Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 25 mei

Solvalla, zaterdag 25 mei 2019 - start 12:40uDe zaterdag voorafgaand aan de Elitloppet is traditioneel één van de mooiste koersdagen van het jaar, met hoogtepunten als de Sweden Cup, de Harper Hanovers lopp en dit keer met een onderdeel van het WK der Pikeurs als speciale kers op de taart. Door toedoen van prestige, zenuwen en adrenaline gedragen veel rijders zich in dit weekend anders dan in de overige 363 dagen van het jaar, waardoor het koersverloop vaak veel minder voorspelbaar is dan anders. Dat uit zich ook in de statistieken, en op de speltechnisch meest interessante koersdag van het jaar (in Zweden, althans) wil ik graag wat interessante V75-gegevens met u delen die eerder deze week werden gepubliceerd in het blad Travronden door statisticus Jens Sjödén. Onderstaande heeft specifiek betrekking op de V75-koersen op Elitlopp-zaterdag en wellicht kunt u er uw voordeel mee doen.

* Na 25 V75-edities op deze zaterdag is de gemiddelde V75-uitbetaling ruim 180.000 Zweedse Kronen en dat is hoger dan anders. 8 van de 25 keer bracht de V75 een ton (in euro's) of meer op (32 %), en dat is véél hoger dan anders.

* Het percentage winnaars van kop af bedraagt 33 % en dat is lager dan anders

* De Lady Snärts lopp (Stoeliten) is 19 keer verreden en slechts 4 keer wist de favoriet te winnen en dat is een véél lager percentage dan in reguliere Stoeliten-koersen. Deze koers werd tevens 4 keer gewonnen door een grote outsider, maar doorgaans wordt deze koers gewonnen door het tweede tot vierde gerankte paard (11 uit 19).

* De Harper Hanovers lopp wordt meestal gewonnen door een paard uit het laatste band en anders door een paard uit het eerste band. De overwinningen door paarden uit het tweede startvak zijn letterlijk op één hand te tellen.

* Op een gewone koersdag op Solvalla is startnummer 5 statistisch het meest succesvolle startnummer, op deze zaterdag is startnummer 1 echter verreweg het meest winnend.

* Van de startnummers 1 t/m 5 is nummer 3 verreweg het minst succesvol. Slechts de startnummers 10 en 12 hebben een nog lager (win-)percentage

* In de drie hoogste klassen (Silver, Brons en Klass I) weet 29 % van de favorieten te winnen en dat is lager dan anders. In de laagste klasse (Klass II) weet slechts 15 % van de favorieten te winnen en dat is véél lager dan anders.

 

RACE 1, SWEDEN CUP, serie 1

In tegenstelling tot voorgaande jaren barst het geweld direct los in de eerste race in de vorm van de Sweden Cup en hier is Cyber Lane (1) het te kloppen paard. Laatst op Charlottenlund kwam hij verrassend genoeg Handsome Brad niet voorbij van start af, waarop hij vanuit het dodenspoor een dikke voldoende scoorde met zijn tweede plek. Hij komt aan de start met een Amerikaanse bike en enige vorm van een gesloten hoofdstel, de ijzers gaan er waarschijnlijk pas af voor de finale. Van kop af zie ik hem dit niet verliezen. De voornaamste bedreiging voor de favoriet in strijd om de kop is volgens mij Hesiod (2), al lijkt het me sterk dat Ulf Ohlsson het hier van kop af wil proberen. Het meest waarschijnlijke scenario is dat hij hier op de rug van de koploper gaat belanden en wat dat betreft is hij een interessant object voor uw koppel-spel, aangezien de vorm er volgens trainer Salmela weer zit aan te komen. Hij komt voor het eerst dit jaar in actie met een bike en met een dicht hoofdstel en alle vier de ijzers gaan er vóór de serie al onder vandaan. De kansen van Michelangelo Ås (6) zullen stijgen naarmate het tempo hoger komt te liggen, want hij moet het hebben van zijn sterke eindschot. En dat is een puntje van zorg, want het risico dat Untersteiner de kans krijgt om onderweg tempo te drukken is aanwezig. Chief Orlando (4) won hier afgelopen najaar nog een finale van de Silverdivisionen vóór Elitlopp-deelnemer Disco Volante, dus hij beschikt over de nodige klasse. En laatst werd hij uitstekend derde achter Readly Express. Het punt van zorg is dat hij vanaf dit startnummer wel eens in het dodenspoor zou kunnen belanden en dan zal het moeilijk worden om te winnen, al maakt hij dan nog altijd kans op een plek in de finale.


