Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 14 mei

Solvalla – dinsdag 14 mei 2019 - Start: 18:15

Zoals gebruikelijk negen races op de dinsdagavond van Solvalla met een aantal prachtige nummers. De Meadow Roads lopp is het hoofdnummer van de avond met het debuut van Nadal Broline voor zijn nieuwe trainer Björn Goop. De Elitloppetdeelnemer van 2018 gaat het opnemen tegen Perfect Spirit en Muscle Hustle. Een mooie treffen. Ook de Scarlet Knights lopp - Uttagning Breeders Course is meer dan de moeite waard met Belker aan het vertrek. De driejarige hengst steekt in uitstekende vorm en heeft een eerste kans. Het V64-spel staat ook weer op de agenda waarvan het eerste onderdeel gepland staat op 19.30. De koersdag begint om 18.15.

Race 1 -  Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

In dit openingsnummer komen driejarigen in actie. Payet (2) werd bij zijn koersdebuut gelijk tweede in een snelle tijd. Trainer Robert Bergh rijdt hem vandaag zelf en kan hier met Payet de eerste zege behalen. Adriatic Kronos (7) is een talent van Svante Bath die in de kwalificatieproef beviel. We rekenen gelijk op een goed resultaat van de debutant. Visual Condition (9) heeft het niet getroffen met het startnummer. Gelet op zijn kwalificatieproef is een plaats bij de eerst drie reëel. Ook Condior (4) is snel genoeg voor een hoge klassering.

Plaats 1:    Payet (2)
Plaats 2:    Adriatic Kronos (7)
Plaats 3     Visual Condition (9)
Plaats 4:    Condior (4)

 

Race 2 -  3-åriga och äldre högst 100.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart.

De Italiaanse Amiral (1) is de logische favoriet na zijn imponerende zege bij zijn debuut. De zoon van Ready Cash won met grote voorsprong in handen van Daniel Redén. Ditmaal wordt hij gereden door Örjan Kihlström. Casanova Rhyme (3) maakte ook een zegevierend debuut op de baan van Romme. Om voorin mee te doen zal hij zijn record moeten lopen maar dat moet wel lukken. Travers Broline (2) was in zijn twee beide starts geplaatst. De laatste keer stelde hij zijn record bij. Dit drietal start op 2140 meter en hebben aan de start een voordeel van twintig meter op de rest. Deze drie gaan het waarschijnlijk onderling uitmaken. Uit het tweede band noemen we Pelle Roc (11) en Simba (10)

Plaats 1:  Amiral (1)
Plaats 2:  Casanova Rhyme (3)
Plaats 3:  Travers Broline (2)
Plaats 4:  Pelle Roc (11)

 

Race 3 -  Scarlet Knights lopp - Uttagning Breeders Course 3 years old 2019 First Final, 3140 meter bandenstart

In deze race mag de geweldige Belker (4) als zoon van Scarlet Knight eigenlijk niet verliezen. Dat verwachten we ook niet. De hengst was in drie starts al tweemaal winnaar en werd de laatste keer tweede. Deze opdracht moet niet al teveel problemen opleveren. Sahara Peyote (3) komt over vanuit Finland. De pupil van Markku Nieminen presteerde in zijn thuisland al goed. Vandaag neemt Jorma Kontio plaats achter de ruin. Galapagos Sisu (6) wil nog wel eens een foutje maken. Houdt hij die achterwege dan is een hoge klassering goed mogelijk. Marvellous Tooma (5) verkiezen we boven de twee overige deelnemers Body Milk (2) en Secret Avenu (1)

Plaats 1:   Belker (4)
Plaats 2:   Sahara Peyote (3)
Plaats 3:   Galapagos Sisu (6
Plaats 4:   Marvellous Tooma (5)

 

Race 4 -  V64-1 - 3-åriga och äldre 200.001 - 400.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

Short In Cash (5) had bij zijn debuut voor Bjorn Goop veel aanhang van het spelend publiek, maar dat kwam er toen niet uit. Hij kreeg rust en maakt na een afwezigheid van bijna een half jaar zijn heroptreden. Vorig seizoen was hij enkele keren sterk winnaar. Wreckless M.M. (8) is wat dat betreft iets betrouwbaarder. Zijn vorm is bovendien erg goed. Zaffiro G.Z.O. (9) was in Italië goed op dreef. Bij zijn Zweeds debuut op Åby werd hij vijfde. We verwachten dat hij nu verder is. Een plaats bij de eerste drie is dan heel goed mogelijk.  One Two Beat (3) liep de laatste keer zonder ijzers. Dat bleek hem beter te passen. Hij won eenmaal en plaatste zich verder nog.

