Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 15 januari

Solvalla - dinsdag 15 januari 2019 - Start: 18:15

Negen races op Solvalla met een aantal interessante deelnemers. In de Fiona Sans lopp, een koers voor merries starten de pupillen van Daniel Redén. Double Exposure en In Toto Sund gaan het onderling uitmaken. Ook Very Kronos valt onder de titel interessante deelnemer. Een hele goede maar grillige zoon van Varenne die start in de vierde race met Erik Adielsson. De V64 wordt verreden vanaf race vier. De eerste start valt om kwart over zes.

Race 1

Twaalf merries staan er in het openingsnummer waarvan Västerbo Daytrip (10) een goed debuut heeft gemaakt. In Åby nam de merrie van Robert Bergh gelijk de leiding. Zij wisselde kort van koppositie en kwam gaandeweg aan kop steeds meer onder druk. Op speed werd ze geklopt door een deelnemer die een koers op maat had gekregen. Per Lennartsson rijdt haar deze keer. Scarlet Hello (5) maakt haar debuut na een prima verlopen kwalificatieproef. We verwachten haar voorin. M.T.On The Heels (7) en Ies Elisabet (9) waren iets langzamer maar lijken wel het een en ander in hun mars te hebben. Thin Lizzy (1) liet als tweejarige  de nodige snelheid zien. Met Örjan Kihlström is het eentje om in de gaten te houden.

Plaats 1:    Västerbo Daytrip (10)
Plaats 2:    Scarlet Hello (5)
Plaats 3:    M.T.On The Heels (7)
Plaats 4:    Thin Lizzy (1)

 

Race 2

Opnieuw een koers voor driejarigen. Bang Boomerang (4) kwam als tweejarige al in actie. Twee koersen leverden een vierde plaats op. Daarna ging hij aan de kant. We verwachten dat hij zich verder heeft verbeterd. Mattias Djuse heeft twee ijzers in het vuur. Zelf neemt hij plaats achter Pirlo (7) die zijn debuut maakt na een keurige proef. Trainingsgenoot Google Sisu (3) heeft al een koers in de benen, maar werd bij die gelegenheid uitgeschakeld. Hij kan beter. Secret Avenue (5) liep in Romme naar het tweede geld. De winnaar kon hij niet kloppen maar hij was duidelijk het sterkst van de overige deelnemers die hij royaal voorbleef. Jeanne d'Arc Boko (8) maakt haar debuut en komt uit een lijn van de Derbywinnaars Aida Boko en Davy Boko. Is het dus waard om te volgen in de warm up.

Plaats 1:  Bang Boomerang (4)
Plaats 2:  Pirlo (7)
Plaats 3:  Secret Avenue (5)
Plaats 4:  Google Sisu (3)

 

Race 3

Kwalitatief een prachtig veld van helaas maar vijf paarden in deze Fiona Sans lopp. Trainer Daniel Redén levert de twee favorieten. Double Exposure (1) won met Örjan Kihlström op tweede kerstdag de Baroness Karsks lopp – Stoeliten waarin de nu ook aanwezige stalgenoot In Toto Sund (2) lang het initiatief had. Zij werd op speed geklopt en wordt ook nu weer gereden door Erik Adielsson. Darling Mearas (4) moest deze twee de laatste keer voor laten gaan. Stefan Persson wil ongetwijfeld de rollen omdraaien maar dat lijkt lastig. Ginny Weasley (5) wordt verkozen boven Ladyofthelake (3).

Plaats 1:   Double Exposure (1)
Plaats 2:   In Toto Sund (2)
Plaats 3:   Darling Mearas (4)
Plaats 4:   Ginny Weasley (5)

 

Race 4 (V64-1)

In dit eerste onderdeel van de V64 is Very Kronos (7) de blikvanger. De zoon van Varenne is niet de gemakkelijkste maar bezit enorm veel klasse. Als hij goed van start komt zien we hem niet zomaar geklopt worden. Toutre (1) zag zijn constante vorm beloont worden met een overwinning eind december Hij moet opnieuw ver kunnen komen en start bovendien twintig meter voor de favoriet. Jula Extreme (2) Staat ook voor een zege.  De overige paarden lijken aan elkaar gewaagd. Wij gaan voor Wannabe Kemp (5)

