Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Punchestown - 3 mei

Punchestown - vrijdag 3 mei 2019 - starttijd 16.40

 

Race 1 KFM Hunters Chase For The Bishopscourt Cup - starttijd 16.40

Vele paarden die meerdere races niet uit hebben kunnen lopen komen hier aan start. Handy Headon (7) maakte in februari zijn debuut maar werd laatste uit een veld van 5. Zijn meest recente race was eind maart waar hij als derde eindigde, 4½ lengtes achter de winnaar. Tipp Away (8) lijkt qua plaatsing het goed te hebben gedaan maar de marges tussen de 9 jarige ruin en de winnaar waren vaak groot. Toch leek hij zijn eerste start in 2019 op de goede weg toen hij tweede werd op 10 lengtes afstand. Dat was zijn eerste start na ongeveer een jaar toen hij zijn seizoen afsloot met een derde plaats op 8½ lengtes afstand. Alpha Male (1) is de winnaar van vorig jaar waar hij met een ongelooflijke 30 lengtes won.  Daarna is hij niet meer in zo’n goede vorm geweest en heeft in zijn 4 races erna het niet tot de plaatsen gehaald, al waren ze bijna allemaal over een langere afstand dan vandaag. Belocima (3) heeft 3 races gelopen waarvan hij de eerste en laatste niet kon uitlopen. De race ertussen werd hij derde op 14 lengtes achter de nummer één.

Plaats 1: Handy Headon (7)
Plaats 2: Tipp Away (8)
Plaats 3: Alpha Male (1)
Plaats 4: Belocima (3)

 

Race 2 EMS Copiers Novice Handicap Chase - starttijd 17.20

Poker Party (6) wordt gereden door de uistekende jockey Rachael Blackmore. Zij reed hem in beide starts van 2019 naar de winst en zal dat vandaag ook proberen. De 7 jarige ruin komt uit de stal van H De Bromhead en heeft een winstpercentage van 25%. Zijn laatste race in februari op Naas won hij met 2 lengtes van Monatomic. Pravalaguna (5) komt net als Real Steel, van trainer W P Mullins.  De 7 jarige merrie heeft een winstpercentage van 31% en zal haar vierde start maken in 2019. In februari begon zij haar seizoen uitstekend door op Naas te winnen met niet minder dan 14 lengtes. Haar meest recente race liep zij nog geen twee weken terug waar ze een tweede plaats behaalde op 5½ lengtes achter Camelia De Cotte. Laatstegenoemde heeft een winstpercentage van 54% en een rating van 143. Real Steel (2), getraind door W P Mullins, heeft uit dit lijstje, met 27% zeker niet het hoogste winstpercentage. Toch zal hij hier een mooie race neer kunnen gaan zetten. De distance winnaar won over deze afstand begin dit jaar op Fairyhouse met welgeteld 10 lengtes. Zijn meest recente poging was ook op Fairyhouse, bijna 2 weken geleden. Hierin werd hij tweede met 5½ lengtes tot de winnaar. Hardline (1) heeft een winstpercentage van 36% en komt van trainer G Elliot. In 2019 heeft hij 2 races gelopen en lijkt in vergelijking met zijn resultaten uit 2018 behoorlijk uit vorm. In februari kwam hij als derde (van de 6) binnen op Leopardstown, om daarna in maart als zevende te eindigen op Chentenham. Dit terwijl hij in 2018 van zijn 8 gelopen races, er 5 wist te winnen. Voordeel is wel dat de concurrentie in dit veld wat minder sterk is.

