Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Romme - 17 mei

Romme - vrijdag 17 mei 2019 - Start: 18.20

Op deze vrijdagavond staan er tien races op het programma van Romme. Een leuk en gevarieerd programma met de finale van de Tobin Kronos Stoserie als hoofdnummer. Een race over de middenafstand met daarin Keycard als favoriet die het gaat opnemen tegen de snelle Bear Victory. Ook de V64 wordt verreden die, zoals gebruikelijk, start om 19:30 uur. De eerste start in Romme is om 18:20 uur.

Race 1 - BKI Kaffe - Svensk Travsports Inskolningslopp - Treåringslopp - Fördel Ston, 1640 meter bandenstart

In deze opener dertien koudbloeden in actie over de mijl. Trainer Jan-Olov Persson levert de favorieten. Hij stuurt Torbjörn Jansson op pad met B.W.Kungen (10). De hengst liep begin dit jaar een goede proef en maakt hier zijn debuut. Dat geldt ook voor Garli Kongen (9) die eind 2018 een kwalificatieproef liep. Ook hij loopt de eerste race in zijn leven. Myllkärrs Thomas (13) heeft al gelopen dit jaar. Het leverde hem een tweede plaats op. Hij moet echter twintig meter geven aan het tweetal van Jan-Olov Persson. Alfa Lina (8) en Nebbenes Solan (7) kiezen we uit de overige paarden.

Plaats 1:    B.W.Kungen (10)
Plaats 2:    Garli Kongen (9)
Plaats 3:    Myllkärrs Thomas (13)
Plaats 4:    Alfa Lina (8)

 

Race 2 -  Säljpartner Häll & Co - Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

Een leeftijdskoers voor driejarigen waarin veel mogelijk is. Will I Am (5) debuteerde op de baan van Romme met een derde plaats in een keurige tijd. Ook nu zijn er vooruitzichten op een hoge klassering voor de hengst van trainer en rijder Leif Witasp. Ies Signe (9) kwalificeerde op de baan van Rattvik. Op basis daarvan kan hij hier gelijk een rol opeisen. Jörgen Westholm  heeft ook een debutant in handen met Laurentius Valiant (2) die vorig seizoen al kwalificeerde. Die verliep hoopvol. Back Burner Girl (10) heeft het snelste record van het veld. Hij zal na zijn laatste race verbeterd zijn.

Plaats 1:   Will I Am (5)
Plaats 2:   Ies Signe (9)
Plaats 3:   Laurentius Valiant (2)
Plaats 4:   Back Burner Girl (10)

 

Race 3 – Unilever Food Solutions, 2140 meter autostart

Jörgen Westholm ziet de vorm van Like Dynomite (4) per race verbeteren. De Amerikaanse ruin kan hier zijn eerste overwinning behalen maar moet dan wel afrekenen met de Fransman Francky Des Molles (1) die zijn eerste overwinning al in de pocket heeft. My Sea (2) scherpte in zijn laatste race zijn record aan. Hij was ten aanzien van zijn twee starts daarvoor weer aan de beterende hand. First Heartbeat (9) moet in het tweede gelid beginnen. De merrie deed na haar kwalificatieproef nog niets verkeerd en was alleen maar tweede en eenmaal derde in drie starts. Een overwinning is zeker niet onmogelijk.

Plaats 1:   Like Dynomite (4)
Plaats 2:   Francky Des Molles (1)
Plaats 3:   My Sea (2)
Plaats 4:   First Heartbeat (9)


Race 4 - V64-1, Grays Bakery, 1640 meter bandenstart

Een race over de sprintafstand met de favoriet in het eerste startvak. Oh Lord (2) maakt zijn seizoendebuut. Vorig seizoen kwam hij viermaal in actie waarvan hij eenmaal won. Dat was bij zijn koersdebuut waar hij van start tot finish voorop bleef. Met dit nummer en twintig meter voordeel aan de start heeft hij een eerste kans. Racine P.Hill (1) start gelijk af met de favoriet. Hij heeft de snelheid in huis om het de favoriet lastig te maken. Mr Southwind (7) maakte een zegevierend seizoensdebuut. Hij won in een snelle tijd. My Gifted My (10) plaatst zich regelmatig. Dat moet ook in deze race lukken.


Plaats 1:   Oh Lord (2)
Plaats 2:   Racine P.Hill (1)
Plaats 3:   Mr Southwind (7)
Plaats 4:   My Gifted My (10)


Race 5 - V64-2, Lantmännen Unibake - E3 Bonus - Treåringslopp Ston,  2140 meter autostart

In deze leeftijdskoers voor merries zal het gaan tussen de in twee starts ongeslagen Sunettan Palema (2) en de Italiaanse merrie Avena Jet (5) van Thorsten Tietz. Sunettan Palema heeft met Jejje Palema al een hele snelle zus. Zelf won de merrie haar laatste race met duidelijke voorsprong. Het betrof een vergelijkbare opdracht. Avena Jet hield zich knap staande tussen de sterke concurrentie op Solvalla. Op grond daarvan krijgt zij licht de voorkeur. Global Amazone (1) kon nog niet winnen maar was er al wel dichtbij. Misschien kan zij toeslaan als de favorieten het elkaar te moeilijk hebben gemaakt. Ies Elisabet (2) en Scarlet Hello (4) lijken aan elkaar gewaagd.


