Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 4 juni

Solvalla – dinsdag 4 juni 2019 - Start: 18:15

Negen races staan er op het programma van Solvalla. Een aantal kwalitatief goede races met de ongeslagen Fort Knox die het in de Rikitikitavis lopp – Treåringslopp gaat opnemen tegen de talentvolle Alert Kronos en Gordon Mearas. In de Coccinelles lopp - Treåringslopp Ston gaan Global Avenue en Dior Ima het vermoedelijk onderling uitmaken. Een leuk duel. Deze avond wordt ook de V64 verreden. Die start om 19.30 uur. De eerste start valt om 18.15 uur.

Race 1 - 3-åriga och äldre 5.000 - 50.000 kr., 2140 meter autostart

Twaalf deelnemers in deze openingsrace die gereserveerd is voor de beginnersklasse. De driejarige Strong Heartbeat (7) kwam in twee starts zijn gelijke nog niet tegen. Beide races werden met ruime voorsprong gewonnen. Ook nu heeft de zoon van Maharajah een eerste kans. Superieur Wine (4) begon het seizoen gelijk goed, want er werd gewonnen op Färjestad. We verwachten hem opnieuw in de vooste gelederen. Go Around (8) won de laatste keer op Solvalla vanuit het tweede gelid in een sterke tijd. Hij moet nu op het buitenste nummer beginnen. Heather Deo (1) is een talent die bij de eerste drie kan eindigen.

Plaats 1:    Strong Heartbeat (7)
Plaats 2:    Superieur Wine (4)
Plaats 3:    Go Around (8)
Plaats 4:    Heather Deo (1)

 

Race 2 -  Treåringslopp, 2140 meter autostart

In deze leeftijdsrace voor driejarigen kan Brave Dame Vivian (2) zijn eerste overwinning behalen. De zoon van Brad de Veluwe werd bij zijn debuut keurig tweede in een snelle tijd. Hij moet het opnemen tegen Ganette Am (11) die in beide koersen een prima indruk achterliet. Dwayne Zet (5) had bij zijn debuut veel aanhang van het spelend publiek. Hij werd toen zevende. De kwalificatieproef van Joy Frances Boko (8) was begin april. Zij zal zich ongetwijfeld hebben verbeterd en een klassering moet gelijk mogelijk zijn

Plaats 1:   Brave Dame Vivian (2)
Plaats 2:   Frances Boko (8)
Plaats 3:   Dwayne Zet (5)
Plaats 4:   Ganette Am (11)

 

Race 3 – Fyraåringslopp Ston, 2140 meter autostart

De laatste start op Solvalla van Livi Nike H.M. (2) leverde haar een ruime zege op waarbij zij de koers van kop af controleerde. Met dit nummer is dat opnieuw mogelijk. Zsa Zsa Kronos (9) kon nog niet winnen, maar was er al wel enkele keren dichtbij. De dochter van de snelle Only Kronos kan hier zomaar toeslaan. Ook de vorm van First Heartbeat (4) wordt per start beter. Jim Oscarsson lijkt hier een fijn koerspaard aan te hebben.  Frozen Elsa (1) komt in actie met haar trainer Björn Goop. Als de start goed verloopt doet zij mee om de plaatsten twee, drie of vier.

Plaats 1:   Livi Nike H.M. (2)
Plaats 2:   Zsa Zsa Kronos (9)
Plaats 3:   First Heartbeat (4)
Plaats 4:   Frozen Elsa (1)

 

Race 4 - Rikitikitavis lopp - Treåringslopp (Ingående i Kriterieserien 2019, 2140 meter autostart

In deze race een aantal hele goede driejarigen. Fort Knox (1) werd in vier starts nog niet geklopt De hengst gaat hier voor zijn vijfde overwinning op rij en wordt voor het eerst gereden door Bjorn Goop daar Erik Adielsson andere verplichtingen heeft met de door Svante Båth getrainde Gordon Mearas (2). Deze hengst heeft veel in zijn mars, maar lijkt het achterste van zijn tong nog niet te hebben laten zien. Alert Kronos (4) won op Solvalla waar hij de lang leidende Juncio Boko in 1.13,9 op de finish naar het tweede geld verwees. Een sterke performance. Karat Band (5) wint tot nu toe of wordt tweede. Hij was in zes starts nog niet buiten het geld. 

