Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 20 november

Solvalla - dinsdag 20 november 2018 - Start: 18:15

Negen koers deze dinsdagavond op Solvalla met twee aansprekende namen. Wereldkampioen Twister Bi en koudbloedfenomeen Månprinsen A.M. maken hun opwachting. Eerstgenoemde maakt zijn debuut voor zijn nieuwe trainer Timo Nurmos. Er wordt met belangstelling uitgekeken naar de vorm van Twister Bi. Ook de resterende koersen zijn met de Kriterierevanschen en de Oaksrevanschen buitengewoon de moeite waarde. De eerste start valt om 18.15 uur

Race 1 -  Tvååringslopp 2140 meter autostart

De eerste koers is gereserveerd voor de toekomst. Acht tweejarigen in actie over de middenafstand waarin Eddy West (8) als favoriet zal vertrekken. De zoon van Sahara Dynamite startte tweemaal waarvan hij eenmaal won en een keer tweede werd. In beide koersen toonde hij zijn kwaliteiten. Hills Delight (6) maakt haar debuut. Eind september kwalificeerde zij zich op Solvalla. De merrie van trainer Svante Båth lijkt in staat om gelijk een rol van betekenis te gaan spelen. Martin Tooma (3) is met vier starts in de benen een “ervaren” deelnemer. In zijn laatste start werd hij ook gereden door Jorma Kontio. Martin Tooma liep op afstand van het winnende Italiaanse talent Astronascente Zac die een baanrecord liep op Färjestad. Paarden van dat kaliber treft hij nu niet. Dior Ima (7) liep een verdienstelijk debuut. Op basis daarvan zijn er nu ook kansen op een klassering

Plaats 1:    Eddy West (8)
Plaats 2:    Martin Tooma (3)
Plaats 3:    Hills Delight (6)
Plaats 4:    Dior Ima (7)

 

Race 2 -  Treåringslopp, 2140 meter autostart

Iglesias Boshoeve (6) liep tot de herfst nog onder hoede van Jos Oorthuijsen. Inmiddels is de hengst verhuist naar Zweden en wordt hij getraind en vandaag gereden door Björn Goop. Twee starts leverde een klassering op. Zijn record van 115,22-2100 meter liep hij op Victoria Park achter Zadok Font. Met een dergelijke tijd in de benen zijn er nu ook kansen. Cubs Win  (1) debuteerde met een twee plaats.  Daarvoor liep hij een prima kwalificatieproef op Solvalla. Upload (9) mag beginnen in het tweede gelid. Hij loopt de hele tijd sterke tijden en staat voor een overwinning. Dat geldt ook voor Vavin Love (10) die onlangs zijn record bijstelde over de mijl.

Plaats 1:   Cordelia I.S. (9)
Plaats 2:    Enrico Trot (11)
Plaats 3:   Sugar Beans (8)
Plaats 4:   Mogas Sabrina (3)

 

Race 3 -  Sulkysports lopp, 2140 meter autostart

Deze koers heeft belangstelling vanuit heel Europa want niemand minder dan Twister Bi (2) maakt zijn heroptreden. De hengst startte dit seizoen pas vier maal. Enkele keren was hij foutief na de start waarbij hij moeilijk te zetten was. Voorheen Jerry Riordan wordt Twister Bi inmiddels getraind door Timo Nurmos. Onlangs werd hij op Solvalla gewerkt door Bjorn Goop en dat verliep tot volle tevredenheid. Goop die al met de Italiaan heeft gewonnen rijdt hem ook vandaag. Op grond van zijn klasse mag hij deze koers eigenlijk niet verliezen. Achter de favoriet is veel mogelijk. De resterende vier deelnemers lijken aan elkaar gewaagd. Dat zijn King City (3), Final Oak (4), Mind Your Face (5) en French Laundry (1)

Plaats 1:   Twister Bi (2)
Plaats 2:    King City (3)
Plaats 3:   Mind Your Face (5)
Plaats 4:   Final Oak (4)

 

Race 4 -  Oaksrevanschen – Treåringslopp Ston (Ingående i Kriterieserien 2018) 2140 meter autostart

Indiana Boko (6) is in deze Oaksrevanschen de favoriet. De merrie is een enorm talent die dit seizoen heel goed presteert. Vijftig procent van haar acht starts werden winnend afgesloten en daarnaast werd zij nog tweemaal tweede. Een eerste kans in deze koers over de middenafstand. Ajabaja (3) werd de laatste keer uitgeschakeld. Nu wordt ze weer gereden door Björn Goop die haar ook in eerdere starts reed. Famiglia Am (10) zette haar laatste start om in een overwinning. Ditmaal is de tegenstand wel iets pittiger. No Matter (7) is de grootverdiener van het veld. Het startnummer is niet gunstig en ook in haar laatste start was zij er niet bij. Revanche is goed mogelijk.

