Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 26 mei

Solvalla - Zondag 26 mei 2019 - Start: 12:40

Elitloppet 2019! Een geweldige racedag in de Zweedse hoofdstad Stockholm waar de Elitloppet wordt verreden. Wie volgt Ringostarr Treb op. Wordt het Readly Express of Aubrion Du Gers? Of gaat één van de vier starters van Daniel Redén met de eer aan de haal. Propulsion is eraan toe om deze prestigieuze race te gaan winnen. In de omlijsting enkele Nederlandse belangen in onder andere de Montéeliten, de Håkan Wallner Memorial en de  Lärlingseliten. De eerste race begint om 12.40 uur

Race 1 - Travronden Speedrace (nr 1-3 i heat A, nr 4-6 i heat B, nr 7-9 i heat C. Heatvinnarna möts i final), 640 meter autostart

Een spectaculair begin van deze dag met de Travronden Speedrace. Drie heats en een finale over 640 meter waarbij de start vaak een bepalende factor is. M.T. Insiders (7) was verleden jaar winnaar met Erik Adielsson. Hij was in zowel de heat als de finale oppermachtig. In de finale bleef hij ruim vier lengtes voor op de concurrentie. Klöver All Over (4) was verleden jaar foutief in de serie. Hij zal zich willen revancheren. De vorm is momenteel opperbest. Ajlexes Cubano (2) kan hard beginnen. In zijn laatst race over de mijl stelde hij zijn record bij naar 1.10,1.  Rajah Press (1) kan van de overige deelnemers zomaar doordringen tot de finale. Hij is toe aan een overwinning. Er zijn voor de finale echter drie plaatsen te verdelen.

Plaats 1:    M.T. Insiders (7)
Plaats 2:    Klöver All Over (4)
Plaats 3:    Ajlexes Cubano (2)
Plaats 4:    Rajah Press (1)

 

Race 2 -  Custom Sulky - Rune Stolts lopp - Treåringseliten Ston, 1640 meter autostart

In de Elite der Driejarige merries vertrekt Mascate Match (7) met Pekka Korpi als favoriet. De merrie is in vijf starts nog altijd ongeslagen. In haar laatste start maakte ze veel indruk door in de stromende regen van start tot finish te domineren in 1.15,9a - 2100 meter. She Rains (3) is de tweede deelnemer van Pekka Korpi. Zij moest onlangs nog Mascate Match voor laten gaan. Het startnummer is wel beter. Avena Jet (5) won in Romme de E3 Bonus - Treåringslopp Ston. Daarbij viel haar startsnelheid op en bleef zij van start tot finish de  concurrentie de baas. De Italiaanse Archidamia (1) bleef in haar beide starts in Zweden als favoriet steken op een derde plaats. Misschien kan ze met haar trainer  Alessandro Gocciadoro daar nu verandering inbrengen

Plaats 1:   Mascate Match (7)
Plaats 2:   Avena Jet (5)
Plaats 3:   Archidamia (1)
Plaats 4:   She Rains (3)

 

Race 3 – Ahlsell - Upplands Motor - Montéeliten (Gr II Int), 1640 meter autostart

Henk Grift zorgt in deze race met de door hem getrainde Aigle Jenilou (1) voor een klein Nederlands tintje. De Franse ruin heeft zich ruimschoots bewezen in het montegenre. Op 8 maart won hij nog op de baan van Enghien in 1.13,0 over 2250 meter. Trainer Franck Leblanc heeft het niet getroffen met het startnummer voor Be Mine De Houelle (10). Vorig jaar won hij deze koers vanaf startnummer acht in 1.09,8. Assault (5) verschijnt met hele mooie prestaties aan de start. Dankzij de snelle overwinning in de Solvalla Hästägarförenings Montépokal plaatste hij zich rechtstreeks voor deze race. De Fin Luxorious Lord (3) is eveneens snel onder het zadel, maar treft nu wel sterke concurrentie.

Plaats 1:   Be Mine De Houelle (10).
Plaats 2:   Aigle Jenilou (1)
Plaats 3:   Assault (5)
Plaats 4:   Luxorious Lord (3)

 

Race 4 - Designlight - Foria 80 år, 2640 meter bandenstart

Vijftien paarden in actie over 2640 meter. Nicklas Westerholm  heeft met Knifetown Lover (7) en It's Showtime Zaz (12) twee kanspaarden in deze race. Zelf neemt hij plaats achter Knifetown Lover die in uitstekende vorm aan de start verschijnt. Zijn laatste drie starts werden omgezet in volle winst. It's Showtime Zaz bleef in zijn laatste start ongeplaatst. Daarvoor eindigede hij in vier starts niet buiten het geld. De ruin heeft de klasse in huis om deze koers te winnen en wordt gereden door Örjan Kihlström. Mister Niky (6) kende vorig jaar een sterke periode. Hij maakte onlangs zijn debuut en zal nu scherper aan de start komen. Sir Henry P.Hill (14) won de laatste keer een vergelijkbare opdracht. Dat was zijn tweede zege op rij.

