Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 5 maart

Solvalla – dinsdag 5 maart 2019 - Start: 18:15


Een mooi programma op Solvalla bestaande uit negen races waaronder de “Solvallaserien II – Fyraåringslopp” en de “Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp Ston”. Twee leeftijdskoersen met het nodige talent. Het eerste onderdeel van de V64 staat gepland op 19.30. Blikvanger hierin is Horatio Fortuna die in zijn laatste race overtuigend presteerde. De koersdag begint om 18.15.
 

Race 1 -  3-åriga och äldre högst 40.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

In het openingsnummer, de beginnersklasse, lijkt Staro Mayday (7) over de beste papieren te beschikken. Begin december maakte hij een winnende koersdebuut waarna hij op rust ging. Hij maakte onlangs zijn seizoensdebuut, maar hij bleef ongeplaatst. Toch houden we vertrouwen in de merrie die wordt gereden door Torbjörn Jansson. Royal Tilly (1) staat er op winsom perfect in. Normaal gesproken moet hij partij kunnen geven. Mythical Fairytale (3) werd de laatste keer door Örjan Kihlström naar het derde geld gestuurd in een snelle tijd. Ook nu wordt hij door Kihlström gereden; kanspaard op zijn eerste overwinning. Rolles Dröm (7) won in Eskilstuna. Hij maakte in de slotronde veel meters goed en zette tot aan de finish goed door.


Plaats 1:    Staro Mayday (7)
Plaats 2:    Royal Tilly (1)
Plaats 3     Mythical Fairytale (3)
Plaats 4:    Rolles Dröm (7)

 

Race 2 -  Stolopp, 2140 meter bandenstart.

In deze merriekoers starten zes paarden. Zsa Zsa Kronos (4) heeft een prachtige afstamming. De vierjarige dochter van Muscle Hill liep vorig seizoen een keurige proef. Het debuut verliep niet volgens verwachting, waarna zij op rust ging. In deze race heeft zij ons vertrouwen. Livi Nike H.M. (3) maakt haar debuut na een snelle kwalificatieproef. Die proef was half november. Als zij zich verder heeft ontwikkeld dan maakt zij het Zsa Zsa Kronos zeker lastig. Morran (1) heeft de snelheid in huis om een rol te spelen. Verder zien wij nog Fete Du Mont (2).


Plaats 1:  Zsa Zsa Kronos (4)
Plaats 2:  Livi Nike H.M. (3)
Plaats 3:  Morran (1)
Plaats 4:  Fete Du Mont (2)

 

Race 3 -  Solvallaserien II – Fyraåringslopp, 2140 meter autostart

Vijf vierjarigen in deze Solvallaserien. Fortune Mearas (3) kende verleden jaar een uitstekend seizoen met vijf overwinningen en divere klasseringen. Flight Dynamics (4) werd vorige week derde in een veld van vijf. Ze liet wel snelheid zien maar een hogere klassering zat er geen moment in. Thunderpedia (5) heeft dit seizoen al gewonnen. daarna wist hij zich nog enkele keren te plaatsen. Het zit met de vorm wel goed. Dat geldt ook voor Time For Money (1) met Erik Adielsson die deze vierjarige hengst voor het eerst rijdt.


Plaats 1:   Fortune Mearas (3)
Plaats 2:   Flight Dynamics (4)
Plaats 3:   Thunderpedia (5)
Plaats 4:   Time For Money (1)

 

Race 4 -  V64-1 - 3-åriga och äldre 40.001 - 200.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

Wie Horatio Fortuna (9) de laatste keer heeft zien optreden, weet dat je niet om hem heen kunt. De vosruin ging met nog een kilometer te gaan in het derde spoor naar voren. In de laatste bocht nam hij de leiding over om zonder te verslappen ruim te winnen. Banker in dit eerste onderdeel van het V64-spel. Exit Angot (3) was in vier starts nog niet buiten het geld. Ook nu moet de Franse hengst ver kunnen komen. Eclipse Am (5) heeft lang niet gelopen. Een plaatsgeld zou een mooie prestatie zijn. Castor Brick (7) verloor zijn laatste race al bij de start waar hij slecht vertrok. De opgelopen achterstand kon hij niet overbruggen.


