Banen

USA

Toekomstige races

Zweden
Nederland
  • Duindigt 25.07
    • R1: Trio Common Pool
    • R2: Trio Common Pool
    • R5: Trio Common Pool

Voorbeschouwing Royal Ascot

Royal Ascot Blog
 
Volg elke dag tijdens Royal Ascot ons blog!

Vijf dagen lang, van dinsdag 19 t/m zaterdag 23 juni, verzamelen de beste paarden, trainers en jockeys op deze prachtige baan. Iedere dag is er minstens één Groep-1 race en zijn we verzekerd van mooie sport en goede uitbetalingen.

We geven €500 aan vrijspeltegoed weg!
Tijdens deze week geven we ook vrijspeltegoed weg. Voor elke €5 die je speelt op Royal Ascot tussen 19 en 23 juni maak je kans op €10, €5 of €2!

 
 

Vrijdag 22 juni - Voorbeschouwing Dag 4

De Commonwealth Cup en de Coronation Stakes zijn vandaag de hoogtepunten. Twee schitterende Groep-1 races zonder grote favoriet. Hoe de Britse experts over deze race denken zie je in de video hieronder:

 

 

Donderdag 21 juni - Voorbeschouwing Dag 3

De derde dag van Royal Ascot staat ons te wachten waar de Gold Cup over 4000 meter het hoofdnummer is. De rest van de koersen staan ook bol van kwaliteit op Ladies Day die steevast het drukst bezocht is.

Race 1 Norfolk Stakes G2

We beginnen met een Groep 2 voor koers over 1000 meter voor tweejarigen. Er is een zeer interessante bezoeker vanuit Amerika in de vorm van Shang Shang Shang (10) onder Joel Rosario voor trainer Wesley Ward. Deze merrie komt na een overwinning over het snelle Dirt op Keeneland over voor Royal Ascot. In een klein veld klopte zij toen heel makkelijk twee paarden. Shang Shang Shang komt dus met eenzelfde profiel als Lady Aurelia aan de start twee jaar geleden. Als zij de switch naar gras goed verwerkt is zij hier het te kloppen paard. Het thuisteam wordt aangevoerd door Konchek (4) onder Adam Kirby die na winst op Newmarket tijdens debuut een goede derde plaats neerzette op Sandown. Die Listed koers was van uitzonderlijk niveau waarin acht van de negen paarden hun debuut in winst hebben omgezet. Konchek had alle pech van de wereld maar liep een geweldige koers en werd nog derde. De voorbereiding voor deze koers is ideaal en zonder pech is Konchek heel dichtbij voor de winst. In die Listed koers op Sandown was Vintage Brut (9) de winnaar en dat was indrukwekkend. In een koers waarin alles meezat kwam het gaatje op tijd en Vintage Brut stoomde door naar de winst. Het paard is na die koers voor £280.000 verkocht en dus zijn er verwachtingen in deze koers. Hierachter noemen we Charming Kid (1) en Kinks (3) voor de verrassing. De eerstgenoemde zette zijn debuut om in winst en moet nog veel leren maar de klasse en kwaliteit is zeker in huis.

Kwartet rond: 1/3/4/9/10

Race 2 Hampton Court G3

We gaan verder met een Groep 3  over 2012 meter voor driejarigen hengsten. Twee paarden steken hier op papier met kop en schouders bovenuit. We hebben het over twee paarden die hun laatste start in de Franse Derby maakte. Key Victory (5) eindigde in deze koers als achtste en dat was pas zijn derde start. Zijn vorige twee starts werden in winst omgezet en de laatste was zelfs op Listed niveau. De Franse Derby is een Groep 1 koers en dit stapje terug in niveau zal hem goed passen. Bovendien is de combinatie Appleby – Buick een zeer vruchtbare. Deze combinatie won de Groep 1 King’s Stand op dinsdag. Het paard wat in de Franse Derby zesde werd is er vandaag weer bij in de vorm van Hunting Horn (4) onder Ryan Moore voor Aidan O’Brien. Key Victory en Hunting Horn finishte nier ver van elkaar vandaan en er staat ons een mooi duel te wachten. Hunting Horn liep een goede koers in de Franse Derby en bleef vechten tot de finish wat een goed teken is. De verwachting is dat de koers tussen deze twee paarden en gaat en daarom gaan we beide paarden winnend spelen. Het enige paard wat roet in het eten  kan gooien is Vintager (14) onder Kieran Shoemark. Dit paard werd derde in zijn laatste koers op Sandown en dat was achter niemand minder dan Without Parole die op Dinsdag een Groep 1 koers won. De vorm is dus goed en kijk niet gek op als dit paard zich gaat mengen in de eindstrijd.

