Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Pont De Vivaux - 30 januari

Marseille Vivaux  – woensdag 30 januari 2019 – Start 16.22 uur

Race 1: Prix de Vittel

Een openingskoers waarin Butterfly Elde (15) met succes meters kan voorgeven gezien zijn goede laatste koers in Cagnes, hij is onze favoriet samen met Bodega Del Arte (11) die deze keer vanuit het tweede band moet komen maar die toch een serieuze kans heeft. Mooi ingeschreven aan de kop vinden Delta du Poret (7) en Diana Jiel (8) prima koerscondities en ook zij hebben aspiraties voor de eerste plaatsen, net als Daystar (1) die zijn rijder en de wedders de laatste keer aan de start in de steek liet maar die hier weer ons vertrouwen verdient. Carla de Rouaisse (4) is meer bekend uit de amateurkoersen maar zij heeft hier een kans indien ze foutloos blijft, terwijl we benieuwd zijn naar de ontwikkeling van Binky (13) in deze regio die uit de training van Jean-Michel Baudouin komt. Dream of Job (2), toevertrouwd aan de goede zorgen van de in prima vorm verkerende David Békaert, kan voor een verrassing zorgen zelfs als zijn marge beperkt is.

Plaats 1: Butterfly Elde (15)
Plaats 2: Bodega del Arte (11)
Plaats 3: Delta du Poret (7)
Plaats 4: Diana Jiel (8)
Plaats 5: Daystar (1)

 

Race 2: Prix de l'Huveaune

De mooie koersen volgen elkaar op voor Diquem (4) die hier won en nu opnieuw aan kop mag vertrekken met goede vooruitzichten. Hij zal echter deze keer moeten afrekenen met Dickens du Vivier (2) die in topvorm is en eind vorig jaar won over deze afstand. Défi Nay (5) eindigde dicht bij onze favoriet en komt vanzelfsprekend na deze paarden in beeld met Don Juan Captain (15) en Denver du Bourg (12), die in deze volgorde dicht bij elkaar finishten op 8 januari en die hier weer kansrijk zijn. Dear Money (13) is niet erg regelmatig maar heeft op een goede dag een kans. Dalton Boy (10), erg mooi geplaatst, doet mee voor de plaatsen want hij heeft niet al teveel marge op dit niveau, met Dazibao (6) voor wie hetzelfde geldt.

Plaats 1: Diquem (4)
Plaats 2: Dickens du Vivier (2)
Plaats 3: Defi Nay (5)
Plaats 4: Don Juan Captain (15)
Plaats 5: Denver du Bourg (12)

 

Race 3: Prix Ourasi

Een koers voor 5-jarigen waarin Envoûtante de Kacy (12), die grote indruk maakte op deze afstand, een tweede opeenvolgende zege kan behalen in dit veld. Zij moet hiervoor voorblijven op Elite d'Avril (7) die deze afstand erg waardeert en die zonder twijfel voorbereid is op deze koers, maar ook Ernestina (14), die na een heroptreden nu zonder ijzers loopt. Ellenita (9) stelde de laatste keer teleur maar vindt een mooie gelegenheid om zich te herstellen, minstens met een plaatsgeld, terwijl Emilie de Bry (11), die lang afwezig was, snel weer van zich zal laten horen. Ellaurence Sprint (5), deze keer zonder ijzers, komt in beeld voor een plaats met Etincelle de Feu (13), indien zij foutloos het parcours aflegt.

Plaats 1: Envoutante de Kacy (12)
Plaats 2: Elite d'Avril (7)
Plaats 3: Ernestina (14)
Plaats 4: Ellenita (9)
Plaats 5: Emilie de Bry (11)

 

Race 4: Prix de Russatel

Een koers voor 4-jarige merries waarin Frida (6) deze keer zonder achterijzers loopt na al enig talent te hebben getoond en zij mag hopen op een overwinning nu ze mooi staat ingeschreven aan de kop van het veld. Fantasia de Ligny (15) is een toonbeeld van trouw die haar verdiende overwinning scoorde in Cagnes en zij kan hier succesvol meters voorgeven, terwijl Feline de Miranda (7) ook voor het eerst zonder achterijzers loopt en daarmee een goede kans heeft. Funny Pierji (13), loopt rondom zonder ijzers en kan zich herstellen, zij komt na de eerder genoemde paarden samen met Febe Cadence (9), in vorm en prachtig ingeschreven tegen de winsomgrens. Féerie des Brouets (8) deed het onlangs goed en komt in beeld voor de plaatsen met Frimousse de Nuit (14), die we niet te snel moeten afschrijven, en Folie de Bourgogne (3), die progressie zou moeten laten zien na een heroptreden.

