Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solänget - 7 september

Solänget - zaterdag 7 september - Start: 14:45

RACE 1, monté

We beginnen de zaterdag weer met een montékoers, waar Dolly Style (4) vermoedelijk als favoriet van start zal gaan. Nu kon ze het laatst bij haar debuut onder het zadel bij lange na niet waarmaken als favoriet, terwijl ze vanaf de rug van de koploper toch een fraai parcours kreeg voorgeschoteld. Dat was wel dik twee maanden geleden en wellicht komt ze nu opgeknapt aan de start, bovendien is de tegenstand ook niet om over naar huis te schrijven. Maar om nu te zeggen dat we hier te maken hebben met een hele overtuigende favoriet…Dream De Night (9) is ook al geen hoogvlieger, maar hij beschikt over de nodige routine in het bereden genre. Hij heeft inmiddels al ruim drie maanden niet gekoerst, het is dus de vraag of hij over genoeg scherpte beschikt. Yayas Chili (5) heeft onder het zadel al enig prijzengeld bijeen gesprokkeld en vanaf dit fraaie startnummer zou hij zomaar eens in het trio kunnen lopen. Sofarsogood L.A. (6) kwam twee keer eerder in actie onder het zadel en werd beide keren tweede, waarbij hij er met name bij zijn meest recente poging (parcours vanuit het dodenspoor) best goed uitzag. Dat was weliswaar niet tegen gedenkwaardige tegenstand, maar dat is hier ook niet het geval. Bear Lassie (1) heeft hier gunstig geloot en ze heeft ook al eens sterkere tegenstanders getroffen. De laatste overwinning van rijdster Marie Hafstad Eriksson is echter al langer dan twee jaar (of 105 starts) geleden en het is echt niet zo dat dat alleen maar berust op pech…

Plaats 1: Dolly Style (4)
Plaats 2: Dream De Night (9)
Plaats 3: Yayas Chili (5)
Plaats 4: Sofarsogood L.A. (6)

 

RACE 2, koudbloeddravers, bandenstart

We bevinden ons vandaag in het Zweedse Norrland en dus ontbreken de koudbloedjes vandaag niet. Mana Estelle (12) sprong laatst van kop af met nog iets minder dan een ronde voor de boeg, het feit dat ze nadien nog sterk terugkwam maakt het aannemelijk te veronderstellen dat ze anders gewonnen zou hebben. Dat deed ze bij haar voorlaatste start nog wel, waar het dodenspoor geen probleem bleek te zijn. Ze maakt gemakkelijk een huppeltje, maar ze beschikt over het vermogen om onderweg zelf e.e.a. af te dwingen. Hauan Odin (7) wist sinds zijn export naar Finland nog geen koers te winnen, maar dat zal veel te maken hebben met de toegenomen concurrentie in zijn nieuwe thuisland. Vorig jaar wist hij in zijn geboorteland Noorwegen wel degelijk de nodige indruk te maken, waarbij hij bepaald niet afhankelijk bleek van een gunstig koersverloop. Hij is hier één van de kandidaten voor de overwinning, al vraag ik me af of hij veel voordeel zal hebben van het (doorgaans) gunstige springspår. Hij kwam één keer eerder uit in een Zweedse bandenstart en toen sprong hij direct van start af. Stålviktor (10) wist laatst bijna vanuit het dodenspoor te winnen en hij verkeert in absolute topvorm. Naar koudbloed-maatstaven is hij ook nog eens erg trouw en hij zou nog wel eens een interessante banker kunnen zijn voor uw trio-spel. De trage starter Guli Munter (1) zal dit startnummer niet kunnen uitbuiten met het oog op de koppositie, maar desalniettemin heeft hij gewoon gunstig geloot. Hij is uitstekend in vorm en hij zou best kunnen verrassen met een hoge klassering. Jervjegeren (2) beschikt ontegenzeggelijk over de nodige potentie, maar hij maakt er een sport van om zo vaak (en lang) mogelijk te galopperen: in zijn laatste 11 starts kwam hij niet één keer (!) foutloos rond, terwijl hij op een totaal van 20 starts liefst 15 keer de draf er niet onder wist te houden. Dan neem ik liever een outsider als V.G. Krabat (3) (minder snel dan #2, maar oertrouw) mee om mijn trio-spel te completeren.

