Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 24 mei

Solvalla - vrijdag 24 mei 2019 - Start: 12:40

De eerste dag van het driedaagse Elitloppetweekend met op vrijdag drie races van het WK beroepsrijders. Hoe gaat Rick Ebbinge beginnen? Echte grote kanspaarden heeft hij niet maar wellicht kan hij in deze drie races belangrijke punten bijeensprokkelen. De driejarigen komen ook veel in actie vandaag met de  ASVT Trottex Auktionslopp waarin Bythebook de grote favoriet is. De ASVT Trottex Auktionslopp voor merries is verdeeld in twee races. M.B.S.Pretty Girl, Dior Ima en Boxer Shrimp zijn hierin kansrijk. Het programma omvat vandaag tien races. De eerste race start om 12.40 uur

Race 1 - MW Reklambyrå - World Driving Championship - Stolopp, 2140 meter autostart

Het WK voor de rijders begint met een race voor merries. Twaalf deelnemers in totaal waarvan de Australiër Todd McCarthy wel eens de eerste winnaar kan worden met Amber Attack (5). Het fokproduct van Frans Ottersberg zag zijn stijgende vorm beloond worden met een overwinning. Sweet On You (3) beviel in haar laatste race met trainer Bjorn Goop. De merrie behoort tot de kanshebbers. Dixie Bric (9) begon het seizoen met een valse start. Daarna won de merrie tweemaal en was ze eenmaal derde. Het tweede gelid is minder gunstig. Boulder Pearl (4) heeft de snelheid in huis om zich bij de eerste vier te plaatsen. Wat gaat Rick Ebbinge aan punten behalen met Volusia Bell (10). De merrie won begin dit jaar tweemaal op de baan van Bergsåker. Nu lijkt de vorm even iets minder.

Plaats 1:     Amber Attack (5)
Plaats 2:     Sweet On You (3)
Plaats 3:     Dixie Bric (9)
Plaats 4:     Boulder Pearl (4)

 

Race 2 -  ASVT Trottex Auktionslopp - Treåringslopp Hingstar/Valacker, 2140 meter autostart

In deze race voor driejarigen is Bythebook (3) de grote naam. De winnaar van de Svensk Uppfödningslöpning 2018 moet op grond van zijn klasse deze opdracht winnend kunnen afsluiten. In zijn laatste race moest hij na strijd de Noor Custom Colt voor laten gaan. Hij zal extra gebrand zijn om hier te winnen. Patch Wibb (2) heeft net als Exclusive Matter (4) pas twee starts in de benen. Beide hebben al een overwinning behaald, maar dat wordt nu een lastig verhaal. Easy So Easy (7) lijkt in staat om dichtbij de favoriet te komen. In vijf starts was hij nog niet buiten de eerste drie; hij won tweemaal.

Plaats 1:    Bythebook (3)
Plaats 2:    Easy So Easy (7)
Plaats 3:    Exclusive Matter (4)
Plaats 4:    Patch Wibb (2)

 

Race 3 – Distansspecialisten - World Driving Championship, 2140 meter autostart

In het tweede onderdeel van het WK lijkt Ivanhoe (12) met Michael Nimczyk over de beste papieren te beschikken. Hoewel hij moet beginnen in het tweede gelid is zijn vorm goed. Bovendien presteert hij constant. Björn Goop stuurt  Yannick Gingras op pad met Mellby Glorious (1). De merrie kon nog geen potten breken. Vorig seizoen liet zij zien dat zij wel degelijk over de juiste snelheid beschikt. Mika Forss heeft met B.W.T.Danger (11) een kanspaard in handen. De ruin is verbeterd na een goed verlopen kwalificatieproef. Digital Catapult (2) loopt zijn beste koersen op Solvalla. Kan Eirik Höitomt er vandaag het maximale uithalen? Ook in deze race moet Rick Ebbinge het doen met een outsider. Als hij met La Surprise Tooma (3) bij de eerste vijf komt heeft hij het heel goed gedaan.

Plaats 1:    Ivanhoe (12)
Plaats 2:    Mellby Glorious (1)
Plaats 3:    B.W.T.Danger (11)
Plaats 4:    Digital Catapult (2)

 

Race 4 - IV Produkt - World Driving Championship, 2640 meter autostart

Opnieuw een afdeling van het WK, waarin Rick Ebbinge Forever Newport (12) rijdt. Het fokproduct van Newport Breeding was in zijn laatste starts derde. Als die plaats opnieuw wordt behaald zal Ebbinge tevreden zijn. De concurrentie is sterk. De Italiaan Venerdi (3) geniet de steun van Ulf Ohlsson. De ruin is toe aan een overwinning na een reeks van klasseringen. Stalgenoot Zaffiro G.Z.O. (10) kan met Franck Nivard voor tegenstand zorgen. De Fransman heeft een paard in handen die in zijn laatste start op Solvalla een goede indruk achterliet. Viper Lavec (8) liet de laatste keer een mooi record van 1.13,1 noteren. Met Michael Nimczyk kan hij deze prestatie evenaren. Verder noemen we nog Dexter Brick (9) 

Plaats 1:    Venerdi (3)
Plaats 2:    Zaffiro G.Z.O. (10)
Plaats 3:    Viper Lavec (8)
Plaats 4:    Forever Newport (12)

 

Race 5 - Ford Store – Stolopp,  2140 meter autostart

De vormspiegel van Ofelia O.E. (7) is al lange tijd uitmuntend. De merrie van Peter Untersteiner wint bijna de helft van haar starts. In deze race treft zij wel een aantal interessante paarden. Zona O.K. (1) kan beter dan wat zij liet zien bij haar Zweedse debuut. Zij geniet nu weer de steun van haar trainer Alessandro Gocciadoro en die wil graag de klasse van zijn merrie etaleren. Carisma Sisu (5) loopt de laatste keren telkens in de 1.13 of sneller. Dan doe je in dit veld gewoon mee om de voorste plaatsen. Voyage D'amour (8) heeft de steun van Björn Goop. Dat is een pré.

