Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Skellefteå - 5 oktober

Skellefteå - zaterdag 5 oktober 2019 - Start: 14:45.

RACE 1, monté, bandenstart

Sofarsogood L.A. (3) werd laatst van de planken afgespeeld en dat zal wellicht te maken hebben gehad met het feit dat hij (onder het zadel) voor het eerst rondom zonder ijzers aan de start kwam. Hij kon zijn favorietenstatus niet helemaal waarmaken, maar een slechte koers liep hij ook zeker niet en nu wordt hij weer gereden door Jenny Engfors, die met hem kan lezen en schrijven. Op eigen kracht gaat hij #1 niet voorbij komen van start af, maar met een beetje geluk mag hij na verloop van tijd de kop overnemen. In dat geval is hij wat mij betreft het te kloppen paard. Makin It Easy (10) maakte laatst zijn rentree na langdurige afwezigheid en daar kwam hij na een wat passieve rit verrassend goed voor de dag. Bij een vergelijkbare verrichting doet hij hier mee om eremetaal. Glimmer U.S. (9) koerste de afgelopen twee keer van kop af en dan is hij naar mijn idee op zijn best. Nu is hij vermoedelijk de snelste vertrekker van de paarden uit het tweede band, maar de kans dat hij hier aan kop komt is natuurlijk niet heel groot. Mocht dat laatste tóch lukken dan nemen zijn winkansen direct fors toe, maar een goede plaatskans heeft hij sowieso. Igor Sånna (7) liep laatst een prima koers vanuit het dodenspoor en Lena Fritz wist al heel wat ritjes met hem te winnen. Hij kan net als #9 heel behoorlijk vertrekken en wellicht weet hij al snel aansluiting te krijgen bij de paarden uit het eerste band. Outsider. Kicking Viking (11) treft hier het gunstige springspår (#6 in het tweede band), maar bij twee eerdere pogingen onder het zadel etaleerde hij de startsnelheid van een stoomwals. Dit keer stapt de geroutineerde Susanne H Osterling op en wellicht weet zij dit gunstige startnummer wél uit te buiten. In dat geval zou hij verrassend voor de dag kunnen komen.

Plaats 1: Sofarsogood L.A. (3)
Plaats 2: Makin It Easy (10)
Plaats 3: Glimmer U.S. (9)
Plaats 4: Igor Sånna (7)

 

RACE 2, koudbloeddravers, bandenstart

We begeven ons dit weekend naar het Zweedse Norrland en dat betekent dat liefhebbers van koudbloedkoersen volop aan hun trekken zullen komen. Ålia Rännil (15) is niet helemaal betrouwbaar, maar wanneer hij zijn gangen eronder weet te houden dan is hij de snelste vertrekker van het gehele veld. Aangezien hij vertrekt vanuit het gunstige springspår zou het goed kunnen dat hij al snel aansluiting vindt bij de paarden uit het eerste band en het is zelfs geen utopische gedachte dat hij na een paar honderd meter aan kop zit. Ik geef hem hoe dan ook een uitstekende winkans, áls hij maar blijft draven. Storpjuver (3) kwam bij zijn voorlaatste start ook op deze baan in actie en toen wist hij vanaf startnummer 1 kinderlijk eenvoudig de kop te behouden. Hij zal aanvankelijk met #7 moeten afrekenen, maar in principe is hij hier wederom favoriet voor de koppositie. En dan zal hij een heel eind komen. Guli Castor (9) ontmoette #3 bij zijn voorlaatste start. Kort na de start verloor hij wat meters d.t.v. een galoppade, maar na een offensieve rit wist hij #3 kort voor de finish nog te achterhalen. Hij heeft hier absoluut een winkans, al zal hij de handicap van een ingesloten startspoor (insluiting?) moeten zien te overwinnen. El Viktor (11) heeft wel eens voor hetere (V75-) vuren gestaan en tegen dit soort tegenstanders zou hij toch om de voorste plaatsen mee moeten kunnen doen. Järvsögrej (10) werd laatst op één lijn met #9 en #3 derde, nadat hij heel wat meters had afgelegd door het dodenspoor. Deze krachtpatser zou hier prima een klassering kunnen belopen.