Plaats 1:   Knifetown Lover (7)
Plaats 2:   It's Showtime Zaz (12)
Plaats 3:   Mister Niky (6)
Plaats 4:   Sir Henry P.Hill (14)

 

Race 5 - Svea Ekonomi - Jim Fricks lopp - Elitkampen,  1640 meter autostart

De grote blinkvanger Månprinsen A.M. (7) is helaas geschrapt. De kampioen is geblesseerd. Voor zijn omgeving erg jammer. De koers wordt hierdoor wel opener. De Fin Polara (1) toonde vorm in zijn thuisland met twee overwinningen. Zelf won hij in 2017 deze race terwijl zijn vader Viesker de Elitkampen maar liefst vijfmaal won.  Ook de Noor Lome Brage (8) staat al op de erelijst. Vorig jaar won hij met Erik Adielsson. Hij moet opnieuw ver kunnen komen. Josveis (6) won dit seizoen al vijf races. Door het wegvallen van Månprinsen A.M. stijgen ook zijn kansen. Odd Herakles (10) deed dit seizoen nog maar weinig verkeerd. Het startnummer is minder gunstig.

Plaats 1:   Polara (1)
Plaats 2:   Lome Brage (8)
Plaats 3:   Josveis (6)
Plaats 4:   Odd Herakles (10)

 

Race 6 - Elitloppet, Försök 1, 1609 meter autostart

De eerste serie van de Elitloppet. Readly Express (7) is natuurlijk  de grote blikvanger. Trainer Timo Nurmos had liever een ander startnummer gezien, maar hij moet het er mee doen. Gelukkig is Readly Express een compleet koerspaard die uit verschillende posities deze koers kan winnen. Aan Bjorn Goop de taak om zonder echt zware inspanning door te gaan naar de finale wat dan de laatste race van dit fenomeen zal zijn. De zesjarige Double Exposure (3) heeft het wat dat betreft beter getroffen met het startnummer. De merrie is dit seizoen nog niet geklopt en won haar laatste race in 1.09,8. Dat ging opvallend gemakkelijk. De Noor Looking Superb (5) kent tot nu toe al een geweldig seizoen met de tweede plaats in de Prix d’Amerique als hoogtepunt. Wordt gereden door de Zweed Åke Svanstedt en getraind door de Fransman Jean Michel Bazire. Achter dit drietal is veel mogelijk. Sorbet (8) heeft het niet getroffen met het startnummer. Hij kan enorm hard beginnen, maar of dat nu verstandig is, is maar de vraag. Misschien kan Disco Volante (2) onopvallend doorschieten naar de finale.

Plaats 1:   Readly Express (7)
Plaats 2:   Looking Superb (5)
Plaats 3:   Double Exposure (3)
Plaats 4:   Disco Volante (2)

 

Race 7 - Elitloppet, Försök 2, 1609 meter autostart

In deze tweede serie is Aubrion Du Gers (1) de grote naam. De Franse ruin wint aan de lopende band en kan hier zijn zestiende overwinning op rij behalen. Aan Jos Verbeeck de taak om hem vanaf dit startnummer goed weg te krijgen. Het is zijn tweede mijl, maar nu op een duizend meter baan. Benieuwd hoe dat gaat verlopen. De favoriet. Voor Propulsion (5) is het de laatste kans dat hij de Elitloppet kan winnen. Hij is één van de vier paarden die Daniel Redén heeft lopen in de editie van 2019. Het paard met de grootste kans op de eindzege. Stalgenoot Heavy Sound (7) heeft de grote vorm helemaal te pakken. Hij won zijn laatste race in 1.09,8 en pakte hiermee het felbegeerde startbewijs. Dijon (8) liep geweldig in het Grand Criterium De Vitesse Nice-Matin. Ditmaal moet hij vanaf acht beginnen dus dat is voor de Fransman iets minder. Moet zich wel kunnen plaatste voor de finale.  De Française Bahia Quesnot (3) won in Åby met een flitsend eindschot. Laat zij dat eindschot opnieuw zien?

Plaats 1:   Aubrion Du Gers (1)
Plaats 2:   Propulsion (5)
Plaats 3:   Heavy Sound (7)
Plaats 4:  Dijon (8)

 

Race 8 - Åbro - Håkan Wallner Memorial - Treåringseliten - Breeders Course 3 years old 2019 First Final (Gr II Int), 2140 meter autostart

De Treåringseliten nieuwe stijl en wordt nu verreden over de middenafstand. Er ligt één miljoen Zweedse kronen klaar voor de winnaar. De Italiaan Axl Rose (6) is een geweldenaar in eigen land waar hij race na race wint. Hij kwalificeerde zich gemakkelijk voor de finale en vertrekt als het te kloppen paard. Stalgenoot Acciaio (3) won zijn laatste twee races. Örjan Kihlström reedt hem daarbij eenmaal en neemt ook nu plaats achter de zoon van Love You. Lutfi Kolgjini heeft met Upset Face (1) een crack in de dop. De broer van Mosaique Face kwam zijn meerdere nog niet tegen. Verliest hij zijn ongeslagen status of pakt hij zijn eerste grote prijs? Alien Kronos (7) is dit seizoen ook goed begonnen na een geslaagd tweejarigenseizoen. Een plaats bij de eerste vier moet te doen zijn. De merries Amelie Grif (2) van eigenaar Ron Nooteboom en Andromeda Font (4) van Team Hagoort-Bakker staat zwaar. Plaatsgeld zou knap zijn.