Plaats 1:   Wreckless M.M. (8)
Plaats 2:   Short In Cash (5)
Plaats 3:   Zaffiro G.Z.O. (9)
Plaats 4:   One Two Beat (3)

 

Race 5 -  V64-2 -  Solvalla Hästägarförenings Montépokal (Direktplats till Montéeliten), 1640 meter autostart

Wie plaatst zich rechtstreeks voor de Montéeliten op Elitloppet-zondag? Flashing Boko (5) heeft hierop goede vooruitzichten. De zevenjarige ruin won al vijfmaal onder het zadel. Ook zijn laatste race op Färjestad werd omgezet in een snelle overwinning waarbij hij de gehele weg de leiding had. Assault (2) is een erg sterke tegenstander die bovendien een prachtig startnummer heeft. Uit zes starts won hij dit jaar al vier montekoersen en werd hij tweemaal tweede. De vorm van Veloce Du Banney (5) is stijgende maar winnen wordt ditmaal lastig. Nappa Scar (3) en Tarabuso Jet (1) zijn in beeld voor een klassering.

Plaats 1:   Flashing Boko (5)
Plaats 2:   Assault (2)
Plaats 3:   Veloce Du Banney (5)
Plaats 4:   Nappa Scar (3)

 

Race 6 - V64-3 -  Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp Hingstar/Valacker, 2140 meter autostart

Juncio Boko (3) is een grote belofte. De driejarige hengst bleef bij zijn laatste optreden in Örebro van start tot finish voorop. Per Lennartsson was duidelijk overtuigd van de klasse van zijn hengst die gecontroleerd de koers won. Ook Alert Kronos (2) wist zijn laatste start om te zetten in een probleemloze overwinning. Na een eerste bocht in het derde spoor nam hij de leiding in handen en bleef hij zonder tot het uiterste te gaan voorop. Wild N.Crazy W.F. (6) heeft al en zege op zak. Een klassering behoort zeker tot de mogelijkheden. Taxi Out (1) loopt steeds nette koersen. Een overwinning hangt in de lucht. Verder noemen we Upper Face (5) voor een verrassing met Lutfi Kolgjini.

Plaats 1:   Juncio Boko (3)
Plaats 2:   Alert Kronos (2)
Plaats 3:   Wild N.Crazy W.F. (6)
Plaats 4:   Taxi Out (1)

 

Race 7 - V64-4 - Stolopp, 1640 meter autostart

Twaalf merries in actie over de mijl. Real Caviar (9) heeft het niet getroffen met het startnummer. De merrie was in haar laatste start knap winnaar. Ook toen had zij geen gemakkelijk nummer. Amper (2) liep onlangs een verplichte kwalificatieproef na een aantal mindere prestaties. Die verliep goed, maar toch houden we een slag om de arm. Janai (7) is dan betrouwbaarder. Die loopt vandaag wel voor het eerst over de sprintafstand. Young Spirit (4) is misschien dan met Per Lennartsson wel de lachende derde in dit geval. Een mooi startnummer en ervaring met de afstand.

Plaats 1:   Real Caviar (9)
Plaats 2:   Young Spirit (4)
Plaats 3:   Amper (2)
Plaats 4:   Janai (7)

 

Race 8 - V64-5 - Harper Hanovers lopp den 25 maj, 2640 meter bandenstart

In het eerste band valt Cameron Dream (2) met Bjorn Goop op. De ruin komt graag in actie over de langere afstanden. Dit is een mooie opdracht om de twintig meter startvoordeel te verzilveren. Mellby Drake (10) was afgelopen winter veelvuldig actief op Vincennes. Dat begon goed met een overwinning en enkele klasseringen. Daarna verliep het iets minder. Bij zijn heroptreden in Åby won hij direct. De vorm is weer helemaal terug. Bravo Navarone (9) heeft ook geen moeite met de afstand. Normaal gesproken moet hij toch bij de eerste vier komen. Qahar Q.C. (12) probeert na een Franse campagne de draad weer op te pakken in eigen land. De vorm is komende. Verder is Cafu Boko (4) in het eerste band misschien in staat om voor een verrassing te zorgen.

Plaats 1:   Cameron Dream (2)
Plaats 2:   Mellby Drake (10)
Plaats 3:   Bravo Navarone (9)
Plaats 4:   Qahar Q.C. (12)

 

Race 9 - V64-6 - Meadow Roads lopp, 1640 meter autostart

Het hoofdnummer van de avond waarbij de prijzen worden uitgedeeld door Torbjörn Jansson. De sympathieke Zweed won in 1985 de Elitloppet met Meadow Road. Een hoogtepunt in zijn carrière. De kans is groot dat Bjorn Goop de felicitaties krijgt van Jansson want hij heeft Nadal Broline (6) in de koers. De hengst maakt zijn debuut voor Goop. De verwachtingen zijn hooggespannen. Perfect Spirit (10) moet in het tweede gelid beginnen. De vorm is erg goed, maar het zal niet gemakkelijk worden. Muscle Hustle (8) heeft ook geen fijn nummer. Toch moet hij in staat worden geacht om zich te plaatsen. Milliondollarrhyme (1) verkiezen we boven French Laundry (4)

Plaats 1:   Nadal Broline (6)
Plaats 2:   Perfect Spirit (10)
Plaats 3:   Muscle Hustle (8)
Plaats 4:   Milliondollarrhyme (1)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.