Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Salon de Provence - 24 november

Salon de Provence – zondag 24 november 2019 - Start 12.05 uur

Race 1: Prix des Vendanges

Echo du Palais (11) is er werkelijk altijd bij en zonder ijzers heeft hij hier een goede kans om weer eens te winnen. Hij zal daarvoor op zijn hoede moeten zijn voor Dandy Vixy (12), die nagenoeg geen ervaring heeft in dit genre maar die de steun heeft van de talentvolle Oceane Briand, en Double Impact (15), die eerder al eens prima liep onder het zadel. Dakin Turgot (16) debuteert in deze discipline met de ervaren Lolita Baleyn en hij kan meedoen voor de plaatsen. Fantasia Jet (6) stijgt in categorie maar vanuit het eerste band kan zij met de Quentin Seguin voor een verrassing zorgen. Tenslotte zijn er nog plaatskansen voor Cocktail Ludois (17), die in zijn meest recente start een vormstijging liet zien.

Plaats 1: Echo du Palais (11)
Plaats 2: Dandy Vixy (12)
Plaats 3: Double Impact (15)
Plaats 4: Dakin Turgot (16)
Plaats 5: Fantasia Jet (6)

 

Race 2: Prix Jeannot Faizende

Green Madrik (1) komt van rust maar de pupil van Mickael Cormy was in drie starts nog niet buiten de eerste twee, en wij geven hem voorzichtig hier de favorietenstatus. Hij zal gelijk scherp moeten zijn om af te rekenen met Gitane Griff (6), die bij haar heroptreden keurig 3e werd en daardoor aan vorm gewonnen zal hebben, en Gatinka (5), die ook even een korte vakantie heeft gehad. Gentleman Lover (4) is sterk verbeterd sinds zijn komst naar Jean Marie Roubaud en als hij geen fout maakt doet hij mee voor een podiumplaats. Gladiator de Nimes (2) verbetert nog per start en won zijn laatste optreden in Marseille Vivaux. Hij stijgt in categorie maar kan zich plaatsen. Tenslotte dienen we ook Get My Love (8) in de gaten te houden, na vier uitschakelingen bij zijn vorige trainer was hij bij zijn huidige mentor in drie starts eenmaal 2e en tweemaal winnaar, waar bij beide zeges Steve Stefano op de sulky zat.

Plaats 1: Green Madrik (1)
Plaats 2: Gitane Griff (6)
Plaats 3: Gatinka (5)
Plaats 4: Gentleman Lover (4)
Plaats 5: Gladiator de Nimes (2)

 

Race 3: Prix Louis Tournier

Filly Brown (10) won vijf van haar zes laatste starts en de snelle merrie van Nicolas Ensch lijkt nog even door te kunnen gaan op deze weg. Falco de Vandel (14) is er altijd bij en we verwachten hem weer op het podium. Full de Gavel (6) heeft na een succesvolle zomerperiode rust gehad en zijn recente heroptreden zal hem goed gedaan hebben. Fillmore (12) kende ook een uiterst succesvolle zomer, in zijn laatste start liet hij zien de opgaande lijn weer te pakken te hebben en hij zou hier kunnen verrassen. Fly To The Moon (15) begint zijn draai te vinden bij Kevin Vanderschelden en hij kan verdere progressie laten zien bij deze qua winsom mooie inschrijving. First d’Occagnes (11) deed het de laatste keer ook netjes en hij zou mee kunnen doen voor de plaatsen.

Plaats 1: Filly Brown (10)
Plaats 2: Falco de Vandel (14)
Plaats 3: Full de Gavel (6)
Plaats 4: Fillmore (12)
Plaats 5: Fly To The Moon (15)

 

Race 4: Prix Jean-Luc Michel

Wij kiezen hier voor Echer Menuet (9), die in een uitstekende vorm is en de strijd om de zege kan aangaan met de in drie starts ongeslagen Elcear (11), die het achterste van zijn tong nog niet heeft laten zien. Era des Roseaux (6) staat er in het eerste band erg mooi in en zij doet mee voor een podiumplaats samen met Elea Mip (13), die vijfmaal won in zes starts maar die hier met ijzers loopt. Epsom du Rib (1) heeft nog winsom in te halen en ook hij mag voorin verwacht worden. Ook Eros du Fosse (14) dient in de rekening te worden genomen, hij doet weer mee voor een van de betere plaatsgelden.

