Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Romme - 16 november

Romme – vrijdag 16 november 2018 – Start: 18.20 uurEen prachtig programma in Romme met goed bezette races. In de Ingenjörsfirma Erik Dahlins lopp - E3 Bonus komen een aantal leuke driejarigen aan de start. Van de Dalatravets Montéserie wordt de finale verreden en ook de amateurrijders hebben met de Like a Horse Amatörserie een mooie en goed gedoteerde finalekoers te verrijden.


Race 1: Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

De eerste koers voor de beginnersklasse is een open aangelegenheid. Meerdere kanshebbers om de eerste winnaar van de dag te worden. Cordelia I.S. (9) heeft met Kylin Blom Oskar, hij won vorige week de Giganten met Antonio Tabac, kans op de overwinning. De merrie debuteerde met een tweede plaats en werd vervolgens zesde. Enrico Trot (11) maakt zijn debuut. De paarden van trainer Per Linderoth hebben de laatste weken vorm. De zoon van Muscle Hill beviel in de kwalificatieproef. Sugar Beans (8) verbeterd per start en werd de laatste keer tweede. Ekebys Ia (6) heeft al twee starts in de benen. Jorma Kontio reed haar tweemaal in de kwalificatieproef en nu voor het eerst in de koers. Mogas Sabrina (3) is met haar record van 1.18,0 de snelste deelnemer van het veld. Ze heeft een mooi nummer.


Plaats 1:   Cordelia I.S. (9)
Plaats 2:   Enrico Trot (11)
Plaats 3:   Sugar Beans (8)
Plaats 4:   Mogas Sabrina (3)


Race 2: Fagersta Postens lopp – Spårtrappa, 2640 meter autostart

Opnieuw een goed bezette koers. Vijftien paarden komen in actie over 2640 meter. Kasida Bo (12) won haar laatste start op Solvalla. In die koers lag zij lang verscholen in het veld en won dankzij een sterke eindsprint vanuit de laatste bocht. Reach For Divinity (6) en Evander Am (3) kwamen elkaar de laatste keer al tegen. In Romme bleef Reach For Divinity toen Evander AM nipt de baas. De rollen kunnen vandaag omgedraaid worden. Lamborghini Lini (1) en Vilde Frontline (2) verkeren beide in goede conditie. Een klassering moet er zeker inzitten.  

Plaats 1:   Kasida Bo (12)
Plaats 2:   Evander Am (3)   
Plaats 3:   Reach For Divinity (6)
Plaats 4:   Lamborghini Lini (1)


Race 3: Söderbärke Trafiks lopp – Stolopp, 1640 meter autostart

We gaan sprinten. Twaalf merries over de mijl waarbij de favoriet M.T.Laroche (7) het niet heeft getroffen met het startnummer. De merrie kan echter een goede mijl lopen. Aan haar binnenkant start Tequila Gel (6) die recentelijk won op Solvalla. Daarbij liep zij een nieuw record van 1.13,7. B.B.S.Janneau (1) heeft in september haar seizoensdebuut gemaakt. Haar vorm is groeiende, dus met een overwinning zou zij zeker niet verbazen. Bloody Valentine (10) en Avantis Red Witch (11) moeten vanuit het tweede gelid beginnen. Dat is een pittige opdracht voor deze twee die allebei onlangs een sprintkoers wonnen.

Plaats 1:   M.T. Laroche (7) 
Plaats 2:   Tequila Gel (6)
Plaats 3:   B.B.S. Janneau (1)
Plaats 4:   Bloody Valentine (10)


Race 4: Ingenjörsfirma Erik Dahlins lopp - E3 Bonus – Treåringslopp, 2140 meter autostart

Lyx Håleryd (3) kent een prima start van zijn carrière. Hij is met twee zeges uit drie starts de favoriet. Daarbij werden goede tijden gelopen. In Romme liep hij zijn record van 1.15,3 over de afstand van vandaag. Fast Moving Cash (1) won in een close finish een merriekoers op Bollnäs. We verwachten haar opnieuw voorin. Ook Global Well Bred (3) zal zich in de strijd willen mengen. Bovendien heeft zij de steun van Ulf Ohlsson, een bijkomend voordeel. East Doris (9) won in Gävle een onderdeel van de Svensk Travsports Unghästserie. Een verrassende zege maar met een tijd,  vanuit het tweede band, van 1.16,3b – 2160 meter doe je normaal gesproken ook nu mee.

