Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Sandown - 2 februari

Sandown - zaterdag 2 februari 2019 - Start: 13:40

De sneeuw is ook in Engeland gevallen maar de meeting van Sandown onder de rook van London lijkt op het moment van schrijven nog niet in gevaar. Er staan een aantal goed gevulde Handicaps op het programma naast de Groep 1 Scilly Isles Novice Chase.

Race 2

Qua quantiteit moeten we het vandaag hebben van de Handicaps. We beginnen met een Handicap over 3119 meter over de grote obstakels met elf deelnemers. De stal van Paul Nicholls is zeer goed vertegenwoordigt met drie paarden. Twee daarvan staan hoog in de gewichten maar hebben beide een goede kans. Le Prezien (1) wordt voorbereidt op een start tijdens het Cheltenham Festival. Op 18 november viel hij enorm tegen op die baan ondanks dat hij aan €3,50 vertrok. Er was dus duidelijk iets mis maar we vertrouwen op de vakkundigheid van de stal om het paard weer op zijn hoogste niveau terug te brengen. In goede doen is Le Prezien normaal gesproken te goed voor dit veld. Dolos (3) kan maar geen koers winnen maar was steeds dichtbij met tweede plaatsen. In zijn laatste koers op Ascot was hij wel enigzins teleurstellend maar er is 42 dagen de tijd genomen om het eventuele euvel te verhelpen. Ook voor Dolos geldt dat hij in goede doen zich kan mengen in de eindstrijd. Azzuri (5) is een nieuwe aankoop uit Ierland voor de stal van de gebroeders Skelton. In Ierland weerde zich paard al goed maar wij verwachten dat de nieuwe omgeving behoorlijk wat verbetering kan aanbrengen. Hij zal zich waarschijnlijk in de achterhoede ophouden om in de finale fase zijn move te maken. Als laatste noemen we Darebin (11) die er met bodemgewicht heel gunstig in staat. Hij komt met een zege achter zijn naam hier aan de start en dat was in een vergelijkbare koers op deze baan. Op basis daarvan en in combinatie met het lage gewicht heeft hij een hele grote kans.

1.       Le Prezien
2.       Darebin
3.       Dolos
4.       Azzuri

 

Race 4

Helaas maar vijf paarden in deze Groep 1 Scilly Isles Novices’ Chase maar wel een interessante aflevering. We beginnen met de ongeslagen Vinndication (5) die maar blijft verbeteren. Op Ascot won hij een Groep 2 toen we eigenlijk verwachten dat hij die stap omhoog niet aankon. Hij snoerde ons de mond en ook in dit overzichtelijke veld kan hij weer toeslaan. Defi Du Seuil (1) is sinds december in zeer goede vorm. Hij klopte goede paarden op de baan van Exeter om vervolgens tweede te worden op Nieuwjaarsdag. Dat was op Cheltenham en daar kwam Defi te vroeg op kop en verloor toen de zege in de laatste meters aan Lostintranslation (3) en die is er vandaag weer bij. De pupil van Colin Tizzard is dus in goede vorm en kan zich dus gaan mengen in de eindstrijd. De kans is groot dat we de bovengenoemde paarden hierna weer tegen komen tijdens het Cheltenham Festival en dus is deze koers een goede indicatie van hun kansen.

1.       Defi Du Seuil
2.       Vinndication
3.       Lostintranslation

 

