Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Romme - 25 januari

Romme - vrijdag 25 januari 2019 - Start: 18.20

Hoewel het Franse Vincennes dit weekend het episch centrum is van de Europese drafsport is er daarbuiten ook genoeg moois te volgen. Het Zweedse drafsportweekend begint vrijdagavond in Romme met tien goed bezette koersen. De V64 staat op het programma vanaf koers vier, starttijd ca 19:30 uur. De eerste start in Romme is om 18:20 uur.  

Race 1

We beginnen deze meeting met de koudbloeden. Vesle Gutten Stöen (7) wist al te winnen met Ulf Ohlsson die het vandaag opnieuw rijdt. De laatste keer sprong hij vanuit de eerste bocht toen hij in het tweede spoor naar voren ging. Hij zal zich willen herstellen. Nygårds Hilma (4) lijkt snel genoeg voor een plaats bij de eerste vier. Een overwinning is niet onmogelijk. Essis Lille Lukas (5), Napoleon (2) en Vijola S.C. (10) noemen we voor het plaatsgeld.

Plaats 1:    Vesle Gutten Stöen (7)
Plaats 2:    Nygårds Hilma (4)
Plaats 3:    Essis Lille Lukas (5),
Plaats 4:    Vijola S.C. (10)

 

Race 2

De openingsklasse in actie met de debuterende R.K.Queen (6) die de favorietenrol krijgt toebedeeld. Nadat zij tweemaal startte in een premielopp werd ook haar derde kwalificatie ruimschoots behaald. Het kan een zegevierend debuut betekenen van haar carrière. Kick Her Highness (3) liep ook een proef waarmee zij hier gelijk uit de voeten kan. Make It Split (2) werd in haar beide optredens uitgeschakeld. Misschien kan Ulf Ohlsson haar beter motiveren. In het tweede band starten Haddock Boko (7) en Clicquots Euphoria (8). Zij zijn snel maar moeten wel twintig meter geven.

Plaats 1:   R.K.Queen (6)
Plaats 2:   Kick Her Highness (3)
Plaats 3:   Make It Split (2)
Plaats 4:   Haddock Boko (7)

 

Race 3

Tien merries in actie over de middenafstand. De favoriet moet beginnen in het tweede gelid. Västerbo Quriosa (9) won in Romme. De merrie kende een bliksemstart en kreeg een mooie uitgangspositie. Dankzij een sterke laatste vijfhonderd meter werd de overwinning binnengehaald. Trueisch (7) is haar carrière begonnen met een overwinning. Dit jaar behaalde zij in haar enigste start een derde plaats. De wijze waarop was indrukwekkend, want na een fout werd er grote achterstand opgelopen die zij uiteindelijk verruilde voor het derde geld. Queen Of Moorlands (3) en A'Nana De Bohem (2) zijn snel genoeg om een rol te spelen.

Plaats 1:   Västerbo Quriosa (9)
Plaats 2:   Trueisch (7)
Plaats 3:   Queen Of Moorlands (3)
Plaats 4:   A'Nana De Bohem (2)

 

Race 4 (V64-1)

No April Fool (3) werd door Lukas L Svedlund vorige week naar een goede zege gestuurd. Hier kunnen zij op herhaling. Bear My Dream (1) heeft twintig meter voordeel aan de start. Die kan hij hier uitbuiten. Arnie Dream (9) is ook een deelnemer die zomaar kan toeslaan. Hij staat al enige tijd voor een overwinning. Grott Maja (2) heeft aan de start ook een voordeel van twintig meter. Een hoge klassering zit er zeker in.

Plaats 1:   No April Fool (3)
Plaats 2:   Bear My Dream (1)
Plaats 3:   Arnie Dream (9)
Plaats 4:   Grott Maja (2)

 

Race 5 (V64-2)

Wilda Fille (12) is al tijden in grote vorm. Samen met Emilia Leo vorm hij een gouden duo want vier starts leverden even zoveel overwinningen op. Het te kloppen paard in deze race, maar het zal voor de concurrentie geen gemakkelijke opdracht worden om Wilda Fille te verslaan. Spydo Ö.K. (11) heeft de juiste vorm te pakken. Hij kan in de buurt blijven van de favoriet. Voor een klassering noemen wij Åsarappen (9) en Myrs Hera (7). Beide staan voor hun heroptreden. Snelheid is aanwezig maar koersritme ontbreekt.

