Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Romme - 11 november

Romme - vrijdag 11 januari 2019 - Start: 18:20

Een leuk gevarieerd koersprogramma in Romme. Verdeeld over tien races komen de dravers in actie, zowel aangespannen als onder de man, en zijn er een drietal races voor de koudbloeden. De races zijn goed bezet en vanaf race vier, 19.30 uur, start de V64. De start van de eerste race is om 18:20 uur.

Race 1

In deze eerste race springen er twee paarden uit. Believeinmiracles (5) had in december de juiste vorm te pakken. Hij maakt zijn seizoensdebuut. Samen met Super Cheese L.W. (10) heeft hij de beste papieren op de overwinning. Die finishte in zijn laatste race voor Believeinmiracles. Wellicht worden de rollen nu omgedraaid.  Joffrey (3) gaat proberen om zijn twintig meter voordeel aan de start uit te buiten. De snelheid is aanwezig. Sigill Carjan (11) won half november in een recordtijd op Romme. Als hij opnieuw die tijd loopt doet hij mee om de winst.

Plaats 1:   Believeinmiracles (5)
Plaats 2:   Super Cheese L.W. (10)
Plaats 3:   Joffrey (3)
Plaats 4:   Sigill Carjan (11)

 

Race 2

Felicienne (2) debuteerde met een overwinning en liep in de daaropvolgende koersen steeds snellere tijden. Bij haar debuut bleef zij van start tot finish voorop. Met dit startnummer is dat opnieuw mogelijk. Ze wordt vandaag voor het eerst gereden door Rikard Skoglund. Perfect Lime (5) werd vorige week tweede. Hij leek de overwinning te pakken na een sterke slotronde, maar werd op speed nipt geklopt. Sif Face (10) besloot het vorig seizoen met een derde plaats. Een klassering die er opnieuw in zit. Ook Moondance (3) heeft daar de capaciteiten voor.

Plaats 1:   Felicienne (2)
Plaats 2:   Perfect Lime (5)
Plaats 3:   Sif Face (10)
Plaats 4:   Moondance (3)

 

Race 3

In deze koers voor koudbloeden krijgt Sjåvoll Sjarmi (3) de voorkeur. In Gävle had de merrie lang de kop en sprong uiteindelijk, ca 100 meter voor de finish, in winnende positie weg. De Noorse is uit op revanche. Björs Idun (7) won zijn laatste race in 2018. In die vorm kan hij opnieuw een rol gaan spelen. Drängens Pöjk (12) lijkt toe aan een overwinning. De laatste keer was hij er dichtbij. Sotana (6) werd in haar laatste race uitgeschakeld. Daarvoor was zij goed op dreef.

Plaats 1:   Sjåvoll Sjarmi (3)
Plaats 2:   Björs Idun (7)
Plaats 3:   Drängens Pöjk (12)
Plaats 4:   Sotana (6)

 

Race 4 (V64-1)

Vijftien koudbloeden aan het vertrek met Diadem Viking (9) die met Tomas Pettersson de favorietenrol krijgt toebedeeld. De merrie is louter eerste of tweede. Zes overwinningen en vier tweede plaatsten uit dertien starts zegt genoeg. Oskar Kylin Blom reed begin dit jaar met Erland (7) een offensieve koers. Het leverde over de sprintafstand de volle winst op. Nygårds Henrik (3) is snel genoeg voor een klassering bij de eerste drie. Dat geldt ook voor Tin Gnist (10).

Plaats 1:   Diadem Viking (9)
Plaats 2:   Erland (7)
Plaats 3:   Nygårds Henrik (3)
Plaats 4:   Tin Gnist (10)

 

Race 5 (V64-2)

Vijftien deelnemers onder de man, oftewel monte. De drie kanspaarden hebben één ding gemeen. Alle drie hebben de Fransman Orlando Vici als vader. Ashbury Park (5) is onder het zadel nauwelijks te kloppen. Na een geslaagde kwalificatieproef liep hij zes montekoersen en won er vier. In het tweede gelid start Leonardo Vici (14). Hij is snel maar wisselvallig. Roadscanner (8) is wat dat betreft trouwer en verschijnt met drie tweede plaatsten op rij aan de start. Hij heeft enkele weken niet gelopen, maar we verwachten dat dat geen probleem zal zijn. Alex Ås (11) presteert constant. Winnen wordt ditmaal lastig.

