Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Romme - 30 november

Färjestad - vrijdag 30 november 2018 - Start: 18:20

December staat bij de Zweden in het teken van de kerst. Zo ook op Dalatravet Romme waar vrijdag de eerste vrijdagmeeting in een reeks van drie wordt verreden, oftewel “Julbordstrav på Romme”. Elf draverijen staan er op het programma met de finale van de Dalatravets Treåringsserie 2018 en de Sleipner Dalarnas Silverpokal als hoofdnummer. De eerste start is om 18.20

Race 1 - 3-åriga och äldre högst 24.000 kr, 2140 meter bandenstart

Vijftien paarden aan de start in deze openingskoers. Fairplay du Mirel (7) debuteerde in juli van dit jaar. Hij werd zevende in die koers en ging vervolgens aan de kant. Jörgen Westholm kennende komt hij goed voorbereid aan de start. Haddock Boko (5) komt dan met meer ritme aan de start. Hij heeft inmiddels drie starts in de benen en verbeterd per start. Hagaz T.N.T. (13) moet twintig meter geven aan de start. Deze handicap zal geen probleem voor hem zijn. In zijn laatste twee starts op Romme werd hij beide keren tweede. Joffrey (2) maakt zijn debuut na een geslaagde kwalificatieproef. Hij is er klaar voor maar treft gelijk een flink veld.

Plaats 1:    Hagaz T.N.T. (13)
Plaats 2:    Fairplay du Mirel (7)
Plaats 3:    Haddock Boko (5)
Plaats 4:    Joffrey (2)

 

Race 2 - Sleipner Dalarnas Silverpokal - Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

Zes driejarige koudbloeden in deze koers. Bäcklös Tamlin (3) wist dit seizoen al driemaal te zegevieren. In dit veld is een overwinning goed mogelijk. Hij dient af te rekenen met Tåga Ted (5) die op dezelfde afstand start. De pupil van trainer Jan-Olov Persson beviel met een tweede plaats in Umåker. Tangen Trygg (6) zal zich ook in de strijd willen mengen. Hij moet echter wel twintig meter goed maken op Bäcklös Tamlin en Tåga Ted. Väskinge Hjalmar (4) verkiezen we boven het eerste band met Klack Alva (1) en B.W.Anna (2)

Plaats 1:    Bäcklös Tamlin (3)
Plaats 2:    Tåga Ted (5)
Plaats 3:    Tangen Trygg (6)
Plaats 4:    Väskinge Hjalmar (4)

 

Race 3 - Wången Cup - Stolopp - Lärlingslopp, 2140 meter bandenstart

Patricia Zaz (4) is bezig aan een mooi seizoen. In deze koers voor leerlingpikeurs moet de merrie opnieuw ver kunnen komen. Op dezelfde hoogte start ook Clerys Spring D.T. (5) en Tina Gel (6). Eerstgenoemde stelde op 16 november haar record bij naar 1.13,4 en dat was ook op Romme. Tina Gel werd de laatste maal tweede achter de sterker acterende Super Zantos die in een sterke tijd won. Hillcrest Player (9) werd de laatste keren gereden door Örjan Kihlström. Die steun moet zij vandaag even missen. Tino Ärling zal proberen het maximale resultaat eruit te halen.

Plaats 1:    Patricia Zaz (4)
Plaats 2:    Clerys Spring D.T. (5)
Plaats 3:    Tina Gel (6)
Plaats 4:    Hillcrest Player (9)

 

Race 4 - 3-åriga och äldre 50.001 - 315.000 kr., 2140 meter bandenstart

Een groot veld met vijftien deelnemers verdeeld over twee banden. De kanspaarden komen uit het tweede band dat met twaalf paard druk bezet is. Västerbofeelsofine (9) verschijnt met twee overwinningen op rij aan de start. De laatste maal onder het zadel waarbij hij de favoriet klopte. Västerbofeelsofine liet toen een sterke slotronde zien waarin hij een behoorlijke achterstand moest dichtlopen. Ook in de slotfase zette hij goed door. Vincent Zaz (12) werd vorige week tweede over de mijl na een koers op maat. De winnaar kon hij toen niet belopen. Luksom (8) werd tweede bij zijn heroptreden. Hij kan die lijn hier doortrekken. Captain Sisu (5) en Doyoucash In (6) wonnen recentelijk. Een klassering is derhalve heel goed mogelijk.

Plaats 1:    Västerbofeelsofine (9)
Plaats 2:    Vincent Zaz (12)
Plaats 3:    Luksom (8)
Plaats 4:    Captain Sisu (5)

 

Race 5 - 3-åriga och äldre 5.001 - 75.000 kr., 1640 meter autostart

Het Zweedse debuut van Horatio Fortuna (6) die met vier zeges op rij aan de start verschijnt. De vos moet deze opdracht tot een goed einde kunnen brengen. In Kurt Cobain (12) heeft hij zijn voornaamste concurrent maar die heeft het niet getroffen met dit startnummer over de mijl. Zijn vorm is echter goed getuige zijn laatste start die werd omgezet in een klinkende overwinning. Ajlexes Leif (5) was er al enkele keren dichtbij maar dit seizoen kon hij nog niet winnen. Als de favoriet het laat afweten kan hij profiteren. Cavezzo (10) kan verrassen.