Plaats 1:   Wilda Fille (12)
Plaats 2:   Spydo Ö.K. (11)
Plaats 3:   Myrs Hera (7)
Plaats 4:   Åsarappen (9)

 

Race 6 (V64-3)

Opnieuw de beginnersklasse met Bright Memphis (6) die een winnend debuut maakte. Een tweede overwinning op rij is denkbeeldig. Er kan niet getreuzeld worden met Cheese Action L.W. (8) die het seizoen begon met een overwinning. Er bestaat kans op herhaling. Västerbo Call You (7) sloot het seizoen juist af met een overwinning. Hij was dit seizoen in twee starts eenmaal geplaatst en werd een keer uitgeschakeld. Littlesupersister (4) kan misschien voor een verrassing zorgen.

Plaats 1:   Bright Memphis (6)
Plaats 2:   Cheese Action L.W. (8)
Plaats 3:   Västerbo Call You (7)
Plaats 4:   Littlesupersister (4)

 

Race 7 (V64-4)

Een groot veld koudbloeden met meerdere kanshebbers. Spik Loke (3) debuteerde met een derde plaats na een korte rustperiode. Die koers zal hem scherper hebben gemaakt. Vorig seizoen won hij nog drie koersen op rij. In Tjötta Godtfred (5) treft hij een goede tegenstander. De Noors sloot 2018 af met twee overwinningen. Gnistas Filur (8) pakte aan het einde van vorig jaar nog een overwinning mee. Als hij die vorm heeft behouden zijn er kansen. In het tweede band moeten Torpa Ole (13) en Höstbodennis (14) beginnen. Ondanks de starthandicap verwachten we beide voorin. 

Plaats 1:   Spik Loke (3)
Plaats 2:   Tjötta Godtfred (5)
Plaats 3:   Gnistas Filur (8)
Plaats 4:   Torpa Ole (13)

 

Race 8 (V64-5)

It's Showtime Zaz (8) is het jaar goed begonnen met een tweede plaats in een snelle tijd. Hij lijkt het met Perfect Dynamite (11) te gaan uitmaken. Deze was in Romme hopeloos foutief aan de start en werd vlot uitgeschakeld. De ruin leek over de goede vorm te beschikken. Vanuit het veld liggen er zeker kansen. Hachiko (12) had na zijn overwinning in Romme twee uitgeleiders. Herstel in Romme zit er zeker in. Sixten Blixten (5) hangt tegen een overwinning aan.

Plaats 1:   It's Showtime Zaz (8)
Plaats 2:   Perfect Dynamite (11)
Plaats 3:   Hachiko (12)
Plaats 4:   Sixten Blixten (5)

 

Race 9 (V64-6)

Ridgehead Mateo (6) werd vorige week tweede middels een sterk eindschot. Hij moest vanuit de laatste bocht is om een concurrent heen en sprintte voluit om op één lijn met de winnaar te eindigen. Noifsandbuts (7) zag een mooie reeks onderbroken worden met een uitschakeling. Normaliter doet hij vandaag mee om de overwinning. Dat geldt ook voor Star’s Fighter (1) die met twee overwinningen op rij aan de start verschijnt. Cobra Launcher (13) moet beginnen in het tweede gelid. Zijn prestaties in Romme zijn constant. De langere afstand is voor hem geen probleem.  

Plaats 1:   Ridgehead Mateo (6)
Plaats 2:   Noifsandbuts (7)
Plaats 3:   Star’s Fighter (1)
Plaats 4:   Cobra Launcher (13)

 

Race 10

De Nederlandse Daredevil (10) begon zijn carrière ooit veelbelovend met een overwinning in Wolvega. Hij verhuisde naar Zweden en daar doet hij het prima. Hij lijkt toe aan een overwinning, zijn vorm is groeiende. Sethmikael Blanche (11) heeft even niet gelopen. Hij liet aan het einde van vorig seizoen enkele goede prestaties zien. They Don’t Know (9) maakt ook zijn seizoensdebuut. Hij heeft de snelheid in huis om een rol te spelen. In het eerste band noemen we nog Tintin R.L. (2) en Intitbit (3). Een open koers.

Plaats 1:   Daredevil (10)
Plaats 2:   Sethmikael Blanche (11)
Plaats 3:   They Don’t Know (9)
Plaats 4:   Tintin R.L. (2)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.