Plaats 1:   Fort Knox (1)
Plaats 2:   Alert Kronos (4)
Plaats 3:   Gordon Mearas (2)
Plaats 4:   Karat Band (5)

 

Race 5 - Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslop,  2140 meter autostart

Tuomas Korvenoja heeft met Salty Dog (6) een talenvol paard die bij zijn debuut de volle winst pakte. Een tweede overwinning op rij is goed mogelijk, maar dan moet hij wel Destination Zet (4) voor zien te blijven. Die won onder erbarmelijke omstandigheden op de baan van Hagmyren. Zij had de gehele weg de leiding en won op karakter. De tijd was gezien de omstandigheden goed. Upside Face (3) maakte ook een zegevierend koersdebuut en behoort ook tot de kanspaarden. Tot slot nog The Bald Eagle (9), een zoon van Bold Eagle die in twee races als tweede finishte. We zien hem ver komen.

Plaats 1:   Salty Dog (6)
Plaats 2:   Destination Zet (4)
Plaats 3:   Upside Face (3)
Plaats 4:   The Bald Eagle (9)

 

Race 6 - Coccinelles lopp - Treåringslopp Ston (Ingående i Kriterieserien 2019), 2140 meter autostart

Wie wordt de opvolger van A Sweet Dance  die deze race vorig jaar won. Trainer Svante Båth levert de favoriet in deze koers met Global Avenue (6). Zij won met overtuiging in Örebro de Beijers lopp - E3 Bonus met zes lengtes voordeel. Dior Ima (1) heeft nog maar weinig verkeerd gedaan in haar carrière. De merrie van Mattias Djuse heeft opnieuw kansen op een hoge klassering. In Solvalla werd zij derde nadat zij de gehele weg aan de leiding was gegaan. Op speed werd zij geklopt. Dat overkwam Kentin Day (4) op diezelfde middag een koers eerder. Zij hield er een mooi record van 1.14,4 aan over. Van de overige deelnemers noemen we nog Global Amazone (2).

Plaats 1:   Global Avenue (6)
Plaats 2:   Dior Ima (1)
Plaats 3:   Kentin Day (4)
Plaats 4:   Global Amazone (2)

 

Race 7 -  Customs Amatörserie 2019, 2640 meter autostart

In Mantorp was Nika (11) met Olga Sehlova goed op dreef door een keer te winnen en tweemaal als tweede te finishen. Als zij die vorm meeneemt naar Solvalla kan zij deze race winnend afsluiten. Zij moet wel beginnen in het tweede gelid. Dat geldt ook voor de verbeterde Charisme Du Nord (12) wiens vorm groeiende is. Ilaria Sidney (4) is snel genoeg om bij de eerste drie te finishen. De langere afstand is geen probleem want onlangs werd er nog over 3140 meter gewonnen. Lennart Sjöhammar (8) wordt verkozen boven Famiglia Am (2).

Plaats 1:   Nika (11)
Plaats 2:   Charisme Du Nord (12)
Plaats 3:   Ilaria Sidney (4)
Plaats 4:  Lennart Sjöhammar (8)

 

Race 8 - 3-åriga och äldre 500.000 - 2.100.000 kr., 2140 meter autostart

Ragazzo Da Sopra (4) presteerde goed in de Harper Hanovers lopp waarin hij vierde werd nadat hij onderweg al het nodige werk had gedaan. Als hij deze opdracht goed verwerkt heeft dan heeft hij nu een eerste kans. Don't Mind Me (2) kon dit seizoen nog niet winnen in twee starts. De pupil van Daniel Redén lijkt te verbeteren en heeft vandaag de steun van Örjan Kihlström. Eder Bob (1) presteert constant en een klassering moet in dit veld lukken. De Italiaan Suricato Jet (9) won begin mei. Hij kan zich opnieuw laten gelden in dit veld. Cab Hornline (6) is in beeld voor plaatsgeld.

Plaats 1:   Ragazzo Da Sopra (4)
Plaats 2:   Don't Mind Me (2)
Plaats 3:   Eder Bob (1)
Plaats 4:   Suricato Jet (9)

 

Race 9 - Fördel Ston, 1640 meter autostart.

We sluiten de avond af met een race over de mijl. Wreckless M.M. (4) is een allround koerspaard die met dit nummer de laatste winnaar van de dag kan worden. On Track Banditen (10) kan dat ook maar moet beginnen in het tweede geld. S.G.Charpentier (9) gaat proberen om in het spoor van Crash Axe (1) een goede uitgangspositie te krijgen. Beide zijn in staat om een rol te spelen. One Two Beat (3) is met Torbjörn Jansson een interessante deelnemer. De vorm is goed en de sprint ligt hem wel.

Plaats 1:   Wreckless M.M. (4)
Plaats 2:   Crash Axe (1)
Plaats 3:   One Two Beat (3)
Plaats 4:   On Track Banditen (10)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.