Plaats 1: Mana Estelle (12)
Plaats 2: Hauan Odin (7)
Plaats 3: Stålviktor (10)
Plaats 4: Guli Munter (1)

 

RACE 3, bandenstart

Hier denk ik een aardig idee te hebben en ga het proberen met een outsider in de vorm van Kabanoss (7). Afgelopen najaar wist hij nog te winnen in de V75, maar na enige blessureproblematiek komt hij in 2019 maar moeizaam op gang. Laatst leek hij in ieder geval weer een stap in de goede richting te doen, terwijl hij toen rondom met ijzers koerste. Nu komt hij waarschijnlijk op zijn optimale balans (rondom zonder ijzers) aan de start en als dat daadwerkelijk zo is dan ga ik all-in. Dit keer met Mika Forss! Xanthis Coktail (4) wist in het verleden al te winnen in de V75 en tevens op Solvalla, terwijl hij laatst blijk gaf van absolute topvorm. Ook de stayersafstand is een plus, dit startnummer daarentegen niet. De baan van Solänget is wat smaller dan gemiddeld, wat betekent dat de nummers 4 en 5 nóg korter moeten draaien in het band. En dan is het risico op een startgaloppade in zijn geval vrij groot. Hamilkar Boko (1) wist laatst bijna te winnen vanuit het dodenspoor en hier heeft hij werkelijk ideaal geloot, terwijl Falcon W.F. (6) geldt als een erkende stayer. Hagentoy (8) is misschien over zijn hoogtepunt heen, maar met Adielsson op de kar neem ik hem toch mee in het trio.

Plaats 1: Kabanoss (7)
Plaats 2: Xanthis Coktail (4)
Plaats 3: Hamilkar Boko (1)
Plaats 4: Falcon W.F. (6)

 

RACE 4, merriekoers, bandenstart

Global Worthy (1) is totaal niet betrouwbaar, maar naar mijn idee op dit moment wél het paard met de meeste potentie. Wanneer het Eriksson lukt om haar dravend uit het band te krijgen dan zou ze hier toch een eerste kans hebben om te winnen. Kattis Palema (4) kwam bij haar voorlaatste start voor het eerst rondom zonder ijzers in actie en dat resulteerde in een kinderlijk eenvoudige “van start tot finish”, oftewel “spets-och-slut”. Laatst probeerde ze het weer van kop af, maar toen liet ze haar drift maar matig beteugelen. Toch kwam ze wederom een heel eind. Nu zal het vanaf dit startnummer niet meevallen om weer aan kop te komen en misschien is dat alleen maar positief, vanaf een rug zal ze immers minder temperament aan de dag leggen. Mocht het onderweg een beetje mee zitten dan zou ze best eens een gooi naar de overwinning kunnen doen. Global At Work (6) nam bij haar beide eerdere starts direct de kop, de kans dat ze dat vanuit het gunstige springspår weer gaat doen is vrij groot. Zeker in dit type koersen heb ik altijd respect voor de beoogde koploper en derhalve zal ik haar ook betrekken in mijn spel, maar hier lijkt de overwinning mij iets te hoog gegrepen. Laatst kreeg ze de kans om het veld aan te voeren in een gezapig tempo, maar desondanks werd ze eigenlijk vrij simpel voorbij gelopen. Ze zal dit keer beter voor de dag moeten komen dan laatst om bij de eerste drie te finishen, maar aangezien ze volop in ontwikkeling is zou dat ook goed kunnen. Toch zijn er een aantal paarden in het tweede band die ik meer kansen toedicht. Om te beginnen met Emmeline Follo (9), die dit keer door Adielsson wordt gereden. Daarnaast liep Kavata Käll (8) laatst onopvallend een erg goede koers, waarbij ze ingesloten en met de nodige reserves achter de hand door de finish kwam. Vanaf dit ingesloten startnummer bestaat echter weer het nodige risico op insluiting. Peat Chimney (15) beschikt in feite over de potentie om hier voorin mee te doen, maar de afgelopen twee keer wilde ze er van start af helemaal niets van weten. Daarnaast heb ik het idee dat ze van kop af op haar best is en dat gaat hier natuurlijk niet lukken. Ik sla over.

Plaats 1: Global Worthy (1)
Plaats 2: Kattis Palema (4)
Plaats 3: Emmeline Follo (9)
Plaats 4: Kavata Käll (8)

 

