Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 19 februari

Solvalla – dinsdag 18 februari 2019 - Start: 18:15

Solvalla koerst dinsdagavond. Negen races staan er op het programma in de Zweedse hoofdstad met onder andere een optreden van Belker. De inmiddels driejarige hengst won verleden jaar het Svensk Uppfödningslöpning 2018 en maakte onlangs een zegevierend seizoensdebuut. Ook race vier, het eerste onderdeel van de V64, is de moeite waard waarin Stoletheshow en Global Winner elkaar treffen. De V64 start om 19.30 uur en de eerste race is om kwart over zes.

Race 1 -  Treåringslopp Ston, 2140 meter bandenstart

In het openingsnummer, de beginnersklasse, komen zes paarden aan de start. Een overzichtelijk veld waarin Friendwithbenefits (4) de favorietenrol krijgt toebedeeld. De driejarige merrie debuteerde met een keurige derde plaats en kan hier haar eerste zege behalen. Trainer Mattias Djuse heeft twee ijzers in het vuur. Zelf neemt hij plaats achter Jolie Deo (6) die haar debuut maakt. De kwalificatieproef was ruim voldoende. Stalgenoot M.T.On The Heels (2) liep dit seizoen al twee koersen en was beide keren in het geld. Een overwinning behoort nu zeker tot de mogelijkheden. Verder noemen we nog Body Milk (1) voor een klassering.

Plaats 1:    Friendwithbenefits (4)
Plaats 2:    Jolie Deo (6)
Plaats 3:    M.T.On The Heels (2)
Plaats 4:    Body Milk (1)

 

Race 2 -  3-åriga och äldre högst 20.000 kr., 2140 meter autostart.

Ook deze tweede race is voor de beginnersklasse met Instanbul Boko (5) die de favorietenrol krijgt toebedeeld na zijn goede tweede plaats bij zijn debuut. Zijn eerste zege kan deze dinsdag zijn beslag krijgen. De vierjarige Amerikaanse import Fabulous Journey (9) deed het niet veel minder bij zijn debuut. Hij kan serieus partij geven maar moet wel beginnen in het tweede gelid. Zebou (1) en Beware (3) zijn in beeld voor plaats drie en vier. De overige deelnemers krijgen het lastig tegen dit viertal. 

Plaats 1:  Instanbul Boko (5)
Plaats 2:  Fabulous Journey (9)
Plaats 3:  Zebou (1)
Plaats 4:  Beware (3)

 

Race 3 -  Grains lopp – Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

Vijf paarden aan de start in deze editie van de Grains Lopp die in het verleden winnaars kende als Charismatic Volo, Seth Bowl en recentelijk Zahara Goj en Global Withdrawl. Belker (4) is de blikvanger in dit veld. De hengst won verleden jaar het Svensk Uppfödningslöpning. Hij maakte onlangs een zegevierend seizoensdebuut. Bij die gelegenheid bleef hij voor de nu ook aanwezige Alien Kronos (5). Het zal opnieuw tussen deze twee gaan. Enge Sargon (3) toonde zich de laatste keer verbeterd met een tweede plaats in een snelle tijd. Marvellous Tooma (1) en Maiken Tooma (2) zijn in beeld voor een klassering.

Plaats 1:   Belker (4)
Plaats 2:   Alien Kronos (5)
Plaats 3:   Enge Sargon (3)
Plaats 4:   Marvellous Tooma (1)

 

Race 4 -  V64-1 - Fyraåringslopp, 2140 meter bandenstart

Een kwalitatief sterk nummer waarin het zal gaan tussen Stoletheshow (6) en Global Winner (1). Eerstgenoemde maakte een succesvol seizoensdebuut en komt bovendien uit een stal met vorm. Global Winner is een heel groot talent en heeft met Global Trust al een succesvolle oudere broer. Viking Grace (4) is dit seizoen nog ongeslagen. We zijn benieuwd hoe de merrie het gaat doen tegen de mannelijke sekse. Verder noemen wij nog My Tambourine Man (3) en Religious (2)

Plaats 1:   Stoletheshow (6)
Plaats 2:   Global Winner (1)
Plaats 3:   Viking Grace (4)
Plaats 4:   My Tambourine Man (3)

 

