Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 9 april

Solvalla – dinsdag 9 april 2019 - Start: 18:15

Een mooi programma op Solvalla bestaande uit negen races waaronder de Treåringslopp, race drie, waarin een aantal talentvolle driejarigen aan de start verschijnen. Surf’n Turf, Nice And Quick, Gambling Face en Expensive gaan het vermoedelijk onderling uitmaken. De Italiaan Alessandro Gocciadoro komt tweemaal in actie en levert in de laatste twee races de favoriet met Vicario en Visa As. Het eerste onderdeel van de V64 staat gepland op 19.30. De koersdag begint om 18.15.

Race 1 -  Maidenlopp, 2140 meter autostart

Een race voor de beginnersklasse met Juncio Boko (9) die zijn koersdebuut maakt. De zoon van Donato Hanover liep een goede kwalificatieproef en heeft hier een goede kans om te winnen. Hij moet het opnemen tegen een legers van Melander-paarden. Digital Ocean (4) was afgelopen woensdag tweede op Solvalla in een race waarin hij de gehele weg aan de kop ging. Ondanks de nodige aanvallen bleef hij sterk doorgaan en finishte op één lijk met de winnaar. Taxi Out (7) heeft er inmiddels twee starts opzitten. Beide leverde een vierde plaats op. De laatste keer in een prima tijd van 1.16,4. Hij wordt vandaag gereden door Stefan Melander. Stalgenoot Brake Cooling (6) lijkt aan hem gewaagd. Solo Flight (8) kan beter dan wat hij bij zijn debuut liet zien.

Plaats 1:    Digital Ocean (4)
Plaats 2:    Juncio Boko (9)
Plaats 3     Taxi Out (7)
Plaats 4:    Brake Cooling (6)

 

Race 2 -  Stolopp, 2140 meter bandenstart.

Opnieuw is Stefan Melander hofleverancier met vier van de acht deelneemsters. In het eerste band  start Normal Capture (1) met Örjan Kihlström. De dochter van Scarlet Knight liep een keurige kwalificatieproef en krijgt vandaag twintig meter voordeel op de rest. Stalgenoot Digital Pro (2) start in hetzelfde band maar lijkt wel minder dan de favoriet. De overige twee Melander-paarden verwachten we niet voorin. Zij finishten de laatste keer in de achterhoede. Hyllstoftas Ella (7) is het seizoen goed begonnen. In al haar starts was zij bij de eerste drie geplaatst. Misschien pakt ze vandaag haar eerste overwinning mee. Quickly S.W. (6) en Young Spirit (8) zijn ook in beeld voor een hoge klassering.

Plaats 1:  Normal Capture (1)
Plaats 2:  Hyllstoftas Ella (7)
Plaats 3:  Quickly S.W. (6)
Plaats 4:  Young Spirit (8)

 

Race 3 -  Treåringslopp, 2140 meter autostart

Een sterk bezette race voor driejarigen; een klein maar kwalitatief sterk veld waarvan meerdere deelnemers hun laatste start omzette in een overwinning. Surf’n Turf (3) bleef de laatste keer van start tot finish voorop en won het ruim in een prima tijd. Nice And Quick (8) maakte indruk in Halmstad waar hij de concurrentie de oren waste en met grote voorsprong zegevierde. Gambling Face (7) verbetert per start. Winnen zat er nog niet in maar hij was er al wel erg dichtbij. Expensive (1) won het de laatste keer dankzij een snelle slotronde. Hij moet opnieuw ver kunnen komen.

Plaats 1:   Surf’n Turf (3)
Plaats 2:   Nice And Quick (8)
Plaats 3:   Gambling Face (7)
Plaats 4:   Expensive (1)

 

Race 4 -  V64-1 - Fem/Sexåringslopp, 2140 meter autostart

Vien Ici (2) sprong de laatste keer. Daarvoor toonde de Italiaan zijn kwaliteiten door tweemaal te winnen en een keer tweede te worden. Wij rekenen op herstel. In de Fransman Exit Angot (9)  treft hij een sterke tegenstander die in zijn laatste start knap won over de stayersafstand. Hij finishte dit seizoen nog niet buiten het geld en won twee races. Wreckless M.M. (5) heeft ruim een half jaar niet gelopen. We wachten derhalve even af. Dat hij de nodige klasse in huis heeft bewees hij in september vorig jaar toen hij won in 1.13,3a - 2140 meter. Ivan Pavlov (6) is snel en constant in zijn prestaties.