Winnend: Hunting Horn + Key Victory

 

Race 3 Ribblesdale Stakes G2

Deze Groep 2 voor driejarige merries kent een wedmarkt die wordt aangevoerd door twee paarden. De vorm van Wild Illusion (1) is beresterk met een vierde plaats in de Engelse 2000 Guineas en een tweede plaats in de merrie Derby. Koersen op Epsom is zeer bijzonder door de vorm van de piste dus we vergeven haar die prestatie. Op de ‘eerlijke’ piste van Ascot zien wij haar dus als eerste over de finish stuiven. Dat zou dus een dubbel betekenen voor Appleby en Buick in twee koersen.

De tegenstand moet komen van  Sun Maiden (10) onder James Doyle voor Sir Micheal Stoute. Deze merrie heeft slecht twee koersen in de benen en in de laatste maakte zij een goede indruk. Deze dochter van Frankel won maar liefst met twaalf lengten een maiden en is dus klaar voor een niveau hoger. Of dit niveau direct te hoog gegrepen is moet nog blijken maar zij zal Wild Illusion partij geven voor de winst. Hierachter noemen we Magic Wand (6) die op Chester een goede indruk achterliet met winst in de Listed Cheshire Oaks. Daarna op Epsom in de merrie Derby leek zij met een vierde plaats niet helemaal haarzelf. Zoals wij net beschreven vergeven wij prestaties op Epsom en verwachtten wij haar hier in de eindstrijd.

Winnend: Wild Illusion (1)
Trio rond: 1/6/10

Race 4 Gold Cup G1

Het sportieve hoogtepunt van de dag waar de winnaar de prijs van de Koningin zal krijgen. Het is oud tegen jong in deze slijtageslag over 4 kilometer. Order Of St. George (2) hoort bij de oude garde en voelt zich op Ascot als een vis in het water. Vorig jaar vocht hij in deze koers met Big Orange een legendarisch gevecht uit tot op de finish waar hij nipt ten onder ging. Het jaar daarvoor won hij deze koers gemakkelijk. De generale repetitie was niet geweldig met een nauwe winst in een Listed koers in Ierland. Hij zal dus ontzettend verbeterd moeten zijn om hier Stradivarius (9) onder Frankie Dettori van de winst te houden. Deze stayer behoort tot de jeugd en die heeft de toekomst. Vorig jaar won Stradivarius de Groep Queen’s Vase over 3600 meter tijdens Royal Ascot. De baan en afstand zijn dus geen probleem. Dit paard won zijn rentree op de baan van York op goede manier en hij zal vandaag dus scherper zijn met die koers in de benen. Mede door de mindere koers van Order Of St George kiezen we hier dus voor Stradivarius. Het paard wat voor opschudding kan zorgen is Vazirabad (6) onder Christophe Soumillon. Dit paard won de Groep 2 Dubai Gold Cup over 3200 meter en terug in Frankrijk werd er direct een Groep 2 koers over 3 kilometer gewonnen. De vorm is dus ijzersterk en met een koers op maat kan Vazirabad zomaar verrassen.

Winnend: Stradivarius (9)
Trio rond: 2/6/9

 

 

Woensdag 20 juni - Voorbeschouwing Dag 2

Frankie Dettori was de grote man op de eerste dag van Royal Ascot. Hoe de kansen op dag twee liggen zie je hieronder in deze exclusieve video voorbeschouwing:

 

 

Maandag 18 juni - Voorbeschouwing Dag 1

De mooiste rensport vijfdaagse ter wereld staat ons te wachten en op Runnerz.nl zit u met deze voorbeschouwing op de eerste rij. Maandenlang scouten van paarden die op ‘de lijst’ thuishoren voor uiteenlopende redenen wordenm hier gedeeld. Soms zoeken we niet verder dan de favoriet maar het loont ook om die smakelijke ‘Longshot’ te spelen.

