Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Romme - 8 maart

Romme - vrijdag 8 februari 2019 - Start: 18.20

Het Zweedse drafsportweekend begint vrijdagavond in Romme met tien goed bezette koersen. In de eerste race staat de E3 Bonus - Treåringslopp geprogrammeerd en later in het programma een onderdeel van de Tobin Kronos Stoserie, een goed bezette merriekoers. Aangevuld met een tweetal races met koudbloeden kan je spreken  van een gevarieerd programma. De V64 staat op het programma vanaf koers vier, starttijd ca 19:30 uur. De eerste start in Romme is om 18:20 uur.  

Race 1 - E3 Bonus – Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

Atlas Kronos (2) debuteerde op Solvalla met een tweede plaats. Bij de start vertrok hij goed uit de banden en ondanks een slotronde in het tweede spoor werd hij ruim tweede. Hier vertrekt hij als favoriet. Bravo Sencello (6) heeft al gewonnen. In haar laatste race maakte zij fouten. Avena Jet (4) maakte als tweejarige een winnend debuut op Rättvik. Hij bleef in die race van start tot finish voorop. Als zij zich verder heeft ontwikkeld moet zij ver kunnen komen. Global Amazone (1) maakte onlangs op Romme een prima debuut waarin hij tweede werd.


Plaats 1:    Atlas Kronos (2)
Plaats 2:    Bravo Sencello (6)
Plaats 3:    Avena Jet (4)
Plaats 4:    Global Amazone (1)

 

Race 2 -  Södra Dalarnas Travklubbs Vandringspris, 2640 meter bandenstart

De beginnersklasse met vijftien koudbloeden. Lome Storm (10) maakte na twee kwalificatieproeven als groot favoriet een zegevierend koersdebuut. Hij kan hier op herhaling. In Slotts Kvikken (15) treft hij een goede tegenstander, maar die moet eerst twintig meter goed maken op de favoriet. Dat is over deze afstand overbrugbaar. Snyggast (8) maakt zijn seizoensdebuut. In het najaar van 2018 was hij prima bezig waarin hij won en enkele klasseringen behaalde. Soldhöjdenslucifer (9) is het seizoen goed begonnen. Een klassering zit er zeker in.

Plaats 1:   Lome Storm (10)
Plaats 2:   Slotts Kvikken (15)
Plaats 3:   Snyggast (8)
Plaats 4:   Soldhöjdenslucifer (9)

 

Race 3 - Hedemoratränarnas lopp, 2140 meter bandenstart

Een open race zonder een echte favoriet. Fandjo (2) kon een goede kwalificatieproef nog geen passend vervolg geven. Hij maakte bij zijn debuut fouten en zat hier zijn waren gezicht willen laten zien. Allez Allez (5) was in de proef iets sneller. De vierjarige ruin heeft hier de steun van Ulf Ohlsson. Awesome Kronos (3) word getraind door Svante Båth. De driejarige heeft de nodige klasse in huis, maar is nog grillig. Zonder fouten kan hij deze race zomaar winnen. Tot slot noemen we nog Finalizer (4) die na een proef half december zijn koersdebuut maakt.


Plaats 1:   Fandjo (2)
Plaats 2:   Allez Allez (5)
Plaats 3:   Awesome Kronos (3)
Plaats 4:   Finalizer (4)


Race 4 - V64-1, 3-åriga och äldre 10.001 - 155.000 kr., 2140 meter bandenstart

Valle E.W. (7) bleef de laatste keer steken op een vijfde plaats. Met de vorm leek weinig mis en volgens de trainer voelde hij ook goed aan. Hij zal hier zijn waren gezicht willen laten zien. Bossy Alley (5) liep op Solvalla over de mijl een nieuw record. In deze race was de concurrentie sterk en vertoefde hij hoofdzakelijk achterin het veld. Nu wacht hem een geschiktere opdracht. Notation (6) kende vorig jaar een goed seizoen waarbij hij enkele goede sprintkoersen liep. Mex Hörsta (4) heeft even niet gelopen. Voor zijn rustperiode was hij in goede vorm.


Plaats 1:   Valle E.W. (7)
Plaats 2:   Bossy Alley (5)
Plaats 3:   Notation (6)
Plaats 4:   Mex Hörsta (4)


Race 5 - V64-2, Södra Dalarnas Dag loppet, 1640 meter bandenstart

Om Knifetown Winner (9) kunnen we niet heen. De pupil van Nicklas Westerholm heeft heel goed overwinterd en won bij zijn seizoensdebuut over de mijl in een uitstekende 1.13,4. Het starten vanuit de banden zal geen probleem voor hem zijn. Hij moet alleen twintig meter goed maken op Dante Sisu (1) met Ulf Ohlsson. Die won zijn laatste race op Bergsåker over2160 meter. In de eerste ronde lag hij in het midden van het veld en schoof door naar voren. Hij moest in de slotronde nog veel terrein goed maken maar daarin slaagde hij knap. Knifetown Winner is echter meer het type sprinter. De Amerikaan Colbert (11) maakt zijn seizoensdebuut. De laatste race die hij won was over de mijl. Comte Du Pommeau (12) is trouw en in beeld voor een plaatsgeld.


