Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 30 april

Solvalla – dinsdag 30 april 2019 - Start: 18:15

Negen races heeft Solvalla op het programma staat met de serie voor de Breeders Course als hoogtepunt. De finale staat gepland voor zondag 26 mei, de dag van de Elitloppet. Daarin ligt een eerste prijs klaar van één miljoen Zweedse kronen. Zes paarden komen in actie met een Italiaanse favoriet. Alessandro Gocciadoro stuurt Örjan Kihlström op pad met Acciaio die de laatste keer overtuigend won. Een Nederlands tintje is er ook in deze race met de deelname van Joan C.Boko van Patricia van der Meer. Een klassering moet mogelijk zijn. Het eerste onderdeel van de V64 staat gepland op 19.30. De koersdag begint om 18.15.

Race 1 -  3-åriga och äldre högst 20.000 kr., 2140 meter autostart

In deze eerste race komt de beginnersklasse in actie. Ess Springrock (3) boekte bij zijn debuut op Halmstad een ruime zege. Hij controleerde de race en won het met drie lengtes voordeel. Hij kan hier op herhaling met Erik Adielsson. Click Bait (1) is een Amerikaanse import van Stefan Melander. In zijn laatste start viel hij niet mee en belande hij na de start in de achterhoede om daar niet meer vandaan te komen. Hij kan veel beter en wordt vandaag gereden door Örjan Kihlström. Valter Vald (7) is  een Italiaanse laatbloeier die zijn Zweeds debuut maakt. Hij is lang weggeweest. Dan is Go Around (2) eerder in beeld voor een klassering.

Plaats 1:    Ess Springrock (3)
Plaats 2:    Click Bait (1)
Plaats 3     Go Around (2)
Plaats 4:    Valter Vald (7)

 

Race 2 -  Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter bandenstart.

M.T.Odakota (7) maakt zijn debuut met Adrian Kolgjini. In deze race heeft hij gelijk uitzicht op de overwinning. De overige deelnemers hebben al meer ervaring. Massaj Käll (3) wist zich tweemaal te plaatsen, maar hij zal nu wel sneller moeten zijn. Dat lijkt er wel in te zitten. Pretty Boy Floyd (6) debuteerde met een tweede plaats. Daarna kwam hij niet in de uitslag voor, maar we rekenen op herstel van de pupil van Svante Båth. Enge Astarte (5) verbetert zich per start en plaatst zich normaliter bij de eerste vier

Plaats 1:  M.T.Odakota (7)
Plaats 2:  Massaj Käll (3)
Plaats 3:  Pretty Boy Floyd (6)
Plaats 4:  Enge Astarte (5)

 

Race 3 -  Stolopp, 2140 meter bandenstart

In deze race voor merries van drie jaar en ouder springt er niet eentje bovenuit. Er is veel mogelijk. Merrie Mistique (6) sloot vorig seizoen af met een zege. Met die overwinning werd een slechte prestatiereeks afgesloten. Zij maakt haar seizoensdebuut. Farica (5) kon in zeven starts nog niet winnen, maar liet al wel enkele goede prestaties zien. Quickly S.W. (9) is dit seizoen goed begonnen en zette haar laatste start om in een klinkende overwinning. Zij moet nu wel in het tweede gelid beginnen. Västerbo Quriosa (1) heeft de juiste vorm te pakken en kan proberen om de koers van huis uit te controleren. 

Plaats 1:   Merrie Mistique (6)
Plaats 2:   Farica (5)
Plaats 3:   Västerbo Quriosa (1)
Plaats 4:   Quickly S.W. (9)

 

Race 4 -  V64-1 - Välkommen till Italiensk Afton 7 maj – Dubbla tillägg, 2140 meter bandenstart

Joe Frazier Boko (1) kwam er tegen sterke leeftijdsgenoten niet aan te pas. Daarvoor won hij nog en misschien kan hij vandaag profijt hebben van zijn startvoordeel op de favoriet die veertig meter moet geven aan de start. Dat is Bear Hope (12) die met Björn Goop het hoogste nummer heeft en zijn seizoensdebuut maakt. Op grond van zijn klasse heeft hij een goed kans op de overwinning. I'll Fixit (8) won al twee races dit seizoen en plaatste zich daarnaast ook enkele malen. De vorm is wel goed van deze zesjarige Orlando Vici-zoon. Sigel Garline (7) en Herrera Boko (9) zijn in beeld voor een hoge klassering.

