Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Saint Cloud - 18 september

Saint Cloud  – woensdag 18 september 2019 - Start 15.52 uurRace 1: Prix Tenebreuse

Een interessante ren! Als nakomeling uit de eerste jaargang van de crack American Pharoah is Land of Maybe (9) tevens een dochter van een jonge goede fokmerrie en zij heeft daarmee een interessante afstamming. De uit de kruising tussen de kampioene Vadapolina en een bevestigde hengst komende Vadalda (2) heeft ook een prima pedigree en kan het direct goed gaan doen. Alle kinderen van de moeder van Waahaat (3) hebben een koers gewonnen en deze dochter van de tophengst Siyouni verdient dan ook veel krediet. De enige "Fabre" aan de start, Mystical Land (10), zal ook zeker aanhang hebben. De "Wertheimer" pupillen Light Dream (16), die uit een goede moederlijn komt, en Seachange (17), die familie is van enkele zeer goede paarden, komen uit een stal die doorgaans goed presteert met de tweejarige generatie. Als kind van een goede merrie die al verdienstelijke paarden van goed niveau bracht is Sierchik (12) een verleidelijke outsider, net als Merci Pour Tout (6), die een zus van moederszijde is van twee klassepaarden (Eleni en We Go).

Plaats 1: Land Of Maybe (9)
Plaats 2: Vadalda (2)
Plaats 3: Waahaat (3)
Plaats 4: Mystical Land (10)
Plaats 5: Light Dream (16)

 

Race 2: Prix Coronation

Als winnares op dit niveau in het voorjaar werd Noor Sahara (1) in staat geacht om deel te nemen aan de klassieke Prix de Diane, waarmee de waardering van haar entourage werd bevestigd. Na een goed heroptreden na korte rust de vorige maand in een Groupe III treft zij hier minder sterke tegenstand en daarom zijn er hoge verwachtingen, temeer omdat zij al won op deze baan. De in volle ontwikkeling zijnde Nuala (5) hief haar grote handicap op in haar voorlaatste start alvorens 2e te worden achter een goede merrie in een Listed. Zij verschijnt fris aan de start en is een betrouwbare keuze. De in twee starts nog ongeslagen en telkens indruk makende Bowled Over (3) liet afgelopen voorjaar een groot potentieel zien en dient bij haar debuut op dit niveau in de gaten gehouden te worden nadat we haar de afgelopen zomer weinig zagen. Paramount (10) is een taaie merrie die een goede ren liep op Groupe III niveau, en zij zal opnieuw een rol in de aankomst kunnen spelen. Simplicity (2) werd uitstekend 3e op dit niveau achter twee concurrenten die daarna bevestigden op een hoger niveau. De na een goede eindsprint 4e aankomende van de Prix Psyché eind juli in Deauville, Alzire (8), kan zeker ook meedoen in deze ren.

Plaats 1: Noor Sahara (1)
Plaats 2: Nuala (5)
Plaats 3: Bowled Over (3)
Plaats 4: Paramount (10)
Plaats 5: Simplicity (2)

 

Race 3: Prix As d'Atout

In de kleuren van Coolmore en getraind door André Fabre lijkt Océan Atlantique (10) een klassiek profiel te hebben, en alle ogen zullen voor de start op hem gericht zijn. Een andere zoon van de zeer gewilde American Pharoah, Ridwaan (1), heeft ook enige waardering van zijn entourage, net als Harmysian (4), die aan deze ren is toegevoegd. Golf Moonlight (12) en Okaidi (15) komen beide uit goede bloedlijnen en bovendien uit een stal die een reputatie heeft met 2-jarigen. Ketil (5) heeft de origines om vroegrijp te kunnen zijn. Aandacht ook voor Icatcher (6), wiens moeder tot dusverre alleen maar winnaars voortbracht.

Plaats 1: Ocean Atlantique (10)
Plaats 2: Ridwaan (1)
Plaats 3: Harmysian (4)
Plaats 4: Golf Moonlight (12)
Plaats 5: Okaidi (15)

 

Race 4: Prix Fairy Legend

Zeer overtuigend in haar eerste twee optreden in sterke velden kan Noctilucent (3) haar palmares openen in dit niet echt bijzonder sterke veld. Na een onopvallend debuut liet Solkia (2) goede vooruitgang zien in de start daarna, door middel van een 2e plaats in een soortgelijk veld in Vichy, en deze laatbloeier lijkt nog verder te kunnen verbeteren. Na een teleurstellend eerste halfjaar deed Wanderwell (1) een goed heroptreden in Le Touquet en hij is duidelijk komende. East Star (6) lijkt een laatbloeier die per start zal kunnen verbeteren, zij komt uit een stal in grote vorm. Kaiserperle (8) heeft zeker nog niet alles laten zien.

