Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Sandown - 8 december

Sandown - zaterdag 8 december 2018 - Start: 13:15

We richten de focus in Engeland op de baan van Sandown die het décor is van twee Groep 1 koersen. De Tingle Creek Chase is het hoogtepunt waar de snelste springers het tegen elkaar opnemen.

Race 3

We beginnen de dag met een Handicap over de kleine obstakels over een lange afstand van 4698 meter waar tien paarden op af zijn gekomen. Kampioens jockey Richard Johnson kiest Sandown boven Aintree en Chepstow dus we kunnen ervan uit gaan dat al zijn ritten vandaag de moeite zijn. Zijn werkgever, trainer Philip Hobbs, heeft zijn paarden in topvorm en daarom valt ons oog op Ice Cool Champs (4) die na een pauze van 260 dagen hier de draad weer oppakt. Het talent is altijd al in huis geweest en het feit dat Johnson hier in het zadel klimt geeft ons extra vertrouwen op een goede afloop. Fortunate George (6) is veel beter dan zijn laatste twee verrichtingen doen vermoeden. In die laatste twee koersen op Aintree en Cheltenham werd er simpel gezegd te hoog gegrepen. Hij is nu weer terug in zijn eigen klasse en met die koers in de benen zal hij scherp genoeg zijn om zich in de eindstrijd te mengen. Hij heeft een keer eerder op Sandown gelopen en dat was op 4 februari 2017 toen hij tweede werd. Holly Bush Henry (2) heeft inmiddels ook een koers in de benen ook al was dat niet bemoedigend. Het paard heeft een operatie aan de luchtwegen gehad en zal nu dus weer vrij kunnen ademen. Als die operatie het gewenste effect heeft dan kan Holly Bush Henry zich weer mengen in de eindstrijd op de baan waar hij vorig jaar al een keer tweede was in een vergelijkbare koers. Loose Chips (5) is met twaalf jaar de veteraan van het veld maar van ouderdoms gebreken is echter nog geen teken. Hij won namelijk zijn laatste koers over baan en afstand in een koers speciaal gereserveerd voor oudere paarden. Dat was over de grotere obstakels en hij keert nu dus weer terug over de kleinere versie. Hij had in die koers een gezonde voorsprong richting finish en als die vorm wordt vastgehouden dan doet hij hier voorin mee.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
6         INZETTEN
        2,4,5,6 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

 

Race 4 - Groep-1

De eerste Groep 1 koers van de dag is een springplank voor het hoofdnummer in koers 6. In deze ‘Novice’ klasse kunnen de eerste jaars in hun eigen klasse aan de grote obstakels wennen. Zo heeft de favoriet van koers zes, Altior, deze koers vorig jaar gewonnen dus we kunnen rustig stellen dat het een goede kweekvijver voor talent is. In deze koers zijn slechts zes paarden overgebleven maar alle ogen zijn gericht op Lalor (4) onder kampioens jockey Richard Johnson. Dit paard is in zijn laatste twee starts doorgebroken tot de top in de ‘Novice’ klasse met een Groep 1 en een Groep 2 zege op Aintree en Cheltenham. Zijn laatste koers wat uitzonderlijk sterk en dat was de rentree koers dus we kunnen aannemen dat Lalor nu nog scherper zal zijn. In dat geval zal hij lastig te kloppen zijn. In die koers werd Dynamite Dollars (2) op zeven lengten gezet en die is er vandaag weer bij. De stal van Paul Nichols draait op een goede 26% winstpercentage en zal de tactiek met Dynamite Dollars iets aanpassen na de laatste keer. Toen werd er een tussen aanval geplaatst om positie te verbeteren wat resulteerde in een vermoeid paard in de finale fase. Als hij zijn kruid langer kan droog houden dan zal hij dichterbij Lalor eindigen. Vanuit Ierland komt Ornua (5) over die wordt getraind door Herny de Bromhead. Dit paard is sinds juni het toonbeeld van trouw met drie overwinningen en twee tweede plaatsen uit vijf starts. Hij komt steevast in Groep 3 koersen aan de start en staat daarin zijn mannetje. Nu dus de stap naar Groep 1 verband over zijn favoriete afstand en zal niet voor niks uit Ierland over komen. Als laatste noemen we Diakali (1) die zijn laatste drie koersen heeft gewonnen. Vooral zijn laatste start op Cheltenham was indrukwekkend waar hij met topgewicht het veld zijn wil oplegde en de koers goed afmaakte. Hij zal verbeterd moeten zijn om hier mee te doen voor de winst maar het talent is zeker in huis.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
4         INZETTEN
4 1,2,5       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5 