Race 1 -  Queen Anne Stakes G1

Het mooiste wordt op Ascot niet tot het laatste bewaard. De openings koers is direct vuurwerk over de rechte mijl met een dotering van £600.000. Vorig jaar genoten we van favoriet Ribchester die de dubbel Lockinge – Queen Anne verzilverde. Met een zelfde profiel komt Rhododendron (15) dit jaar aan de start. Deze merrie won de Lockinge Stakes op de baan van  Newbury met miniem verschil. In deze column werd trouwens dat trio goed voorspeld wat €800 betaalde! Jockey Ryan Moore en trainer Aidan O’Brien zijn een combinatie om in de gaten te houden tijdens Royal Ascot en zij kunnen de week aftrappen met een belangrijke zege. Als merrie krijgt Rhododendron ook nog een kilogram cadeau van de heren. De oppositie is zeer sterk met Benbatl (3) die een zeer succesvolle campagne in Dubai achter de rug heeft. Op World Cup Day won hij de Groep 1 Dubai Turf met 3,5 lengten en liet hij de Japanse top achter zich. Het enige vraagteken is de pauze van 80 dagen na zijn terugvlucht richting Engeland, maar de berichten uit de training zijn zeer lovend. In de Lockinge op Newbury kwam Lightning Spear (6) slechts een neusje tekort op Rhododendron en dat was zeer goed aangezien het zijn rentree koers van 2018 was. Hij zal nu dus scherper zijn en ook voor dit paard zijn de berichten uit de training goed. Bovendien is dit de derde keer dat Lighting Spear aan de start komt in de Queen Anne Stakes en in 2016 was hij dichtbij derde achter Tepin. Het paard met de beste recente vorm is Recoletos (10) die overkomt uit Frankrijk en die wordt gereden door Olivier Peslier. Deze jockey is met 16 Royal Ascot zeges de enige niet Engelse jockey in de top vijf en dat is een unicum. Na een vierde plaats in de Groep 1 Champion Stakes achter Cracksman op deze baan heeft hij dit jaar een 100% score. Op Saint-Cloud en Longchamp wordt er gewonnen in een Groep 2 en Groep 1 koers. Dit paard kan van kop af winnen maar kan ook vanuit het veld in stelling gebracht worden en is gebaat bij een rechte baan.

Trio rond: 3/6/10/15

Race 2 - Coventry Stakes G2

Een sprint over 1200 meter voor tweejarigen paarden met maar liefst 24 paarden. Een behoorlijke puzzel maar in deze koers komen een aantal paarden aan de start die al langer op onze ‘hotlist’ staan. Favoriet Sergei Prokofiev (20) onder Ryan Moore voor Aidan O’Brien kan zorgen voor de dubbel na Rhododendron in de eerste koers. De trainer heeft deze koers al acht keer gewonnen en weet dus wat er nodig is om te zegevieren. Sergei voldoet aan die eisen met twee zeges en een tweede plaats uit drie koersen. De favorieten status is dus verdiend. De interessante outsider komt van dezelfde vrachtwagen als Sergei Prokofiev. The Irish Rover (23) bleef in de startboxen staan tijdens zijn eerste koers op Ascot en lag daardoor 10 lengten achter op het veld. De achterstand werd ingehaald en uiteindelijk kwam hij maar een lengte tekort voor de winst. Daarna op Newbury was de concentratie beter en werd er sterk gewonnen. The Irish Rover is een groot en sterk paard wat door koersen beter lijkt te worden en heeft de macht dit grote veld de baas te zijn. Aan een nog grotere cote komt Blown By Wind (4) aan de start onder James Doyle. Dit paard won zeer sterk op Ascot twee koersen terug en was daarna vierde in een zeer sterke sprint op Sandown waar de loting tegen zat. De paarden van Mark Johnson komen vaak goed terug na een mindere prestatie en het zal ons niet verbazen als Blown By Wind er zal staan. Bovendien worden er vier plaatsen uitbetaald in deze koers. Tweede favoriet Calyx (7) heeft flinke steun in de Engelse wedmarkt maar heeft slechts een koers gelopen. Tien dagen geleden werd op Newmarket zeer sterk gewonnen en gaat dus mee op de tickets.

Winnend & plaats: Blown By Wind (4)
Trio: 20/23 – 4/7/20/23 – 4/7/20/23

 