Plaats 1:   Indiana Boko (6)
Plaats 2:   Ajabaja (3)
Plaats 3:   Famiglia Am (10)
Plaats 4:   No Matter (7)

 

Race 5 -  Stolopp, 2140 meter bandenstart

Een merriekoers voor drie jaar en ouder. Valsa Lavec (10) moet twintig meter geven aan de twee koppaarden maar dat moet geen probleem zijn voor de merrie van Jorma Kontio. Idun A’lir (12) sprong de laatste maal achter de startauto met een leerlingpikeur en werd zij voor de tweede maal op rij uitgeschakeld. Daarvoor won zij twee keer achterelkaar. Zonder fouten doet zij mee om de overwinning. Hersey Boko (7) presteert wisselvallig en is voor het spelend publiek derhalve geen zekerheid. De snelheid is wel aanwezig. Full Throttle (2) gaat proberen haar startvoordeel van twintig meter uit te buiten op de rest. Als dat lukt heeft zij buitengewoon goed gelopen.

Plaats 1:   Valsa Lavec (10)
Plaats 2:   Idun A’lir (12)
Plaats 3:   Hersey Boko (7)
Plaats 4:   Full Throttle (2)

 

Race 6 -  Treåringslopp, 2140 meter autostart

De vorm van Dream Kåsgård (3) is prima. Hij was al enkele keren dichtbij de overwinning en liep goede tijden. Enge Barack (8) won onlangs in Mantorp over de mijl. Die koers leverde een nieuw record op van 1.14,3-1640 meter. Als hij deze vorm mee neemt naar Solvalla kan hij zich plaatsen. Svante Båth heeft twee ijzers in het vuur. CHRISTER (11) en WINNERTAKESITALL (9) wonnen allebei recentelijk een koers. Een plaats bij de eerste vier is heel goed mogelijk. BODY GEAR (2) en SAHARA SANDSTORM (1) zijn zeker niet minder en hebben bovendien het eerste gelid. Een interessante koers.

Plaats 1:   Dream Kåsgård (3)
Plaats 2:   CHRISTER (11)
Plaats 3:   BODY GEAR (2)
Plaats 4:   Enge Barack (8)

 

Race 7 -  V75 finaler med julbord 24 november, Välkomna!, 2140 meter bandenstart

De favorieten starten in het tweede band waarbij Björn Goop de favorietenrol krijgt toebedeeld met Bear Hope (11). Deze hengst won deze zomer nog een V75-koers op Årjäng. Hij heeft even rust gehad maar we verwachten hem gelijk voorin. Vidivici C.C. (9) verschijnt met twee aansprekende montezeges op rij aan de start. Daarbij kwamen snelle tijden op de klokken. Het seizoen van Je Reve D’amour (10) verloopt uitstekend Hij won dit jaar al vier koersen en een vijfde overwinning is zeker niet onmogelijk. Budets Lasse (3) heeft twintig meter voordeel. Bij zijn overwinning van 23 oktober bleef hij van start tot finish voorop en won hij dankzij een rappe laatste vijfhonderd meter.

Plaats 1:   Bear Hope (11)
Plaats 2:   Vidivici C.C. (9)
Plaats 3:   Budets Lasse (3)
Plaats 4:   Je Reve D’amour (10)

 

Race 8-  Verners lopp, 2140 meter autostart

Niemand minder dan Månprinsen A.M. (7) maakt zijn opwachting. De geweldig koudbloed is het te kloppen paard. Wij zien hem niet geklopt worden. De prestaties van Lome Brage (4) zijn goed. Hij kan misschien bij de favoriet in de buurt blijven. Met de vormcurve van Tangen Haap (3) en Polara (1) is niet mis. Zij worden verkozen uit de overige deelnemers die voor een lastige opdracht staan achter het fenomeen Månprinsen A.M.

Plaats 1:   Månprinsen A.M. (7)
Plaats 2:   Lome Brage (4)
Plaats 3:   Tangen Haap (3)
Plaats 4:   Polara (1)

 

Race 9 -  Kriterierevanschen – Treåringslopp  (Ingående i Kriterieserien 2018), 2140 meter autostart

Bjorn Goop won deze koers vorig jaar met Calle Crown en levert nu met Mellby Glader (2) opnieuw de favoriet. De ruin van trainer Robert Bergh kan deze koers van huis uit dicteren. Global Wise Guy (10) is een niet te onderschatten tegenstander. Hij kan voor werkwerk zorgen maar met wel beginnen in het tweede gelid. Messiah (3) start naast de favoriet. Hij zal proberen om positie te krijgen achter het koppaard. Fortune Mearas (12) komt uit de stallen van Svante Bath. De hengst won dit seizoen al vijfmaal. De vorm is nog altijd aanwezig.

Plaats 1:   Mellby Glader (2)
Plaats 2:   Fortune Mearas (12)
Plaats 3:   Messiah (3)
Plaats 4:   Global Wise Guy (10)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.