Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Punchestown - 4 mei

Punchestown zaterdag 4 mei 2019 - starttijd 15.35

 

Race 1 Dooley Insurance Group Cross Country Chase - starttijd 15.35

Hurricane Darwin (7) heeft een winstpercentage van 21% en een rating van 132, wat in deze race met een klein aantal andere aan de hoge kant ligt. Zijn laatste 3 races liep hij Punchestown al waren twee daarvan nog in 2018. Bij zijn eerste (en laatste) start in 2019 werd hij tweede, 2 lengtes achter Josies Orders. In de gewichten zat hij die race op 11-11 en vandaag op 11-12. Course&distance winnaar Josies Orders (2) gaat van 12-0 naar 12-7 waarnaar de voorkeur naar Hurricane Darwin gaat. Josies Orders heeft 25% van zijn races gewonnen en won dit jaar al eerder op Punchestown. In maart werd hij tweede op Cheltenham op 22 lengtes achter legende Tiger Roll. Eergisteren liep hij naar een derde plaats, bijna 30 lengtes achter de winnaar over 34 Furlong. Dit is weliswaar korter (25F) maar het zal zijn tol kunnen eisen om zo kort op elkaar races van die afstanden te lopen. Blue Templar (4) won 4 dagen geleden nog op dezelfde baan als vandaag waarbij er ook over dezelfde afstand werd gelopen. Toen wist hij met 3¾ lengtes de winst te pakken. Wordt vandaag gereden door diezelfde jockey, wat een hoopvolle combinatie lijkt. Ballycasey (1) zit met zijn 147 rating een stuk hoger dan het overige veld. Daarnaar gekeken zal hij het hier goed moeten doen maar zijn vorm laat te wensen over. In februari liep hij naar een elfde plaats om halverwege maart vierde te worden op ruim 25 lengtes afstand van de nummer één. De inmiddels 12 jarige ruin wordt getraind door W P Mullins.

Plaats 1: Hurricane Darwin 7()
Plaats 2: Josies Orders (2)
Plaats 3: Blue Templar (4)
Plaats 4: Ballycasey (1)

 

Race 2 Boylesports Handicap Chase - starttijd 16.10

Regal Encore (3) heeft een 152 rating en liep als laatste in de Grand National op Aintree, die werd gewonnen door Tiger Roll. Regal Encore kwam als zevende binnen uit het grote veld bestaande uit 40 paarden. Zoals een ieder die bekend is met de Grand National weet, is het uitlopen van de race al een prestatie en een zevende plaats is zeer netjes. Zijn voorlaatste race was op Ascot waar hij derde werd met iets meer dan 9 lengtes tot de nummer één. Minella Awards (2) komt uit de stal van H Fry en heeft 27% van zijn races gewonnen. In 2018 liep hij 5 races met goede resultaten. Dat jaar sloot hij af met een vierde plaats op iets meer dan 5 lengtes afstand van winnaar Ibis Du Rheu op Cheltenham. Dat is ook het enige nadeel. De 8 jarige ruin heeft sinds november 2018 niet meer gelopen en heeft vandaag zijn eerste start in 2019. Ondanks dat, lijkt hij veelbelovend als hij in dezelfde vorm terugkomt. Some Neck (4) heeft met zijn 145 rating, 21% van zijn races gewonnen. Tijdens zijn eerste start in 2019 kwam hij ten val op Gowran Park. In februari liep hij nogmaals en behaalde een zesde plaats op iets meer dan 17 lengtes afstand van winnaar Dounikos. C’Est Jersey (5) kwam ten val in de Irish Grand National op Fairyhouse eind april. Daarvoor werd hij derde op Gowran Park met ruim 17 lengtes verschil tot de winnaar. Heeft vaker op Punchestown gelopen waarbij hij ook heeft gewonnen.

Plaats 1: Regal Encore (3)
Plaats 2: Minella Awards (2)
Plaats 3: Some Neck (4)
Plaats 4: C’Est Jersey (5)

 

Race 3 Irish Stallion Farms EBF Annie Power Mares Champion Hurdle - starttijd 16.50

