Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Sandown - 5 januari

Sandown - zaterdag 5 januari 2019 - Start: 13:15

Sandown is het décor van de eerste Groep 1 van het seizoen met de Tolworth Hurdle voor de beginners klasse en we krijgen een heel goed paard in actie te zien. Bovendien is er een veelbelovende gast vanuit Ierland in het omlijstende programma.

Koers 2

Slechts vier paarden in deze koers over de kleine obstakels maar de aanwezigheid van Laurina (1) moet genoemd worden. Deze merrie is sinds December 2017 ongeslagen en heeft lange tijd moeten wachten op de zachte bodem waar zij van houdt. Zij komt over van Ierland en topjockey Ruby Walsh maakt ook de oversteek voor slechts een ritje. Waar het plafond van deze merrie ligt is nog onduidelijk maar wat zij tot nu toe heeft laten zien is geweldig. Sensulano (3) krijgt 1,5 kilogram van Laurina en lijkt de beste kandidaat voor plek twee na tweemaal winst op rij.

1.       Laurina
2.       Sensulano

 

Koers 3

Een Handicap over de grote obstakels over 4010 meter met acht deelnemers. Nicky Henderson brengt de favoriet aan de start in de vorm van Darius Des Bois (4) die op het moment van schrijven nog geen jockey op zijn rug heeft. Het zal er om hangen of Ruby Walsh de rit zal nemen of dat het een staljockey van Henderson wordt. De zes jarige ruin had zijn rentree koers 31 dagen geleden nog hard nodig maar zal nu veel scherper aan de start verschijnen. Lithic (5) heeft zijn laatste twee koersen op deze baan afgelegd en was eenmaal tweede en is eenmaal gevallen. Voor zijn val deed hij voorin mee en leek hij een goede kans op de winst te hebben. Daarom heeft hij nu weer een goede kans in een vergelijkbare koers. Trainer Jonjo O’Neill stuurt nu zijn zoon op pad met het paard en die combinatie is de laatste tijd meer succesvol gebleken. Bovendien haalt Jonjo Jr 2,5 kilogram van het gewicht af als leerling. De tweede vader zoon combinatie brengt ook een paard aan de start die in zijn laatste start gevallen is. Larry (3) liep ook in die koers mee in de voorhoede en had alle uitzicht op een gooi naar de overwinning. Als hij in die koers overeind was gebleven dan hij met eer geeindigd en na 47 dagen is hij weer terug voor een revanche om die prestatie recht te zetten.

1.       Darius Des Bois
2.       Lithic
3.       Larry

 

Koers 5

De Groep 1 Tolworth Novices’ Hurdle is het sportieve hoogtepunt van het weekend in Engeland. Alle ogen zijn gericht op de rijzende ster van trainer Colin Tizzard, Elixir De Nutz (1). De vijfjarige ruin is sinds zijn zomerpauze ijzersterk terug gekomen met een tweede plaats en twee overwinningen op de baan van Cheltenham. De vorm van zijn laatste koers werd versterkt door de zege van tweede aankomende Jarvey’s Plate op Nieuwjaarsdag. Ook die zege kwam tot stand op Cheltenham. Elixir De Nutz lijkt per start te verbeteren en kan hier van kop af het veld zijn wil op leggen. Grand Sancy (2) komt in actie voor de stal van Paul Nicholls en die is sinds December weer terug in de race voor de trainers titel. De stal streek bijna £1 miljoen aan prijzengeld op in die maand en de kerst periode was uiterst succesvol met twee Groep 1 zeges. Grand Sancy lijkt speciaal geprepareerd te zijn voor deze koers na zijn koers op Ascot. Hij werd daar op wachten gereden en alleen vanuit de laatste bocht even ‘gevraagd’. De stal brengt ook Southfield Stone (6) aan de start en dat is de keuze van staljockey Harry Cobden. De jonge jockey heeft beide paarden tijdens hun laatste zege gereden en weet dus goed hoe ze in de koers gedragen. Southfield Stone maakt een grote stap omhoog in competitie na een zege in een Klasse 4 Handicap en daarom is de keuze van Cobden een zeer interesante. Rathhill (5) vertegenwoordigt de regerend kampioens trainer Nicky Henderson en heeft pas twee starts in de benen. Na een zege in een Klasse 4 Handicap wordt nu dus gelijk de stap naar Groep 1 niveau gemaakt. De trainer heeft dat de afgelopen weken al een paar keer eerder gedaan en dat pakte goed uit. We gaan er nu weer van uit dat dit paard klaar is voor deze stap omhoog in competitie. Slechts zes deelnemers doen niks af aan de kwaliteit van de eerste Groep 1 van het jaar want van deze paarden gaan we nog heel veel horen!