Plaats 1: Cyber Lane (1)
Plaats 2: Hesiod (2)
Plaats 3: Michelangelo Ås (6)
Plaats 4: Chief Orlando (4)


RACE 2, SWEDEN CUP, serie 2

De tweede is op voorhand de moeilijkst te voorspellen serie. Chianti (1) is op zich snel genoeg van start om hier de kop te kunnen behouden, maar Goop twijfelt wat aan zijn vorm en ik vermoed derhalve dat hij de leiding zal afstaan. Vandaag komt hij voor het eerst sinds een tijdje weer in actie voor een Amerikaanse bike en vanaf de rug van de koploper (?) maakt hij in ieder geval een goede kans op een plek in de finale. Charrua Forlan (2), Ua Huka (3) en Dante Boko (6) kunnen ook allemaal hard vertrekken, het lijkt mij het meest waarschijnlijk dat eerstgenoemde aan kop gaat komen. In dat geval is de dappere oude strijder wat mij betreft het te kloppen paard, maar zeker niet onklopbaar. Laatst moest hij het immers ook afleggen van kop af tegen de vanuit het dodenspoor koersende Dante Boko, al is hij volgens trainer Sundberg nu net iets scherper dan laatst. Afhankelijk van de gesteldheid van de baan zou het kunnen dat hij in de serie nog mét achterijzers koerst. Het valt niet helemaal uit te sluiten dat Dante Boko (6) hier aan kop komt en dan stijgen zijn kansen enorm, al liet hij laatst zien ook te kunnen winnen vanuit het dodenspoor. Dream de Lasserie (4) is enorm verbeterd sinds hij vorig jaar in training kwam bij Roman Derieux, maar sinds die tijd is hij noch achter de auto, noch over de sprint actief geweest. Zijn trainer geeft dan ook aan dat hij ook niet helemaal in kan schatten hoe het met zijn startsnelheid zit, maar deze krachtpatser heeft in ieder geval het vermogen om e.e.a. op eigen kracht af te dwingen. Alle vier de ijzers gaan er in de serie al onder vandaan, terwijl hij voor het eerst zal koersen met een trekhoofdstel. Lastige race, met wat mij betreft vijf potentiële winnaars.


Plaats 1: Charrua Forlan (2)
Plaats 2: Chianti (1)
Plaats 3: Dante Boko (6)
Plaats 4: Dream de Lasserie (4)

 

RACE 3, SWEDEN CUP, serie 3

De winnaar van de derde serie lijkt erg voorspelbaar, aangezien titelverdediger Arazi Boko (2) hier normaal gesproken de kop gaat pakken en dan zit de strijd om de overwinning er waarschijnlijk wel op. Volgens trainer Gocciadoro is de senior op twaalfjarige leeftijd beter dan ooit en hij geeft aan dat hij in de serie zal starten met een trekhoofdstel en zonder voorijzers; in een eventuele finale zullen ook de achterijzers er onder vandaan gaan. Nu starten aan zijn buitenzijde diverse startraketten, maar mijn punt van zorg schuilt 'm aan zijn binnenkant. Lexus Dream (1) kan namelijk hard vertrekken en trainer Nieminen geeft aan dat hij hem graag van kop af zou zien. Laatst pakte hij mét ijzers al de kop en nu alle vier de ijzers er onder vandaan gaan zal hij nog wat sneller zijn. Ik hoop maar dat rijder Moilanen zal inschatten dat een kans op een plek in de finale zal toenemen indien hij de kop afstaat. "Onze" Generaal Bianco (3) werd laatst wat mij betreft verrassend derde in de Copenhagen Cup. Verrassend omdat hij al drie maanden niet gekoerst had. Dat was weliswaar naa een zuinig parcours als derde paard aan de binnenzijde, maar vanaf dit startnummer zit een vergelijkbaar parcours er weer in. Bovendien zal hij met een koers in de benen nog wat scherper zijn dan laatst. Hij koerst wederom met een Amerikaanse bike en rondom zonder ijzers en als het onderweg een beetje meezit dan zit een plek in de finale er zeker in. De overige startraketten zijn Eldorado B (4), Target Kronos (5) en Pastore Bob (7). Nu acht ik de kans niet groot dat één van die paarden Arazi Boko voorbij komt, maar met name Johan Untersteiner zal er veel aan gelegen zijn om het toch te proberen. Pastore Bob is van kop af namelijk een heel ander, en eigenlijk ook veel beter paard dan vanuit het veld. Mocht hij de kop tóch te pakken krijgen dan is hij voor mij in één klap favoriet om de serie te winnen, maar bij een parcours vanuit het dodenspoor zal het zelfs moeilijk worden om de finale te halen. Hij komt i.i.g. op volle oorlogssterkte aan de start: Amerikaanse bike, trekhoofdstel en rondom zonder ijzers.