RACE 5, V75-1

Gold Narva (5) was laatst imponerend sterk van kop af en in vergelijking met zijn vorige Zweedse V75-start, een goed jaar geleden, lijkt hij zich behoorlijk te hebben verbeterd. Het startmoment wordt cruciaal: mocht hij aan kop komen dan is de strijd om de overwinning volgens mij gestreden, maar met enkele rappe vertrekkers aan zijn binnenzijde is het nog geen uitgemaakte zaak of dat gaat lukken. Zo nam Arras Cando (1) laatst middels een opening in 1.09,5 de kop, om na een harde koers pas op de streep achterhaald te worden. Hij is misschien wel de rapste vertrekker van allemaal en Adielsson is een superscherpe startpikeur, maar op Solänget is het niet gemakkelijk om vanaf 1 de kop te behouden. Mocht dat wel lukken, dan geldt hij als het te kloppen paard. Maximimus M.M. (2) is de derde kop-aspirant, al is hij minder afhankelijk van de koppositie. Mocht de strijd om de koppositie uitmonden in een hysterisch koerstempo dan komen de paarden die vanuit het veld zullen worden gereden in aanmerking voor de overwinning. Dan denk ik in eerste instantie aan S.G. Charpentier (9), die laatst in de laatste bocht gehinderd werd. In feite geeft hij niks om het dodenspoor en hoe hoger het koerstempo komt te liggen, hoe meer zijn winkans toeneemt. Een oude bekende van ons, Tempel L.B. (6), doet het uitstekend in Noord-Zweden. Wellicht komt hij voor het eerst in Zweden zonder voorijzers aan de start en dat vind ik toch interessant. Dit startnummer is natuurlijk lastig, maar wanneer hij relatief pijnvrij een positie in het tweede spoor kan vinden dan zou hij hier kunnen verrassen!

Plaats 1: Gold Narva (5)
Plaats 2: Arras Cando (1)
Plaats 3: Maximus M.M. (2)
Plaats 4: S. G. Charpentier (9)

 

RACE 6, V75-2, merriekoers, bandenstart

Dixie Brick (1) heeft hier een eerste kans, daarover kan geen enkele twijfel bestaan. Ze maakt echter erg gemakkelijk een foutje en dan is ze aan een spelpercentage van bijna 50 mij het risico van het banken niet waard. Anderzijds reduceert dit binnenste startnummer het galoprisico aanzienlijk en bij een ideaal scenario gaat ze hier voor het eerst in haar loopbaan de kop nemen. En dan zie ik haar nauwelijks nog geklopt worden. Ginny Weasley (12) heeft natuurlijk al voor véél hetere vuren gestaan en op papier is zij de eerste uitdaagster van de favoriet, al is haar vorm wel een vraagteken. Sheilah Laday (11) treft hier het voordelige springspår (#6 in het tweede band) én ze wordt gereden door Erik Adielsson. Het zou dus zomaar eens kunnen dat ze na een bliksemstart direct aansluiting vindt bij de paarden uit het eerste band. Ze is natuurlijk geen veelwinnaar en een overwinning is misschien teveel gevraagd, maar ik heb wel gekkere dingen gezien in de V75 op die Norrland-banen. Voor het avontuur neem ik haar toch mee. De oersterke Walkie Talkie (7) beschikt waarschijnlijk over een meer realistische winkans, terwijl de in een goede vorm verkerende Quantum Estelle (6) hier zou kunnen verrassen met een klassering.

Plaats 1: Dixie Brick (1)
Plaats 2: Ginny Weasley (12)
Plaats 3: Sheilah Laday (11)
Plaats 4: Walkie Talkie (7)

 

RACE 7, V75-3, bandenstart

Wanneer ik hier een garantie zou krijgen dat Lolee Trizzofrock (2) aan kop zou komen dan zou ik mijn eerste banker van vandaag te pakken hebben, aangezien hij van kop af nog geldt als ongeslagen. Nu is door het schrappen van #1 de kans op de koppositie wel iets toegenomen, al zal hij toch enig geluk moeten hebben om die positie daadwerkelijk te bemachtigen. Anderzijds is hij niet echt afhankelijk van het koersverloop, zo werd hij laatst na een laatste kilometer vanuit het dodenspoor (1.13 over laatste km.) nog uitstekend derde. Ik wacht de laatste berichtgeving af voordat ik de knoop om al dan niet te banken doorhak, maar hij mag niet van uw ticket ontbreken. Mijn “probleem” is dat de kans vrij groot is dat Nisse Sånna (6) hier de kop gaat pakken, zeker met Adielsson op de kar. En hij is wat mij betreft juist geen bankobject, aangezien hij aan kop nog wel eens erg driftig wil worden, zeker wanneer hij moet strijden om de kop. Daarmee zeg ik niet dat hij niet kán winnen, sterker nog, van kop af is hij het te kloppen paard. Maar wanneer hij zijn dadendrang niet laat beteugelen dan zou de laatste rechte lijn wel eens héél lang kunnen zijn. Het zou zomaar kunnen dat Istanbul Boko (12) hier gewoon het beste paard is, maar dit startnummer is natuurlijk verre van ideaal. Hij beschikt wel over het vermogen om onderweg zelf het e.e.a. af te kunnen dwingen, mocht het koerstempo niet hoog komen te liggen dan hoeft Ohlsson niet lijdzaam af te gaan zitten wachten. Staro Mary Lou (10) werd laatst derde in een beduidend sterker bezette V75-koers (ruim vóór #8) en hier zou ze zich wel eens kunnen mengen in de strijd om de overwinning. Kahlua Bishop (4) heeft inmiddels een fraai rijtje achter zijn naam met een heleboel eentjes, maar dat was wel op een lager niveau. Anderzijds bedienen ze zich in Zweden graag van het spreekwoord “vorm verslaat klasse”, bovendien is er sprake van dat hij hier voor het eerst rondom zonder ijzers zal koersen.

