Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Punchestown - 15 mei

Punchestown - woensdag 15 mei - starttijd 18.45

 

Race 1 Kildare Hunt Club Maiden Hurdle starttijd - 18.45

Batts Rock (2) valt dankzij zijn hoge rating van 124 extra op. De 6 jarige ruin is getraind door G Elliot en liep anderhalve week geleden naar een derde plaats op Down Royal. Hier wist hij op 2 lengtes achter de winnaar te komen met de nummer vier, 2 lengtes achter hem. Zijn vijf laatste wedstrijden waren over dezelfde afstand als waar hij vandaag over loopt. Hij is 5 keer over hurdles gestart en plaatste zich daarvan 3 maal. De afstamming van Authorized Art (9) hoeven we gezien de naam niet te raden. Dat is namelijk de hengt Authorized, die het als dekhengst uitstekend doet gekeken naar zijn nakomelingen. Voor Authorized Art is het nog te vroeg om hem goed te kunnen beoordelen maar zijn carrière begon hij netjes. Hij al zijn 5 races in Frankrijk gelopen en start vandaag voor het eerst voor trainer W P Mullins. Zijn laatste start werd hij tweede, op een halve lengte afstand achter My Way. Dat was één van zijn drie plaatsingen tot nu toe. Fightfortheroses (11) won in oktober 2018 nog over flat op Naas maar wist zijn twee races erna niet uit te blinken. Meest recent is zijn achtste plaats op Leopardstown van eind december, over deze afstand. Uit een groot veld van 28 kwam hij op 14 lengtes achter de winnaar binnen. Al was dit niemand minder dan Sir Erec en dit zegt dan ook genoeg over de concurrentie, die vandaag een stuk minder sterk is. Father Ailbe (10) heeft 8 races gelopen waarvan hij zich er bij 5 wist te plaatsen. Dit was inclusief zijn winst op Lingfield in februari 2018. Daarna liep hij nog enkele goede races maar eindigde zijn seizoen op een achttiende plaats. Waarschijnlijk nam hij te vroeg de leiding en moest hij op een hoger tempo lopen dan de bedoeling.

Plaats 1: Batts Rock (2)
Plaats 2: Authorized Art (9)
Plaats 3: Fightfortheroses (11)
Plaats 4: Father Ailbe (10)

 

Race 2 Host Your Event At Punchestown Mares Maiden Hurdle - starttijd 19.15

Run For Mary (5) won haar beide starts waarvan haar laatste in augustus vorig jaar met 2¾ lengtes verschil. Beide keren won ze met jockey R W Barron aan boord maar nu neemt D N Russel plaats in het zadel. Deze heeft voor dit seizoen een 17% winstpercentage. Fulysse (3) is een Frans gefokte 6 jarige merrie die haar eerste race voor P Nolan liep. Hier werd veruit laatste en het klinkt misschien niet logisch haar in dit rijtje te zetten. Echter is zij in februari gewisseld van trainer en zal nu voor J P O’Brien haar eerste race lopen. Haar laatste race was eind 2017 en ze zal goed in vorm moeten zijn om hier er met de winst vandoor te kunnen gaan. Laureate (4) liep 10 keer over flat en wist zichzelf 6 keer te plaatsen (helaas zonder winst). Haar meest recente start was in februari dit jaar toen ze voor het eerst over hurdles haar debuut maakte en daarbij op een twaalfde plaats kwam. Ze liep voor het eerst weer sinds juli 2017 en zal de race nodig hebben gehad. Flame Of Hope (2) liep in totaal 3 keer, waarvan één over hurdles. Hier eindigde ze op plaats 14 van de 17 op Fairyhouse. Dat was voor het eerst over een (voor haar) langere afstand en de eerste keer over hurdles. Afwachten is hoe ze het vandaag gaan doen.