Plaats 1: Arazi Boko (2)
Plaats 2: Eldorado B (4)
Plaats 3: Lexus Dream (1)
Plaats 4: Generaal Bianco (3)

 

RACE 4, WORLD DRIVING CHAMPIONSHIP, serie 4

Op het moment van schrijven weet ik nog niet hoe het onze Rick Ebbinge is vergaan op vrijdag, maar hier maakt hij i.i.g. een uitstekende kans om zijn positie te verstevigen dan wel te verbeteren. Deep Pockets (4) gaat hier normaal gesproken de kop pakken, zeker nu voor het eerst dit jaar rondom de ijzers er onder vandaan gaan en op die balans is hij uit vier starts nog ongeslagen. Daarnaast zal hij voor het eerst voor een Amerikaanse bike koersen, wat ook nog eens voor een extra "kick" kan zorgen. Zonder calamiteiten verwacht ik dat Rick de Zweden gaat demonstreren hoe je een klassieke "spets-och-slut" (kop en afgelopen) uitvoert. Down And Dirty (3) is in de vorm van zijn leven en laatst werd hij ondanks een parcours in het dodenspoor knap tweede. Bij zijn voorgaande start toonde hij bij wijze van uitzondering eens zijn startsnelheid door de kop te nemen om vervolgens niet meer af te staan. Ik geef hem een goede kans om op de rug van de favoriet te belanden en in dat geval is hij de eerste uitdager, maar dan zal er natuurlijk wel een gaatje moeten ontstaan in de slotfase. Thriller N.P. (8) staat vanaf dit startnummer een zwaar parcours te wachten, maar hij is het type paard dat kan winnen vanuit iedere positie. Bij zijn voorlaatste start kreeg hij werkelijk een horrorparcours voorgeschoteld waarbij hij veel meters extra diende af te leggen, maar het had maar heel weinig gescheeld of hij had Vlad Del Ronco geklopt. Laatst was hij net iets minder scherp waarop hij even rust heeft gekregen, maar volgens zijn trainer komt hij hier optimaal aan de start. Waikiki Silvio (5) heeft zijn seizoendebuut achter de rug en dat was duidelijk een préparé-koers voor hem. Nu komt hij scherper aan de start en in tegenstelling tot laatst gaan alle vier de ijzers er onder vandaan, bovendien zal hij voor het eerst koersen voor een bike. Op basis van zijn startnummer zou Michael Nimczyck misschien in het geld kunnen rijden met zijn Ferry Boko (2), aangezien een aantal (vermoedelijk) betere paarden slecht hebben geloot (en dan denk ik vooral aan nummer 12).


Plaats 1: Deep Pockets (4)
Plaats 2: Down And Dirty (3)
Plaats 3: Thriller N.P. (8)
Plaats 4: Waikiki Silvio (5)

 

RACE 5, V75-1, LADY SNÄRTS LOPP

We beginnen de V75 met een wat mij betreft erg lastige koers. De aanwezigheid van de offensief ingestelde Franck Anne garandeerd bijna een hard koersverloop en derhalve geef ik Mellby Free (10) hier licht de voorkeur. In tegenstelling tot laatst komt ze nu rondom zonder ijzers en mét bike in actie en ze beschikt over enorm veel speed. Shadow Gar (3) en Peace Of Mind (4) zullen hier gaan strijden om de kop, waarbij ik laatstgenoemde een iets betere kans geef. De jaren lijken wat te gaan tellen voor de ijzeren tante van Gocciadoro, maar van kop af is ze op haar best en de trainer klinkt optimistisch. In tegenstelling tot laatst koerst ze nu rondom zonder ijzers en dat is een kleine plus. Shadow Gar (3) is veel minder afhankelijk van de koppositie (ook al won ze 4 uit 6 van kop af) aangezien ze ook hard kan afkomen, zolang ze maar niet in het dodenspoor belandt. Viscarda Jet (1) koerste laatst voor een "gewone" sulky, met ijzers en met een open hoofdstel. Nu gaan op zijn minst de voorijzers (en misschiel rondom) er af, het open hoofdstel wordt vervangen door een trekhoofdstel en heel misschien gaat ze ook voor het eerst voor een bike. Vanaf dit startnummer wacht haar een gunstig parcours en u dient haar niet te onderschatten. Tenslotte neem ik ook Odessa Celeber (5) voor de verrassing nog mee op mijn V75-ticket.