Plaats 1: Poker Party (6)
Plaats 2: Pravalaguna (5)
Plaats 3: Real Steel (2)
Plaats 4: Hardline (1)

 

Race 3 Hanlon Concrete Irish EBF Glencarraig Lady Francis Flood Mares Handicap Chase - starttijd 17.55

Moyhenna (5) heeft al vaker eens gewonnen op Punchtestown. Haar laatste (gewonnen) race was halverwege maart waar ze op Limerick met 25 lengtes vol overtuiging de finish over kwam. Haar overige 2 races in 2019 waren niet zo’n succes toen ze bij de eerste ten val kwam en bij de tweede haar jockey niet in het zadel wist te blijven. Grey Waters (14) is haar laatste 3 races als tweede geëindigd. In haar laatste race was de afstand 7 lengtes tot de winnaar in een race over dezelfde afstand als vandaag. Punchestown zal voor haar de eerste keer worden. Barra (2) werd 1,5 week geleden derde achter toppaard Camelia De Cotte op Fairyhouse over een iets kortere afstand. Dit was haar eerste start sinds juli 2017, toen ze haar laatste wedstrijd van het seizoen won met 8 lengtes afstand van Oathkeeper.  Punchestown is niet onbekend voor haar en over dezelfde afstand heeft ze al eens eerder goed gepresteerd. Mill Quest (6) is net als Barra getraind door G Elliot en won een paar weken geleden met 3¾ lengtes op Fairyhouse. Zij heeft met haar 41 gelopen races een hoop ervaring maar zal daar niet per se voordeel uit halen vandaag. Waar ze wel voordeel van gaat hebben is haar meerdere malen winst over dezelfde afstand. Heeft lang geleden als eens op Punchestown gelopen met goede resultaten maar lijkt overal weg te komen.

Plaats 1: Moyhenna (5)
Plaats 2: Grey Waters (14)
Plaats 3: Barra (2)
Plaats 4: Mill Quest (6)

 

Race 4 BETDAQ Punchestown Champion Hurdle - starttijd 18.30

Voor €300.000 aan winsom is dit de race waar het vandaag om draait. Logisch dus, dat de paarden die hier aan start komen niet onbekend zijn. Integendeel. Apple’s Jade (7) leek niet helemaal zichzelf toen ze in haar voorlaatste race als zesde de finish over kwam op Cheltenham. Gelukkig leek ze in haar laatste race op Aintree weer terug te komen toen ze als derde eindigde op minder dan een halve lengte afstand achter de winnaar. In februari wist ze nog met 16 lengtes te winnen van Supasundae, die ook in deze race mee doet. Buveur D’Air, Melon, en Supasundae, liepen tegen elkaar in de Betway Aintree Hurdle. Melon (2) nam halverwege de race het voortouw maar dit leek voor hem te vroeg. De overige paarden begonnen steeds meer op hem in te lopen en Melon verzwakte zichtbaar tot hij bij de derde hindernis voor de finish ten val kwam. Voor zijn val lag hij nog een lengte aan kop maar duidelijk was dat hij dit niet vol ging houden. Voor Melon was het de eerste keer over een langere afstand dan 16 furlong maar vandaag hoeft hij zich daar geen zorgen over te maken omdat dit de 16 furlong is die hij gewend is en waar hij al vaker over heeft gewonnen. Buveur D’Air (1) eindigde die race als tweede maar werd ernstig gehinderd toen Melon viel. Hier zat hij namelijk pal achter en moes daardoor een stuk uitwijken. Ondanks dat wist hij op 1¼ achter winnaar Supasundae te komen. Mocht hij niet gehinderd zijn, zou het niemand verbaasd hebben als hij de winst had gepakt. Voor Buveur D’Air wordt dit de eerste keer op Punchestown maar gezien hij op elke baan goed kan presteren zal hem dat niet in de weg zitten. Supasundae (5) was van begin tot eind al aanwezig en liep netjes mee op zijn eigen tempo. Sprong goed en had genoeg over om naar de finish te sprinten en met 1¼ lengte te winnen. Toch waren het mogelijk ook de omstandigheden waardoor hij deze race heeft weten te winnen. Al won hij dezelfde race vorig jaar met ruim 3 lengtes afstand, wat ook wat zegt.