Plaats 1: Ålia Rännil (15)
Plaats 2: Storpjuver (3)
Plaats 3: Guli Castor (9)
Plaats 4: El Viktor (11)

 

RACE 3

Charlie Brodde (9) koerste de afgelopen twee keer voor de Zweedse variant op de Amerikaanse bike, overigens is dat dezelfde sulky waar On Track Piraten een vermogen mee heeft verdiend, en dat heeft tot aanwijsbare verbetering geleid. Bij zijn voorlaatste start scheelde het maar een neusje of hij had vanuit het dodenspoor gewonnen, terwijl hij laatst via een sterk eindschot maar nipt tekort kwam voor de overwinning. Zowel #1 als #2 (hij vertrekt achter één van die twee) kan redelijk vertrekken en met een beetje geluk weet hij direct een goede uitgangspositie te bemachtigen. In dat geval zou hij hier wel eens verrassend sterk voor de dag kunnen komen. Kathedral Zon (12) is hier vermoedelijk het beste paard, maar hij heeft natuurlijk een erbarmelijk startnummer getroffen. De drie koersen die hij tot nog toe wist te winnen kwamen van kop af dan wel vanaf de rug van de koploper tot stand en die positie gaat hij hier natuurlijk niet vinden. Daarmee is de vermoedelijke megafavoriet toch kwetsbaar. De pas driejarige Power Swirl (7) lijkt zich in een rap tempo te ontwikkelen en hij beschikt over de potentie om hier om de voorste plaatsen mee te doen. Dit startnummer is wel een handicap, aangezien hij tot nog toe niet veel blijk heeft gegeven van startsnelheid. Waar gaat hij van start af belanden? Blue Bell (1) liep laatst misschien wel de beste koers uit haar loopbaan toen ze vanuit het dodenspoor maar heel nipt geklopt werd. Ze kan redelijk vertrekken en vanaf dit fraaie nummer zou ze op zijn minst een plaatskans moeten hebben. Wasa Warcraft (4) wordt voor het eerst gereden door Ulf Ohlsson en dat is voor mij reden genoeg om hem te betrekken in mijn trio-spel.

Plaats 1: Charlie Brodde (9)
Plaats 2: Kathedral Zon (12)
Plaats 3: Power Swirl (7)
Plaats 4: Blue Bell (1)

 

RACE 4, merriekoers, bandenstart

Punxsutawney (1), vernoemd naar het dorpje in Pennsylvania dat bekend is geworden door de geweldige film “Groundhog Day”, is de laatste tijd prima in vorm en laatst wist ze bijna vanuit het dodenspoor te winnen. Ze treft nu sterkere tegenstanders, maar mocht ze toevallig aan kop komen (#2 en #6 zijn ook snel van start) dan zou ze best eens verrassend voor de dag kunnen komen. Gasolina (8) wist laatst te winnen vanuit het dodenspoor, maar bij haar voorgaande koers maakte ze eigenlijk meer indruk. Tegen goede merries begon ze als vijftiende paard aan de opdracht en onderweg ondervond ze ook nog de nodige verkeershinder, maar desondanks kwam ze nog erg goed af en maakte ze nog terrein goed op erkende V75-paarden als Kavata Käll en Emmeline Follo. Vermoedelijk is ze hier het beste paard, maar tot nog toe is haar startsnelheid gebrekkig gebleken en als het een beetje tegen zit dan belandt ze hier weer in het verre achterveld. En dan wordt ze toch kwetsbaar. Hazel Web (2) wordt hier voor het eerst gereden door Calle Jepson en persoonlijk vind ik dat een enorme verbetering t.o.v. Ove A. Lindqvist. Laatst sprong ze vanaf een lastig startnummer in het band (5), maar toch lijkt ze me niet overdreven onzeker. Ze kan aardig vertrekken en ze zal hoe dan ook een gunstig parcours krijgen voorgeschoteld, waardoor ze op zijn minst een goede plaatskans heeft. Mocht ze toevallig aan kop komen dan stijgt haar winkans direct aanzienlijk. Okinawa Roc (9) werd vanuit Zuid-Zweden verkocht naar het Norrland en vandaag maakt ze haar debuut voor haar nieuwe trainer. Aangezien de Zweedse competitie in het zuiden véél zwaarder is dan in het noorden zou het mij geenszins verbazen wanneer ze hier direct toe zou slaan. Celeste Brodda (12) (klopte bij haar laatste onderlinge ontmoeting #8) en Mellby Guava (13) treffen beiden een startnummer vanuit het springspår en derhalve zouden ze hier best een goede uitgangspositie kunnen vinden. Met name de eerstgenoemde zou hier best een prijsje kunnen belopen.