Plaats 1:  Very Kronos (7))
Plaats 2:   Toutre (1)
Plaats 3:   Jula Extreme (2))
Plaats 4:   Wannabe Kemp (5)

 

Race 5 (V64-2)

De laatste overwinning van Moon Zappa (2) kwam tot stand met Ulf Ohlsson die hem deze keer ook rijdt. Bij zijn laatste koers sprong hij kort na de start, maar met de vorm lijkt het nog wel goed te zitten. Carl Margunn (6) was er de laatste keren dichtbij. Een plaats bij de eerste drie moet opnieuw mogelijk zijn. Royal Tilly (8) sprong vorige week weg met het zicht op een hoge klassering. Na zijn fout sprintte hij nog naar het derde geld. Chieftain Takoda (7) maakt het rijtje kanspaarden compleet.

Plaats 1:   Moon Zappa (2)
Plaats 2:   Royal Tilly (8)
Plaats 3:   Carl Margunn (6)
Plaats 4:   Chieftain Takoda (7)

 

Race 6 (V64-3)

Een negental stayers gaan van start over 2640 meter. In het tweede band start Je T'aime Explosiv (9) die op Tweede kerstdag erg sterk won met ruim drie lengtes voordeel. Hij dient nu af te rekenen met Gazza B.R. (4). Deze Noorse hengst van Björn Goop verschijnt met vijf overwinningen op rij aan de start. Dat kan een mooi duel opleveren maar Gazza B.R. heeft nog wel het startvoordeel van twintig meter. Herrera Boko (1) kende vorig jaar ene uitermate succesvol seizoen met zeven overwinningen.  Ook in deze race zijn de vooruitzichten goed. Pyrolator (2) startte het seizoen op Solvalla met een overwinning.

Plaats 1:   Gazza B.R. (4)
Plaats 2:   Je T'aime Explosiv (9)
Plaats 3:   Herrera Boko (1)
Plaats 4:   Pyrolator (2)

 

Race 7 (V64-4)

Twaaf paarden gaan van start in dit vierde onderdeel van de V64 waarin Björn Goop met Freddie Silvåkra (2) één van de kanspaarden heeft. De Deense hengst beviel met een tweede plaats in Färjestad waarin hij p één lijn finishte met de winnaar. Expresso Doc (1) zou hem partij kunnen bieden. Hij won zijn voorlaatste start. Definitif Launcher (9) verschijn met goede prestaties aan de start. Dan verwacht je hem ook nu hoog eindigen. Het fokproduct van Peter ter Borgh Forever Newport (8) zien we voor een klassering.

Plaats 1:   Freddie Silvåkra (2)
Plaats 2:   Expresso Doc (1)
Plaats 3:   Definitif Launcher (9)
Plaats 4:   Forever Newport (8)

 

Race 8 (V64-5)

Een mooi sprintnummer met veertien deelnemers. Cyprus A.T.(1) doet het goed. Hij vormt met Per Lennartsson een goede combinatie. Cyprus A.T. kan goed vertrekken. Corky Ramirez (5) is snel genoeg voor een klassering maar winnen wordt deze keer lastig. In het tweede gelid zien we Feather Sisu (12) die met Örjan Kihlström in zijn laatste koers naar een mooie tweede plaats werd gestuurd. Van de overige deelnemers noemen we tenslotte Alliss Wadd (13)

Plaats 1:   Cyprus A.T.(1)
Plaats 2:   Einstein Sisu (10)
Plaats 3:   Feather Sisu (12)
Plaats 4:   Alliss Wadd (13)

 

Race 9 (V64-6)

U.Bergs Svante (9) moet als enige in het tweede gelid beginnen. Hij is onze favoriet na zijn succesvolle seizoensstart op Solvalla waarmee hij bevestigde dat hij de goede vorm van vorig najaar had weten te behouden. Xanthis Business (5) is een niet te onderschatten tegenstander. Hij werd in zijn laatste start alleen maar eerste of tweede. Greyhound Boko (8) sloot 2018 af met een knappe zege in een snelle tijd. Hij moet met Björn Goop opnieuw ver kunnen komen. Magic Allybis (4) gaat goed aan kop. Met dit nummer kan hij de leiding krijgt. Is dan een stunt in de maak?

Plaats 1:   U.Bergs Svante (9)
Plaats 2:   Xanthis Business (5) 
Plaats 3:   Greyhound Boko (8)
Plaats 4:   Magic Allybis (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.