Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Saint Brieuc - 31 maart

Saint Brieuc – zondag 31 maart 2019 – Start 12.10 uur

Race 1: Prix Alain Mary

Een montédraverij voor 4-jarigen met weinig winsom. Wij hebben vertrouwen in Farmer Keryvon (16), die de meest winnende is en bovendien dit jaar al twee koersen won waarvan de laatste onder het zadel. Hij zal rekening moeten houden met enkele ervaren montépaarden zoals Forkeston d'Aurcy (12), die zonder ijzers loopt na een nette 3e plaats in dit genre, Falco des Agets (13), die in vier starts driemaal een podiumplaats behaalde onder het zadel, en Frehel Boss (11), die nog nooit buiten de prijzen was en een ruime ervaring in koersen onder de man heeft. Fribuste du Corbon (10) lijkt ook zijn draai te hebben gevonden in deze categorie en doet mee voor de plaatsen samen met Fortuno Jasma (8), die wisselvallig is maar op een goede dag voorin mee kan doen in dit veld.

Plaats 1: Farmer Keryvon (16)
Plaats 2: Forkeston d'Aurcy (12)
Plaats 3: Falco des Agets (13)
Plaats 4: Frehel Boss (11)
Plaats 5: Fribuste du Corbon (10)

 

Race 2: Prix J.F. Le Vexier

In deze koers voor 3-jarigen gaan we voor de pupil van Thierry Duvaldestin, Ganilla (5), die won bij haar debuut en in haar tweede start een plaats behaalde in een snelle tijd. De tegenstand zal komen van Ghostbuster (4) die snel is maar nog niet erg betrouwbaar, en Glorieuse du Surf (6), die al veel ervaring heeft en bovendien komende is. Voor de plaatsen kunnen Gangster du Wallon (8), die snelheid koppelt aan een grote mate van onbetrouwbaarheid, en Gangster du Caieu (3), die per start verbetert maar hier zijn record flink aan zal moeten scherpen, een rol spelen. De trouwe Germaine de Corday (8) is in dit veld in staat om wederom een mooie prijs mee naar huis te nemen.

Plaats 1: Ganilla (5)
Plaats 2: Ghostbuster (4)
Plaats 3: Glorieuse du Surf (6)
Plaats 4: Gangster du Wallon (8)
Plaats 5: Gangster du Caieu (3)

 

Race 3: Prix de la Region Bretagne

De strijd om de overwinning lijkt in deze koers voor leerlingen te gaan tussen twee paarden in absolute topvorm, te weten de Guarato-pupil Dandy du Bourg (10), die hier zonder ijzers probeert zijn derde zege op rij te behalen, en Distingua Bella (9), die heel 2018 niets presteerde maar dit jaar in drie starts ongeslagen is. Men heeft bij haar blijkbaar het euvel gevonden en zij verdient veel krediet. Achter deze twee favorieten kan Darling Harbour (15), die dit jaar al twee koersen won, ver komen bij een goed koersverloop, net als Drop Thourjan (11), die even weg was maar het doorgaans goed doet in dit soort koersen. Doudou du Guivon (5) kan beter dan wat hij de laatste tijd laat zien en staat interessant ingeschreven in het eerste band. Als Dynamic Charm (13) de vorm van vorig jaar ook maar een beetje weet te benaderen zit er hier een klassering bij de eerste vijf in het vat.

Plaats 1: Dandy du Bourg (10)
Plaats 2: Distingua Bella (9)
Plaats 3: Darling Harbour (15)
Plaats 4: Drop Thourjan (11)
Plaats 5: Doudou du Guivon (5)

 

Race 4: Prix Conseil Departemental Cotes d'Armor

De amateurrijders in de baan in deze koers. As You Like (13) won dit jaar al vier koersen en is ondanks de handicap onze duidelijke favoriet. Hij is uitermate geschikt voor dit soort koersen en won al drie maal met deze rijder. Achter hem is het vrij open. Crestoise Phedo (4) won haar laatste start en heeft met een ervaren rijder een mooie uitgangspositie in het eerste band. Cartouche Jemiska (6) won ook haar laatste koers en doet weer mee voor een plaats. Caid de Laprelle (5) maakt een heroptreden maar heeft de steun van een top amateurrijder hetgeen een groot voordeel is. Calagan Dechambou (1) is extreem trouw en plaatst zich altijd, ook in dit veld zal hij weer een geldprijs meenemen. Cagnoise d'Agon (10) pakt meestal een derde of vierde plaats en dat is hier met een gunstig koersverloop ook weer mogelijk.