Plaats 1: Mellby Free (5)
Plaats 2: Peace Of Mind (4)
Plaats 3: Shadow Gar (3)
Plaats 4: Viscarda Jet (1)


RACE 6, V75-2, DIAMANTSTOET FINAL, bandenstart

Hankypanky Rubyred (6) is op het moment van schrijven al op 53 % van de V75-tickets aangestreept en ik vermoed dat dit percentage nog gaat stijgen. Ze is natuurlijk terecht favoriet, maar toch heb ik het gevoel dat dit percentage niet helemaal in overeenstemming is met haar daadwerkelijke winkans. Ten eerste is ze met slechts 7 starts in de benen nog erg onervaren, daarnaast vertrok ze nog nooit vanuit het gunstige springspår (nummer 6 of 7). Vermoedelijk gaat ze hier de kop nemen, temeer aangezien haar concurrentes haar niet zullen opvangen, maar toch moet ze ook in de praktijk nog maar bewijzen dat ze goed wegkomt vanaf de buitenkant. Indachtig het hoge percentage falende favorieten op deze dag zou ik haar eigenlijk liever niet banken, maar uiteindelijk zal het daar toch op uitdraaien omdat dit anders een dure koers wordt. Toch zou ik ook heel graag Fast Moving Cash (14) op mijn ticket willen hebben. Bij haar voorlaatste start zat ze ingesloten in een serie van de Drottning Silvias Pokal, maar laatst wist ze via een vlammend eindschot (1.11/ 800 meter) erg imponerend te winnen. Ze is een typische Ready Cash in de zin van temperament/drift, dus er bestaat enig risico op een galoppade, maar juist het feit dat zij óók vertrekt vanuit het springspår (nummer 6 in het tweede band, dus meer ruimte) geeft mij wat vertrouwen dat dat wel gaat lukken. Vanuit het eerste band dient u de paarden van Westholm, A'nana de Bohem (3) en Miss Silver (5) niet te onderschatten (al is het galoprisico bij laatstgenoemde groot), terwijl vanuit het tweede band Flaming Ace Sisu (10) zou kunnen verrassen.


Plaats 1: Hankypanky Rubyred (6)
Plaats 2: Fast Moving Cash (14)
Plaats 3: A'nana de Bohem (3)
Plaats 4: Flaming Ace Sisu (10)

 

RACE 7, FINALE SWEDEN CUP

Het is natuurlijk moeilijk voorbeschouwen wanneer het veld nog niet bekend is, maar laat ik niet flauw zijn en i.i.g. mijn beoogde winnaar met u delen: CYBER LANE!

 

RACE 8, V75-3, BRONSDIVISIONEN FINAL

Vincero' Gar (5) wordt vandaag de meest gebruikte banker en daar ga ik absoluut niet in mee. Begrijp me niet verkeerd, hij is terecht de eerste favoriet, maar dat hij hier zonder slag of stoot de kop gaat nemen staat wat mij betreft helemaal niet vast en dan wordt hij toch "kwetsbaar". Hij beschikt wel degelijk over de klasse om óók vanuit het dodenspoor te kunnen winnen, maar zijn huidige spelpercentage van 77% (en straks wellicht boven de 80 %) is mij het banken niet waard. De favoriet moet eerst Bucks To Burn (2) van start af nog maar eens voorbij zien te komen en al lukt dat dan nóg is het geen pretje voor Gocciadoro om dit paard op zijn rug te hebben. Laatst klopte hij via een machtige eindsprint (1.10,6/ 800 meter) goede paarden als Sign Me Up Too en Ural en je kunt dus stellen dat hij allround is. Zoals gebruikelijk koerst hij rondom zonder ijzers en met een bike. Excalibur It (4) kan echter óók hard vertrekken en het is voor mij een doemscenario wanneer hij Kihlström voorbij komt, want hij gaat vrijwel zeker wél afgeven aan de favoriet. En dan is de koers wwaarschijnlijk gelopen, al zou Excalibur wellicht kunnen verrassen vanaf de rug van de koploper. Hij koerst i.i.g. voor het eerst sinds lange tijd weer eens zonder voorijzers en dat is een plus. Ik ben persoonlijk erg gecharmeerd van de dappere Ural (11), maar de loting heeft zijn winkansen behoorlijk gereduceerd. Hij beschikt wel over het vermogen om via een duur parcours een trio-klassering te belopen, wat eigenlijk ook gezegd kan worden over Cobbys Olifant (6).Plaats 1: Vincero' Gar (5)
Plaats 2: Bucks To Burn (2)
Plaats 3: Excalibur It (4)
Plaats 4: Ural (11)

