Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Saint Cloud - 31 maart

Saint Cloud – zaterdag 30 maart 2019 – Start 14.10 uur

Race 1: Prix du Debut

In deze openingsren waarin debuterende tweejarigen aan de start verschijnen spreken wij een voorzichtige voorkeur uit voor de goed gefokte Goldmembers (4), die geprepareerd is door Didier Guillemin, en die niet bij toeval in de regio Parijs gaat debuteren, ten opzichte van Kenway (5), wiens moeder Kendam  de Prix Eclipse heeft gewonnen, maar ook ten opzichte van de ''Palussière'' Brand New Day (12), die zeker optimaal voorbereid is op haar eerste koers, Digosville (8), een dochter van Siyouni, zuster van meerdere winnaars, Milos (10), afkomstig uit de stal van Henri-Alex Pantall, waarvan alle starters aan het begin van dit jaar een goed voorbereide indruk maken, en Charlemaine (6) (broer van Rock Me Baby, winnaar van een listed), over al deze paarden doen vanuit de training goede verhalen de ronde.

Plaats 1: Goldmembers (4)
Plaats 2: Kenway (5)
Plaats 3: Brand New Day (12)
Plaats 4: Digosville (8)
Plaats 5: Milos (10)

 

Race 2: Prix Tourbillon

Een ren die ons ongetwijfeld veel inzichten voor de toekomst gaat opleveren. Als winnaar op een veelbelovende wijze bij zijn enige start in de afgelopen herfst heeft Makmour (1), onder de hoede van Jean-Claude Rouget, even rust gehad en hij dient dit jaar gelijk al goed in de gaten gehouden te worden. De overwinning ligt hier zeker binnen bereik waarna hij verdere progressie kan gaan boeken. Eigenlijk geldt hetzelfde een beetje voor de ''Wertheimer'' Starmaniac (6), een zoon van de kampioene Plumana (van Sea The Stars), die we niet zagen sinds zijn overwinning van 22 september vorig jaar maar die het hem lastig kan maken, net als Shendam (2), die zeker nog ruimte tot verbetering heeft en die een goed seizoen kan maken, en Goya Senora (3), die hier ongeslagen aan de start verschijnt na twee zeges behaald bij de Franse volbloeden op de baan van Deauville (we kunnen hier zien hoe zij is vooruitgegaan).

Plaats 1: Makmour (1)
Plaats 2: Starmaniac (6)
Plaats 3: Shendam (2)
Plaats 4: Goya Senora (3) 

 

Race 3: Prix des Landes

Barodar (9) was in zijn laatste start niet erg gelukkig maar kwam uiteindelijk maar heel weinig tekort voor de overwinning (3e). Als hij de opgaande lijn vasthoudt kan hij in dit veld de hoogste trede van het podium beklimmen. De vandaag 3 pond minder dragende en bij zijn rentree goed presterende Irish Emperor (5) lijkt zijn voornaamste tegenstander te zijn, samen met Land of Mind (6), die de vorige koers duidelijk nog nodig had, en die nu een mooi nummer aan de reling heeft geloot, en ook Qatar Bolt (11), die zeer goed gefokt is en die het al goed deed tegen meerdere tegenstanders in de koers van vandaag, For Ever Fun (16), die bij zijn heroptreden sterk afkwam (6e) en Lorraynio (15), die we weer meenemen omdat hij zich niet meer hoeft te bewijzen in dit soort koersen. Nosdargent (8), die zich nog niet helemaal bewezen heeft in de grote handicaps, en de topgewicht Billabong Cat (1), die zich laatst knap herstelde, completeren onze keuze. We zouden nog andere paarden kunnen noemen.

Plaats 1: Barodar (9)
Plaats 2: Irish Emperor (5)
Plaats 3: Land Of Mind (6)
Plaats 4: Qatar Bolt (11)
Plaats 5: For Ever Fun (16)

 

Race 4: Prix Suave Dancer

Een veld debuterende 3-jarigen en dus is een voorspelling niet gemakkelijk. Le Mont (3) is de broer van de bekende Silverwave en staat nog ingeschreven in de klassiekers, wij hebben hier de nodige verwachtingen van hem. Hetzelfde geldt voor Boreas (5), hij komt uit een familie die met name op deze afstanden goed presteerde en ook hij kan zich gelijk laten gelden. Ballet Russe (10) is een André Fabre pupil die gereden wordt door Pierre Charles Boudot en dus zijn er kansen voor de hengst. Dreadnaught (4) wordt eveneens gereden door een topjockey en kan zich plaatsen, net als Daligar (1) die als moeder een Groupe I winnares heeft. Over Rudimental (8) gaan goede geruchten rond en hij kan in dit veld wellicht voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Le Mont (3)
Plaats 2: Boreas (5)
Plaats 3: Ballet Russe (10)
Plaats 4: Dreadnaught (4)
Plaats 5: Daligar (1)