Benie Des Dieux (1) heeft tot nu toe 10 races gelopen waarvan de eerste 4 in Frankrijk met zeer goede resultaten. Van de overige 6 races heeft zij er 5 gewonnen. In maart liep ze op Cheltenham aan kop toen ze ten val kwam bij de laatste hindernis. Mocht dat niet gebeurd zijn, had zij ook die race op haar naam kunnen schrijven. Haar jockey is vandaag P Townend die al 2 maal eerder met haar heeft gewonnen. Stormy Ireland (3) Heeft er 8 races op zitten en een winstpercentage van 38%. De 5 jarige merrie is maar 2 keer buiten de plaatsen gevallen toen zij in 2018 ten val kwam en de keer erna haar jockey niet in het zadel wist te houden. Haar beide races in 2019 werd ze tweede waarvan ze bij de laatste maar 2¼ te kort kwam op de winnaar Roskana. In diezelfde race liep ook Good Thyne Tara (2) die 4¼ lengte achter Roskana eindigde en daarmee 2 lengtes achter Stormy Ireland.  Good Thyne Tara komt net als beide bovengenoemde paarden uit de stal van W P Mullins. Ze heeft behoorlijk wat ervaring met 21 gelopen races, waarvan ze er 7 gewonnen heeft. Haar meest recente winst was eind 2018 waar ze op Leopardstown  won. Dit wordt haar derde race voor 2019. Tintangle (4) komt van trainer G Elliot en heeft een winstpercentage van 27%. De 6 jarige merrie weet het vaak wel tot de plaatsen te schoppen maar de marges tot de winnaar zijn vaak ruim. Haar laatste winst was 6 wedstrijden geleden in november 2018 op Thurles. In haar meest recente race, een paar weken terug, liep ze naar een vierde plaats (uit een veld van 16) en kwam ze tot 8¾ achter de winnaar.

Plaats 1: Benie Des Dieux (1)
Plaats 2: Stormy Ireland (3)
Plaats 3: Goof Thyne Tara (2)
Plaats 4: Tintangle (4)

 

Race 4 AES Champion Four Year Old Hurdle - starttijd 17.25

Fakir D’Oudairies (2) heeft in 2019 de helft van zijn 4 races gewonnen en staat nu op een rating van 146. Begin april kwam hij een nek te kort tot Pentland Hills en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Pentland Hills heeft al zijn starts over hurdles gewonnen en momenteel een rating van 153. Door op zo’n korte afstand achter hem te finishen zegt veel over de kwaliteit van Fakir D’Oudairies en hij zou hier een groot gevaar kunnen vormen. Werd zoals die race gereden door M P Walsh. Fusil Raffles (3) liep zijn eerste 2 races in Frankrijk waar hij bij debuut al eerste werd en de race erna als runner-up finishte, op maar ¼ lengte afstand van de nummer één. Sinds november 2018 staat hij bij trainer N J Henderson en liep daar in februari zijn eerste wedstrijd voor. Op Kempton werd hij eerste uit een veld van 12 met welgeteld 9 lengtes. Dit deed hij onder jockey D A Jacob, die hem ook vandaag zal rijden. French Made (5) heeft er 3 races op zitten waarvan de 4 jarige merrie er 2 heeft gewonnen. Hier valt ook haar laatste race onder, toen ze als eerste finishte op Fairyhouse in april. Ze heeft een rating van 127 en komt van trainer W P Mullins die een winstpercentage van 16% heeft over de afgelopen 2 weken. Op moment van schrijven is er nog geen jockey bekend voor French Made. Haar laatste race liep zij onder top jockey Ruby Walsh, die inmiddels met pensioen is gegaan. De 4 jarige merrie Surin (6) komt van trainer G Elliot en won 2 van haar 4 races. In de overige 2 kwam ze ook tot de plaatsen. Haar eerste race in 2019 was in januari, die met een neusje won van Gardens of Babylon. In haar meest recente race werd zij derde al was dat achter toppaard Sir Erec, waar ze op 6 lengtes afstand wist te komen.

Plaats 1: Fakir D’Oudairies (2)
Plaats 2: Fusil Raffles (3)
Plaats 3: French Made 5()
Plaats 4: Surin (6)

 

Race 5 Palmerstown House Pat Taaffe Handicap Chase - starttijd 18.00

Acting Lass (1) wordt gestuurd door trainer H Fry. De 8 jarige ruin heeft een winstpercentage van 57%. In 2018 liep hij drie maal waarvan hij er 2 wist te winnen. Zijn laatste race was in februari 2018 en daarna is hij niet meer op de baan geweest. Hij werd daar negende met 25 lengtes verschil tot de winnaar. Dat hij in de periode ertussen niet heeft gelopen zegt lang niet alles. Eerder liep hij 9 maanden niet om terug te komen voor de winst in 2017, dus daar zal niemand van op hoeven kijken. Walk To Freedom (4) heeft tot nu toe 23 races gelopen waarvan er 4 gewonnen. In 2018 liep hij een aantal nette races al begon 2019 met een race die hij niet uit wist te lopen. Hij herpakte zich in april toen hij derde werd met 5½ lengtes tot de winnaar. Swingbridge (9) liep 30 races en won er daarvan 4. Met zijn 11 jaar is hij het oudste paard in deze race maar komt in goede vorm aan de start. Vorige week kwam hij 3 lengtes te kort en kwam als runner-up over de streep op Perth. De overige 4 finishers liet hij 20 lengtes achter zich. Onefortheroadtom (10) start voor de vijfde keer dit jaar. Helaas waren 3 van zijn gelopen races met niet al te beste resultaten waaronder één val in zijn meest recente start. Toch leek hij weer in betere vorm toen hij zijn voorlaatste race tweede werd, 6 lengtes achter Forth Bridge.