 

RACE 9, V75-4, KLASS II FINAL

In het vierde onderdeel zou Charlock Wiking (3) (op dit moment op slechts 16% van de V75-tickets) wel eens een interessante risicobanker kunnen zijn voor de avontuurlijke V75-spelers. De afgelopen twee keer zat het qua koersverloop niet mee voor hem, maar dit is (voor deze klasse) echt een goed paard. Hij maakt een kans om de kop te pakken en vanuit die positie is hij nog ongeslagen (4 uit 4). Hoogstwaarschijnlijk komt hij ook nog eens voor het eerst rondom zonder ijzers in actie, wat zijn startsnelheid wellicht ten goede zou kunnen komen. Dat laatste is ook echt nodig, want Twice Kronos (2) kan óók heel hard vertrekken en hij zou het karretje van Jakobsson in de spreekwoordelijke poep kunnen rijden. Hij zal overigens ook voor het eerst rondom blootsvoets koersen. Mocht mijn favoriet onverhoopt niet aan kop komen dan is Marcello Wibb (10) waarschijnlijk de eerste gegadigde voor de overwinning. Hij beschikt over veel speed en hoe hoger het koerstempo des te groter is zijn winkans. Achter het genoemde drietal is het erg open, ik zie meerdere potentiële verrassingen. Sato (5) wist laatst erg sterk te winnen vanuit het dodenspoor en er bestaat een kans dat hij weer in die positie gaat belanden. Dan zie ik hem tegen dit sterkere veld niet opnieuw winnen, maar een klassering is zeker mogelijk. De goede Zizou (1) moet alleen al op basis van zijn startnummer mee in uw trio-spel, terwijl Taiga Woodland (9) dit keer wordt gereden door "Super Jorma". Laatst was ze nog mega-favoriet in de V75 (waar ze van kop af werd geklopt door Sato) en nu staat ze op slechts 7% van de V75-tickets...


Plaats 1: Charlock Wicking (3)
Plaats 2: Marcello Wibb (10)
Plaats 3: Twice Kronos (2)
Plaats 4: Sato (5)

 

RACE 10, V75-5, KLASS I FINAL

In het vijfde onderdeel is Norton Commander (3) wat mij betreft een potentiële banker, al zou ik persoonlijk Lugauer niet snel banken. Normaal gesproken zou ik inschatten dat hij nummer 1 niet voorbij gaat komen van start af, maar juist vanwege het feit dat hij voor het eerst voor een bike zal koersen geef ik hem nu wel een goede kans op de koppositie en dan zie ik hem bijna niet meer geklopt worden (6 uit 7 van kop af). Punt van zorg is de lange reis, aangezien hij zijn beste prestaties meestal dichter bij huis levert. Emile Zola Sisu (1) is wat mij betreft de eerste belager en wanneer het hem lukt de kop te behouden dan is hij zelfs het te kloppen paard. Met twee starts in de benen zal hij net even scherper zijn dan laatst op Vermo. Victory Island (9) komt net als bij zijn laatste overwinning rondom zonder ijzers aan de start, terwijl hij over enorm veel speed beschikt. Wanneer u hier niet bankt dan mag hij eigenlijk niet op uw ticket ontbreken. Mr Clayton J.F. (6) beschikt ook al over een venijnig stukje speed en indien het koersverloop een klein beetje meezit dan zou hij voor een daverende verrassing kunnen zorgen. Bizzi Blizz (11) was vorige week van kop af echt geweldig, maar ze heeft het niet getroffen met de loting. Ik schrijf haar echter zeker niet af. Mellby Club (5) zie ik liever over de langere afstand, maar deze krachtpatser zou eventueel kunnen profiteren van een hard koersverloop.Plaats 1: Norton Commander (3)
Plaats 2: Emile Zola Sisu (1)
Plaats 3: Victory Island (9)
Plaats 4: Mr Clayton J.F. (6)

 

