Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Sandown - 26 april

Sandown - vrijdag 26 april 2019 - Start: 14:50

Het vlakkebaan seizoen begint langzaam maar zeker vorm te krijgen in Engeland en deze vrijdag worden we op Sandown getrakteerd op zeven koersen waarvan twee Groep 3 koersen en een Groep 2.

Race 1

We beginnen direct met een interessante Handicap voor driejarige hengsten en ruins over 1609 meter. De favoriet vertegenwoordigt de connecties van overleden Leicester City eigenaar King Power Racing en luistert naar Fox Leicester (9) die wordt gereden door de nieuwe vaste jockey van de eigenaar Silvestre De Sousa. Trainer Andrew Balding levert de ene na de andere winnaar af de afgelopen weken en ook deze Fox Leicester kwam terug met een gemakkelijke zege op de baan van Chelmsford. Hij staat er qua gewicht heel voordelig in en hij lijkt een waardige favoriet van deze opener. Met Masaru (1) is vorig jaar voorzichtig omgesprongen nadat hij debuteerde met een zege op de baan van Windsor. Een tweede start vorig jaar vondt plaats in een goed bezette Veiling koers waarin hij achtste werd. Hij kwam terug met een zege in een koers waar hij 3,5 kilogram aan de tweede aankomende gaf. Dat is veel maar voor deze gelegenheid is Ryan Moore geboekt als jockey en dat geeft aan dat er wel degelijk serieuze bedoelingen zijn. Ours Puissant (2) had een productief seizoen op het All Weather zand van Kempton en Deauville waar hij op de laatste baan tweede werd in een Listed race. Een uitstapje naar Doha met een start in een Groep 2 werd beloond met een vijfde plaats. Dat vergeef ik hem en het is duidelijk dat de connecties een hoge pet van hem op hebben. Hij kan hier een rol spelen onder goede jockey James Doyle. Migration (7) wordt na zijn tweede plaats aan 25/1 op Newmarket flink gespeeld. Dat was dertien dagen geleden tijdens zijn rentree en trainer David Menuisier staat erom bekend zijn paarden alle tijd te geven. Dat hij zo snel al weer terug keert geeft aan dat hij er klaar voor is.

1.       Fox Leicester
2.       Masaru
3.       Ours Puissant
4.       Migration

 

Race 2

Deze Groep 3 over 2000 meter is een van de sportieve hoogtepunten van de dag. Er komen zeven paarden aan de start waarvan er zes hetzelfde gewicht dragen. De winnaars van vorig jaar zijn er ook dit jaar weer bij en heten Crystal Ocean (2) en Ryan Moore. Ook vorig jaar was deze koers zijn rentree voordat hij veel mooie dingen heeft laten zien. Hij zal een kleine cote hebben en lijkt op papier genoeg in hand te hebben om ook deze editie te winnen. Het enige minpunt is dat hij vaak nog een koers nodig heeft om echt scherp te worden. Als dat het geval is dan staan paarden zoals Thudering Blue (1) te trappelen om de winst op te eisen. Hij moet wel als enige met 1,5 kilogram meer gewicht op pad vanwege een tweede plaats in een Groep 1 in Canada. Hij is daarnaast ook nog in actie gekomen in Zweden met winst in een Groep 3 en een ongeplaatste klassering in de Japam Cup. Vanuit Frankrijk komt Trais Fluors (7) over van trainer Andre Fabre die voor de gelegenheid Pierre-Charles Boudot als jockey meeneemt. Dit paard kwam vorig jaar al een keer naar Engeland toen hij vijfde werd in een Groep 2 op Ascot. Hij heeft zich eind vorig jaar en begin dit jaar opgewarmd met twee zeges op de All Weather pistes van Deauville en Chantilly en lijkt helemaal klaar voor deze opgave. Er zijn genoeg koersen voor dit paard in Frankrijk en de ervaren trainer Fabre weet precies waar hij zijn pupillen moet inzetten dus ik dicht dit paard een grote kans toe.