Race 5 -  V64-2 -  3-åriga och äldre 50.001 - 120.000 kr., 1640 meter autostart

Twaalf deelnemers over de sprintafstand met Dallas Brick (10) als favoriet. De pupil van Timo Nurmos won begin dit jaar al een race over de mijl. De laatste keer was hij foutief maar we rekenen hier op herstel. Bossy Alley (12) werd in zijn laatste start twee en loopt al tijden in hele goede vorm. Winnertakesitall (4) kan voor een verrassing zorgen. Voor een plaatsgeld noemen we nog Alwoods Joker (1) en After Knight (5)

Plaats 1:   Dallas Brick (10)
Plaats 2:   Bossy Alley (12)
Plaats 3:   Alwoods Joker (1)
Plaats 4:   Winnertakesitall (4)

 

Race 6 - V64-3 -   3-åriga och äldre 20.001 - 600.000 kr., 1640 meter bandenstart

Opnieuw een koers over de mijl, maar nu wordt er gestart vanuit de banden. Livi Majesty (1) won begin oktober een vergelijkbare opdracht over de mijl. Zijn seizoensdebuut verliep niet helemaal naar wens maar in deze race verwachten we herstel. Hij wordt gereden door Ulf Ohlsson en heeft een startvoordeel van twintig meter op Assumetoberich (4). Die verkeert in optimale vorm. Een leuk duel. Met oude bekende Paolendry Like (6) is het hollen of stilstaan. Hij heeft de nodige klasse maar laat het niet altijd zien. Dan zijn Hijack'em (8) en Highway Patrolman (7) veel betrouwbaarder.

Plaats 1:   Livi Majesty (1)
Plaats 2:   Assumetoberich (4)
Plaats 3:   Highway Patrolman (7)
Plaats 4:   Hijack'em (8)

 

Race 7 - V64-4 - Stolopp, 2140 meter bandenstart

Elf merries in deze race over de middenafstand. In het eerste band springen Angel Ovea (2) en Sicaria (1) erboven uit. Eerstgenoemde deed in twee starts nog maar weinig verkeert. Staat maakt haar seizoensdebuut. Sicaria liet al zien dat zij uit het goede hout is gesneden. Beide paarden hebben twintig meter voordeel aan de start op onder andere Imilie Boko (6) die eveneens haar heroptreden maakt. Volusia Bell (7) krijgt onze voorkeur. De merrie heeft vorm en koersritme. Dat kan in deze race de doorslag geven.

Plaats 1:   Volusia Bell (7)
Plaats 2:   Angel Ovea (2)
Plaats 3:   Imilie Boko (6)
Plaats 4:   Sicaria (1)

 

Race 8 - V64-5 - 3-åriga och äldre 120.001 - 400.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter autostart

Ronzon Face (4) pakte de draad overtuigend op met een sterke overwinning. Hij gaat met Örjan Kihlström voor zijn derde zege op rij. Aramis Race (6) heeft eventjes niet gelopen. Aan snelheid ontbreekt het hem niet, maar Ronzon Face zal waarschijnlijk net iets scherper zijn. Wind Knight (2) en Champion Chip (1) zetten hun laatste start beide om in een overwinning. Dan zit een hoge klassering er opnieuw in. Ook Captain Sisu (5) hoort in het rijtje van kanspaarden thuis.

Plaats 1:   Ronzon Face (4)
Plaats 2:   Aramis Race (6)
Plaats 3:   Wind Knight (2)
Plaats 4:   Champion Chip (1)

 

Race 9 - V64-6 - 3-åriga och äldre 400.001 - 900.000 kr., 2640 meter autostart

De laatste race van deze dinsdagavondmeeting op Solvalla waarin twaalf deelnemers starten over de stayersafstand; een mooie afsluitende race.  Counterfeightr (4) lijkt deze race naar zijn hand te kunnen zetten. De vorm is uitstekend en de afstand past deze zoon van Password. Per Lennartsson rijdt hem en die zal geducht zijn voor Athos Race (3) die een voorkeur heeft voor de lange afstanden. De zoon van Zola Boko wint bijna vijfig procent van zijn starts. Jaques Noir (9) werd bij zijn debuut zevende. Die koers zal hem goed hebben gedaan. We verwachten hem voorin. Ook Davy Jones Sisu (2) hoort op de tickets thuis. Zijn laatste start over 2600 meter leverde een klinkende overwinning op.

Plaats 1:   Counterfeightr (4)
Plaats 2:   Jaques Noir (9)
Plaats 3:   Athos Race (3)
Plaats 4:   Davy Jones Sisu (2)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.