Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Pornichet - 30 juli

Pornichet – dinsdag 30 juli 2019 - Start 15.35 uur

Race 1: Prix Complexe de Prieux  

Na een lange reeks uitschakelingen liet Cyr de Courtison (7) onlangs een heel ander gezicht zien op deze baan, waar hij eenvoudig won in een amateurkoers. Hij heeft altijd al snelheid laten zien en kan daarom met succes terugkeren in de categorie van de profs, als hij de juiste gangen eronder houdt van start tot finish. Hij mag echter geen terrein verliezen om voor te blijven op Caballo d'Aure (11), die vorige week 2e werd in een minstens zo sterk veld als dit in de uitstekende tijd van 1'14"3, Caucasien (14), die ook zijn vorm toonde in een sterker veld als dit met een 3e plaats, en Cannelle des Prés (16), die dichtbij voornoemd paard finishte op 16 juli en die opnieuw zonder ijzers loopt. Celiott Morillon (5) verbetert per start na een lange afwezigheid, en zal met zorg zijn voorbereid op deze mooie koers, waarin hij zonder ijzers loopt. Beoordeeld op de 3e plaats in zijn voorlaatste start op deze baan heeft Bernardo du Boulay (3) kans om een plaatsgeld te behalen vanuit het eerste band. Bianca du Dain (8) liet de laatste weken aardige vooruitgang zien en zal proberen ver te komen. Zonder ijzers na twee rentreekoersen zou Charline de Vitchi (4) voor een verrassing kunnen zorgen.

Plaats 1: Cyr de Courtison (7)
Plaats 2: Caballo d’Aure (11)
Plaats 3: Caucasien (14)
Plaats 4: Cannelle des Pres (16)
Plaats 5: Celliott Morillon (5)

 

Race 2: Prix Stade Celestin Lalande

Dumping du Parc (7) wisselt goede en slechte prestaties af en kwam maar weinig tekort bij zijn voorlaatste start op deze baan tegen een goed paard. Zonder fouten zou hij niet mogen teleurstellen. De als gevolg van gezondheidsproblemen in winsom achtergebleven Darley Hampton (3) maakte een winnend heroptreden in Saint-Omer, en kan hier van kop af toeslaan. Derby Speed (6) liep een nette koers in La Rochelle, en nu hij zonder voorijzers loopt verdient hij ons vertrouwen. Dorbinos (4) maakte grote indruk bij zijn zege in Vichy dit voorjaar en kan hier verrassen als hij foutloos blijft, hij heeft nog niet de winsom die hoort bij zijn klasse. Douglas Keryvon (5) liep laatst in La Capelle lang niet slecht, en boekte daarvoor twee fraaie overwinningen. Hij is trouw en kan toeslaan als een van de favorieten mocht falen.

Plaats 1: Dumping du Parc (7)
Plaats 2: Darley Hampton (3)
Plaats 3: Derby Speed (6)
Plaats 4: Dorbinos (4)
Plaats 5: Douglas Keryvon (5)

 

Race 3: Prix Office Municipal Sports Pornichet

Câline de Fleur (10) treft met haar winsom tegenwoordig vaak moeilijke koersen, maar staat er vandaag qua winsom erg mooi in. Haar recente 5e plaats in Angers heeft ons gerustgesteld, en met deze toprijder op de sulky kan zij een voorname rol spelen in dit veld. De onlangs in een goed veld in Caen winnende Ce Retour d'Oscar (6) verschijnt in topvorm aan de start, en is niet bij voorbaat verslagen. Bijou de Carsi (8) presteert erg regelmatig en zal opnieuw een rol kunnen spelen. Black Jack la Nuit (7) stelde in zijn laatste twee starts teleur, maar hoort in deze categorie thuis, en komt bovendien uit een stal in vorm. Calina de Blain (2) zal zich thuisvoelen op deze baan, zij kan alle afstanden aan, en zal proberen een plaatsgeld te bemachtigen vanuit het eerste startvak.

Plaats 1: Caline de Fleur (10)
Plaats 2: Ce Retour d’Oscar (6)
Plaats 3: Bijou de Carsi (8)
Plaats 4: Black Jack La Nuit (7)
Plaats 5: Calina de Blain (2)

 

Race 4: Prix Boulodrome du Bois Joli  

Op voorhand zou de strijd om de zege kunnen gaan tussen Danaé de Corbery (15), een merrie die als gevolg van een lange afwezigheid in winsom is achtergebleven en die wist te winnen in een leerlingenkoers, Doris Jénilou (18), die twee van haar drie laatste koersen won en die hier opnieuw een goede kans heeft, Diva du Boly (16), die steeds goede koersen krijgt en haast nooit teleurstelt, en Diana Téjy (14), die in het voorjaar in topvorm is gekomen en die even rust had na haar laatste start. Dragonne (2) heeft de laatste twee jaar grote gezondheidsproblemen gehad en heeft nog niet de winsom die bij haar klasse hoort. Na een goed heroptreden dient zij van dichtbij gevolgd te worden. De zonder ijzers lopende, hetgeen niet vaak voorkomt, Dariana Cacit (13) kan zichzelf hier overtreffen. Darling de Ludream (8) is een toonbeeld van trouw en heeft kans op een plaatsgeld bij een passend koersverloop. Dry Land (10) completeert onze selectie.