Plaats 1:   Horatio Fortuna (9)
Plaats 2:   Exit Angot (3)
Plaats 3:   Eclipse Am (5)
Plaats 4:   Castor Brick (7)

 

Race 5 -  V64-2 -  Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp Ston, 2140 meter autostart

In deze leeftijdskoers lopen een aantal leuke talenten. De vorm van M.T.On The Heels (5) is stijgende. Om vandaag te winnen zal zij haar record moeten lopen. Zolly (4) liep als tweejarige al in de 1.16. Zij wist al te winnen en maakt vandaag haar debuut als driejarige. On Fleek (9) ging na haar winst als tweejarige gelijk op rust. inmiddels heeft zij alweer twee starts in de benen en was beide keren geplaatst. Omega Superstar (1) maakt ook haar debuut als driejarige. Vorig seizoen zette zij al leuke prestaties neer.


Plaats 1:   Zolly (4)
Plaats 2:   M.T.On The Heels (5)
Plaats 3:   On Fleek (9)
Plaats 4:   Omega Superstar (1)

 

Race 6 - V64-3 -  3-åriga och äldre 30.001 - 90.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter autostart

Last Pilaar (4) was de laatste keer verbeterd. Als de pupil van Stig H Johansson die lijn weet door te trekken zien wij hem hier winnen. Macabeo (8) sprong in zijn laatste race als favoriet. Er zullen revanchegevoelens zijn maar het startnummer is over deze afstand minder gunstig. Dan zien de kansen er voor Ninja’s Nightwish (3) er beter uit. Vallee De Lumiere (1) maakt het rijtje kanspaarden compleet. Hij maakt zijn seizoensdebuut na een goede periode vorig najaar.


Plaats 1:   Last Pilaar (4)
Plaats 2:   Macabeo (8)
Plaats 3:   Ninja’s Nightwish (3)
Plaats 4:   Vallee De Lumiere (1)

 

Race 7 - V64-4 - 3-åriga och äldre 10.001 - 100.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

Carotene (1) heeft het rijk alleen in het eerst band. De twintig meter voordeel kan in handen van Jorma Kontio worden uitgebuit. Om Troublemaker Face (3) dan voor te blijven moet er wel tempo worden gehouden. Deze zoon van Kiss Francais was in beide races van dit jaar uitstekend tweede en zal hier zijn eerste overwinning willen behalen. Valzer Jet (5) werd tweede in Bollnäs. Hij kreeg een koers op maat op de besneeuwde piste waarin hij dichtbij de winnaar eindige. Tot slot pakken we Eclair Razz (8) er nog bij voor een klassering.


Plaats 1:   Troublemaker Face (3)
Plaats 2:   Carotene (1)
Plaats 3:   Valzer Jet (5)
Plaats 4:   Eclair Razz (8)

 

Race 8 - V64-5 - Fem/Sexåringslopp, 2140 meter autostart

Een race voor vijf- en zesjarigen. Nicklas Westerholm heeft Xanthis Brazil (6) uitstekend uit de winterrust gekregen. Hij maakte een zegevierend koersdebuut en vertrekt in deze race als favoriet. My Dream Art (4) kwam op nieuwjaarsdag als favoriet niet uit de verf. Hij heeft voldoende klasse in huis om hier een rol te kunnen spelen. Magic Allybis (7) kon zijn uitstekende seizoensstart waarin hij won geen passen vervolg geven want in beide races werd hij uitgeschakeld. Dravende doet hij voorin mee. Busy Doin' Nothing (1) behaalde op Solvalla een tweede plaats. Dat was die dag het maximaal haalbare. De winnaar ging die dag ver voor hem aan.


Plaats 1:   Xanthis Brazil (6)
Plaats 2:   My Dream Art (4)
Plaats 3:   Magic Allybis (7)
Plaats 4:   Busy Doin' Nothing (1)

 

Race 9 - V64-6 - Spårtrappa, 2640 meter autostart

De laatste race van deze dinsdagavondmeeting op Solvalla waarin de deelnemers op winsom starten. Survival Kit (10) staat er op winsom heel mooi in. Hij won dit seizoen al over 3140 meter in een hele goede tijd. Lass Revenu (3) heeft ook geen moeite met de afstand wat ook geldt voor Toutre (5). Deze Italiaan won in augustus een vergelijkbare koers, toen had hij startnummer twee. Illinois Sund (1) is een stayer puur sang. Hij heeft de minste winsom van dit veld en staat dus iets zwaarder. De vorm van deze bewezen stayer is echter uitstekend. Een plaatsgeld behoort zeker tot de mogelijkheden.


Plaats 1:   Survival Kit (10)
Plaats 2:   Lass Revenu (3)
Plaats 3:   Toutre (5)
Plaats 4:   Illinois Sund (1)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.