Plaats 1: Lolee Trizzofrock (2)
Plaats 2: Nisse Sånna (6)
Plaats 3: Istanbul Boko (12)
Plaats 4: Staro Mary Lou (10)

 

RACE 8, V75-4, koudbloeddravers, bandenstart

Ik denk hier weer eens een (bank-)idee te hebben waar ik nog eens goed over na moet denken. Zitor (10) was bij zijn voorlaatste start ijzersterk van kop af in een V75-koers, waarbij hij te sterk bleek voor #14. In tegenstelling tot laatst komt hij nu weer zonder ijzers aan de start en vanuit het springspår (#6 in het tweede band) zou deze rappe vertrekker wel eens een bliksemstart kunnen maken. Mocht het hem lukken om aan kop te komen dan zie ik hem eigenlijk nauwelijks geklopt worden, ook al waarschuwt de trainer dat hij wellicht beter is over de sprint. Wat mij vooral dwars zit is de aanwezigheid van Järvso Fux (3), die óók een goede kans maakt op de koppositie en het lijkt me sterk dat Eriksson die positie vrijwillig af zal staan. Deze vos “rammelt” aan alle kanten en vaak heb ik het idee dat hij ieder moment kan gaan springen, maar dat doet hij uiteindelijk maar zelden. En dat duidt op een goed koershoofd. Delsbofaks (6) maakte laatst veel indruk door vanuit het dodenspoor de koploper op de knieën te krijgen. Ondanks een slotronde op een voetje van 1.23 wist #14 hem nog nipt te achterhalen, maar in feite was hij de morele winnaar. Wanneer hij hier vergelijkbaar voor de dag komt dan strijdt ook hij mee om de overwinning. Lukas Rauen (14) behoort hier zeker tot de betere paarden, maar d.t.v. dit startnummer begint hij toch met een handicap aan deze opdracht. Hij beschikt wel over veel macht en vermogen, waardoor hij onderweg zelf initiatief kan nemen. Don Viking (12) wist laatst van kop af zeer overtuigend te winnen, maar in tegenstelling tot laatst koerst hij nu met ijzers. Lastig, ingesloten startnummer (#8 in het tweede band, aan de binnenzijde), bovendien. Ik hou het op hooguit een plaatskans.

Plaats 1: Zitor (10)
Plaats 2: Delsbofaks (6)
Plaats 3: Järvso Fux (3)
Plaats 4: Lukas Rauen (14)

 

RACE 9, V75-5

In het vijfde V75-onderdeel komen een aantal bliksemvertrekkers aan de start (1, 3 en 4) en hier geef ik Cobourg Hanover (4) in lichte mate de voorkeur, ook al omdat #1 lastig is op Solänget. Laatst werd hij van kop af eigenlijk vrij simpel voorbij gelopen door Belkin, dus mocht hij aan kop komen dan bestaat er een goede kans dat Emilia Leo zal afgeven zodra één van de overige favorieten zich komt melden. Bij dat koersscenario geef ik hem de beste winkans, al zal er in de slotfase wel ruimte dienen te ontstaan. Mocht Corroded (1) wél de kop weten te behouden dan is hij absoluut het te kloppen paard, maar bij het eerder geschetste scenario (insluiting) zou het mij ook niet verbazen wanneer hij zich niet weet te klasseren. Grandfather Bill (3) en Mr Clayton J.F. (5) zijn overige potentiële winstkandidaten, maar voor uw trio-spel wil ik u nog wijzen op een leuke outsider in de vorm van Zorro Swing (11). Qua winsom staat hij er perfect in en hij is de afgelopen twee maanden speciaal voorbereid op deze koers.