Plaats 1: Punxsutawney (1)
Plaats 2: Gasolina (8)
Plaats 3: Hazel Web (2)
Plaats 4: Okinawa Roc (9)

 

RACE 5, V75-1

We kennen de Nederlander Giant Shadow (8) natuurlijk maar al te goed van zijn 12 opeenvolgende overwinningen vanaf zijn debuut, maar 11 van die zeges kwamen tot stand op Alkmaar en ik had eerlijk gezegd nooit verwacht dat hij zo goed zou worden als hij nu is. Bij Goop is hij nog ongeslagen en daarbij wist hij vanuit alle posities te winnen. Als deze race verreden zou worden op, pak ‘m beet, Färjestad of Åby dan zou ik hem ondanks dit startnummer gewoon banken. Vanuit stal Goop wordt echter gewaarschuwd dat dit zijn eerste lange reis/ overnachting elders wordt en dat ze er niet zeker van zijn hoe hij dat zal verteren. Eerst maar even de laatste berichtgeving op zaterdag afwachten alvorens ik de V75-knoop doorhak. Vincent Horse (1) kan goed vertrekken en van kop af zal hij over de sprintafstand niet eenvoudig te kloppen zijn, mits hij zijn dadendrang beter laat beteugelen dan laatst. Gold Narva (7) is de grote uitdager als het gaat om de strijd om de koppositie. Gevoelsmatig denk ik dat hij #1 voorbij kan komen, maar het vervelende is dat hij uit de afgelopen vijf starts liefst drie keer sprong achter de auto. In tegenstelling tot laatst koerst hij nu rondom zonder ijzers en mocht hij de gangen eronder houden dan valt hij niet te onderschatten. Tempel L.B. (10), ook al een oude bekende, liep laatst vanuit het dodenspoor echt een geweldige koers in de V75. Hij koerste toen voor het eerst voor een bike en nu gaan waarschijnlijk ook zijn voorijzers er voor het eerst onder vandaan (in Zweden, althans). Interessante outsider! Bij Viggo Frontline (2) wordt zijn open hoofdstel waarschijnlijk vervangen door een halfopen, wat zijn toch al niet geringe startsnelheid ten goede zal komen. Plaatskans.

Plaats 1: Giant Shadow (8)
Plaats 2: Vincent Horse (1)
Plaats 3: Gold Narva (7)
Plaats 4: Tempel L.B. (10)

 

RACE 6, V75-2, merriekoers, bandenstart

Walkie Talkie (15) werd laatst uitstekend tweede na een parcours (voor een groot deel) in het dodenspoor en vermoedelijk is ze hier het beste paard. Met dit startnummer zal ze echter in het achterveld aan deze klus beginnen en dan bestaat er toch het nodige risico op verkeersoponthoud. Ze beschikt over een prima eindschot en ze zou zelfs kunnen winnen wanneer ze van ver moet komen, maar gezien het te verwachten koersverloop laat ik haar toch wat zakken in mijn rangschikking. #3 is hier normaal gesproken het snelst van start, maar Sandra Eriksson zal de koppositie graag afstaan zodra Majet Af Djupmyra (2) zich komt melden. En van kop af zal die niet gemakkelijk te verslaan zijn. Vanessa F.B. (10) is net als vorig najaar weer in vorm gekomen en ze treft hier het springspår in het tweede band. Dat zal deze rappe vertrekster uit kunnen buiten en mocht #2 toevallig springen van start af (zeker niet ondenkbaar) dan is het zeker niet uitgesloten dat ze binnen een paar honderd meter de koppositie te pakken heeft. Mocht ze daarentegen in het dodenspoor belanden dan is er nog geen reden tot wanhoop, aangezien ze de afgelopen twee keer óók goed voor de dag kwam vanuit die ondankbare positie. Lady Zappa (5) liet het laatst van kop af wel erg makkelijk zitten, maar ze maakte haar rentree na een rustperiode over een afstand die voor haar misschien iets te ver is. Met die koers in de benen zal ze scherper voor de dag komen, terwijl ze ook nog heel behoorlijk kan vertrekken. Loving You Deeply (9) won de afgelopen twee keer vanuit het achterveld en met Mats E Djuse op de kar vind ik haar een interessante outsider.