1.       Crystal Ocean
2.       Trais Fluors
3.       Thundering Blue

 

Race 3

De Groep 3 Classic Trial over 2000 meter geldt als een goede voorbereiding voor de Derby begin juni. Zeven driejarige hengsten stellen zich op waarbij Technician (6) in het oog springt omdat zijn cote al van 14/1 naar 6/1 geslonken is sinds het openen van de wedmarkt op woensdag ochtend. Hij keerde dit seizoen terug met een ijzersterke overwinning op de baan van Leicester waar hij met 3,5 lengten de concurrentie opzij zette. Dit is uiteraard weer een stapje hoger qua concurrentie maar dat lijkt hij makkelijk aan te kunnen. Ook Alfaatik (1) geniet veel steun in de wedmarkt nadat hij in December een beginners koers won op de All Weather baan van Chelmsford. Deze aankoop £850,000 is een van de twee pupillen van John Gosden in deze koers en krijgt in deze opdracht de Blinkers op voor extra concentratie. Hoe goed hij echt is moet hij nog bewijzen maar het is duidelijk dat het paard veel talent in huis heeft. Prince Eiji (5) is met afstand het duurste paard van de koers want deze bruine hengst kostte maar liefst £2,6 miljoen op de veiling. Hij debuteerde vorig jaar met een zege op Ascot waarna hij vervolgens twee goede koersen liep. Er wordt voorzichtig omgesprongen met deze kapitale investering en dit is het jaar dat hij zijn aankoop moet terug gaan verdienen. De paarden van trainer Roger Varian worden normaal gesproken beter naarmate zij ouder worden dus er kan een mooi seizoen verwacht worden. Op het moment van schrijven is Bangkok (2) de favoriet en die won bij zijn rentree een sterk bezette Maiden koers op de baan van Doncaster. De tweede aankomende heeft vervolgens met negen lengten gewonnen en dus is de vorm van die koers sterk. Hij zal weer een stap voorwaarts moeten maken om hier een rol te kunnen spelen maar lijkt dat aan te kunnen.

1.       Technician
2.       Alfaatik
3.       Prince Eiji
4.       Bangkok

 

Race 4

Deze koers draagt de Groep 2 status en wordt over de mijl verreden. Sharja Bridge (6) is de terechte favoriet na zijn winst in een van de best gedoteerde Handicaps op Ascot tijdens British Champions Day vorig jaar. Hij keerde ijzersterk terug met een zege op Doncaster waar hij Listed koers over de mijl makkelijk naar zich toe trok. Als hij na die koers weer scherper is geworden dan is hij hier het te kloppen paard. De winnaar van vorig jaar is er nu ook weer bij en luistert naar Addeybb (1) onder James Doyle voor trainer William Haggas. Addeybb had vorig jaar al een koers in de benen toen hij hier aan de start verscheen en dat is nu niet het geval. Toch zal de winterrust hem goed hebben gedaan en hij is nog ongeslagen over deze baan en afstand. Op het moment van schrijven voert Beat The Bank (2) de wedmarkt aan maar na twee ongeplaatste verrichtingen in Engeland en Hong Kong is hij na een korte pauze lastig in te schatten. Het is de vraag hoe hij die harde koersen en het reizen heeft verwerkt.

1.       Sharja Bridge
2.       Addeybb
3.       Beat The Bank

 

Race 6

Een beginners koers voor merries over 2000 meter die traditiegetrouw goede paarden voortbrengt. Trainer Sir Micheal Stoute won deze koers vorig jaar en hij stuurt dit jaar Nantucket (8) onder Ryan Moore de baan in. Deze merrie heeft pas een start in de benen en werd toen zesde. De trainer weet wat er nodig is om deze koers te winnen en de jockey boeking is zeer interessant. Sea Of Faith (10) debuteert in deze koers op de renbaan maar komt uit een geweldige familie. Zij is een zus van twee Groep koers winnaars en staat bovendien ingeschreven in de Groep 1 Oaks. Zij heeft dus een belofte waar te maken maar is in goede handen bij trainer William Haggas en jockey James Doyle. Ook Sparkle Roll (1) heeft goede familie en is de halfzus van Derby winnaar Wings Of Eagles. Zij heeft vorig jaar twee koersen gelopen waarvan zij er een heeft gewonnen. Voor die overwinning moet zij in deze koers 3,5 kilogram meer dragen dan de rest van het veld en dat is een hele klus. Van de rest van het veld wijs ik King Power (3) aan die als dochter van Frankel niet alleen blauw bloed voert maar ook de connecties van het moment, Silvestre De Sousa, Andrew Balding en King Power Racing vertegenwoordigt.

1.       Sea Of Faith
2.       Nantucket
3.       Sparkle Roll
4.       King Power

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.