Plaats 1: Apple’s Jade (7)
Plaats 2: Buveur D’Air (1)
Plaats 3: Supasundae (5)
Plaats 4: Melon (2)

 

Race 5 Alanna Homes Champion Novice Hurdle - starttijd 19.05

Trainer W P Mullins wordt in deze race goed vertegenwoordigd. Niet minder dan 5 paarden komen bij hem vandaan waaronder Eglantine Du Seuil, die later in dit rijtje voor zal komen. City Island (3) heeft van zijn 6 races, er 5 weten te winnen. De vorige was (tijdens debuut) waar hij tweede werd. Liep zijn laatste race begin maart waar hij met 2 lengtes wist te winnen. In deze race liepen ook Sams Profile Easy Game en Battleoverdoyen. Zijn jockey is M P Walsh, waaronder hij zijn laatste vier overwinningen mee boekte. Reserve Tank (8) won zijn laatste 3 races en maakte zijn winstpercentage daarmee 60%. Hij wordt gereden door R M Power waarmee hij al vaker won en hier valt ook zijn laatste race onder die hij met 3¼ lengtes wist te winnen op Aintree. Dit was over dezelfde afstand als vandaag gelopen zal worden. Eglantine Du Seuil (12) is één van de paarden die van W P Mullins komt. De 5 jarige merrie heeft 5 de helft van haar start gewonnen. Nog geen 2 weken geleden liep zijn haar laatste race waarbij ze als derde over de streep kwam. Dit deed ze op 8½ lengte achter winnaar Honeysuckle. Deze Honeysuckle heeft al haar races gewonnen met ruime marges en het is dan ook geen schande dat Eglantine Du Seuil als derde binnen kwam. Daarbij was het een veld van 16 paarden en kunnen we stellen dat zij een nette prestatie heeft geleverd. De door G Elliot getrainde Battleoverdoyen (2) won 3 van zijn 4 tot nu toe gelopen races. Zijn laatste race was in de Ballymore Novices’Hurdle, die gewonnen werd door City Island. Ballteoverdoyen hield in het begin het tempo goed bij maar naarmate de race vorderde, steeds verder weg zakte. Uiteindelijk moest hij zijn race daardoor staken.  De afstand toen was ieets verder en zijn laatst gewonnen race was over dezelfde afstand als vandaag.

Plaats 1: City Island (3)
Plaats 2: Reserve Tank (8)
Plaats 3: Eglantine Du Seuil (12)
Plaats 4: Battleoverdoyen (2)

 

Race 6 Star Best For Racing Coverage Champion Hunters Chase - starttijd 19.35

Ucello Conti (9) heeft inmiddels al 3 van de 5 races in 2019 gewonnen. Begin april moest hij zijn race op Aintree staken nadat hij een fout maakte. In die race liep ook Burning Ambition die uiteindelijk als tweed eindigde. Ucello Conti liep daarna nog op Fairyhouse waar hij met  3½ lengtes won van Sizing Coal. Hij heeft momenteel een rating van 139 wat in dit veld samen met Stand Up And Fight, het hoogst is. Over de afstand van vandaag heeft hij al meermaals gewonnen. Burning Amition (2) heeft twee van zijn gelopen races gewonnen en werd ook nog eens tweede, in twee daarvan. Zijn laatste overwinning was op Down Royal waar hij met 1½ won. Begin april werd hij runner-up op Aintree in een groot veld van 27 met maar 2 lengtes verschil tot winnaar Top Wood. Caid Du Berlais (3) liep in 2018 maar 2 races waarvan de eerste een vijfde plaats was (weliswaar op maar 3½ lengtes achter de winnaar). Haar laatste race van 2018 won hij met maar liefst 21 lengtes van Timewaitsfornoone hier op Punchestown. Zijn meest recente race was halverwege maart die hij moest staken nadat hij steeds verder terug zakte naar achter. It Came To Pass (5) maakte de meeste indruk in het begin van zijn carrière in 2015 toen hij zijn debuut won met 15 lengtes. Zijn voorlaatste race was in april 2017 waarbij hij niet hoger dan plaats 9 kwam. In april dit jaar kwam hij sterk terug door de winst te pakken op Cork met 7½ lengte en vandaag kan hij voor verassingen gaan zorgen.

