Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Pornichet - 6 februari

Pornichet  – woensdag 6 februari 2019 – Start 16.22 uur

Race 1: Prix de l'Ile aux Moines

Een maiden voor merries van 3 jaar oud. We proberen het met de pupil van Pia Brandt, In Vero Veritas (10), die voor een overwinning staat. Als voornaamste tegenstanders noemen wij French Pearl (2), die het nodige werk gehad heeft en afkomstig is uit de betrouwbare stal van Joël Boisnard, en de debuterende Souveraine Elusive (13), klaargestoomd door Yann Barberot. Aandacht voor Honey Dream (3), die Henri-Alex Pantall moet geruststellen na twee teleurstellingen, en voor Niniane (11), die een test over de afstand aangaat voor Rodolphe Collet. De verrassing zou kunnen komen van Inari (9), geprepareerd door  Yan Durepaire, van Queenblueandblack (4), in staat tot een verrassing bij haar heroptreden, of van Roca Nivaria (7), die we kennen van de claimkoersen en die voor het eerst dichte oogkleppen zal dragen.

Plaats 1: In Vero Veritas (10)
Plaats 2: French Pearl (2)
Plaats 3: Souveraine Elusive (13)
Plaats 4: Honey Dream (3)
Plaats 5: Niniane (11)

 

Race 2: Prix de l'Ile d'Arz

Een maiden voor 3-jarige hengsten en ruins. Wij geven het vertrouwen aan Méridien (4), die verbetert en door Francis-Henri Graffard voor het eerst van Australische oogkleppen is voorzien, en aan de debuterende Bygeorgemygeorge (12), geprepareerd door de kundige Yann Barberot. Als tegenstanders zien wij vooral Walderbe (6), klaargestoomd door Ralf Rohne, en In Vogue (2), met zorg voorbereid door Eric Libaud voor zijn heroptreden. Tenslotte noemen wij Cosquer Vras (10), die hier gelijk voor een verrassing kan zorgen, Mon Ciel Etoilé (5), die nog kan verbeteren, en Saturno (8), die in de voorhoede eindigde bij de Franse volbloeds in Marseille. 

Plaats 1: Meridien (4)
Plaats 2: Bygeorgemygeorge (12)
Plaats 3: Walderbe (6)
Plaats 4: In Vogue (2)
Plaats 5: Cosquer Vas (10)

 

Race 3: Prix d'Houat

Deze Prix d'Houat, eerste afdeling van de handicap voor stayers, lijkt op maat gemaakt voor de pupil van Pascal Fleurie Change Of Gold (15), die goed presteert in deze categorie in Pornichet en die zijn goede vorm liet zien in een sterker bezette handicap die gewonnen werd door Medha (4) die Peintre Français (5) voorbleef. De tegenstand is echter van formaat met Monsieur Bandido (9), die hier een handicap won op 2 januari over 2100 meter, en met Jardin Fleuri (6), 2e in de referentiekoers van 23 januari voor Spritz Orange (10) en Elyt Of Gold (1). Wij completeren onze keuze met Loublue (7), die al eens won op dit parcours, Crocy (16), die beter kan dan wat hij in zijn laatste start in Chantilly liet zien, en Vision De Roland (3), die het prima doet in de Pur Sang Francais in Pornichet.

Plaats 1: Change of Gold (15)
Plaats 2: Peintre Francais (5)
Plaats 3: Monsieur Bandido (9)
Plaats 4: Jardin Fleuri (6)
Plaats 5: Medha (4)

 

Race 4: Prix des Fosses Blancs

Een maiden voor 4-jarige stayers. Laten we weer vertrouwen hebben in Panatos (4), die dichtbij een zege staat voor Laurent Loisel, en de pupil van Pia Brandt Val Bever (5), die stuitte op een onklopbare tegenstander op dit parcours over 3100 meter. Als tegenstanders noemen wij vooral Choco Roi (2), 4e op dit parcours op 19 januari, en Silvered Wings (16), die een bemoedigende 3e plaats haalde op deze baan op 10 januari. Aandacht voor Ma Favorite (14), voorbereid door Markus Münch met de nodige verwachtingen, en voor Qatar Prince (9), die niet kansloos is in een dergelijk veld. Tenslotte noemen wij Maria's Legacy (6), bij haar heroptreden gelijk in staat tot een verrassing, en God's Art (10), die goed debuteerde in Seiches-sur-le-Loir.  

