Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 7 mei

Solvalla – dinsdag 7 mei 2019 - Start: 18:15

Toppaarden op Solvalla deze dinsdagavond waar enkele onderdelen van de Margaretas Tidiga Unghästserie worden verreden. Driejarigen als Easy So Easy, Grande Diva Sisu en Orlando komen hierin aan de start. Verder ook topvierjarigen als A Sweet Dance, Staro Miami, Jaguar Dream en Global Withdrawl. Tel daarbij op de Karl Gösta Fylkings Minneslopp en er zijn genoeg redenen om af te stemmen op Solvalla. Het eerste onderdeel van de V64 staat gepland op 19.30. De koersdag begint om 18.15.

Race 1 -  Välkommen till Italiensk Afton - Stolopp, 2140 meter bandenstart

Het koersdebuut van Heather Deo (5) leverde gelijk de volle winst op. De Amerikaanse merrie had de gehele weg de leiding en won haar race met drieënhalve lengte voordeel. Zij kan hier met Ulf Ohlsson op herhaling. First Heartbeat (8) kwam na haar kwalificatieproef tweemaal in actie op de baan van Eskilstuna. Daarbij was ze beide keren geplaatst. We verwachten haar opnieuw voorin. Qeen Roc (1) maakte een zegevierend debuut in Romme. De vosmerrie kreeg na de start positie in het tweede spoor als tweede paard. Richting de laatste bocht plaatste zij haar aanval en won het vervolgens ruim. Zal nu wel sneller moeten. Harvard Student (3) debuteerde met een vierde plaats op Solvalla. Van die race zal zij hebben geleerd en kan dus verder verbeterd zijn.

Plaats 1:    Heather Deo (5)
Plaats 2:    Qeen Roc (1)
Plaats 3     First Heartbeat (8)
Plaats 4:    Harvard Student (3)

 

Race 2 -  3-åriga och äldre högst 60.000 kr., 1640 meter autostart.

De beginnersklasse in actie over de mijl waarbij de favorieten het niet hebben getroffen met het startnummer. Taxi Out (8) heeft na zijn kwalificatieproef een aantal goede races gelopen. De pupil van Stefan Melander stelde in zijn laatste race zijn record bij naar 1.14,3. Stalgenoot Click Bait (2) werd vorige week uitstekend tweede op Solvalla. Hij ging over 2100 meter met ruim een ronde te gaan in de aanval en zette de leider onder druk die uiteindelijk met een halve lengte won. De nog onervaren Click Bait liet een hele goede indruk achter. Hij heeft nu een mooi nummer over de mijl. Franklin Am (9) moet beginnen in het tweede gelid. De vierjarige hengst van Timo Nurmos is zijn carrière goed begonnen. Mr Alabama (6) was in vier starts nog niet buiten het geld. De ruin van Daniel Redén werd al derde over de mijl vanaf startnummer zeven.

Plaats 1:  Taxi Out (8)
Plaats 2:  Click Bait (2)
Plaats 3:  Franklin Am (9)
Plaats 4:  Mr Alabama (6)

 

Race 3 -  Stayerlopp, 3140 meter bandenstart

Brake Cooling (1) zette zijn laatste start om in een hele sterke zege. De hengst van Stefan Melander werd na een koers aan de binnenkant pas in de laatste vijfhonderd meter gevraagd. Ondanks een laatste bocht in het derde spoor zette hij geweldig door en won het ruim in 1.16,4 uit de banden. Erik Adielsson heeft met Optimum Terminator (6)  ook een kanspaard in handen in dit veldje van zes. De driejarige won in Mantorp. Een sterke race waarin hij rustig begon een gaandeweg naar voren ging. Hij zette knap door en won het ruim. De race is vandaag een kilometer langer maar daarin voorzien wij geen probleem. Gelato (4) deed het in twee start goed. De laatste keer werd hij tweede in een snelle tijd. Major Tallmadge (5) verbeterd per start en is in beeld voor een plek bij de eerste vier. Filidor d'Odyssee (2) zal met zijn Franse roots zeker geen probleem hebben met deze afstand maar krijgt het lastig. Dat geldt ook voor Eivissa Av Sveden (3)

Plaats 1:   Brake Cooling (1)
Plaats 2:   Optimum Terminator (6) 
Plaats 3:   Gelato (4)
Plaats 4:   Major Tallmadge (5)

 

Race 4 -  V64-1 - Stolopp, 1640 meter autostart

Ilona Håleryd (1) zag haar stijgende vorm beloond worden met een overwinning. In deze race over de mijl heeft zij een eerste kans. Vorig seizoen liep zij haar record van 1.11,7 op de mijlsbaan van Tingsryd. Chapter N.Deo (3) is echter geen eenvoudige tegenstander. De vijfjarige Amerikaanse merrie draait een goed seizoen waarin zij al tweemaal wist te winnen. Zij heeft een mooi startnummer. Viking Grace (5) mocht het enkele weken even rustig aan doen. Begin van het jaar toonde zij al grote vorm en won al drie races waarvan eentje over de sprintafstand in 1.12,9. Havefunwithme (2) verkiezen we boven de overige deelnemers.