Plaats 1:   Axl Rose (6)
Plaats 2:   Upset Face (1)
Plaats 3:   Acciaio (3)
Plaats 4:   Alien Kronos (7)

 

Race 9 - Menhammars Elithingstars lopp - Delicious lopp - Fyraåringseliten Ston (Gr II Int), 1640 meter autostart.

Vanuit Italië is Zalie Gar (5) overgekomen met vier overwinningen op rij. De Italiaanse kan een hele goed mijl lopen. Ze mag het nu tegen goede paarden opnemen als Zahra Mill (9) met Christoffer Eriksson die de merrie van Jerry Riordan al eerder naar succes reed. Eerder dit seizoen won Zahra Mill nog op Vincennes. Ook Zourane Kronos (2) heeft de klasse in huis om deze race winnend af te sluiten. Zij won recentelijk nog over de mijl in 1.13,2 en bleef nipt boven haar record van 1.12,9. Zij heeft een mooi startnummer. Vivacious Allie (6) verkiezen we uit de overige deelnemers. De merrie komt uit de vormstal van Daniel Redén.

Plaats 1:   Zalie Gar (5)
Plaats 2:   Zahra Mill (9)
Plaats 3:   Zourane Kronos (2)
Plaats 4:   Vivacious Allie (6)

 

Race 10 - Fasadgruppen - Tommy Hannés lopp - Fyraåringseliten (Gr II Int), 1640 meter autostart

Een mooi bezette Tommy Hannés Lopp waarin een aantal snelle Amerikaanse imports hun opwachting maken. Patent Leather (7) maakt zijn Europees debuut voor trainer Frode Hamre. De Noor heeft een reputatie met goede Amerikanen. Hij sloot vorig seizoen af met een snelle zege in 1.10,5. Erik Adielsson rijdt hem vandaag. Missle Hill (1) maakte onlangs zijn debuut in Zweden voor trainer Daniel Redén. Dat verliep goed. De zoon van Muscle Hill werd tweede. Evaluate (5) heeft ook Amerikaanse roots. De hengst heeft al vier keer gelopen in zijn nieuwe thuisland Zweden en won inmiddels drie races. Volledig gewend aan het Zweedse koerswezen en dat is een voordeel. Fric Du Chene (9) is een sterke Fransman die het niet getroffen heeft met het startnummer. Björn Goop rijdt de Fransman.

Plaats 1:   Patent Leather (7)
Plaats 2:   Missle Hill (1)
Plaats 3:   Evaluate (5)
Plaats 4:   Fric Du Chene (9)

 

Race 11 – Finale Elitloppet 2019, 1609 meter autostart

Dit is de finale van de Elitloppet. De series zijn races 6 en 7.

 

Race 12- Aftonbladet Sportbladet - Lärlingseliten, 2140 meter autostart

Gento (3) is momenteel in goede vorm. Op de baan van Charlottenlund werd hij op een zwaar pad tweede in een hele snelle tijd. Martijn de Haan kan hier een mooi succes behalen. Hij moet het opnemen tegen Zeus Bi (7). De vierjarige Italiaan is heel constant en kan deze race zomaar winnen. Visa As (8) moet vanaf het buitenste nummer beginnen. Drie zeges op rij zegt genoeg over haar huidige conditie. Global Unlimited (2) en N.Y.Coeurdesoleil (5) hebben beide de klasse in huis om bij de eerste drie te finishen.

Plaats 1:   Gento (3)
Plaats 2:   Zeus Bi (7)
Plaats 3:   Visa As (8)
Plaats 4:   Global Unlimited (2)

 

Race 13 - Stall Escapades Amatörmatch Solvalla-Frankrike, 1640 meter autostart

In deze laatste race van de dag kruizen Franse en Zweedse amateurs de degens. Kanspaard Precious Lord (7) heeft het niet getroffen met het startnummer. De afstand is echter wel in zijn voordeel. Blytung Am (3) kan met dit nummer een mooie uitgangspositie verkrijgen. Eerder dit seizoen won hij in 1.13,0 vanaf twee over de mijl. Hij krijgt dan ook onze voorkeur. Grainfield Aiden (1) wint dit jaar een derde van zijn starts. Hij is niet altijd even constant. Verder noemen we nog Emotion Man (8) en Al's Orlando Boy (5)

Plaats 1:   Blytung Am (3)
Plaats 2:   Precious Lord (7)
Plaats 3:  Grainfield Aiden (1)
Plaats 4:   Al's Orlando Boy (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.