Een Listed Handicap over de kleine obstakels met tien paarden over de minimale afstand van 3216 meter. Alle ogen zijn gericht op de rentree van Apple’s Shakira (1) onder Barry Geraghty voor trainer Nicky Henderson. Deze vierjarige merrie was vorig jaar de driejarige belofte van het seizoen maar stelde als favoriet helaas teleur op het Cheltenham Festival en tijdens het Grand National weekend. Zij heeft nu een pauze gehad van 240 dagen wat haar weer herboren moet doen voelen. Als zij de klasse van vorig jaar kan benaderen dan is zij hier het te kloppen paard. I’m A Game Changer (3) komt steeds een heel goed paard tegen wat resulteerde in drie tweede plaatsen op rij. Het lijkt erop dat zijn geluk ook in deze koers niet veranderd maar zijn vorm is wel goed genoeg om ook hier mee te doen in de eindstrijd. De stal van trainer Philip Hobbs is in uitstekende vorm met een winst percentage van 29%. Ook Nelson’s Touch (7) is in uitstekende vorm met een tweede plaats over baan en afstand in zijn laatste koers. Sinds zijn rustperiode heeft hij al gewonnen en is hij tweede geworden dus we kunnen ook nu weer een goede koers verwachten. In zijn laatste koers werd hij lang in de achterhoede gehouden maar de kans is groot dat hij nu wat aanvallender gereden wordt. Het paard wat Nelson’s Touch zijn hielen liet zien is er vandaag weer bij. Totterdown (2) gaat voor de Sandown dubbel na zijn laatste zege. Dat was nogal een verrassing gezien de cote van 25/1. Dat deed echter niets af  aan de prestatie want Totterdown bouwde een voorsprong op aan kop van het veld en liep zo naar de finish toe. Zijn springen was soms echter niet foutloos en dat zal wel verbeterd moeten zijn in deze sterker bezette koers.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
1 2,3,7 2,3,7     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6 - Tingle Creek Chase Groep-1

Er zijn slechts vier deelnemers overgebleven in het sportieve hoogtepunt van de dag over 3119 meter. Dit zijn de snelste paarden in het land over de grote obstakels en we hebben ondanks het kleine aantal starters te maken met een uiterst competitieve koers. We beginnen met het fenomeen Altior (1) onder Nico de Boinville voor Kampioenstrainer Nicky Henderson. De statistieken rond dit paard zijn abnormaal. Uit zeventien starts heeft hij namelijk vijftien keer gewonnen waarvan drie keer op deze baan. Hij is zelfs al sinds tien oktober 2015 ongeslagen en pikte ondertussen zes Groep 1 koersen op. Hij komt hier voor het eerst in de Tingle Creek aan de start en doet dat zonder voorbereidings koers maar volgens de trainer is hij er helemaal klaar voor. De stal van Henderson is in uitzonderlijke vorm met een winstpercentage van 42%. Een walkover wordt het zeker niet want de tegenstand is sterk. Vanuit Ierland komt Un De Sceaux (4) over voor trainer Willie Mullins en jockey Ruby Walsh. Deze combinatie won deze koers vorig jaar en zijn nu weer terug voor de dubbel. De concurrentie was vorig jaar echter niet van het niveau die het dit jaar is maar Un De Sceaux is al sinds December 2016 eerste of tweede in al zijn koersen. De regen is gevallen rond Sandown en Un De Sceaux houdt van zware ondergrond. Hij komt net als Altior zonder koers in de benen aan de start maar ook Mullins geeft aan dat het paard er helemaal klaar voor is. Trainer Alan King brengt Sceau Royal (3) aan de start met jockey Daryl Jacob. Dit paard brak vorig seizoen door tot de hoogste regionen over deze afstand met winst tijdens dit weekend in een Novice Chase. Hij kwam dit jaar terug op de baan van Cheltenham met een geweldige zege in een Groep 2 over deze afstand. Met die koers in de benen zal hij extra scherp zijn en dan kan hij met de twee bovengenoemde paarden meekomen. Kijk niet verrast op als deze groene buis zich op eens in de eindstrijd gaat mengen. Saint Calvados (2) is de minst ervaren deelnemer in het veld met slechts negen starts in de benen. Hij begon zijn loopbaan in Frankrijk voordat hij naar Engeland verkocht werd. Na zijn transfer heeft hij vier keer gewonnen uit vijf starts dus we kunnen stellen dat de verkoop succesvol is geweest. Hij keerde ijzersterk terug in Ierland met winst in een Groep 3 waar hij het de huizenhoog favoriet erg lastig maakte. Die viel over de laatste obstakel waardoor Saint Calvados vrij baan had.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
1         INZETTEN
1 4       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.