Race 5

We gaan verder met de zeer interessante en goed gevulde Groep 3 Handicap over 4698 meter met 18 paarden. Dit is dus een hele puzzel maar dat maakt de uitbetalingen zeer waarschijnlijk groter! We beginnen met een pupil van trainer Paul Nicholls en die heet Casko D’Airy (17). De zevenjarige heeft pas vijf starts in de benen maar lijkt het wachten waard. Het paard is voor de helft eigendom van Sir Alex Ferguson en het kwartje lijkt eindelijk te vallen. Zijn laatste koers op Ascot werd makkelijk gewonnen. Dat was weliswaar in een minder veld maar de manier waarop zegt heel veel. Dat de connecties voor een grote stap omhoog in concurrentie kiezen wil ook wat zeggen. Van een laag gewicht zijn er dus degelijk kansen. Net voor kerst noemde we Full Glass (6) aan een grote cote op Ascot en helaas was de uitslag teleurstellend. De manier van koersen was echter wel veelbelovend en met nog vier heggen te springen had hij nog alle aanspraak op de overwinning. Hij maakte toen helaas een springfout en werd ingehouden. Als zijn springen verbetert is en hij laat de fouten achterwege dan is Full Glass een een serieuze kandidaat voor de overwinning, Voor dezelfde eigenaar komt Ballymoy (1) aan de start en die blijft steeds verbeteren. Hij staat hier echter weer voor een zware opgave onder topgewicht maar steeds als we denken dat hij niet kan winnen verrast hij ons. Toch is het een behoorlijk verschil in gewicht met de nummer twee, dat is namelijk al vier kilogram. Nigel Twiston-Davies heeft twee paarden aan de start en hij heeft Mr Antolini (7) met zijn zoon, Sam, ingeschreven. Het andere paard van de stal is aangegeven met Jamie Bargary en dat was in de laatste koers van beide precies omgedraaid. Sam won toen met The Hollow Ginge (10) en kiest nu dus voor Mr Antolini die onder Jamie Bargary vijfde was in zijn laatste koers op Ascot. Hij gaat een behoorlijke langere afstand aan maar dat past het constante tempo van het paard goed en daarom denken we dat Mr Antolini zich gaat mengen in de eindstrijd. Lord Napier (9) wordt in Engeland al flink gespeeld en dat is na een goede derde plaats op de baan van Kempton. Daar was hij dichtbij de eerste twee paarden en bleef hij in de slotfase steeds aandringen.

1.       Casko D’Airy
2.       Full Glass
3.       Mr Antolini
4.       Ballymoy

 

Race 6

Wederom een zeer goed gevulde Handicap met zeventien paarden over de grote obstakels over 4837 meter. De tip van de dag komt met topgewicht aan de start en heet Belami Des Pictons (1). Dit paard heeft 454 dagen niet gelopen door een blessure maar daarvoor was hij al uiterst succesvol. In Januari was hij ingeschreven op Ascot werd op de dag geschrapt vanwege de bodem. Die dag ging er al een grote belofte van het paard uit en de connecties hebben gewacht voor de ideale koers. De cote slinkt al snel in Engeland van 7/1 naar 3/1. Hierachter noemen we Divine Spear (5) die de laatste keer op Cheltenham ongelukkig was met zijn springen en werd ingehouden door zijn jockey. Divine Spear is een van de twee starters van Nicky Henderson en 1e jockey Nico de Boinville kiest weer voor Divine Spear. De stal van Henderson is na een dip weer terug in geweldige vorm met een winstpercentage in de laatste twee weken van 38%. Kayf Adventure (12) heeft dit seizoen pas een start in de benen en was toen als favoriet teleurstellend. Er is 63 dagen de tijd genomen om het euvel te verhelpen en met de steun van kampioens jockey Richard Johnson wordt er weer een goede koers verwacht. Op dit niveau moet hij koersen kunnen gaan winnen en dat de jockey voor dit paard kiest zegt veel. Voor Paul Nicholls komt Give Me A Copper (2) aan de start en die heeft eenzelfde profiel als Belami Des Pictons. Ook dit paard is al 446 dagen niet aan de start gekomen maar ook hij lijkt het wachten meer dan waard. De negenjarige heeft pas zeven koersen in de benen maar won er daarvan vijf. Staljockey Harry Cobden kiest voor dit paard en ook dat geeft ons genoeg vertrouwen op een goede afloop. Als laatste noemen we Shanroe Santos (6) die op nieuwjaarsdag een goede koers liep op Cheltenham. Hij kwam daar tekort voor de winst tegen een ontketende favoriet maar dat was geen schande. Ook de stijle heuvel richting finish was een beetje te veel van het goede. In die vorm doet hij hier zeker voorin mee. Een zeer interessante koers met  veel waarde aangezien veel paarden aan een hoge cote zullen vertrekken.

1.       Belami Des Pictons
2.       Divine Spear
3.       Shanroe Santos
4.       Give Me A Copper & Kayf Adventure

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.