Plaats 1:   Vien Ici (2)
Plaats 2:   Exit Angot (9) 
Plaats 3:   Wreckless M.M. (5)
Plaats 4:   Ivan Pavlov (6)

 

Race 5 -  V64-2 -  Stayerlopp, 3140 meter bandenstart

Master Blaster (12) was zes maanden afwezig. Hij won vorig jaar zes maal uit zeven starts. In oude vorm kan hij deze race winnend afsluiten. Ufo Del Rio (11) maakte in Mantorp een zegevierend koersdebuut. De oud-pupil van Arnold Mollema won de koers van kop af. De langere afstand is voor hem geen probleem. Dat is ook van toepassing op Fleuron D'ormoy (6). De Fransman won dit seizoen de helft van zijn vier starts. Pomeroll Am (2) verkiezen wij boven Crash Axe (7).

Plaats 1:   Master Blaster (12)
Plaats 2:   Ufo Del Rio (11)
Plaats 3:   Fleuron D'ormoy (6)
Plaats 4:   Pomeroll Am (2)

 

Race 6 - V64-3 -  3-åriga och äldre 70.001 - 150.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter autostart

Upload (2) heeft een mooi startnummer in deze opdracht over de mijl. In handen van Stefan Melander kan hij zijn record aanscherpen. Avena Jet (3) stelde de laatste keer haar record bij naar 1.15,3. De Italiaanse merrie van Thorsten Tiez kan opnieuw ver komen. Per Lennartsson moet met Cyprus A.T. (7) vanaf de buitenkant beginnen. Met de vorm is weinig mis. Winnertakesitall (8) kan een goede mijl lopen. Het leverde dit seizoen twee tweede plaatsen op in goede tijden.

Plaats 1:   Upload (2)
Plaats 2:   Avena Jet (3)
Plaats 3:   Cyprus A.T. (7)
Plaats 4:   Winnertakesitall (8)

 

Race 7 - V64-4 - 3-åriga och äldre 30.001 - 90.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

Digital Catapult (3) was de laatste keer geschrapt. Daarvoor won hij met Per Lennartsson over de mijl. Last Pilaar (5) liep onlangs een goede herkwalificatie. Dat biedt hier kansen. Vallee De Lumiere (9) kan veel beter dan wat hij liet zien bij zijn debuut. Vorig seizoen kende hij een sterke periode. Aiakos Miguan (2) zal zich willen revancheren van zijn seizoensdebuut toen hij werd uitgeschakeld. Verder noemen we nog Ajusco (4).

Plaats 1:   Digital Catapult (3)
Plaats 2:   Last Pilaar (5)
Plaats 3:   Vallee De Lumiere (9)
Plaats 4:   Aiakos Miguan (2)

 

Race 8 - V64-5 - Fördel Ston - Spårtrappa, 2640 meter autostart

De Italiaan Vicario (2) maakt zijn Zweeds debuut met Alessandro Gocciadoro. Hij won dit seizoen al zijn drie starts. In zijn laatste race werd hij offensief gereden en won met grote voorsprong. Voor het V64-spel het ideale bankpaard. El Fitzgerald (9) won vorig week op Solvalla in 1.13,9b -2160 meter. De merrie startte geweldig en had haar twintig meter handicap vlot weggewerkt. In de slotfase streed ze tot aan de finish goed door. Bucks To Burn (6) sloot 2018 goed af en maakt hier zijn seizoensdebuut.  Urgent Call (4) staat voor een overwinning.

Plaats 1:   Vicario (2)
Plaats 2:   El Fitzgerald (9)
Plaats 3:   Bucks To Burn (6)
Plaats 4:   Urgent Call (4)

 

Race 9 - V64-6 - MälardalsCupen, Försök – Stolopp, 2140 meter autostart

De laatste race van deze dinsdagavondmeeting op Solvalla en opnieuw heeft Alessandro Gocciadoro de favoriet in handen. Visa As (2) maakte eind maart indruk op de baan van Bologna waar zij vanuit het derde gelid moest starten. Gaandeweg schoof zij naar voren en nam vanuit de laatste bocht beslissend voordeel. Vanessa F.B. (9) doet het dit seizoen al goed met twee overwinningen. We verwachten haar opnieuw voorin. Chapter N.Deo (10) viel de laatste keer niet mee, maar de merrie heeft wel degelijk wat in haar mars. Musique D'inverne (5) is snel maar wisselvallig.

Plaats 1:   Visa As (2)
Plaats 2:   Vanessa F.B. (9)
Plaats 3:   Chapter N.Deo (10)
Plaats 4:   Musique D'inverne (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.