Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Sandown - 31 augustus

Sandown - zaterdag 31 augustus - Start: 14:50

In Engeland is deze week alle aandacht gevestigd op Sandown waar op zaterdag de Groep 3 Solario Stakes de hoofdmoot is. Naast een Groep 3 voor merries geven wij ook de placepot weer een kans.

Race 1

De sprints over 1000 meter op Sandown worden afgewerkt op een speciale rechte piste in het midden van de baan en bovendien het maximale aantal van dertien starters. Jumira Bridge (3) valt mooi in twee trends aangezien 91% van de afgelopen elf winnaars vier, vijf of zes jaar oud waren en de laatste keer niet gewonnen hadden. In juli won deze vijfjarige over deze baan en afstand en is zelfs uit twee starts hier ongeslagen. Saaheq (6) past ook in de genoemde twee trends en heeft zelfs een trend meer in zijn voordeel aangezien er in de elf afgelopen jaren nog geen favoriet wist te winnen. Bovendien was zijn laatste start veelbelovend en dat geeft aan dat hij na een paar teleurstellende prestaties weer op de weg terug is. Datzelfde geldt voor vierjarige Embour (1) die hier onder topgewicht de steun krijgt van Ryan Moore. Hij kwam een neusje tekort voor de winst op Goodwood tijdens zijn laatste start en op basis van die prestatie kan hij hier winnen. Justanotherbottle (2) heeft een toepasselijke naam voor een start op zaterdag en komt steeds in zwaar bezette sprints aan de start. Hij staat hier lichter en hij is beter dan zijn verrichtingen doen vermoeden. William Buick heeft bovendien een win% van 24.

1.      Jumira Bridge
2.      Saaheq
3.      Embour
4.      Justanotherbottle

 

Race 2

Met een gemiddelde wincote van 9/1 in de afgelopen tien jaar doen de favorieten het slecht en moeten wij dus op zoek naar een outsider aan een mooie cote. Ventura Knight (2) is zo’n mooie outsider en na een nipte derde plaats achter hele goede paarden op York waar de jockey veel te laat de aaval koos. Ryan Moore is nu geboekt en aan 10/1 is hij de goede basis voor duo’s of trio’s. Solid Stone (6) was zes dagen geleden nog tweede over een keiharde ondergrond. Dat was niet zijn voorkeur en de keer daarvoor was hij tweede over deze baan op slechts een halve lengte van de winnaar. Toch vraagt de favoriet met drie zeges op rij de aandacht in deze race. De naam is Country (8) en al driemaal is het raak. De driejarige ruin lijkt per start beter te worden en vanaf een bodemgewicht staat hij er gegoten in. Ondanks het feit dat favorieten het slecht doen in deze race kan hij niet genegeerd worden. Ook Mutaabeq (4) kan hier zijn recente verbetering een goed vervolg geven. De 1e jockey van de eigenaar klimt nu in het zadel en dat is altijd een goed teken.

1.      Ventura Knight
2.      Solid Stone
3.      Country
4.      Mutaabeq

 

Race 3

De eerste Groep 3 van de dag en in deze race zijn alle ogen gericht op de pupil van Sir Micheal Stoute, Jubiloso (6). De trainer heeft deze race vijf keer in de afgelopen zeventien jaar gewonnen en met deze Groep 1 geplaatste merrie gaat hij proberen overwinning zes te turven. Haar laatste race was pijnlijk om te zien toen zij als favoriete driemaal opnonthoud vond in de finalefase waarna een derde plaats haar deel was. De combinatie Frankie Dettori en John Gosden is uitermate populair de laatste tijd en zij zijn hier vertegenwoordigd met Duneflower (5). Haar laatste twee races werden gewonnen waarvan de laatste op Ascot. Toen werd een sterk veld in Listed verband makkelijk opzij gezet en deze stap omhoog naar Groep 3 niveau lijkt logisch. Red Starlight (2) is eigenlijk veel beter dan haar laatste verrichtingen doen vermoeden en met de boeking van William Buick zijn wij gewaarschuwd. Zij treft hier eindelijk haar ideale omstandigheden en zij heeft bewezen dan tot veel toe in staat te zijn. Hetzelfde geldt voor Solar Gold (3) die in haar vorige start achter een muur van paarden zat met nog veel reserves in de tank.