Plaats 1:   Lyx Håleryd (3)
Plaats 2:   Fast Moving Cash (1)
Plaats 3:   Global Well Bred (3)
Plaats 4:   East Doris (9)


Race 5: Like a Horse Amatörserie, Final, 2140 meter autostart

Een finalekoers voor amateurrijders. Meerdere kanspaarden in deze koers waarbij Zdenka (2) de voorkeur krijgt. De Amerikaanse merrie komt in uitstekende vorm aan de start en won recentelijk nog met Rebecca Dahlén op Solvalla in een supersnelle tijd. Fiveseventy Boko (7) is dit seizoen laat begonnen. Haar vorm vertoont een stijgende lijn. Uit drie starts werden twee tweede plaatsen gescoord. Listas Spirit (10) moet beginnen in het tweede gelid. Dat is niet onoverkomelijk maar het wordt er ook niet gemakkelijker op met Zdenka als favoriet. Bältra Spider (3) zien we in beeld komen voor een klassering.  

Plaats 1:   Zdenka (2)
Plaats 2:   Fiveseventy Boko (7)
Plaats 3:   Listas Spirit (10)
Plaats 4:   Bältra Spider (3)


Race 6: Österling Bygg/ Mekanik Hydraulservice - Dalatravets Montéserie, Final, 2140 meter bandenstart

Emilia Leo brengt Sign Me Up Too (4) aan de start. De vijfjarige ruin kent een uitstekende jaar en won al de Ledtec - Klass II finale in Färjestad. Hij stelde dit seizoen zijn record bij naar 1.10,5 over de mijl. Ditty Bopper (1) is constant met zijn prestaties. Een klassering bij de eerste drie moet opnieuw mogelijk zijn. Angry Bird Am (7) is een geduchte concurrent voor de favoriet. In Bollnäs maakte hij indruk nadat hij na vijfhonderd meter koers de leiding nam en onaangevochten voorop bleef. Hij werd daarbij gereden door Emilia Leo. Van de prestaties van Philistine Face (6) kan je weinig verkeerds zeggen. Die zijn gewoon goed en een klassering moet in deze vorm mogelijk zijn. Hij won eerder dit jaar met Angeline Batist nog in Gelsenkirchen.

Plaats 1:   Sign Me Up Too (4)
Plaats 2:   Angry Bird Am (7)
Plaats 3:   Ditty Bopper (1)
Plaats 4:   Philistine Face (6)


Race 7: ATG-ombudens lopp - DubbelCupen, Försök 9 i Meeting 6, 2140 meter autostart

In deze koers voor koudbloeden is Sippson (3) het te kloppen paard. Hij was in de V75 finale (DubbelCupen, Final)  begin november verrassend winnaar. Daarvoor had hij ook al enkele goede prestaties neergezet.  Björlifant (8) werd in Bollnas derde. Bij die gelegenheid werd hij gereden door Ulf Eriksson die echter nu de favoriet Sippspon rijdt. Björlifant wordt nu gereden door Ulf Ohlsson. Wilda Fille (6) presteert constant en zette enkele goede zeges neer. Mjölner Tore (4) kan een plek bij de eerste vier lopen.

Plaats 1: Månlykke A.M. (8)
Plaats 2: B.W.Mimmi (4)
Plaats 3: Philip Ess (9)
Plaats 4: Skorpion (2)


Race 8: Scandbioloppet, 1640 meter autostart

In dit sprintnummer lijkt het te gaan tussen Officer C.D. (2), Colbert (3) en Ajlexes Cubano (10). Officer C.D. heeft het net als Colbert getroffen met het startnummer. Hij is lang weggeweest en startte in oktober pas voor het eerst dit jaar. Hij won toen gelijk met trainer Robert Bergh. Daarna werd hij derde in een sprintopdracht. Colbert begon als driejarige zijn carrière veelbelovend in Amerika bij Åke Svanstedt. Hij kwam in 2016 naar Zweden maar heeft eigenlijk vanaf juli van dit jaar zijn draai gevonden. Hij won al enkele koersen. Ajlexes Cubano heeft dit jaar al enkele koersen over de mijl gewonnen. Zo won hij deze zomer in Rattvik vanuit het tweede gelid in 1.11,6 – a 1640 meter. Daarbij bleef hij Colbert de baas. Hij heeft dus wat in zijn mars. Van de overige deelnemers noemen we tot slot nog Mr Perfect (9).