Plaats 1:     Ofelia O.E. (7)
Plaats 2:    Zona O.K. (1)
Plaats 3:    Carisma Sisu (5)
Plaats 4:    Voyage D'amour (8)

 

Race 6 - Combimix - Stayerlopp, 3140 meter bandenstart

Vijftien stayers in deze zesde race met twee kanshebbers die met z’n tweeën starten in het eerste band. Betting King (2) won recentelijk nog over 2640 meter. De afstand is dus geen probleem en als de fouten achterwege blijven dan kan hij met Christoffer Eriksson deze race winnend afsluiten. Yrwing (1) is wat dat betreft iets betrouwbaarder. In zijn laatste starts was hij telkens geplaatst waarvan eenmaal derde in 1.16,7b over 3160 meter. Björn Goop komt aan de start met Peakster (7). Deze stayer lijkt een abonnement te hebben op de derde plaats. Misschien eindigt hij vandaag wel hoger. Verder noemen we nog Global Strategy (10) en Herrera Boko (15)

Plaats 1:    Betting King (2)
Plaats 2:    Yrwing (1)
Plaats 3:    Peakster (7)
Plaats 4:    Global Strategy (10)

 

Race 7 - ASVT Trottex Auktionslopp - Treåringslopp Ston, 2140 meter autostart

M.B.S.Pretty Girl (5) won haar laatste race overtuigend. In dit veld van acht zal ze op haar tellen moeten passen voor de ongeslagen Galant Sisu (8) die had beide starts omzette in de volle winst. Bij haar laatste overwinning werd haar record flink bijgesteld. Orlando (6) is de grootverdiener in dit veld. In de Margaretas Tidiga Unghästserie pakte zij een dik betaalde tweede plaats. Girlpower Sisu (1) begon haar carrière met een rappe zege. In de daaropvolgende race kwam ze niet verder dan een vierde plaats. Verder kan Dolly Dream (3) misschien voor een verrassing zorgen met Björn Goop.

Plaats 1:    M.B.S.Pretty Girl (5)
Plaats 2:    Galant Sisu (8)
Plaats 3:    Orlando (6) 
Plaats 4:    Dolly Dream (3)

 

Race 8 - ASVT Trottex Auktionslopp - Treåringslopp Ston, 2140 meter autostart

Opnieuw een race voor driejarige merrie. Dior Ima (4) verschijnt met twee zeges op rij aan de start. Dat was begin januari, waarna de merrie even op rust ging. Zij maakt hier haar opwachting en we rekenen gelijk op een goed resultaat. De door Robert Bergh getrainde Boxer Shrimp (6) heeft meer ritme. De laatste keer won zij met acht lengtes voordeel met haar trainer die nu Björn Goop achter de merrie heeft zitten. De Deen Steen Juul heeft kansen met Luna Brodda (8). Deze merrie wordt verkozen boven Galadriel Sisu (2).

Plaats 1:   Dior Ima (4)
Plaats 2:   Boxer Shrimp (6)
Plaats 3:   Luna Brodda (8)
Plaats 4:   Galadriel Sisu (2)

 

Race 9 - Profeel - Treåringslopp, 2140 meter autostart.

De Italiaan Alessandro Gocciadoro zal met zijn opvallende gele pak proberen deze koers te domineren met Ari Lest (8) die in zijn thuisland opvallend acteerde. Hij heeft iets meer ervaring dan Adriatic Kronos (1) die een winnen koersdebuut maakte. De wijze waarop was erg goed en er kwam een opvallende 1.15,9b -2140 op de klokken. Een groot talent, deze hengst van Svante Båth, die deze koers kan winnen. Ook Unarmed Face (3) en Click Bait (2) wonnen hun laatste start. Beide driejarigen lieten een frisse indruk achter. Steen Juul heeft met Explosive Peak (10) een talent in deze race. In Denemarken voldoet hij regelmatig aan de verwachtingen als favoriet.

Plaats 1:   Ari Lest (8)
Plaats 2:   Adriatic Kronos (1)
Plaats 3:   Unarmed Face (3)
Plaats 4:   Click Bait (2)Race 10 - Linson/YesBox - Solvallas Gymnasieutmaning,  2140 meter autostart

De laatste race van de dag met opnieuw een Italiaanse favoriet. Vincent Horse (7) was in Åby snel over de mijl waarbij hij zijn record bijna evenaarde. Hij moet het opnemen tegen de in Zweden debuterende Italiaan Zenone Bar (5). De zoon van Varrene toonde daar zijn goede vorm. Als hij die heeft behouden doet hij nu ook mee. Ook Kasper Trot (4) heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. In dit veld lijkt hij in beeld voor een plaatsgeld. Grand Illusion (3) en Palais Bourbon (9) verkiezen we uit de overige paarden.

Plaats 1:   Vincent Horse (7)
Plaats 2:   Zenone Bar (5)
Plaats 3:   Kasper Trot (4)
Plaats 4:   Grand Illusion (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.