Plaats 1:   Ilona Håleryd (1)
Plaats 2:   Chapter N.Deo (3)
Plaats 3:   Viking Grace (5)
Plaats 4:   Havefunwithme (2)

 

Race 5 -  V64-2 -  Margaretas Tidiga Unghästserie - Treåringslopp Hingstar/Valacker, 2140 meter autostart

Een sterk bezette race voor driejarige hengsten en ruins. De prestaties van Easy So Easy (5) zijn erg goed. Vier starts resulteerde in twee overwinning en twee tweede plaatsen. In zijn laatste race liep hij zijn nieuwe record van 1.14,1 over 2140 meter. Zola Key (2) is een geduchte concurrent. Eerder dit jaar won hij een leeftijdskoers vanuit het tweede gelid. De pupil van Björn Goop is getalenteerd. Åke Lindblom heeft met Karat Band (7) een hele goede driejarige die zijn talent als tweejarige al liet zien. Ook dit seizoen is hij goed begonnen en moest hij bij zijn laatste optreden Fort Knox voor laten gaan. Dat was geen schande. Galantis (10) is net als Zola Key een zoon van Zola Boko. De hengst heeft vorm en komt in juiste conditie aan het vertrek.

Plaats 1:   Easy So Easy (5)
Plaats 2:   Zola Key (2)
Plaats 3:   Karat Band (7)
Plaats 4:   Galantis (10)

 

Race 6 - V64-3 -  Margaretas Tidiga Unghästserie - Treåringslopp Ston, 2140 meter autostart

Grande Diva Sisu (6) heeft even rust genoten. Als tweejarige heeft ze het uitstekend gedaan met onder andere winst Silverstoet 2018. Half januari liep ze haar laatste race waarin ze vierde werd. We verwachten gelijk een goede prestatie van de merrie, hoewel ze wel iets ritme mist. Dat kan van Orlando (7) niet gezegd worden. Die verschijnt in optimale vorm aan het vertrek. In haar laatste starts finishte zij altijd bij de eerste drie. Luna Brodda (10) moet beginnen in het tweede gelid, maar met de steun van Björn Goop moet dat geen probleem zijn. Kentin Day (3) verkiezen we uit de overige deelnemers.

Plaats 1:   Grande Diva Sisu (6)
Plaats 2:   Orlando (7)
Plaats 3:   Luna Brodda (10)
Plaats 4:   Kentin Day (3)

 

Race 7 - V64-4 - Karl Gösta Fylkings Minneslopp – Lärlingslopp, 2140 meter autostart

Een goed bezette race voor leerlingpikeurs. Nobel Amok (7) bleef de laatste keer van start tot finish voorop in Bergsåker. De hengst van Robert Bergh gaat met leerling Anders Eriksson op pad en die rijdt hem voor het eerst in wedstrijdverband. De Duitse Derbywinnaar Ferrari Kievitshof (3) maakt onlangs zijn seizoensdebuut en kwam gelijk uit op 1.13,3 over 2140 meter. Hij zal van deze koers verbeterd zijn dus een overwinning zit er zeker in. Adiago Trot (10) bleef in zijn laatste race ongeplaatst. Daarvoor was hij juist zo goed bezig. We rekenen op herstel. Sheriff Bi (8) is ook een oude bekende. De ruin is trouw en plaatst zich met regelmaat.

Plaats 1:   Nobel Amok (7)
Plaats 2:   Ferrari Kievitshof (3)
Plaats 3:   Adiago Trot (10)
Plaats 4:   Sheriff Bi (8)

 

Race 8 - V64-5 - Margaretas Tidiga Unghästserie - Fyraåringslopp Ston, 2140 meter autostart

De fantastische A Sweet Dance (4) maakte onlangs haar debuut en werd daarbij tweede. Daarbij moest zij een ander topmerrie Racing Brodda voor laten gaan. Dat was geen schande. Zij wordt vandaag gereden door Johnny Takter voor wie zij de beste koersen heeft gelopen. Ook Staro Miami (3) behoort tot de top van de vierjarige merries. De tweede aankomende van de Svenskt Trav-Oaks maakt haar seizoensdebuut. Procalate (2) zal zich willen herstellen van de misstap in haar laatste race. Daarvoor presteerde zij erg goed. Sobel Jasmine (10) is talentvol maar treft nu wel goede tegenstanders.

Plaats 1:   A Sweet Dance (4)
Plaats 2:   Staro Miami (3)
Plaats 3:   Procalate (2)
Plaats 4:   Sobel Jasmine (10)

 

Race 9 - V64-6 - Mälardal Margaretas Tidiga Unghästserie - Fyraåringslopp Hingstar/Valacker, 2140 meter autostart

De laatste race van deze dinsdagavondmeeting op Solvalla en opnieuw toppaarden aan de start. Wie Jaguar Dream (6) op de baan van Bollnäs zag debuteren begrijpt waarom hij als favoriet vertrekt. Een imponerende overwinning van deze fraaie vos van Claes Sjöström. Hij dient nu af te rekenen met Forfantone Am (5) die zijn seizoensdebuut maakt met Örjan Kihlström. De prachtig gefokte hengst, zoon van Muscle Hill en Tamla Celeber kende als driejarige een uitstekend seizoen. We verwachten hem gelijk voorin. Ook Global Withdrawl (9) zien we bij de eerste drie komen. Hij heeft inmiddels een koers in de benen waarin hij tweede werd. De oudwinnaar van de Håkan Wallner Memorial – Treåringseliten is klaar voor een nieuw seizoen. Verder noemen we nog Flight Dynamics (8) en Night Brodde (2).

Plaats 1:   Jaguar Dream (6)
Plaats 2:   Forfantone Am (5)
Plaats 3:   Global Withdrawl (9)
Plaats 4:   Flight Dynamics (8)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.