Plaats 1: Danae de Corbery (15)
Plaats 2: Doris Jenilou (18)
Plaats 3: Diva du Boly (16)
Plaats 4: Diana Tejy (14)
Plaats 5: Dragonne (2)

 

Race 5: Prix Esp Football de Pornichet

De sinds kort bij James Lebouteiller in training gekomen Elsa Barbés (9) wist te winnen in Nantes, en zij lijkt in deze categorie nog wat marge te hebben. De weer in vorm gekomen Eva Madrik (10) behaalde twee ereplaatsen en staat voor een overwinning. De onlangs op deze baan in een soortgelijk veld als 3e geëindigde Emir du Passage (13) laat sinds enkele weken constant zijn goede vorm zien, hij gaat hier opnieuw met verwachtingen van start. Enjoué Jénilou (3) heeft nu drie rentreekoersen in de benen en zal snel weer van zich laten horen. Entre Deux Toon's (14) presteert vaak goed als hij zonder ijzers loopt, en staat er hier erg mooi in. Empereur de Rome (1) versloeg onze favoriete in juni op de grasbaan van Segré. Pas op voor hem! Evita Bond (5) zal de nodige aanhang hebben gezien haar recente 2e plaats op deze baan.

Plaats 1: Elsa Barbes (9)
Plaats 2: Eva Madrik (10)
Plaats 3: Emir du Passage (13)
Plaats 4: Enjoue Jenilou (3)
Plaats 5: Entre Deux Toon’s (14)

 

Race 6: Prix Esp Basket de Pornichet

Cicéron du Cébé (4) trof te zware tegenstanders de laatste keer in Enghien, en krijgt hier ons volledige vertrouwen. Hij heeft de buit echter nog niet binnen tegenover Célinia du Pont (7), die lang niet slecht liep in haar laatste optreden in Cabourg waar zij moeite had met het meters voorgeven, en die er vandaag een stuk beter in staat. Cash de l'Alba (10) loopt alleen met goede kansen onder het zadel en wordt van nabij gevolgd bij zijn terugkeer onder het zadel, aangezien hij de laatste weken vorm toonde voor de sulky. Already Wic (2) overtuigt sinds hij in deze discipline loopt en stuitte in zijn laatste koers op een grasbaan slechts op een goede 6-jarige. De vorig jaar op deze baan in een soortgelijk gezelschap winnende riskante American Josco (5) is altijd in staat tot een verrassing als hij de juiste gangen weet te bewaren.

Plaats 1: Ciceron du Cebe (4)
Plaats 2: Celinia du Pont (7)
Plaats 3: Cash de l’Alba (10)
Plaats 4: Already Wic (2)
Plaats 5: American Josco (5)

 

Race 7: Prix Esp Gymnastique – Yoga de Pornichet

Falko Win de Bercy (11) liet als jong paard veel talent zien maar stelde daarna teleur, maar hij is in de eerste helft van dit jaar gespaard door zijn trainer die hem hoog inschat. Nu hij zonder achterijzers loopt na een bescheiden heroptreden enkele dagen geleden kan hij ons een heel ander gezicht laten zien. De onlangs in een soortgelijke koers in Les Sables d’Olonne 2e aankomende Fox Trot Maybe (3) voert de oppositie aan samen met Fort de Val (2), een laatbloeier die per start verbetert en nog verdere ruimte tot progressie lijkt te hebben. Fagan d'Homaline (4) laat een heel ander gezicht zien sinds hij zonder ijzers loopt en zal zich thuisvoelen op deze korte afstand. Fripon de Lara (9) opende zijn palmares op het gras van Compiègne en zal proberen deze zege te bevestigen. Félicio Téjy (7) heeft nu twee rentreekoersen in de benen.

Plaats 1: Falko Win de Bercy (11)
Plaats 2: Fox Trot Maybe (3)
Plaats 3: Fort de Val (2)
Plaats 4: Fagan d’Homaline (4)
Plaats 5: Fripon de Lara (9)

 

Race 8: Prix Master de Volley Ball de Pornichet

De meeting wordt besloten met een vrij open koers, die goed bezet is met enkele paarden die een mooie toekomst tegemoet lijken te gaan. De in de maand mei in 1'17"6 gekwalificeerde Go Fast Quick (13) liep een prima debuutkoers, waar hij goed partij bood aan een merrie die daarna opnieuw won. Zijn ruimte tot verbetering is overduidelijk en hij lijkt hier al in staat om zijn palmares te openen. Gadjo Charentais (5) en Ganancia Téjy (12) liepen beiden een prima koers na hun laatste uitschakeling, en zij dienen weer in vertrouwen te worden genomen. De mooie Good Dream (9) liet talent zien bij zijn eerste start op het gras en zal een voorname rol kunnen spelen in een veld als dit. Gipsy du Quenne (14) verbetert per start en deze snelle merrie zal ver kunnen komen op deze afstand. De bij zijn debuut met gering verschil verslagen Gladiator (3) werd in die koers niet echt gevraagd door zijn rijder en zal verbeterd zijn. Girl des Glénan (11) had onlangs op deze baan lang zicht op de overwinning en zal hier proberen een plaatsgeld te bemachtigen.

Plaats 1: Go Fast Quick (13)
Plaats 2: Gadjo Charentais (5)
Plaats 3: Ganancia Tejy (12)
Plaats 4: Good Dream (9)
Plaats 5; Gipsy du Quenne (14)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.