Plaats 1: Acting Lass (1)
Plaats 2: Walk To Freedom (4)
Plaats 3: Swingbridge (9)
Plaats 4: Onefortheroadtom (10)

 

Race 6 Ballymore Handicap Hurdle - starttijd 18.35

Lac Kivu (4) liep in 2016 zijn debuut in Frankrijk waarbij hij gelijk eerste werd. In mei 2017 maakte hij zijn eerste start voor trainer W P Mullins waar hij op Punchestown met maar liefst 13 lengtes won. Een wat teleurstellende race met een vierde plaats kwam in augustus dat jaar. Vorige maand was hij na die race voor het eerst weer te zien om op Cork met 1 lengte de winst te pakken. Out Of The Loop (10) heeft de helft van zijn 6 races gewonnen en plaatste zich ook nog eens. Liep 5 van de races in 2017 en verscheen in 2018 maar één maal aan start. Dit was niet voor niets want hij won met 5½ lengtes van de nummer twee met het overige veld daar nog 2 lengtes achter. La Tektor (21) is in 4 van zijn 5 races als tweede geëindigd en won daarnaast de overige race. Dat was tevens ook zijn meest recente. Op Fairyhouse wist hij van 24 deelnemers als eerste over de finish te komen. Wordt gereden door D F O’Regan die 4 van zijn races met hem heeft uitgelopen. Ivanovich Gorbatov (3) maakte 27 start over hurdles maar had niet het meest succes. Zijn resultaten over flat zijn namelijk stukken beter. Toch bleek het geen verkeerde keus toen de door J P O’brien getrainde ruin er een paar weken terug met de winst vandoor ging in een veld van 16.

Plaats 1: Lac Kivu (4)
Plaats 2: Out Of The Loop (10)
Plaats 3: La Tektor (21)
Plaats 4: Ivanovich Gorbatov (3)

 

Race 7 K Club Hotel & Resort (Pro/Am) Flat Race - starttijd 19.10

Tactical Move (2) is pas recent begonnen aan zijn carrière (voor W P Mullins). De 5 jarige ruin verloor met 4 lengtes verschil van Eden Du Houx, om een tweede plaats te nemen. Eden Du Houx, heeft alle 3 zijn starts gewonnen en Tactical Move zal waarschijnlijk tegen minder sterkere paarden lopen vandaag. Ard Abhainn (11) maakte zijn debuut begin maart dit jaar en won met 1½ lengte uit een veld van 10 deelnemers. Voor hem is dit zijn tweede start maar het lijkt een veelbelovend paard. In combinatie met trainer G Elliot, voor iedereen een gevaar. Silver Sheen (7) liep tot nu toe 2 races voor trainer J Harrington. In de eerste werd hij zesde met een grote marge tot de winnaar. Zijn tweede races won hij met een nek van Global Fame uit een veld van 9. Rocket Lad (5) begon zijn carrière iets eerder dan bovengenoemde paarden maar heeft er nog maar één race op zitten. Hier werd hij derde op 8 lengtes achter Destination Dylan (een paard met momenteel een rating van 88).

Plaats 1: Tactical Move (8)
Plaats 2: Ard Abhainn (11)
Plaats 3: Silver Sheen (7)
Plaats 4: Rocket Lad (5)

 

Race 8 30th Running Punchestown Charity Race - starttijd 19.40

Callthebarman (1) wist 3 maal te winnen in zijn carrière bestaande uit 13 races. Allen waren vorig jaar, waarvan de meest recente, zijn laatste race, in oktober. Daar won hij over deze afstand, op deze baan, met 7 lengtes van runner-up Trongate. Flat To The Max (2) liep één keer eerder over deze afstand en moest zijn race staken omdat hij steeds meer meters verloor en het niet meer bij leek te houden. Hij had één start erna, in april waar hij derde werd en maar iets meer dan 2 lengtes te kort kwam. Op flat heeft hij een 50% winstpercentage en bij de jumps 20% dus in dat opzicht, heeft hij al een voordeel vergeleken met de rest. Archibald Thorburn (6) won 2 van zijn 23 starts maar dit was wel zijn laatste race waar hij in een groot veld van 25 met 1½ wist te winnen.  Dat gebeurde op dezelfde baan als waar hij vandaag loopt. In afstand gaat hij wel een stuk omhoog en de vraag is of hij al klaar is voor die grote stap. Thermistocles (4) plaatste zich 6 keer uit 10 starts en 2 daarvan won hij. De laatste winst boekte hij in november 2018. Beide races in 2019 waren niet zoals verwacht toen hij als zevende en achtste de finish over kwam. Heeft eerder beter gepresteerd en zal hier dat ook moeten kunnen doen.

Plaats 1: Callthebarman (1)
Plaats 2: Flat To The Max (2)
Plaats 3: Archibald Thorburn (6)
Plaats 4: Thermistocles (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.