Plaats 1: Panatos (4)
Plaats 2: Val Bever (5)
Plaats 3: Choco Roi (2)
Plaats 4: Silvered Wings (16)
Plaats 5: Ma Favorite (14)

 

Race 5: Prix d'Hoedic

De tweede afdeling van de handicap voor stayers. Wij hebben opnieuw vertrouwen in de zeer regelmatige pupil van Jean-François Doucet Rudeban (11), die zeer efficient is op de baan van Pornichet. Hij kan tegenstand verwachten van vooral Abou Dream (10), die al won op dit parcours, en van Zlatan Dream (1), die zijn vorm in deze categorie bevestigde in Deauville. Aandacht voor Don Papa (6), die nog een revanche te nemen heeft op Rudeban, en voor Dom Tommy (2), die er gewicht bij heeft gekregen na zijn overwinning op deze baan op 17 december. De verrassing zou kunnen komen van Salerno (3), die het in zijn vier laatste koersen uitstekend deed, of van Drupe (8), 2e in de handicap op dit parcours van 10 januari. Wij completeren onze selectie met Maklau (4), die naar dze koers is toegewerkt door Joël Boisnard.

Plaats 1: Rudeban (11)
Plaats 2: Abou Dream (10)
Plaats 3: Zlatan Dream (1)
Plaats 4: Don Papa (6)
Plaats 5: Dom Tommy (2)

 

Race 6: Prix Ile Dumet

Een claimkoers over 1700 meter. Onze voorkeur gaat uit naar Che Esa (4), die terugkeert in de claimkoersen na het hogerop te hebben gezocht, en naar Fast Charlie (3), die twee van zijn laatste drie koersen won op dit parcours. De strijd is echter nog niet beslist gelet op de aanwezigheid van Dora Bruder (1), op haar gemak in deze categorie en terug in de claimkoersen, en van Zaraganta (5), die onlangs 2e werd in een handicap op dit parcours. Attentie voor Opallia (7), die hier haar vorm bewees over 2100 meter, en voor Météorite (12), die snel kan eindigen. Tenslotte noemen wij nog Rivière Royale (6), 3e op deze baan op 29 december, en Agami (13), in haar categorie.  

Plaats 1: Che Esa (4)
Plaats 2: Fast Charlie (3)
Plaats 3: Dora Bruder (1)
Plaats 4: Zaraganta (9)
Plaats 5: Opallia (7)

 

Race 7: Prix Yawl

Een claimkoers voor 4-jarigen over 1700 meter. Wij stellen opnieuw vertrouwen in Ministrable (1), die twee zeges behaalde op dit parcours met Maryline Eon, en in Fransir Des Mottes (6), die hier een claimkoers over 2100 meter wist te winnen. Achter deze bankpaarden noemen wij Twenty Two Bar (3), die al mooie dingen liet zien op dit parcours, Bafana Linngari (2), die een claimkoers op deze baan won op 10 januari, en Got Awan (5), die zal moeten herstellen na een echec in Deauville. Tenslotte noemen wij Breath Of Life (8), die voor het eerst in een claimkoers loopt.  

Plaats 1: Ministrable (1)
Plaats 2: Fransir des Mottes (6)
Plaats 3: Twenty Two Bar (3)
Plaats 4: Bafana Linngari (2)
Plaats 5: Got Awan (5)

 

Race 8: Prix de Groix

Een claimkoers voor de echte stayers. Laten we het proberen met Irishcafé (1), die het al goed deed over de afstand en door Norbert Leenders hier uitgerust wordt met Australische oogkleppen,en Etatinka (3), die hier goed liep over 2400 meter. De oppositie wordt aangevoerd door Rouxeville (5), afkomstig uit een gerenommeerd entrainement, en door King Bowl (9), die actief mee deed aan de meeting van Pau. Tenslotte noemen wij Santa Valentina (11), die teleurstelde maar nu met oogkleppen terugkeert in de claimkoersen, en Carnageo (2), die echter nog niets heeft laten zien in Frankrijk.

Plaats 1: Irishcafe (1)
Plaats 2: Etatinka (3)
Plaats 3: Rouxeville (5)
Plaats 4: King Bowl (9)
Plaats 5: Santa Valentina (11)

 

Race 9: Prix de Ressac

De 3e afdeling van de handicap voor stayers. We gaan voor een verrassing met Until Dream (1), die hard kan afkomen als hij een zuinige koers in het veld krijgt, met Dhow (8) voorbereid door de kundige Nicolas Paysan, en met Stockholm Emery (13), 3e in de referentiekoers van 10 januari op deze baan waar Droit Au Rêve (10) won. De strijd is op voorhand echter nog niet beslist gezien de aanwezigheid van Sun And Polo (3), die al won over deze afstand, en van Charly Green (12), die met Alexandre Roussel de uitbetalingen aantrekkelijk kan maken. Attente voor La Playa (4), die al goed gelopen heeft op dit parcours, en voor Meralino (6), die kan profiteren van eventueel falen van onze favorieten tegen een mooie cote. En hoe staat het met de vorm van Redbulldevaige (15)?

Plaats 1: Until Dream (1)
Plaats 2: Dhow (8)
Plaats 3: Stockholm Emery (13)
Plaats 4: Droit Au Reve (10)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.