starts en is ondanks de voorgift een gevaarlijke tegenstander.  Druss de Guez (13) uit de stal van Jean Michel Bazire komt van rust maar loopt zonder ijzers waarmee de ambities duidelijk zijn. Deveria (12) is trouw en heeft een goed record. Haar laatste start onder het zadel was prima. Citrus de Sommaire (4) is erg trouw wat in dit genre een voordeel is. Hij kan profiteren van de startpositie in het eerste band, net als Duchesse de Sassy (1) die ook nauwelijks weet wat galopperen is.   

Plaats 1: Cosmos d'Isop (7)
Plaats 2: Dollar Gede (11)
Plaats 3: Druss de Guez (13)
Plaats 4: Deveria (12)
Plaats 5: Citrus de Sommaire (4)

 

Race 3: Prix de PMU Le Vincennes – Pontchateau

Faarron de Viette (9) staat hier perfect ingeschreven in het eerste band en de pupil van de familie Abrivard is onze favoriet. First de Tess (7) werd de laatste keer uitgeschakeld na twee goede koersen en wij rekenen hier zonder ijzers op herstel. Fakir du Lupin (1) bleef na twee zeges in Nantes op deze baan steken op een 5e plaats. Hij loopt hier net als bij zijn overwinningen nu weer met ijzers en we verwachten hem daarom weer voorin. Farandola Bella (4) heeft het snelste record van dit veld en toont aan weer komende te zijn, zij doet mee voor de betere plaatsgelden samen met Feria de Bertange (6), die hier zonder achterijzers loopt en dit jaar al twee goede podiumplaatsen scoorde. Fosbury (8) tenslotte was vorig jaar in uitstekende vorm maar dit jaar lukte het in twee starts nog niet, herstel is mogelijk.

Plaats 1: Faarron de Viette (9)
Plaats 2: First de Tess (7)
Plaats 3: Fakir du Lupin (1)
Plaats 4: Farandola Bella (4)
Plaats 5: Feria de Bertrange (6)

 

Race 4: Prix de la Ville de Pontchateau

Een erg open montédraverij waarin wij het proberen met Escape de Houelle (5) die uit een gerenommeerde stal komt en zonder ijzers en met Alexandre Abrivard een goede kans heeft in het eerste band. Delta de la Vallee (11) is erg trouw en heeft een mooie inschrijving tegen de winsomgrens. Enna de Pommeraye (9) liep laatst een nette koers na een aantal teleurstellingen en zij kan de stijgende lijn vasthouden in dit niet al te sterke veld. Daisy du Clos (13) was in haar laatste vier starts tweemaal winnaar en tweemaal derde en ondanks de voorgift moeten we haar hier serieuze kansen toedichten. Diamant du Plaix (6) is grillig maar heeft een snel record en bovendien de steun van Matthieu Abrivard, pas op voor hem! Eaustie Meslinoise (12) won dit jaar al in Cordemais en kan hier een plaatsgeld belopen.

Plaats 1: Escape de Houelle (5)
Plaats 2: Delta de la Vallee (11)
Plaats 3: Enna de Pommeraye (9)
Plaats 4: Daisy du Clos (13)
Plaats 5: Diamant du Plaix (6)

 

Race 5: Prix Dominique David

Emeraude du Vif (6) is in goede vorm en staat er mooi in in het eerste band, zij kan hier een voorname rol gaan spelen. El Nina Fligny (11) is trouw en hier zonder ijzers is zij een gevaarlijke tegenstander, net als Echo d'Uka (8), die ook zonder ijzers op pad gaat en de steun heeft van Alexandre Abrivard. Achter deze paarden is de snelle Envolee Destinee (15) erg gevaarlijk, de snelle merrie van Thierry Duvaldestin loopt hier zonder ijzers en de voorgift lijkt overkomelijk. Elegant de Tess (2) is erg trouw en presteert in beide disciplines, ook hij treft vandaag een toprijder op de sulky. Ecu du Parc (3) tenslotte kan van kop af ver komen als hij foutloos rond gaat, Sebastien Ernault is de kundige rijder van dienst.