Plaats 1: Frida (6)
Plaats 2: Fantasia de Ligny (15)
Plaats 3: Feline de Miranda (7)
Plaats 4: Funny Pierji (13)
Plaats 5: Febe Cadence (9)

 

Race 5: Prix Benjamin

Hengsten en ruins van 4-jaar op de baan in deze koers, met de aanwezigheid van Forever des Noels (8), die geen twijfels luet bestaan bij zijn eerste koers zonder achterijzers en die in dit veld kan gaan voor de tweede zege op rij. Favary (2) is een revanche verschuldigd aan zijn fans en is hier een logische tegenstrever indien hij foutloos blijft, samen met Feeling d’Ourville (10), die hier voor het eerst zonder ijzers loopt, en Far West Turgot (6), bij wie het verleidelijk is om hem weer mee te nemen. Flash Picard (5) is geen vastigheidje maar het feit dat hij zonder achterijzers loopt kan hem helpen, en hij completeert onze keuze samen met Filou de Bourgogne (1), die al talent toonde in zijn regio.

Plaats 1: Forever des Noels (8)
Plaats 2: Favary (2)
Plaats 3: Feeling d'Ourville (10)
Plaats 4: Far West Turgot (6)
Plaats 5: Flash Picard (5)

 

Race 6: Prix de la Societe du Cheval Francais

Een leerlingenkoers voor 5-jarige paarden waarin Elu d’Urzy (3), in vorm en afkomstig uit een goede stal, een logische favoriet is in het eerste band, hij won begin december over deze afstand. Epicurien (14) staat er mooi in op 25 meter en voert de oppositie aan met Evorev (11), die net als in zijn laatste prima koers zonder ijzers loopt. Eagle Clémaxelle (6) treft hier zijn favoriete afstand en hij doet mee voor de plaatsen met Esope du Bellay (10), weer mee te nemen, Edelweiss Nay (5), zonder ijzers maar die erg kort op zijn vorige koers loopt en Ernest des Angles (4), die we niet mogen weglaten. 

Plaats 1: Elu d'Urzy (3)
Plaats 2: Epicurien (14)
Plaats 3: Evorev (11)
Plaats 4: Eagle Clemaxelle (6)
Plaats 5: Esope du Bellay (10)

 

Race 7: Prix Emile Beauchamp

Een koers onder het zadel waarin Esprit de Faël (7) ons een revanche verschuldigd is na zijn laatste koers op deze baan, en vanuit het eerste band vindt hij een mooie gelegenheid om zich te herstellen. Dottarus (11) moet hier voorgeven maar hij keert terug op de afstand waar hij zijn laatste zege boekte in deze discipline en hij voert de tegenstand aan met Défi du Reynard (9) die een ideale inschrijving tegen de winsomgrens treft. Driverigo d’Eam (13) is er altijd bij momenteel en we verwachten hem in de aankomst samen met Django of Carless (10), die alles kan en in vorm is, terwijl Diego of Carless (12) terugkeert in de monté en met interesse gevolgd dient te worden. Dona de Touchyvon (4) heeft niet veel marge maar kan een plaatsgeld behalen.

Plaats 1: Esprit de Fael (7)
Plaats 2: Dottarus (11)
Plaats 3: Defi du Reynard (9)
Plaats 4: Driverigo d'Eam (13)
Plaats 5: Django of Carless (10)

 

Race 8: Prix de la Valentine

De meeting wordt afgesloten door de amateurs en in deze koers zien we Bambi de Kernas (3) die er altijd bij is en vanuit het eerste band weer eens een zege kan boeken. Hetzelfde geldt voor Chantereine (6) die niets verkeerd doet en op papier ook een eerste kans heeft. In het tweede band loopt Care Love (9) met ijzers maar zij heeft goede papieren omdat zij het in dit soort koersen ook met ijzers al erg goed gedaan heeft, terwijl Bella de la Basle (14) die zonder ijzers loopt een veld als dit aan kan indien alles goed verloopt. Baumont d’Avignère (13), toevertrouwd aan Kassandra Fresneau, lijkt hier een vaste waarde, net als Bon Vent (16), die ook met ijzers loopt maar die goed presteert. Coquine du Manoir (8) vindt een ideale inschrijving aan de winsomgrens en is te volgen voor de mooie plaatsgelden, met Brem Orange (5), die progressie zal kunnen tonen na zijn recente heroptreden.

Plaats 1: Bambi de Kernas (3)
Plaats 2: Chantereine (6)
Plaats 3: Care Love (9)
Plaats 4: Bella de la Basle (14)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.