Plaats 1:    Horatio Fortuna (6)
Plaats 2:    Kurt Cobain (12)
Plaats 3:    Ajlexes Leif (5)
Plaats 4:    Cavezzo (10)

 

Race 6 - 3-åriga och äldre  kallblodiga 150.001 - 350.000 kr., 2140 meter autostart

De koudbloeden komen in de zesde koers in actie. Net als in de Sleipner Dalarnas Silverpokal heeft trainer Jan-Olov Persson een kanspaard in de koers Hij stuurt Ulf Ohlsson op pad met Demex (4) die bij zijn laatste optreden genoegen moest nemen met het tweede geld. Tegen de overmacht van Fanny Tabac was hij die dag niet opgewassen. Höstbo Elis(3) start aan zijn binnenkant. Die is bij zijn nieuwe trainer Robert Skoglund verbeterd. Op vier tweede plaatsen en drie overwinningen uit negen starts valt niets af te dingen. Het kan een mooi duel worden tussen deze twee. Rasmus Karma (6) en Tinas Odin (8) zijn beide in staat om zich met de prijzen te gaan bemoeien.

Plaats 1:    Höstbo Elis (3)
Plaats 2:    Demex (4)
Plaats 3:    Rasmus Karma (6)
Plaats 4:    Tinas Odin (8)

 

Race 7 - 3-åriga och äldre lägst 200.001 kr., 2140 meter autostart

Een leuk nummer voor de subtop met Queer Fish (6) die de favorietenrol krijgt toebedeeld. Hij is bezig aan een lang seizoen maar presteert desondanks prima. Latest News (7) zorgde voor een verrassing door zijn laatse start om te zetten in een overwinning. Ook nu zijn er goede kansen op een hoge klassering. Going For Gold Zaz (3) loopt sterke tijden. Hij heeft een mooi startnummer om een goede uitgangspositie te bewerkstelligen. Call Me Hanover (2) kon dit jaar nog niet winnen. Zijn beste klassering is een tweede plaats.

Plaats 1:    Queer Fish (6)
Plaats 2:    Latest News (7)
Plaats 3:    Going For Gold Zaz (3)
Plaats 4:    Call Me Hanover (2)

 

Race 8 - 3-åriga och äldre 100.001 - 525.000 kr., 1640 meter autostart

Hossiana Boko (10) is in de sprintnummer de favoriet. De merrie won haar laatste koers in een aansprekende tijd. Eind september liep zij haar record over de mijl op Solvalla. Ondanks het startnummer heeft zij hier een eerste kans. Palermo Broline (4) zal hier niet aan willen meewerken. De vorm is aanwezig om het de favoriet moeilijk te maken. Davy Jones Sisu (9) won in oktober een sprintkoers. Hij moest toen vanaf acht vertrekken. Lamino (2) heeft een abonement op het tweede geld. Hij heeft een snelle sprint in de benen.

Plaats 1:    Hossiana Boko (10)
Plaats 2:    Palermo Broline (4)
Plaats 3:    Davy Jones Sisu (9)
Plaats 4:    Lamino (2)

 

Race 9 - Treåringsserie, Final - Spårtrappa för 12 hästar, 2140 meter autostart

In zijn thuisland Italie was Zinco Jet (10) al goed op dreef. In zijn nieuwe thuisland is hij ook prima begonnen. Winnen lukte nog niet, maar daar kan vandaag verandering in komen. Adi Gallia (8) is constant met haar prestaties. Vandaag zit een hoge klassering er opnieuw in. Met de prestatie van East Doris (6) is weinig mis die onlangs sterk presteerde in de Ingenjörsfirma Erik Dahlins lopp - E3 Bonus – Treåringslopp waarin hij de lang leidende Fast Moving Cash de baas bleef. Lyx Håleryd (2) en Testa Di Cavolo (3) kunnen zich in het geld lopen.

Plaats 1:    Zinco Jet (10)
Plaats 2:    East Doris (6)
Plaats 3:    Adi Gallia (8)
Plaats 4:    Lyx Håleryd (2)

 

Race 10 - Spårtrappa, 3-åriga och äldre kallblodiga 50.001 - 150.000 kr. 2140 meter autostart

Vijftien koudbloeden komen in actie over de middenafstand. Het kan wel eens een Noorse koudbloed gaan worden. De vierjarige Jetalatotning (2) is bezig aan een sterk seizoen waarin hij constant presteert. Een overwinning zit er vandaag opnieuw in. Gullkongen (7) zette zijn laatste start in Romme om in een goede zege. Hij moest toen meters geven aan de start terwijl dat nu niet het geval is. Mokakse (10) is snel maar niet altijd even betrouwbaar. Dan is Klack Nova (15) betrouwbaarder.

Plaats 1:    Jetalatotning (2)
Plaats 2:    Gullkongen (7)
Plaats 3:    Mokakse (10)
Plaats 4:    Klack Nova (15)

 

Race 11 - P21-lopp, 3-åriga och äldre högst 240.000 kr med högst 500 poäng, 2140 meter bandenstart

Opnieuw een groot veld, een mooie afsluiter van deze eerste “Julbordstrav på Romme”. Feel The Love (12) wist dit jaar nog niet te winnen maar heeft nu wel een goede kans. De vorm is stijgende. Ninja’s Nightwish (7) probeert dit te dwarsbomen want ook zij kon nog niet winnen. De gelopen tijden zeggen echter genoeg over haar vorm die prima is. Emmylou Love (9) gaf haar goede kwalificatie een passend vervolg door vijfde te worden in een prima tijd. Die koers zal haar goed hebben gedaan. Magnifik Coktail (13) verkiezen we boven de overige deelnemers.

Plaats 1:    Feel The Love (12)
Plaats 2:    Ninja’s Nightwish (7)
Plaats 3:    Emmylou Love (9)
Plaats 4:    Magnifik Coktail (13)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.