RACE 11, V75-6, SILVERDIVISIONEN FINAL

Ik kan er nog een nachtje over slapen alvorens ik daadwerkelijk knopen dien door te hakken, maar ik overweeg om het met Baron Gift (6) als risicobanker te gaan proberen. De pupil van Rickard Svanstedt heeft zich enorm doorontwikkeld en als het aankomt op topsnelheid dan zijn er maar weinig paarden in Zweden sneller. Zo werden zijn laatste 200 meters laatst geklokt in 1.00,2 (!), en daarmee was hij aanzienlijk sneller dan winnaar Sorbet. Punt van zorg is wel dat hij relatief probleemloos een rug in het tweede spoor moet kunnen vinden en dat is vanaf dit startnummer niet evident. "Onze" Heart Of Steel (5) zou hier wel eens voor het eerst met een dicht hoofdstel aan de start kunnen komen en in dat geval zou hij aan kop kunnen komen. In dat geval stijgt zijn winkans enorm. Hij zal echter Varieta' Luis (3) voorbij moeten komen en dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De huidige favoriet aan de totalisator heeft natuurlijk ook een uitstekende winkans indien hij de kop weet te behouden. Mocht er een hysterisch hoog koerstempo ontstaan dan komt Global Trust (11) met zijn sterke eindschot nog in beeld voor de overwinning, terwijl ik Hawk Cliff (2) nog wil noemen voor de verrassing.Plaats 1: Baron Gift (6)
Plaats 2: Heart Of Steel (5)
Plaats 3: Varieta' Luis (3)
Plaats 4: Global Trust (11)

 

RACE 12, V75-7, HARPER HANOVERS LOPP, bandenstart

We sluiten de V75 traditioneel af met de Harper Hanovers lopp. Ik hoor en lees links en rechts dat Whipped Eggs (2) hier de kop zou kunnen gaan nemen, maar dat waag ik ten zeerste te betwijfelen. De afgelopen twee keer nam ze weliswaar wél de kop vanuit het band, maar volgens mij had dat veel te maken met de handen van Kihström. Bij haar vier voorgaande starts, met trainer Bergh op de kar, ging ze steeds galopperend het band uit. Bovendien kan Eelis (1) goed vertrekken en die zal alleen af willen geven aan stalgenoot Magic Cash (6) laatsgenoemde zie ik als belangrijkste gegadigde vanuit het eerste band. Whipped Eggs moet op basis van haar goede vorm echter wél mee op het ticket. Overwinningen uit het tweede band zijn in deze koers zeldzaam, maar als iemand het kan dan is het de Deense krachtpatser C.D. (10), terwijl mijn favoriet vertrekt vanuit het derde band: Handsome Brad (15). Met ook On Track Piraten (14) en Son Of God (11) nog op uw V75-ticket kan het in deze koers bijna niet meer mis, of het zou zo moeten zijn dat Björn Goop daar anders over denkt met zijn Ragazzo da Sopra (8). Ik hou me echter vast aan de eerder gepubliceerde statistieken en laat hem weg in de V75, al neem ik hem wel mee op plek drie van mijn trio.


Plaats 1: Handsome Brad (15)
Plaats 2: C.D. (10)
Plaats 3: Magic Cash (6)
Plaats 4: Son Of God (11)

 

RACE 13

We sluiten af met een "gewone" vierjarigenkoers en met het oog op mijn deadline moet ik het hier helaas kort houden. Staro McMillan (1) is hier de favoriet, al ligt het risico van insluiting wel nadrukkelijk op de loer. Moses (10) ontwikkeld zich erg goed en is een voorname kandidaat voor de zege. In Royalty Boko (5) kan goed vertrekken en zou na een zuinig koersverloop kunnen verrassen. Amerindienne (11) en Zaire Wise As (12) treffen het niet met hun startnummers, maar ze behoren tot de betere paarden van de koers.Plaats 1: Staro McMillan (1)
Plaats 2: Moses (10)
Plaats 3: In Royalty Boko (5)
Plaats 4: Amerindienne (11)

 

Tenslotte wil ik afsluiten met de mededeling dat Propulsion wat mij betreft de grootste winkans heeft in de Elitloppet, maar naast de geëikte namen wil ik u nog wijzen op HEAVY SOUND als "dark horse", die nauwelijks wordt genoemd. Hij heeft zich ten opzichte van vorig jaar fors doorontwikkeld en stal Redén ziet hem als derde paard van de koers. Lycka till!Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.