Plaats 1:   Colbert (3)
Plaats 2:   Ajlexes Cubano (10).
Plaats 3:   Officer C.D. (2)
Plaats 4:   Mr Perfect (9)


Race 9: Norbergstrappan/Benders lopp - Stayerlopp, 3140 meter bandenstart

Veertien paarden verdeeld over drie startvakken. In het eerste band start Knifetown Lover (1) die zijn laatste start omzette in een overtuigende zege. Hij nam toen na vijfhonderd meter koers de leiding in handen, suste het veld in slaap en greep uiteindelijk de volle winst met een snelle laatste vijfhonderd meter. Sambuca Knight (13) en Under The Counter (14) moeten veertig meter geven aan Knifetown Lover. Dat is een behoorlijke opdracht. De vorm van Sambuca Knight is stijgende. Hij liet de laatste keren veel snelheid zien. Under The Counter is bezig aan een uitstekend seizoen die al in februari begon. Achttien starts leverde al vier overwinningen op.  Jamie Oliver (3) zien we in het geld lopen, maar winnen zal lastig worden. 

Plaats 1:   Knifetown Lover (1)
Plaats 2:   Under The Counter (14)
Plaats 3:   Sambuca Knight (13)
Plaats 4:   Jamie Oliver (3)


Race 10: Norbergs Rid & Travklubbs lopp - Fördel Ston, 2140 meter bandenstart

Een koers voor koudbloeden. Texida (1) won onlangs voor het eerst in haar carriere. Vanuit het tweede band zette zij als favoriet de koers naar haar hand. Nu heeft zij twintig meter voordeel bij de start op Järvsö Kristian (12). Dat moet voldoende zijn. Rive Rappa (5) zal zich ook in de strijd willen mengen. Hij maakt het rijtje kanshebbers samen met Gullkongen (13) compleet.

Plaats 1:   Texida(1)
Plaats 2:   Järvsö Kristian (12)
Plaats 3:   Rive Rappa (5)
Plaats 4:   Gullkongen (13)


Race 11: 3-åriga och äldre 2.001 - 66.000 kr., 2140 meter bandenstart

Om Horatio Fortuna (5) kun je niet heen. Het fokproduct van de familie Schoonderwoerd won eerst in Hamburg en daarna driemaal in Berlijn. Hij maakt zijn debuut in Zweden echt krijgt gelijk de favorietenrol toebedeeld met Roman Matzky. Kurt Cobain (9) maakte de laatste keer een misstap. Hij sprong honderd meter na de start en werd uitgeschakeld. Daarvoor won hij in een sterke tijd. De vorm lijkt nog altijd goed. Jezzie Yamoz (11) krijgt het tegen de favoriet niet gemakkelijk. Een plaats bij de eerste vier moet mogelijk zijn. Beauty Gem (6) zien we in het eerste band dan verder komen.

Plaats 1:   Horatio Fortuna (5)
Plaats 2:   Kurt Cobain (9)
Plaats 3:   Beauty Gem (6)
Plaats 4:   Jezzie Yamoz (11)


Race 12: Fördel Ston, 2140 meter bandenstart

De koudbloeden sluiten deze koersdag af. In het eerste band zal Li Nanoq (4) gaan proberen uit de greep te blijven van de favoriet Egge Piril (6) die dit seizoen al tweemaal won. Het zal niet gemakkelijk gaan want in Engsbro Kvicken (13) treft hij een serieuze concurrent die met een recente overwinning aantoonde dat met hem rekening moet wordt gehouden. Klack Pansar (8) is met zijn drie jaar de youngster van het veld. Hij verschijnt met nette prestaties aan de start.  

Plaats 1:   Egge Piril (6)
Plaats 2:   Li Nanoq (4) 
Plaats 3:   Engsbro Kvicken (13)
Plaats 4:   Klack Pansar (8)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.