Plaats 1: Majet Af Djupmyra (2)
Plaats 2: Vanessa F.B. (10)
Plaats 3: Walkie Talkie (15)
Plaats 4: Lady Zappa (5)

 

RACE 7, V75-3, STEGGBEST MINNE, koudbloeddravers

Statisticus Jens Sjödén maakt deze week melding dat koudbloedkoersen in de V75 over de sprint in liefst 67 % van de gevallen wordt gewonnen door de eerste favoriet, een extreem hoog percentage! En als de favoriet dan eens geklopt wordt, dan is dat in de meeste gevallen door de tweede favoriet. Van de 9 keer dat de Steggbest Minne in de huidige opzet is verreden turven we dan ook vijf zeges van de eerste favoriet en nog eens twee door de tweede favoriet. Wanneer u graag uitgaat van statistieken dan weet u wat u in deze koers te doen staat. Overigens is deze koers bij wijze van uitzondering óók opengesteld voor Finse koudbloeds (een ander ras dan de Noren en Zweden) en daar zal jaargangcrack Vixus (5) van willen profiteren. Hij is in principe snel genoeg om hier van start af de kop te nemen, al heeft rijder Soronen al aangegeven dat hij juist vanaf een rug wil koersen. Zolang hij niet in het dodenspoor belandt heeft hij hier een absolute topkans en wat mij betreft is hij een potentiële banker. Art Kjarvald (3) geldt op het moment van schrijven als de eerste favoriet en dat zal veel te maken hebben met het feit dat hij hier normaal gesproken de kop gaat nemen. Dan heeft hij over de sprint uiteraard een winkans, maar ik heb zo mijn twijfels over de moraal van deze veteraan. Vermoedelijk zal hij onder druk gezet gaan worden door Pave Faks (8) en die geeft helemaal niks om het dodenspoor, terwijl hij hier ook nog eens met bike en rondom zonder ijzers in actie komt. Ik schat laatstgenoemde dan ook hoger in dan de favoriet. Tangen Haap (12) is op basis van zijn erelijst hier het beste paard en over de sprint wist hij ook al te winnen vanaf dit startnummer. Het probleem is dat hij laatst bij zijn rentree erg matig voor de dag kwam en dat hij waarschijnlijk niet in zijn beste vorm verkeert. De conventionele sulky wordt wel weer ingeruild voor een bike, dat is in ieder geval positief. Myr Faksen (9) is op zijn best wanneer hij koerst vanaf een rug en juist het feit dat Calle Jepson hem hier rijdt maakt hem tot een meer dan interessante outsider. Vermoedelijk komt hij voor het eerst sinds lange tijd weer eens in actie zonder achterijzers.

Plaats 1: Vixus (5)
Plaats 2: Pave Faks (8)
Plaats 3: Myr Faksen (9)
Plaats 4: Tangen Haap (12)

 

RACE 8, V75-4, bandenstart

Door toedoen van blessureleed is Ellis Pride (9) er lang uit geweest, maar met weer drie starts in de benen zal hij weer helemaal scherp zijn en de kans is redelijk groot dat hij dit vanuit het dodenspoor gaat winnen. Favoriet! Gaius F (1) klopte laatst #12 met een vlammend eindschot en hier gaat hij wellicht positie vinden op de rug van de koploper. Via de open stretch van Skellefteå zou hij in de slotfase als een duveltje uit een doosje tevoorschijn kunnen komen. Gossip’s Lord (2) wordt in het blad Travronden als eerste getipt vanuit de redenatie dat hij hier de kop gaat nemen, maar het feit dat hij al ruim twee jaar geen koers heeft gewonnen zegt volgens mij wel iets over zijn (gebrekkige) koershoofd. Daarnaast moet ik nog zien dat hij Gigolo Sisu (6) van start af vóór weet te blijven. Laatstgenoemde zie ik van kop af eerder verrassen dan #2. Om het trio-spel te completeren kijk ik resp. naar Anthem (10), Staro Mary Lou (4) en Redhot Tap Dancer (12).

Plaats 1: Ellis Pride (9)
Plaats 2: Gaius F (1)
Plaats 3: Gigolo Sisu (6)
Plaats 4: Anthem (10)

 