1.       Elixir De Nutz
2.       Southfield Stone
3.       Grand Sancy
4.       Rathhill

 

Koers 6

Deze koers heeft met afstand de meeste deelnemers aangetrokken en de condities van de koers weerspiegelen de charme van de National Hunt. Deze finale koers is gereserveerd voor de veteranen in de sport en dan hebben we het over de paarden. Onder de leeftijd van 10 jaar kom je er als viervoeter niet in en deze koers is dan ook bijzonder populair bij het publiek. We beginnen de selectie met Rathlin Rose (16) die ondanks zijn elf jaar pas sinds 2013 op de renbaan actief is. Na een succesvolle winter vorig jaar werd er na twee mindere koersen van een welverdiende zomerpauze genoten. De rentree koers op deze baan was nog hard nodig maar de interesse in de Engelse wedmarkt laat zien dat er wel degelijk verwachtingen zijn van dit paard. Hij komt in actie van een zeer gunstig gewicht en heeft al een serie van deze reeks gewonnen. De scherpte van Henllan Harri (11) is lastig in te schatten want hij heeft een pauze gehad van 188 dagen. Toch zwaaide hij in juli af met een goede tweede plek in een Listed koers die misschien iets te lang voor hem was. Als hij weer fris aan de start komt moet hij hier zich kunnen mengen in de eindstrijd van een gunstig gewicht voor de familie Bowen. Vader Peter traint en zoon Sean rijdt. Loose Chips (2) is de winnaar van de laatste serie van deze reeks koersen en deed dat op deze baan met maar liefst 11 lengten. Daarna was hij nog derde op deze baan tegen jongere paarden om vervolgens hier weer aan de start te komen. De vorm is goed maar de dertienjarige moet nog even de tanden op elkaar zetten om hier van een hoog gewicht een gooi naar de overwinning te maken. Pete The Feat (12) is de oudste deelnemer van het veld met vijftien jaar. Deze oude krijger is de tweede aankomende van vorig jaar en de winnaar van het jaar daarvoor. Hij werd derde in zijn laatste koers over baan en afstand dus van ouderdoms gebreken nog geen spraken. Van een gunstig gewicht en tegen oudere paarden moet hij zich hier kunnen mengen in de eindstrijd in een voor hem ideale koers.

1.       Rathlin Rose
2.       Pete The Feat
3.       Henllan Harri
4.       Loose Chips

 

Koers 7

We sluiten deze enerverende dag af met een Handicap over de kleine obstakels met zeven paarden die 3216 meter moeten gaan afleggen. Demopolis (1) moet met topgewicht van start na pas twee starts. Hij is na zijn zege in Frankrijk aangekocht door J P McManus en is in zijn enige start op Britse bodem tweede geworden op de noordelijke baan van Haydock. Die koers zal hem veel geleerd hebben en als hij zijn springen verbeterd heeft dan moet hij hier mee kunnen doen voor de winst. Our Merlin (3) komt hier met een zege achter zijn naam aan de start en lijkt per start te verbeteren. Na een slecht begin dit seizoen gaat hij het koersen steeds beter begrijpen met de winst op de baan van Wincanton als bevestiging. Hij was in deze koers vorig jaar tweede achter een heel goed paard en als hij die prestatie benaderd dan gaat hij zich mengen in de eindstrijd. Monsieur Lecoq (6) verloor in zijn laatste koers zijn Maiden status en deed dat zeer indrukwekkend. Met zeven legten werd de concurrentie opzij gezet en het lijkt erop dat er nog veel meer in de tank zit. Dat was negentien dagen geleden dus de vorm is nog steeds aanwezig. Saintemilion (4) is al 740 dagen niet meer op een renbaan gezien maar de stal van Paul Nicholls denkt toch dat het de moeite waard is om dit paard nog een kans te geven. Dat geeft ons vertrouwen en daarom zullen wij met veel interesse deze prestatie in de gaten gaan houden.

1.       Demopolis
2.       Monsieur Lecoq
3.       Our Merlin
4.       Saintemilion

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.