Plaats 1: Echer Menuet (9)
Plaats 2: Elcear (11)
Plaats 3: Era des Roseaux (6)
Plaats 4: Elea Mip (13)
Plaats 5: Epsom du Rib (1)

 

Race 5: Prix Rotary Club Salon de Provence

In deze amateurkoers hebben wij een voorkeur voor twee van de beste amateurrijdsters van dit deel van Frankrijk die beiden met paarden in topvorm van start gaan, te weten Kassandra Fresnaux met Carfantin (7), die weer terug in topvorm is gekomen, en Sophie Blanchetierre met Bougnat (4), die in zijn laatste starts tweemaal won met zijn partner van vandaag. De strijd tussen deze twee combinaties zal hevig zijn. Hierachter kunnen de verdere prijzen verdeeld worden tussen Coobya Angano (2), die erg geschikt is voor dit soort koersen, Best Scott (6), die in zijn laatste starts onder het zadel prima presteerde maar voor de sulky iets minder lijkt, de steun van Ingrid Metzemaekers zal hem echter zeker goed doen, en Coeur de Miennais (9), die er altijd bij is en een ideaal amateurpaard lijkt te zijn. De wisselvallige Bolero Love de Lou (1) won zijn voorlaatste start met deze rijder en kan voor een verrassing zorgen voor de plaatsen.

Plaats 1: Carfantin (7)
Plaats 2: Bougnat (4)
Plaats 3: Coobya Angano (2)
Plaats 4: Best Scott (6)
Plaats 5: Coeur de Miennais (9)

 

Race 6: Prix Felix Guibert Dit “Fanfan”

Als de snelle Darling du Rabutin (12) met dit startnummer overweg kan dan heeft zij een eerste kans in dit veld, haar vorm is namelijk uitstekend. Mocht zij een ongunstig koersverloop kennen dan zijn er kansen voor Cubana (9), die in haar derde start na rust alweer wist te winnen, Diane du Padoueng (7), die zich in haar voorlaatste start zelfs op Vincennes wist te plaatsen, en Dona Phil (13), die de laatste keer een aardige vormverbetering liet zien. Hierna zien wij kansen voor Divine Luxor (3), die zich altijd plaatst en die een prachtig startnummer heeft, alsmede voor Carla Griff (5), die eindelijk weer eens door haar trainer gereden zal worden.

Plaats 1: Darling du Rabutin (12)
Plaats 2: Cubana (9)
Plaats 3: Diane du Padoueng (7)
Plaats 4: Dona Phil (13)
Plaats 5: Divine Luxor (3)

 

Race 7: Prix Marcel Bernard

Dark Side (6) boekte een snelle en overtuigende zege in Marseille en hij kan hier op herhaling. Blue White (11) was in zijn laatste twee starts 2e en deze klassering is hier weer haalbaar. Didji du Messi (4) is altijd voorin te vinden en kan profiteren van de steun van niemand minder dan Yannick Alain Briand. Ook Dorlando du Vivier (1) dient scherp in de gaten gehouden te worden nu hij in tegenstelling tot zijn laatste starts door een toprijder (David Bekaert) wordt gereden. Voor de plaatsen kunnen we kijken naar Cazaubon Dairpet (10), die geen mooi startnummer heeft maar beter kan dan wat hij de laatste tijd laat zien, en Davidoff du Klau (2), die er altijd bij is en op pad gaat in de kundige handen van Steve Stefano.

Plaats 1: Dark Side (6)
Plaats 2: Blue White (11)
Plaats 3: Didji du Messi (4)
Plaats 4: Dorlando du Vivier (1)
Plaats 5: Cazaubon Dairpet (10)

 

Race 8: Prix Roland Jaffrelot – Prix Vans Barbot

Balbir (16) start als enige op 3000 meter en hij moet een koers vanuit de verre achterhoede lopen maar gezien zijn klasse achten wij hem in staat om hier de 32e (!) zege uit zijn loopbaan te behalen. De tegenstand is niet mals in de vorm van de eveneens in topvorm verkerende Bilooka du Boscail (15), die zelfs op Vincennes goed mee kon komen, en Baronne de Bapre (11), die de laatste weken weer sterk verbeterd is na een korte periode van mindere resultaten. Baldi Star (10) is er vrijwel altijd bij en doet hier weer mee voor de plaatsen. Actarus de Chambe (9) is duidelijk minder snel dan onze favorieten maar in deze vorm kan hij meedoen voor een mooie plaatsklassering. Azur du Lupin (7) lijkt weer naar zijn vorm van het voorjaar toe te groeien en mag eveneens niet worden weggelaten voor een plaats in de aankomst.

Plaats 1: Balbir (16)
Plaats 2: Bilooka du Boscail (15)
Plaats 3: Baronne de Bapre (11)
Plaats 4: Baldi Star (10)
Plaats 5: Actarus de Chambe (9)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.