Plaats 1: Run For Mary (5)
Plaats 2: Fulysse (3)
Plaats 3: Laureate (4)
Plaats 4: Flame Of Hope (2)

 

Race 3 Next Race Day 12th June Handicap Hurdle - starttijd 19.45

Napoleon Blue (1) is de laatste maanden in zijn beste vorm. In maart won hij uit een veld van 18 op Thurles en in zijn laatste race kwam hij binnen op een derde plaats, minder dan 2 lengtes achter de winnaar op Perth. Wordt vandaag gereden door S W Flanagan, die hem al eerder naar de overwinning reed. Shantou Warrior (5) is een 5 jarige ruin getraind door P Dobbs. Van zijn 7 starts liep hij zijn laatste naar de winst maar behaalde verder geen overtuigende resultaten. De winst zelf was wel overtuigend toen hij met 4¼ lengtes wist te winnen. Vandaag wordt hij gereden door Rachael Blackmore, wat hem alleen daardoor al een gevaar maakt. Party Playboy (2) liep 5 maal over hurdles en werd als beste één maal derde. Dat gebeurde in november vorig jaar toen hij 2 lengtes te kort kwam tot de winst. Zijn laatste race erna was in december dat jaar waar hij als vierde eindigde op 8½ lengtes achter de winnaar. Hero’s Welcome (6) lijkt op het eerste gezicht geen kans te maken. Maar als je wat dieper in de resultaten duikt, kom je te weten dat van zijn 9 starts, hij de laatste 3 keer, niet ver was verwijderd van de winnaar. In zijn meest recente start ging het om 8 lengtes in een veld van 16, die gewonnen werd door From Eden.

Plaats 1: Napoleon Blue (1)
Plaats 2: Shantou Warrior (5)
Plaats 3: Party Playboy (2)
Plaats 4: Hero’s Welcome (6)

 

Race 4 Punchestown Race And Dine Handicap Chase - starttijd 20.15

Blast Of Koeman (4) sloot 2018 af met een winst van 3¾ lengtes op dezelfde baan als waar vandaag gelopen zal worden. Daarna was hij iets meer dan 2 weken gelede weer te zien. Daar liep hij in het middenveld voor hij bij de eerste hindernis ten val kwam. Heeft zowel op deze baan als over deze afstand gewonnen. Datzelfde geldt ook voor The West’s Awake (2), die momenteel een winstpercentage van 22% heeft. De 8 jarige ruin liep voor het laatst in augustus 2018 waar hij viel bij de laatste hindernis in het gevecht om de leiding. Had in 2018 zeker niet zijn beste jaar maar liep een sterke race voor hij viel. Dakota Moirette (6) plaatste zich in 9 van zijn 21 gelopen races. Hij heeft een druk 2019 gehad en zal vandaag zijn negende race voor dit jaar rijden. In april liep hij al niet goed in het achterveld maar moest zijn race na een val staken. Daarna liep hij begin mei naar een tweede plaats op 12 lengtes achter winnaar Presenting Mahler. Kildorrery (3) won 3 maal over hurdles maar daarvan was zijn laatste winst in oktober 2018. Zijn 4 races in 2019 ging niet meer dan redelijk waarbij hij zijn laatste race derde werd op 10 lengtes achter de winnaar.

Plaats 1: Blast Of Koeman (4)
Plaats 2: The West’s Awake (2)
Plaats 3: Dakota Moirette (6)
Plaats 4: Kildorrery (3)

 

Race 5 Corinthian For Special Occasions Novice Chase - starttijd 20.45

Or Jaune De Somoza (1) liep in iets meer dan de helft van zijn races in de plaatsen. Daarvan won hij twee keer. Dit deed hij ook in zijn meest recente race, in april toen hij op Fairyhouse er met de winst vandoor ging. Wel zat Stowaway Forever hem op de hielen en scheelde het tussen het paar maar een halve lengte. Rachael Blackmore zal vandaag Or Jaune De Somoza rijden, met wie hij ook zijn laatste wedstrijd won. Daarnaast reed zij hem nog twee maal de plaatsen binnen. Is getraind door H De Bromhead en in eigendom van Gigginstown House Stud. Stowaway Forever (5) won geen enkele van zijn 24 races maar plaatste zich 11 keer. In zijn laatste 10 races is hij niet buiten de plaatsen gefinisht maar viel wel 3 maal (waarvan hij één keer door een ander paard ten val kwam). Dit gebeurde helaas ook in zijn laatste race 2 weken geleden. Daarvoor liep hij zijn twee races in april, beide naar een tweede plaats. Eind april verloor hij met een halve lengte van Or Jaune De Somoza maar komt er met de gewichten vandaag veel beter vanaf en kan een rol gaan spelen. Farclas(2) is net als de eerstgenoemde ook in eigendom van Gigginstown House Stud maar wordt getraind door G Elliot. Zijn jockey vandaag is D N Russel die heb al vaker heeft gereden maar nog geen spectaculaire resultaten heeft weten te behalen met hem. In maart moest hij zijn race staken tijdens het Cheltenham Festival en liep anderhalve week geleden zijn laatste race op Down Royal. Hier werd hij eerste met een ruime 4 lengtes in een veld van 4. St Lawrene Gap (4) heeft over jumps een winstpercentage van 20%.  In zijn laaste race, eind vorig jaar werd hij negende met een marge van 22 lengtes tot de winnaar. Zijn paar races ervoor kwam hij tot iets meer dan een lengte van de winnaar. Komt uit de stal van E Doyle en wist zich in iets minder dan de helft van zijn races te plaatsen.