Plaats 1:   Avena Jet (5)
Plaats 2:   Sunettan Palema (2)
Plaats 3:   Global Amazone (1)
Plaats 4:   Ies Elisabet (2)


Race 6 - V64-3,  Feldt's Fisk & Skaldjur - DubbelCupen, Försök 1 i Meeting 3, 2140 meter bandenstart

De favoriet start in het eerste vak en dat is Orvar Mollyn (1) die dit seizoen in drie starts nog niet geklopt is. De zoon van Lome Kongen moet deze opdracht opnieuw succesvol kunnen afronden. Rasmus Karma (5) moet twintig meter geven. De tienjarige ruin heeft vorm en presteert constant. Ook Finnskog Nox (9) moet twintig meter geven. We verwachten de trouwe ruin opnieuw bij de eerste drie. El Viktor (13) verkiezen we uit de overige deelnemers.


Plaats 1:   Orvar Mollyn (1)
Plaats 2:   Rasmus Karma (5)
Plaats 3:   Finnskog Nox (9)
Plaats 4:   El Viktor (13)


Race 7 - V64-4,  HKSCAN, 2140 meter autostart

Mellby Fantom (2) is snel maar wisselvallig. Onlangs won hij over de mijl waarbij hij zijn record bijna aanscherpte. Als hij de fouten achterwege laat kan hij probleemloos winnen. Global Unlimited (7) heeft vorm. We rekenen erop dat hij het de favoriet toch lastig kan maken. Moveslikejagger (10) moet beginnen in het tweede gelid. Als hij na de start een goede uitgangspositie heeft verkregen dan is hij zeker niet kansloos. Scarpia (1) won, vanuit het veld gereden, in Bollnäs in een closeaankomst. Er kwam een goede tijd op de klokken. Een hoge klassering is mogelijk.


Plaats 1:   Mellby Fantom (2)
Plaats 2:   Global Unlimited (7)
Plaats 3:   Moveslikejagger (10)
Plaats 4:   Scarpia (1)


Race 8 - V64-5, Tobin Kronos Stoserie, Final - Stolopp - Spårtrappa, 2140 meter autostart

De finale van de Tobin Kronos Stoserie waarin Keycard (7) de favorietenrol krijgt toebedeeld. De merrie laat de hele tijd sterke tijden noteren. Bear Victory (3) won op Solvalla met Torbjörn Jansson over de stayersafstand waarbij zij een sterk slot in de benen had. Ook nu heeft zij met Torbjörn Jansson goede vooruitzichten op een hoge klassering. Undazzled Eyes (2) is snel. Een overwinning wordt nu lastig maar een plaats bij de eerste vier is wel reëel.  De laatste keer dat Xanthis Amber (10) won was met Carl Johan Jepson  die hem ook


Plaats 1:   Keycard (7)
Plaats 2:   Bear Victory (3)
Plaats 3:   Undazzled Eyes (2)
Plaats 4:   Xanthis Amber (10)


Race 9 - V64-6, Svensk Cater, 2640 meter autostart.

In deze race komen de stayers in actie. Knifetown Lover (4) treft zijn favoriete afstand en heeft de klasse in huis om deze race van start tot finish te beheersen. De vorm van afgelopen najaar werd meegenomen naar dit seizoen want de ruin won al tweemaal. Ook U.Bergs Svante (11) is dit seizoen goed op dreef. Een paard die over alle afstanden goed uit de voeten kan. Thought Hanover (5) bewees in Mantorp dat hij ondanks zijn Amerikaanse roots ook kan stayeren. Hij won in september vorig jaar in 1.13,5a – 2640 meter. Global Trader (3) heeft ook een voorkeur voor de langere afstand. Deze opdracht past hem.


Plaats 1:   Knifetown Lover (4)
Plaats 2:   U.Bergs Svante (11)
Plaats 3:   Thought Hanover (5)
Plaats 4:   Global Trader (3)


Race 10 - P21-lopp, 3-åriga och äldre 5.001 - 255.000 kr med högst 500 poäng., 2140 meter bandenstart

In deze afsluitende race laten we Global Tuxedo (7) als favoriet vertrekken. De zoon van Revenue wint aan vorm. Idreamicanfly (11) lijkt gelijkwaardig aan Global Tuxedo. Hij moet echter in het tweede gelid beginnen vandaar de voorkeur voor Global Tuxedo. Achter dit tweetal is veel mogelijk. Veel paarden van een vergelijkbaar niveau. Carmencita Majo (1) was een aantal keren erg snel. Ook Wrench (12) presteerde de laatste keer met een tweede plaats uitstekend. Verder noemen we nog Auchentoshan Boe (2).


Plaats 1:   Global Tuxedo (7)
Plaats 2:   Idreamicanfly (11)
Plaats 3:   Wrench (12)
Plaats 4:   Carmencita Majo (1)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.