Plaats 1: Noctilucent (3)
Plaats 2: Solkia (2)
Plaats 3: Wanderwell (1)
Plaats 4: East Star (6)
Plaats 5: Kaiserperle (8)

 

Race 5: Prix Pharel

De koninklijk gefokte Mille Fois Merci (4) debuteerde overtuigend in een maiden, warbij zij veel kwaliteit toonde, en haar trainer zal haar niet zomaar over een kortere afstand inzetten. Plaza de Vega (7) liet eveneens een uitstekende indruk achter bij haar debuut deze zomer in Vichy, waarbij zij stuitte op een ervaren tegenstander die haar van de zege afhield. Zij zal verder vooruit zijn gegaan en haar trainer neemt zijn tijd met jonge paarden. De in het voorjaar bij haar debuut op deze baan goede 2e Musetta (3) bevestigde in de start daarna en wordt met interesse bekeken, zij startte niet in de zomerperiode. Hernan (2) stelde onlangs teleur op de rechte lijn in Chantilly, maar dit regelmatige paard zal opnieuw een woordje kunnen meespreken.

Plaats 1: Mille Fois Merci (4)
Plaats 2: Plaza de Vega (7)
Plaats 3: Musetta (3)
Plaats 4: Hernan (2)

 

Race 6: Prix de la Gare du Val d'Or

Op jacht naar haar eerste overwinning lijkt Golega (1) een vaste waarde in deze ren, zij rijgt al sinds enkele weken de goede prestaties aaneen. Zij is een betrouwbare favoriet in dit voor de rest open veld. De in de laatste weken snel verbeterde Almacado Gree (2) kwam maar weinig tekort in Clairefontaine tegen een gelijkwaardige oppositie, en zal er dicht bij kunnen zijn. Voor Tender Winner (3) geldt eigenlijk hetzelfde, hij werd knap 2e in Normandie en verdient gezien zijn uitstekende vorm veel aanhang. De late Singulier (13) liet een goede indruk achter in Longchamp in een sterkere handicap en heeft daarom op papier een eerste kans. Saglyacat (4) heeft het juiste pad weer gevonden en komt hier uit op een haar passende afstand. American Saint (8) is deze zomer sterk verbeterd en liet zien mee te kunnen komen op dit niveau. Beoordeeld op zijn voorlaatste start (3e) in een soortgelijk veld zal ook Anotherfortheroad (9) de nodige aanhang hebben. Lypharty Ka (7) versloeg onze favoriete in juni in Compiègne.

Plaats 1: Golega (1)
Plaats 2: Almacado Gree (2)
Plaats 3: Tender Winner (3)
Plaats 4: Singulier (13)
Plaats 5: Saglyacat (4)

 

Race 7: Prix de la Gare de Saint-Cloud

De strijd om de overwinning zou kunnen gaan tussen Jack's Son (5), die na een lange vormcrisis vooruitgang toonde met een 2e plaats in een gelijkwaardige handicap in Compiègne, en Biella (6), een merrie die komende is en die twee keer positief opviel op dit niveau, zij kan weer eens winnen. Met een pond minder gewicht en voorzien van een ideaal nummer in de startboxen kan Tigresse Tianjin (8) voor een verrassing zorgen, net als Formi (1), die steeds beter geplaatst is op de schaal van de gewichten, en die op papier een eerste kans heeft in dit veld. Fire Gari (3) verzamelt ereplaatsen in de provincie en is een interessante deelnemer in dit veld. Aandacht ook voor Tarcenay (16), die opviel door haar zeer snelle eindsprint vorige maand in Vichy. Major'Salsa (13) toonde een aanzienlijke vormverbetering en houdt van deze afstand, zij heeft nog maar weinig gelopen dit jaar. Seeking Revenge (10) completeert onze keuze.

Plaats 1: Jack's Son (5)
Plaats 2: Biella (6)
Plaats 3: Tigresse Tianjin (8)
Plaats 4: Formi (1)
Plaats 5: Fire Gari (3)

 

Race 8: Prix Borax

De onlangs in Clairefontaine maar net verslagen Boreas (2) behaalde twee goede 2e plaatsen in gelijkwaardige maidens en treft hier een mooie kans om zijn palmares te openen. Royalist (3) eindigde twee keer vlak achter onze favoriet en kan bij een goed renverloop wellicht ook winnen. Reliable Son (1) startte in het eerste halfjaar in sterke velden en heeft als enige nadeel dat hij even rust heeft gehad. De late Carpio (5) debuteert hier, maar dit familielid van de dekhengst Roderic O'Connor bezit een zeer aantrekkelijk pedigree.

Plaats 1: Boreas (2)
Plaats 2: Royalist (3)
Plaats 3: Reliable Son (1)
Plaats 4: Carpio (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.