Plaats 1:   Bear Hope (12)
Plaats 2:   I'll Fixit (8)
Plaats 3:   Sigel Garline (7)
Plaats 4:   Joe Frazier Boko (1)

 

Race 5 -  V64-2 -  Uttagning Breeders Course 3 years old 2019 First Final, 2140 meter autostart

Zes deelnemers in deze serie van de Breeders Course. Alessandro Gocciadoro stuurt Örjan Kihlström op pad met Acciaio (5) die in Gävle een onderdeel won van de Norrlands Elitserie. Dat deed hij op overtuigende wijze door met vijf lengtes voordeel te winnen. Hij treft nu Alien Kronos (2) die na twee tweede plaatsten de  Active Bowlers lopp won. De hengst is het seizoen uitstekend begonnen. Bally T.N. (3) werd de laatste keer derde achter Global Adventure. Dat was nog even een maatje te groot, maar desondanks liet hij wel een prima indruk achter. Wat gaat de door Patricia van der Meer getrainde Joan C.Boko (6) doen? In Jägersro werd zij bij haar debuut knap derde. Zij mistte toen nog ritme en zal nu scherper zijn. Staat echter opnieuw zwaar. Nu heeft zij de steun van Bjorn Goop. Een plaatsgeld zit er zeker in.

Plaats 1:   Acciaio (5)
Plaats 2:   Alien Kronos (2)
Plaats 3:   Bally T.N. (3)
Plaats 4:   Joan C.Boko (6)

 

Race 6 - V64-3 -  MälardalsCupen, Försök – Stolopp, 2140 meter autostart

Syria A.T (5) leidt in de tussenstand van de MälardalsCupen. De merrie kan hierin haar voorsprong vergroten en heeft met Per Lennartsson een eerste kans. Wordfeud (13) is echter een geduchte tegenstander die in haar laatste twee races tweede werd. Trainer Björn Goop heeft de vorm optimaal weten te behouden. Petunia (8) zette haar laatste start om in een snelle zege. Het startnummer is minder gunstig. Ashram (9) en Maine (11) noemen we voor het plaatsgeld.

Plaats 1:   Syria A.T (5)
Plaats 2:   Wordfeud (13)
Plaats 3:   Petunia (8)
Plaats 4:   Maine (11)

 

Race 7 - V64-4 - 3-åriga och äldre 60.001 - 140.000 kr, 2640 meter autostart

Global Winner (4) won eind januari overtuigend zijn koers waarin hij de concurrentie declasseerde. Daarna viel hij niet mee. We weten wat hij kan dus laten we hem als favoriet vertrekken. Frankenstein Am (8) won half maart een leeftijdskoers op indrukwekkende wijze. De afstand is nieuw voor hem maar we verwachten niet dat dit een probleem is. De door Patricia van der Meer getrainde Color Him Father (1) won de laatste keer over de afstand van vandaag. De vorm is goed en met een koers in de benen zal hij scherper zijn. Neem daarbij mee dat de ruin wordt gereden door Bjön Goop en dan is deze combinatie interessant om te spelen. Selfie Brodde (3) maakt het rijtje kanspaarden compleet.

Plaats 1:   Global Winner (4)
Plaats 2:   Frankenstein Am (8)
Plaats 3:   Color Him Father (1)
Plaats 4:   Selfie Brodde (3)

 

Race 8 - V64-5 - Fördel Ston - Spårtrappa, 1640 meter autostart

Twaalf deelnemers in actie over de mijl. Het gaat vermoedelijk tussen Load Relief (3) en Arras Cando (1). Load Relief heeft een mooi nummer ten opzichte van Arras Cando, maar deze won zijn laatste race over de mijl met ditzelfde startnummer. Hij bleef toen van start tot finish voorop en won de race met twee lengtes voordeel. De Italiaan Venerdi (8) maakt zijn Zweeds debuut. De pupil van trainer Pietro Gubellini heeft het alleen niet getroffen met het startnummer. Scotch Brodde (10) moet uit het tweede gelid starten. Dat is niet optimaal maar voor de in goede vorm stekende ruin is het niet onmogelijk.

Plaats 1:   Load Relief (3)
Plaats 2:   Arras Cando (1)
Plaats 3:   Venerdi (8)
Plaats 4:   Scotch Brodde (10)

 

Race 9 - V64-6 - Spårtrappa, 2140 meter autostart

De laatste race van deze dinsdagavondmeeting op Solvalla is eentje waarin wordt gestart op winsom. Coogan (5) is een snelle zoon van Donato Hanover die vorig seizoen goed heeft gepresteerd. Bij zijn debuut werd hij prima tweede. It's Showtime Zaz (8) moet starten vanaf het buitenste nummer. Dan is het even de vraag hoe hij erin komt te liggen. Met zijn vorm is niets mis. Jaques Noir (11) hield aan zijn laatste race een mooi nieuw record over van 1.11,8a 2140 meter. Daarbij moest hij, net als nu, beginnen uit het tweede gelid. M.T.Malkin (3) moet op grond van zijn klasse een plaats kunnen belopen.

Plaats 1:   Cogan (5)
Plaats 2:   Jaques Noir (11)
Plaats 3:   It's Showtime Zaz (8)
Plaats 4:   M.T.Malkin (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.