Plaats 1:   Knifetown Winner (9)
Plaats 2:   Dante Sisu (1)
Plaats 3:   Colbert (11)
Plaats 4:   Comte Du Pommeau (12)


Race 6 - V64-3,  Nordschakt i Hedemoras lopp, 2640 meter autostart

Kalashnikov (2) heeft een mooi startnummer om de leiding te nemen. Hij is het seizoen prima begonnen met een overwinning en een derde plaats. Rally Gunnar (4) won al twee koersen uit vier starts. Beide keren was er winst over 2640 meter op Solvalla. Onze favoriet in deze race. Lovely Flicka (4) heeft het nodige in huis. In de training gaat het goed maar zij mist nog koersritme. Een klassering moet wel mogelijk zijn. Dan is Maine (9) in koersconditie al verder. Verder noemen we nog Give Me Five (1)


Plaats 1:   Rally Gunnar (4)
Plaats 2:   Kalashnikov (2)
Plaats 3:   Lovely Flicka (4)
Plaats 4:   Maine (9)


Race 7 - V64-4,  Pralin loppet, 1640 meter autostart

Sprinten met koudbloeden. Arragon (7) begon het seizoen goed met een snelle sprintzege en ook daarna toonde hij zijn uitstekende vorm met winst over 2640 meter en een derde plaatst over de middenafstand. Een allround koudbloed kun je stellen. Ook Nordby Fröy (4) is goed bezig en won al een race. Het zal gaan tussen deze twee. Finnskog Oda (6) komt over vanuit Noorwegen. Half december liep hij nog in Romme en toen werd hij tweede. Linda Kavat (10) was de laatste keer verbeterd.


Plaats 1:   Arragon (7)
Plaats 2:   Nordby Fröy (4)
Plaats 3:   Finnskog Oda (6)
Plaats 4:   Linda Kavat (10)


Race 8 - V64-5, XL-BYGG Race, 2140 meter autostart

Grainfield Aiden (5) won zondag in Eskilstuna met Emilia Leo die een goede rit afleverde. De ruin had daarnaast een hele sterke slotronde in de benen en doet opnieuw mee om de overwinning. Pontiac S.W. (7) viel in zijn laatste race niet mee. Hij bleek niet fit te zijn. Inmiddels is hij weer helemaal gezond en trainer Svante Bath verwacht hij voorin. Alvena Warrior (2) loopt de hele winterperiode al goede koersen. Als de vorm nog steeds goed is doet hij mee om de plaatsen. Okashi Cheri (3) en Västerbo Tristan (6) zijn aan elkaar gewaagd.


Plaats 1:   Grainfield Aiden (5)
Plaats 2:   Pontiac S.W. (7) 
Plaats 3:   Alvena Warrior (2)
Plaats 4:   Okashi Cheri (3)


Race 9 - V64-6, Tobin Kronos Stoserie avd 3 (av 6) - Diamantstoet, Försök 4 - Spårtrappa (Final Solvalla 30 mars, 2140 meter autostart.

Vijftien deelnemers in deze merriekoers waarin 125.000 Zweedse kronen klaar ligt voor de winnaar. Qiao Q.L. (3) won haar laatste race op Eskilstuna in een sterke tijd. Zij heeft opnieuw goede kansen. Miss Hejaracka (4) verschijnt met twee overwinningen op rij aan de start. In haar laatste race verwees zij de lang leidende Hera Di Quattro naar het tweede geld dankzij een goede finish. De vorm van Laura Sånna (13) vertoont een stijgende lijn. Als zij een goede positie krijgt in het tweede spoor kan zij de koers naar haar hand zetten. Acht dit drietal kiezen we voor Virunga (15). Als die in oude vorm is, dan kan ze ver komen.


Plaats 1:   Qiao Q.L. (3)
Plaats 2:   Miss Hejaracka (4)
Plaats 3:   Laura Sånna (13)
Plaats 4:   Virunga (15)


Race 10 - Sleipner Cup, Försök 2, 2140 meter bandenstart

We sluiten af met de koudbloeden. Ondanks veertig meter handicap laten we Gott Klirr (7) als favoriet vertrekken. Hij maakt zijn seizoensdebuut voor trainer Jan-Olov Persson die naast Gott Klirr nog drie paarden in deze race heeft. Guli Major (8) ging met goede resultaten de winterrust in. Hij komt vandaag voor het eerst in actie. Tekno Lynet (10) en Justus N.A. (4) zijn voor Jan-Olov Persson in beeld voor een klassering. Tussen het “Persson-kwartet” verwachten we dat Reime Kongen (9) zich laat gelden.


Plaats 1:   Gott Klirr (7)
Plaats 2:   Guli Major (8)
Plaats 3:   Reime Kongen (9)
Plaats 4:   Justus N.A. (4)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.