RACE 9, V75-5

Weekend Fun (4) is hier de favoriet voor de koppositie en dan is hij heel moeilijk te verslaan (6 uit 9 van kop af), terwijl hij in de Silverdivisionen doorgaans wel sterkere paarden tegenkomt. Dat laatste geldt zeker ook voor Antonio Trot (10), die vorige week in de finale van de Silverdivisionen één van de beste koersen uit zijn loopbaan liep. Mocht #4 aan kop de kans krijgen om tempo te drukken dan zal het niet meevallen om die nog te kunnen achterhalen, maar bij een harde koers is hij de eerste uitdager. Eder Bob (1) kan ook behoorlijk vertrekken, maar met het oog op de open stretch is de kans vrij groot dat hij zal afstaan aan #4. Om het in de slotfase te proberen via diezelfde open stretch. Sinds hij getraind wordt door Anna Näslund zal hij voor het eerst voor een bike koersen! Island Life (11) is hier natuurlijk één van de betere paarden, terwijl dit startnummer niet per se een nadeel hoeft te zijn voor deze driftkikker. De vraag is of hij na een lange rustpauze al scherp genoeg is om te kunnen winnen. Voulez Vous (2) is wel over zijn hoogtepunt heen, maar in dit matige Zilveren-veld en met Jepson op de sulky zou hij vanaf dit startnummer prima een plaatsje kunnen belopen.

Plaats 1: Weekend Fun (4)
Plaats 2: Antonio Trot (10)
Plaats 3: Eder Bob (1)
Plaats 4: Island Life (11)

 

RACE 10, V75-6

Op papier heeft het schrappen van #2 het inschatten van het koersverloop wat eenvoudiger gemaakt. Startraket Littleredcorvette (1) gaat het over deze afstand niet van kop af proberen en het kan bijna niet anders of Carmine Am (6) komt zich nu als eerste melden. En van kop af is hij het te kloppen paard. #1 zou in de slotfase gevaarlijk kunnen zijn via de open stretch, maar de eerste uitdagers staan volgens mij toch in het derde band. Juist omdat er slechts één paard van start gaat in het tweede band zou het best eens kunnen dat de vanuit het springspår vertrekkende Ragazzo Da Sopra (14) al heel snel aansluiting gaat vinden bij de voorste paarden. En dan zal het ook voor #6 niet meevallen om hem te weerstaan. Zijn bike wordt overigens wel ingeruild voor een conventionele sulky en dat is wel een klein minpuntje. Mr Golden Quick (12) beschikt over een prima eindschot en wanneer hij positie weet te vinden op een goede rug (#14 ?) dan zou hij in de slotfase kunnen stunten. Voor titelverdediger On Track Piraten (13) lijken de jaren nu echt te gaan tellen, maar in een opdracht als deze kun je hem natuurlijk niet volledig afschrijven.

Plaats 1: Carmine Am (6)
Plaats 2: Ragazzo Di Sopra (14)
Plaats 3: Golden Quick (12)
Plaats 4: Littleredcorvette (1)

 

RACE 11, V75-7, SILVERDIVISIONEN FINALE 

Macelleria (1) is hier met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het beste paard en indien hij de kop weet te behouden dan is de koers waarschijnlijk gereden. Maar #3, #5 en #7 zijn ook snel van start en wat mij betreft is Kövras So Far (5) de favoriet voor de koppositie. Nu weet ik wel dat dat een stalgenoot is van de favoriet, maar wat helpt dat als die laatste ingesloten zou komen te zitten? Waikiki Silvio (9) was laatst verrassend sterk in een stayerskoers en hier treft hij een startnummer waarmee hij direct in het tweede spoor ligt. Indien hij een goede rug kan vinden dan zou hij in de slotfase toe kunnen slaan. Corroded (3) is beter dan zijn huidige rijtje wellicht doet vermoeden, terwijl de sterke Pascha Tilly (12) over het vermogen beschikt om onderweg zelf het e.e.a. af te dwingen.

Plaats 1: Macelleria (1)
Plaats 2: Kövras So Far (5)
Plaats 3: Waikiki Silvio (9)
Plaats 4: Corroded (3)

 

RACE 12, bandenstart

Backestjärna (3) is niet de gemakkelijkste, verre van zelfs, maar ze beschikt naar mijn idee wel over de meeste snelheid. Topkans wanneer ze de gangen eronder weet te houden. Eldar (5) boekte laatst zijn eerste overwinning vanuit het achterveld, al hielp het dat de koploper in de slotfase sprong. Hij beschikt over minder snelheid dan #3, maar hij is véél stabieler en lijkt derhalve het ideale bankpaard te zijn. De draf van Brisse (7) doet af en toe pijn aan je ogen, maar al rammelend presteert hij de laatste tijd toch meer dan behoorlijk. Guli Best (11) is redelijk trouw en zou hier voordeel kunnen hebben van het springspår. Uit het eerste band zou Fjorgyn (2) wellicht een plaatsje kunnen belopen.

Plaats 1: Backestjärna (3)
Plaats 2: Eldar (5)
Plaats 3: Brisse (7)
Plaats 4: Guli Best (11)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.