Plaats 1: As You Like (13)
Plaats 2: Crestoise Phedo (4)
Plaats 3: Cartouche Jemiska (6)
Plaats 4: Caid de Laprelle (5)
Plaats 5: Calagan Dechambou (1)

 

Race 5: Prix Christian Lamour

Fierte du Desert (6) won haar laatste start en ging daarna op rust. Nu zij hier haar heroptreden maakt zonder achterijzers en met Franck Nivard hebben wij alle vertrouwen in een goed resultaat. Kapers op de kust zijn mogelijk Fleur de Fevrier (9), die erg trouw is en al een snel record heeft, en Flamme Viking (13), die ook een heroptreden maakt maar vorig jaar al een koers won. Ferrari Ges (14) heeft al koersritme dit jaar en verbetert per start, zij doet mee voor een plaatsgeld samen met Fleur Vivanciere (10), die op deze baan onlangs 3e werd en nu zonder ijzers gaat starten. Zij kan daarmee positief verrassen. Tenslotte kan ook Firenze (7) een rol spelen, zij plaatste zich in al haar koersen en komt uit een gerenommeerde stal.

Plaats 1: Fierte du Desert (6)
Plaats 2: Fleur de Fevrier (9)
Plaats 3: Flamme Viking (13)
Plaats 4: Ferrari Ges (14)
Plaats 5: Fleur Vivanciere (10)

 

Race 6: Prix Ouest-France

Fakir du Cygne (9) is de snelste van dit veld en behaalde laatst een verdienstelijke 2e plaats. Hij kan in dit niet al te sterke veld de opgaande lijn vasthouden en zijn eerste overwinning boeken. Fou Rire du Dorat (5) is de enige in dit veld die zonder (voor)ijzers loopt, de trouwe ruin kan zodoende weer een rol spelen voor de plaatsen, samen met Fakir du Hautbois (12), die dit jaar sterker is geworden, en Fastnet Rock (8), die ook nog de nodige progressie kan laten zien. De Levesque-pupil Fidel de Banville (10) deed het vorig jaar netjes maar imponeerde nog niet. Ook hij heeft rust gehad en kan verbeterd zijn. De debuterende First Devailles (2) kwalificeerde al bijna een jaar geleden maar loopt nu pas zijn eerste koers. De aanwezigheid van Franck Nivard op de sulky zal hem ongetwijfeld een voordeel geven.

Plaats 1: Fakir du Cygne (9)
Plaats 2: Fou Rire du Dorat (5)
Plaats 3: Fakir du Hautbois (12)
Plaats 4: Fastnet Rock (8)
Plaats 5: Fidel de Banville (10)

 

Race 7: Prix des Benevoles

Espion de Bouere (18) is in de vorm van zijn leven en treft een mooie inschrijving tegen de winsomgrens, hij moet hier een voorname rol kunnen spelen. Enara de Triou (17) moet een verscholen koersverloop hebben maar als dat lukt is de merrie ijzersterk en in staat om in de laatste meters veel tegenstanders achter zich te laten. Elixir de Marzy (12) stijgt in categorie maar staat er tegen de winsomgrens in het eerste band perfect in, ook won hij zijn laatste koers. Espit Chupitos (15) viel de laatste keer met Eric Raffin niet helemaal mee maar kan hier een rol spelen, hij presteert erg regelmatig. Emir du Tresor (10) is komende en kan vanuit het eerste band ver komen. De snelle maar riskante Exploit Gede (7) kan dit als hij buiten de fouten blijft zomaar winnen en heeft aan Franck Nivard een goede steun, maar voor hetzelfde geld maakt hij er weer een springfestijn van.

Plaats 1: Espion de Bouere (18)
Plaats 2: Enara de Triou (17)
Plaats 3: Elixir de Marzy (12)
Plaats 4: Espit Chupitos (15)
Plaats 5: Emir du Tresor (10)

 

Race 8: Prix Champagne A Bergere

Geen van de deelnemers heeft recent mooie dingen laten zien en dus is het een erg open koers. Heel voorzichtig spreken wij een voorkeur uit voor Donato Pierji (14), die dit jaar al een 2e plaats scoorde en door Thierry Duvaldestin zonder achterijzers aan de start wordt gebracht. Voor Black Jack la Nuit (18) geldt qua hoefijzers hetzelfde, hij kan verbeterd zijn na zijn twee starts dit jaar. Bazar de l'Epaud (15) keert terug van rust maar won vorig jaar 4 van zijn 8 starts. Indien hij gelijk weer scherp is doet hij voorin mee. Darica (9) heeft na een uitstekend 2018 nu een rentreekoers in de benen en kan vanuit het eerste band wellicht haar eerste cheque van dit jaar mee naar huis nemen. Bonne Aventure (12) loopt zonder ijzers en is trouw genoeg om hier een rol te spelen, net als Caid de Caponet (13), die het vorig jaar ook zeer goed deed en na een welverdiende rustperiode een koers in de benen heeft. In dit veld zijn verrassingen overigens niet uitgesloten.

Plaats 1: Donato Pierji (14)
Plaats 2: Black Jack la Nuit (18)
Plaats 3: Bazar de l'Epaud (15)
Plaats 4: Darica (9)
Plaats 5: Bonne Aventure (12)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.