Race 3 - King’s Stand Stakes G1

Dit is het duel waar iedereen op heeft gewacht en waarschijnlijk het duel van de week!De twee beste sprinters van de wereld komen tegen elkaar in actie over deze razendsnelle 1000 meter. We beginnen met Lady Aurelia (10) onder John Velazquez van trainer Wesley Ward die overkomt vanuit Amerika. Deze vierjarige merrie is een klasse apart en gaat bovendien voor een uniek hattrick namelijk drie koersen op rij tijdens Royal Ascot winnen. Als tweejarige won zij op deze baan de Groep 2 Queen Mary Stakes en vorig jaar won zij deze koers als driejarige merrie tegen de sprint top van Europa met maar liefst drie lengten. Nu met een jaar extra ervaring moet zij de concurrentie weer aankunnen. De enige reden dat wij andere paarden onder de loep nemen is de nederlaag in thuisland Amerika waar zij in een veld van drie werd geklopt met 1,5 lengten in een Listed ren. Dat is zeker niet genoeg om deze koers te winnen en daarom zetten we er een andere topsprinter tegenover. Houdt er wel rekening mee dat Lady Aurelia 1,5 kilogram krijgt van haar naaste concurrenten en dat kan wel is doorslag gevend zijn. De concurrentie wordt aangevoerd door Battaash (1) die zich al een hele tijd in de kijker loopt en zich specialiseert in 1000 meter koersen. Van zijn laatste vier koersen wint hij er vier en dat was telkens op een andere baan. Zijn generale repetitie op Haydock was indrukwekkend. In een Groep 2 koers over 1000 meter moest hij 2,5 kilogram geven aan zijn concurrenten en tot overmaat van ramp mistte hij de start volledig waardoor hij als laatste moest beginnen. Hij kroop dichterbij om op de finish nipt te winnen en met alles tegen was deze koers zeer indrukwekkend. Nu met een koers in de benen en hopelijk zonder pech is Battaash een serieuze kandidaat voor de winst. Hierachter noemen we twee paarden met een dubbel cijferige cote. Washington DC (9) was zeer opmerkelijk tweede achter Battaash op Haydock en zijn versnelling richting finish was indrukwekkend aangezien hij met 100 meter te gaan nog vijfde lag. Met die prestatie laat Washington DC zien dat de vorm goed is en dat hij mee kan met de sprint top. Trainer Aidan O’Brien stuurt zijn zoon op pad met deze serieuze outsider. Mabs Cross (11) klopt dit jaar aan de deur van de sprinttop met een zege in een Groep 3 koers op Newmarket en een vierde plaats achter Washington DC en Battaash op Haydock. Ook zij gaat hier met 1,5 kilogram voordeel op pad en kijk niet gek op als er in de laatste meters een rode buis door het beeld schiet!

Duo rond: 10 – 1
Trio: 10 – 1 – 9/11


Race 4 - St. James’s Palace Stakes G1

Weer een Groep 1 over de mijl van Ascot, ditmaal voor driejarigen waar wij beginnen met de favoriet Without Parole (9) onder publiekslieveling Frankie Dettori. Deze zoon van Frankel komt met een 100% score aan de start, maar maakt voor de eerste keer de stap naar Groep 1 niveau. De voorbereiding was perfect met een sterke zege van kop af in Listed koers op Sandown. Er winnen maar weinig renpaarden van kop af maar Without Parole was iedereen de baas. De manier waarop doet trainer John Gosden geloven in een goede kans in deze Groep 1 en dat geeft ons vertrouwen. De rechte lijn van Ascot zal zijn ruime gangen passen. Het paard wat achter Without Parole tweede werd is er vandaag weer bij en dat is Gabr (2).Bovendien is de cote van Gabr zeer aantrekkelijk rond 12/1. Vorig jaar was hij dichtbij vijfde achter Saxon Warrior en Roaring Lion, twee hoofdrolspelers van de afgelopen Derby, in de Racing Post Trophy over de rechte lijn van Doncaster. Nu is hij met een koers in de benen weer terug over zijn favoriete bodemtype in een race over een rechte lijn. Alle lichten staan dus op groen voor dit talentvol paard. Hij wordt onze winnend/plaats selectie. Voor Aidan O’Brien en Ryan Moore komt US Navy Flag (8) aan de start en dat is een serieuze kanshebber. Na twee mindere koersen dit jaar leek hij weer zichzelf in de Ierse 2000 Guineas waar hij na een harde koers van kop af tweede werd achter Romanised (5) die er vandaag weer bij is. Met die prestatie in benen kan US Navy Flag zomaar verrassen met de blinkers op. Zijn cote in Engeland zakt gestaag van 10/1 naar 6/1 en dat is een goed teken. De Engelse 2000 Guineas tweede Tip Two Win (7) is ook van de partij en loopt een thuiswedstrijd op Ascot. Fokker en eigenaresse Anne Cowley heeft al jaren een Skybox op de baan en kan dus niet wachten op haar winnaar op haar baan. De tweede plek in de Guineas was een verrassing maar de maniet waarop deed niet denken aan een toevalstreffer.

Winnend & Plaats: Gabr (2)
Trio: 8 – 2/5/7/8 – 2/5/7/8

 

 

Donderdag 14 juni - De terugblik

We trappen het blog af met een terugblik op vorig jaar, want niets is beter om alvast in de stemming te komen dan al die mooie races opnieuw beleven. 2017 was een prachtige editie en hieronder kun je een korte terugblik bekijken.