 

Race 5: Prix Monade

Als zuster van moederskant van meerdere snelle paarden (onder andere Snow Sky, winnaar van drie koersen op Groupe niveau, en Ice Breeze, winnaar van de Prix Royal-Oak), is Glaciate (1) ingeschreven in de Prix de Diane en in dit veld heeft zij een goede kans om zich gelijk te laten gelden, tegenover de ''Rouget'' Oriental Road (7), product van Orion Girl, winnares van een listed-race, maar ook de hoog ingeschatte Secret Walk (11) (van Dansili uit High Heeled), op voorwaarde dat zij uit de voeten kan op een niet al te soepele baan, Channel (4), die het in de training goed doet, en Copacabana Rose (12), die tijdens de Deauville veiling in 2017 voor 80.000 euro werd verkocht (en die we gelijk in het oog moeten houden). Doctor Dogood (8), afkomstig uit de zeer in vorm zijnde stal van Henri-François Devin, en Mutamakina (2), hier toevertrouwd aan de goede zorgen van Olivier Peslier, zijn niet bij voorbaat verslagen, op zijn minst voor een plaats in de aankomst.

Plaats 1: Glaciate (1)
Plaats 2: Oriental Road (7)
Plaats 3: Secret Walk (11)
Plaats 4: Channel (4)
Plaats 5: Copacabana Rose (12)

 

Race 6: Prix Durban

Na haar palmares te hebben geopend in haar debuutkoers in het afgelopen jaar probeert Celestissime (4) hier door te gaan op de goede weg en dient gelijk scherp in de gaten gehouden te worden bij haar heroptreden in dit veld. Tegenover haar zien wij goede kansen voor Akela (8), die het prima deed bij haar heroptreden in de Prix Rose de Mai (3e), zij staat ook nog ingeschreven voor de Prix de Diane, maar ook voor Eliade (7), die bij haar rentree dit jaar op Chantilly geen tegenstand trof en zeer gemakkelijk won, en Cartiem (5), die als 2-jarige al enig talent op de baan heeft laten zien (en die hier goed in de gaten gehouden dient te worden).

Plaats 1: Celestissime (4)
Plaats 2: Akela (8)
Plaats 3: Eliade (7)
Plaats 4: Cartiem (5)

 

Race 7: Prix Edmond Blanc

De Poule d'Essai winnaar Olmedo (2) was lang weg en maakt hier een heroptreden. We verwachten dat de hengst niet loopt als hij niet goed is en geven hem daarom een lichte voorkeur boven Graphite (1), die dit jaar al een start in de benen heeft hetgeen een groot voordeel kan blijken te zijn. The Revenant (3) wist dit jaar al een ren te winnen en heeft de steun van Olivier Peslier. Hij mag niet onderschat worden. Crown Walk (5) neemt het als merrie op tegen de “mannen” maar zij liet vorig jaar zien tot veel in staat te zijn en we zijn benieuwd hoe zij zich hier bij haar heroptreden handhaaft.

Plaats 1: Olmedo (2)
Plaats 2: Graphite (1)
Plaats 3: The Revenant (3)
Plaats 4: Crown Walk (5)

 

Race 8: Prix de la Chalosse

Na een eervolle rentree op de zandbaan van Chantilly (4e) zal de pupil van Carlos Laffon-Parias, Lipstick (4), gereden door Maxime Guyon voor de kleuren van de gebroeders Wertheimer, na die koers logische vooruitgang kunnen laten zien en hij vindt hier een mooie gelegenheid om zijn eerste overwinning te boeken in deze Prix de la Chalosse. De tegenstand wordt aangevoerd door Radja (6), die uit een stal komt die in topvorm is, en die zich snel zal laten gelden, met ook Gold Lake (1), die dit jaar sterker is geworden, Wonder Boy (14), alhoewel die extra gewicht draagt na zijn recente zege, Five Ice Cubes (8), die een aardige vormstijging laat zien zoals blijkt uit zijn gemakkelijke overwinning op de zware baan van Le Croisé-Laroche (bevestiging wordt verwacht, zelfs op een goede baan), en Sandyssime (3), alhoewel die niet startte sinds december vorig jaar (maar die wel gelijk in de gaten gehouden dient te worden). Molly Sunshine (13), die een van de kanshebbers in deze ren is, en Ultra Cool (11), die steeds beter wordt ingedeeld qua gewichten, completeren onze keuze. We zouden nog enkele anderen kunnen noemen.

Plaats 1: Lipstick (4)
Plaats 2: Radja (6)
Plaats 3: Gold Lake (1)
Plaats 4: Wonder Boy (14)
Plaats 5: Five Ice Cubes (8)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.