Plaats 1: Emeraude du Vif (6)
Plaats 2: El Nina Fligny (11)
Plaats 3: Echo d'Uka (8)
Plaats 4: Envolee Destinee (15)
Plaats 5: Elegant de Tess (2)

 

Race 6: Prix Yvonnick Bodin

Expresso Good (14) lijkt weer op de goede weg. Hij deed het afgelopen najaar uitstekend met onder andere een zege op Vincennes maar was daarna van slag. Na zijn recente 6e plaats op deze baan met ijzers loopt hij nu weer zonder achterijzers en we verwachten hem voorin. Eva de la Mortrie (10) won drie van haar laatste vier starts en doet hier weer mee voor een hoge klassering. Egerie de Bannes (8) is beter dan haar verrichtingen doen vermoeden en de recente 2e plaats geeft hoop voor de toekomst. Eldorado Peneme (3) is ook weer komende en gaat hier zonder ijzers op pad, hetgeen zijn kansen aanmerkelijk vergroot. Ook Epicure (5) gaat zonder hoefbeslag op pad en de trouwe ruin doet weer mee voor een plaatsgeld, net als Easy And Nice ER (6), gefokt door en in eigendom van de Nederlandse familie Burggraaf. De merrie komt van rust maar presteerde vorig jaar erg goed op de provinciebanen.

Plaats 1: Expresso Good (14)
Plaats 2: Eva de la Mortrie (10)
Plaats 3: Egerie de Bannes (8)
Plaats 4: Eldorado Peneme (3)
Plaats 5: Epicure (5)

 

Race 7: Prix Conseil Departemental de Loire Atlantique

Dahlia du Bon Air (14) is in topvorm en staat er hier gedeclasseerd in. Hij won dit jaar zijn laatste vier starts onder het zadel en niets lijkt een nieuw succes in de weg te staan. De tegenstanders hebben geen van allen aansprekende laatste prestaties waardoor de strijd om de 2e plaats erg open is. Wij proberen het met Vrag Dinamo (11), die weer komende lijkt en bewezen is in dit genre. Divine de l'Iton (2) is trouw en loopt zonder ijzers met een goede leerling (40 overwinningen). Zij komt in beeld voor een van de betere plaatsgelden samen met Vro Leon (13), die het vorig jaar goed deed onder het zadel en hier terugkeert in zijn favoriete discipline. Akila du Vieuxcour (5) en Vick de la Nade (9) hebben geen mooi prestatielijstje maar met de steun van goede jockeys kunnen zij een rol spelen in de aankomst.

Plaats 1: Dahlia du Bon Air (14)
Plaats 2: Vrag Dinamo (11)
Plaats 3: Divine de l'Iton (2)
Plaats 4: Vro Leon (13)
Plaats 5: Akila du Vieuxcour (5)

 

Race 8: Prix Conseil Regional des Pays de Loire

Diego d'Uka (16) lijkt hier het paard van de koers. Hij doet het goed op Vincennes en is speciaal voorbereid op deze mooie koers. Ook Chacha de Gontier (15) met Alexandre Abrivard heeft een serieuze kans op een hoge klassering, de merrie is in topvorm. Beau d'Arquenay (11) won zijn laatste koers en staat perfect ingeschreven tegen de winsomgrens. Hij kan onze favorieten lang partij bieden. Django des Iles (8) is in vorm en loopt hier zonder ijzers hetgeen hem een gevaarlijke tegenstander maakt. Aan Sebastien Ernault de taak om hem een goed koersverloop te geven. Voor de plaatsen komen Brise des Ulmes (6), in vorm en zonder ijzers, alsmede Dreamer de Chenu (14) in aanmerking. De laatste won dit jaar al twee koersen maar was ook driemaal foutief maar op een goede dag zou hij ver kunnen komen.

Plaats 1: Diego d'Uka (16)
Plaats 2: Chacha de Gontier (15)
Plaats 3: Beau d'Arquenay (11)
Plaats 4: Django des Iles (8)
Plaats 5: Brise des Ulmes (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.