Plaats 1: Cobourg Hanover (4)
Plaats 2: Corroded (1)
Plaats 3: Grandfather Bill (3)
Plaats 4: Mr Clayton J.F. (5)

 

RACE 10, V75-6, SILVERÖRNEN

Titelverdediger Dreammoko (6) pakte bij zijn voorlaatste start eindelijk de winnende draad weer op via een razendsnelle afsluiting (1.09/800 m.), maar door de zeer gebrekkige tegenstand was ik nog niet helemaal overtuigd dat hij weer “terug” was. Zijn laatste optreden heeft mij die overtuiging echter wel gegeven; hij moest weliswaar te veel terrein goedmaken op de leidende Elian Webb, maar het staaltje laagvliegen (1.08,7/700 m.) dat hij ten beste gaf deed inderdaad weer denken aan de oude Dreammoko. #4 zal hier vermoedelijk initieel de kop nemen, om vervolgens gráág af te geven aan Peter Ingves. In dat geval zie ik hem sowieso niet meer geklopt worden, maar zolang hij maar niet in het dodenspoor belandt heeft hij hoe dan ook een eerste kans. Diamanten (8) is hier in potentie misschien wel het beste paard, maar de oude Diamanten hebben we een hele poos al niet meer gezien. Vanaf dit startnummer sla ik een rondje over. Eigenlijk zie ik Shocking Superman (3) vanaf dit startnummer als enige serieuze uitdager, terwijl Apollon de Kacy (9) in ieder geval beschikt over bewezen vorm (al had ik nooit gedacht dat ik hem in de Gulddivisionen onder de eerste drie zou rangschikken). Een Selmer I.H. (5) in topvorm zou voor mij een trio-zekerheidje zijn, maar zijn laatste twee optredens waren op zijn minst twijfelachtig. De trainer heeft aangegeven dat hij enige zaken qua aanspanning gaat veranderen in de hoop op verbetering.

Plaats 1: Dreammoko (6)
Plaats 2: Shocking Superman (3)
Plaats 3: Apollon de Kacy (9)
Plaats 4: Selmer I.H. (5)

 

RACE 11, V75-7

#6 neemt hier normaal gesproken de kop, maar de trainer heeft al aangegeven die direct weer af te willen staan. Wie komt de vraag als eerste stellen? Mocht het antwoord Global Undecided (3) zijn, dan zou het zomaar kunnen dat de strijd al gestreden is. Er zijn echter meerdere scenario’s te bedenken (#4 en #8 zijn ook redelijk snel), dus ik neem sowieso ook Very Kronos (11) mee op mijn V75-ticket. Naar mijn smaak is hij het beste paard, maar het startnummer is natuurlijk lastig en trainer Båth geeft aan dat dit niet zijn belangrijkste opdracht is in het restant van dit jaar. Diep in mijn hart zou ik bliksemvertrekker Eldorado B. (8) ook nog meenemen in mijn V75-spel, want stel nou eens dat hij aan kop zou komen…Anderzijds is hij al gekwaliceerd voor de aanstaande Silverdivisionen finale, waardoor een passieve rit juist veel aannemelijker is. Derhalve laat ik hem los en gebruik ik de vormpaarden Weekend Fun (4) en Eder Bob (10) om mijn trio-spel te completeren. En oh ja, ook Sign Me Op Too (12) mee op plek drie.

Plaats 1: Global Undecided (3)
Plaats 2: Very Kronos (11)
Plaats 3: Weekend Fun (4)
Plaats 4: Eder Bob (10)

 

RACE 12

Ik houd het kort w.b. de afsluiter, ik ben zoals alleen ik dat kan namelijk druk bezig mijn deadline te overschrijden. Alfas Leonore (2) wist bij haar debuut direct van kop af te winnen, al kreeg ze onderweg wel de ruimte om tempo te drukken en uiteindelijk won ze maar nipt. Ik ga er vanuit dat ze bij haar tweede start scherper voor de dag zal komen en dat is ook echt nodig om hier te kunnen winnen. Anything Goes (7) maakte laatst eigenlijk méér indruk, maar dit startnummer is natuurlijk geen voordeel. Hij beschikt wel over het nodige vermogen, een parcours vanuit het dodenspoor hoeft dan ook niet noodlottig te zijn. Even’s Good Girl (6) liet bij haar debuut een ijzersterk eindschot zien, maar laatst zag ze er minder goed uit en uiteindelijk sprong ze. Een prestatie als bij haar debuut zou haar hier ver brengen. Ik completeer mijn trio-spel met resp. Judge Peter (1) en Mellby Grappa (3).

Plaats 1: Alfas Leonore (2)
Plaats 2: Anything Goes (7)
Plaats 3: Even’s Good Girl (6)
Plaats 4: Judge Peter (1)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.