Plaats 1:   Ashbury Park (5)
Plaats 2:   Roadscanner (8)
Plaats 3:   Leonardo Vici (14)
Plaats 4:   Alex Ås (11)

 

Race 6 (V64-3)

Insoglio (9) won eind december in Romme over de sprintafstand. In die race moest hij ook starten vanuit het tweede gelid. Hij won het ruim. Ook nu heeft hij het tweede gelid maar we laten hem als favoriet vertrekken. Overthehill (1) start voor hem. De ruin is een allrounder en kan een hele goed mijl lopen. What A Vap (2) zal zich ook in de strijd willen mengen. In de laatste vier races finishte hij steeds in de trioaankomst. Pazcal (7) en K.S.Cascade (12) worden verkozen boven de overige deelnemers.

Plaats 1:   Insoglio (9)
Plaats 2:   Overthehill (1)
Plaats 3:   What A Vap (2)
Plaats 4:   Pazcal (7)

 

Race 7 (V64-4)

In deze koers gaan de koudbloeden sprinten. Op grond van zijn overwinning half december laten we Björs Frej (5) met Oskar J Andersson als favoriet vertrekken. Hij werd bij die gelegenheid gereden door Jorma Kontio en won de koers met vijf lengtes voordeel; een overtuigende zege. Lex Peidei (1) hoort ook op de tickets thuis. Een paard bij uitstek geschikt voor de sprint. Algot Ålj (2) heeft een mooi nummer. Het kan hem bij de eerste drie brengen. Verder noemen we nog Art Kjarvald (11).

Plaats 1:   Björs Frej (5)
Plaats 2:   Lex Peidei (1)
Plaats 3:   Algot Ålj (2)
Plaats 4:   Art Kjarvald (11)

 

Race 8 (V64-5)

In het eerste startvak zal Highway Patrolman (2) proberen om uit de greep van het tweede band te blijven. Hij had in Bollnäs een geweldig slot in de benen en finishte het hardst van alle deelnemers. Daarmee werd hij tweede. Als Clara Jonasson het op speed laat aankomen maakt hij een hele goede kans. Ochongo Face (3) was de laatste keer sterk verbeterd. Als hij die vorm weet te behouden zijn er kansen. Ajlexes Cubano (4) kende vorig jaar een goed seizoen. Hij lijkt nog altijd in goeden doen. Nappa Scar (8) schatten we op grond van zijn laatste overwinning op dit moment iets hoger in.

Plaats 1:   Highway Patrolman (2)
Plaats 2:   Nappa Scar (8)
Plaats 3:   Ochongo Face (3)
Plaats 4:   Ajlexes Cubano (4)

 

Race 9 (V64-6)

Een race voor de merries over de middenafstand. De Finse merrie Selfie Star (10) verschijnt met vier zeges op rij aan de start. Wij zien haar niet zomaar geklopt worden met Mika Forss. De grootste tegenstander start aan haar binnenkant. Desideria De Soze (9) bleef in haar laatste start van start tot finish voorop. Die race won ze onaangevochten. Chanel West Coast (3) en Livi Memory (4) kiezen we uit de overige deelnemers. Winnen wordt lastig maar een klassering moet lukken.

Plaats 1:   Selfie Star (10)
Plaats 2:   Desideria De Soze (9)
Plaats 3:   Chanel West Coast (3)
Plaats 4:   Livi Memory (4)

 

Race 10

De laatste race van de dag  met een sprintkoers uit de banden. Een duidelijke favoriet valt hierin niet aan te wijzen. Het eerste band met vier paarden krijgt het lastig tegen het tweede band. Boy Hornline (6) is bij Kajsa Frick in goede handen. Hij is aan de beterende hand. Betel Am (11)  loopt de hele tijd sterke tijden waarmee hij hier ver kan komen. Ook de vormspiegel van Journey (13) vertoonde een stijgende lijn. Kan hij eindelijk weer eens zegevieren? Dat is ook van toepassing op Cafu Boko (9) die snelle tijden laat noteren maar lastig tot winst komt. In deze open koers wellicht?

Plaats 1:   Betel Am (11) 
Plaats 2:   Boy Hornline (6)
Plaats 3:   Journey (13)
Plaats 4:   Cafu Boko (9)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.