1.      Jubiloso
2.      Duneflower
3.      Red Starlight
4.      Solar Gold

 

Race 4

De Solario Stakes is de tweede Groep 3 van de dag en het hoofdnummer, gereserveerd voor tweejarige hengsten. Dit is een race waar de top van de wedmarkt het altijd goed doet met een gemiddelde wincote van 3,75 in de afgelopen tien jaar. Met zeven starters valt het oog op Al Suhail (1) die na twee races de stap naar Groep 3 niveau maakt. Zijn laatste race was indrukwekkend en deze aankoop van £1,1 miljoen lijkt zijn belofte te gaan inlossen. Positive (6) was tweede achter de jaargangsleider, Pinatubo, op Goodwood. Hij was weliswaar vijf lengten achter hem maar dat geldt ook voor de derde aankomende in die race. Op basis van die prestatie hoort hij bij de top jaargang en dan zal hij hier strijden voor de winst. Visinari (7) debuteerde met veel belofte op de baan van Newmarket maar heeft daarna nog niet echt doorgezet en was vierde achter Positive op Goodwood. Nu met een andere jockey moet er een positieve impuls gegeven worden en bovendien werden in zijn laatste zijn krachten niet gespaard.

1.      Al Suhail
2.      Positive
3.      Visinari
 

 

Race 5

Deze Handicap voor tweejarigen duidt in de richting van Imperial Empire (7) die in zijn laatste race tweede was achter Al Suhail en die is in de Race 4 onze favoriet in een Groep 3. Als hij enigzins in de buurt komt van die prestatie dan is hij hier de baas in de eindstrijd. Silver Mission (6) moest in zijn vorige start door de modder op Leicester en dat was duidelijk niet zijn ding. Hij treft nu weer betere omstandigheden en zal hier beter presteren. Hij liet in zijn voorlaatste start veel vechtlust zien toen hij nipt won. Forbidden Land (3) wordt per race beter en met de geplande verbetering zal hij hier een rol spelen. Hij was in zijn laatste race de verslagen favoriet op de baan van Ffos Las toen hij de start helemaal verspeelde. Zonder die onstandigheden komt hij hier verder. Moolhim (1) was in zijn voorlaatste start derde over deze baan en afstand waarna hij een race over de mijl won op het all-weather zand van Chelmsford. Dat zal hem een positieve boost hebben gegeven en de heuvelop finish van Sandown zal hem passen.

1.      Imperial Empire
2.      Silver Mission
3.      Forbidden Land
4.      Moolhim

 

Race 6

Elf paarden in deze Handicap over de mijl. Het aanwijzen van een duidelijke favoriet is lastig en daarom kies ik hier voor een outsider. Baba Ganouj (5) is zeer wisselvallig dit seizoen maar treft hier haar ideale omstandigheden. Zij staat al een tijdje op de radar en het feit dat zij vijftien dagen na haar achtste plaats alweer aan de start geeft aan dat het een off day was. Bovendien is Oisin Murphy geboekt die 23% van zijn starts in winst omzet. Eligible (6) is zeer constant en weer terug over baan en afstand van zijn laatste overwinning. Hij zette het veld toen makkelijk opzij en daarom is het moeilijk te verklaren waarom hij daarna derde werd in een veld van vier. Als die prestatie vergeten wordt dan is hij hier de favoriet. Mountain Rescue (1) draagt hier topgewicht en was in zijn vorige start hier tweede over 200 meter korter. De mijl is wel de afstand van zijn laatste overwinning en op basis daarvan hoort hij op de tickets thuis. Hierachter is het zeer open waarvan Poetic Force (3) een betrouwbare keuze lijkt na zijn goede vierde plaats op Ascot.

1.      Baba Ganouj
2.      Eligible
3.      Mountain Rescue
4.      Poetic Force

 

Placepot: kost €24 voor een inzet van €2

R1: 1 – 2 – 3 – 6
R2: 2
R3: 6  
R4: 1
R5: 7
R6: 1 – 5 – 6


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.