Plaats 1: Ucello Conti (9)
Plaats 2: Burning Ambition (2)
Plaats 3: Caid Du Berlais (3)
Plaats 4: It Came To Pass (5)

 

Race 7 SalesSense International Novice Hurdle - starttijd 20.10

Gardens of Babylon (10) komt van trainer J P O’brien. In zijn 5 races over hurdles is hij nog nooit buiten de plaatsen gevallen en won één maal (op Punchestown). Zijn laatste race was eind april waar hij uit een veld van 9 op een tweede plaats binnen kwam, op een halve lengte achter de winnaar French Made. Daarvoor werd hij derde in de JCB Triumph Hurdle op het Cheltenham Festival. Breaken (2) is de eerste van de komende 3 paarden die ik in deze lijst noem die getraind is door W P Mullins. De 5 jarige ruin heeft tot nu toe 5 races gelopen. Hij begon zijn carrière in Frankrijk en liep daar 4 races. Alleen de laatste daarvan was een nette prestatie waar hij tweede werd met  1¾ verschil tussen hem en de winnaar. Sinds december 2018 rijdt hij voor trainer W P Mullins en dit heeft hem geen windeiren gelegd. Eind maart startte hij als eerst voor de trainer en werd met zonder moeite eerste met 17 lengtes verschil. De 7 jarige ruin Cash Back (4) maakte ook zijn debuut in Frankrijk. In 2017 waar hij tweede werd. Dit jaar verscheen hij voor het eerst in maart op Thurles waar hij als eerste eindigde in een veld van 18 en waarbij hij met 3¾ wist te winnen van de nummer twee. De overige paarden zaten namelijk daar nog 16 lengtes achter. Als laatste liep hij begin april waar hij tweede werd op minder dan een lengte achter Mister Blue Sky. Annamix (1) is twee maal gestart. In december 2018 werd de 6 jarige ruin tweede op minder dan 3 lengtes afstand op Limerick in een veld van 15. Eind maart won hij zijn tweede start in een veld met 18 paarden toen hij met 1½ won. Beide waren over deze afstand, al hebben alle paarden hier al eens over gelopen.

Plaats 1: Gardens of Babylon (10)
Plaats 2: Breaken (2)
Plaats 3: Cash Back (4)
Plaats 4: Annamix (1)

 

Race 8 GVA Donal O'Buachalla Property Advisors Flat Race - starttijd 20.45

Lucky Flight (12) heeft (zoals velen) er nog maar één race opzitten. Hij maakte indruk door op zijn debuut in december met 30 lengtes te winnen. Jockey L J Murphy heeft al een winnaar gereden in de afgelopen 2 weken. Monkfish (15) start voor de eerste keer na een jaar. 2018 sloot hij af met winst toen hij in een veld van 14 won met een halve lengte verschil.  Zijn enige race ervoor heeft hij nooit af kunnen maken toen hij die in februari 2018 moest staken. Longhouse Poet (11) startte in januari zijn carrière en dit wordt zijn tweede race. Op debuut won hij met 4 lengtes uit een veld van 14 paarden. Coeur Serein (5) is een 5 jarige ruin die vandaag zijn debuut maakt voor trainer P Fahey. Deze trainer heeft een 22% winstpercentage voor dit seizoen en dat maakt Coeur Serein een interessante voor deze race.

Plaats 1: Lucky Flight (12)
Plaats 2: Monkfish (15)
Plaats 3: Longhouse Poet (11)
Plaats 4: Coeur Serein (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.