Plaats 1: Or Jaune De Somoza (1)
Plaats 2: Stowaway Forever (5)
Plaats 3: Farclas (2)
Plaats 4: St Lawrence Gap (4)

 

Race 6 Thanks To Our Members Handicap Chase - starttijd 21.15

Hoke Colburn (4) plaatste zich in allen van zijn laatste 4 uitgelopen races. Zijn voorlaatste race (december 2018) moest hij staken. Die race begon al slecht toen hij belemmerd werd en na een foutje hij bleef verzwakken totdat hij tot stoppen werd gedwongen. Eind april liep hij voor het laatst op Kilbeggan waarbij hij als derde eindigde op 6 lengtes achter de winnaar. In oktober 2018 won hij twee maal, waarvan één maal met 10 lengtes verschil. Pass The Ball (1) had halverwege 2018 een top seizoen toen toen hij 4 races won in 2 maanden. Helaas waren zijn laatste twee races alles behalve goed te noemen. In november kwam hij op plaats 11 van de 13 binnen en in maart werd hij 16 van de 18 met 32 lengtes tot de winnaar. Wel heeft hij alsnog een winstpercentage van 28% maar duidelijk is dat dat niet recent is behaald. Toch zou hij zich in een veld als dit prima staande moeten kunnen houden. Heeft tot nu toe al zijn races uitgelopen. Carlitos Bay (3) heeft met 4% het laagste winstpercentage uit dit rijtje. Uit 28 races heeft de 8 jarige ruin namelijk maar één keer weten te winnen. Dit was halverwege 2017 en dus al lange tijd geleden. Toch heeft hij een hoop nette resultaten weten te behalen na die tijd, met name tweede plaatsen. Het grootste probleem is het uitlopen van de races. Van zijn laatste 8 races heeft hij er namelijk maar 3 uitgelopen. Wel kwam hij bij allen keren tot een tweede plaats. De meeste races die hij  niet uit heeft kunnen lopen waren over een aanzienlijk langere afstand dan waarover hij vandaag zal starten. Oscar Lantern (6) heeft een met 6% een laag winstpercentage (uit 31 races) maar zette in januari een nette prestatie neer toen hij tijdens zijn voorlaatste race op iets meer dan 2 lengtes achter de winnaar wist te komen op Punchestown. Daarna liep hij halverwege april op Tramore waar hij op plaats 5 eindigde van de 7 deelnemers.

Plaats 1: Hoke Colburn (4)
Plaats 2: Pass The Ball (1)
Plaats 3: Carlitos Bay (3)
Plaats 4: Oscar Lantern (6)

 

Race 7 Punchestown On Instagram Flat Race - starttijd 21.45

Dlauro (4) komt in de meest overtuigende vorm aan start. De door J P O’Brien getraind 6 jarige ruin maakte zijn debuut op Belharbour waar hij uit een veld van 11 deelnemers als eerste de finish over kwam. Dit deed hij opvallend met een marge van 6 lengtes tot de overige paarden. The Rubinator (9) heeft 4 races gelopen en is uit de Gold Well lijnen. De 5 jarige ruin is getraind door P Croke. In 2019 heeft hij 2 maal gelopen waarvan de eerste in februari toen hij tweede werd met 7 lengtes verschil tot winanar Fury Road. In maart moest hij zijn race staken maar heeft zeker potentie om beter te kunnen. Ballymacaw (2) liep over hurdles naar een derde en een vierde plaats, beide in april. Tijdens de meest recente werd ze verslagen met 10½ lengtes. Ze is getraind door J Halley en is uit de foklijn van Stowaway. Argent Et Or (1) werd in juni 2018 vierde in een veld met 17 deelnemers en kwam binnen op 13 lengtes achter de winnaar. Heeft al eens eerder de favoriet weten te verslaan.

Plaats 1: Dlauro (4)
Plaats 2: The Rubinator (9)
Plaats 3: Ballymacaw (2)
Plaats 4: Argent Et Or (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.