Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 11 juni

Solvalla - dinsdag 11 juni 2019 - Start: 18:15

RACE 1

We beginnen deze dinsdagavond met twee koersen voor driejarigen en in de eerste gaan ze van start achter de auto. Tabasco C.D. (8) wordt dit keer gereden door Carl Johan Jepson en dat is een extreme verbetering t.o.v. trainer Granlund. Dit startnummer is natuurlijk ontzettend lastig, maar hij kan heel behoorlijk vertrekken en ik heb zo'n idee dat áls Jepson offensief van leer trekt hij de kop wel eens zou mogen overnemen. Wanneer hij inderdaad aan kop komt, en dat is niet evident, dan is hij wat mij betreft het te kloppen paard. Taxi Out (3) lijkt zich per start te verbeteren en hij is de grootste concurrent van mijn favoriet met het oog op de strijd om de kop. Mocht Melander die strijd winnen dan is niet alleen de slag, maar wellicht ook de oorlog gewonnen. Zeer serieuze uitdager en de vermoedelijke toto-favoriet. Adriatic Kronos (9) is hier misschien wel het grootste talent, maar hij is nog erg groen en onstuimig. Laatst sprong hij dan ook bij het ingaan van de eerste bocht, terwijl hij bij zijn debuut nog veel indruk wist te maken door van kop af te winnen. Ik kan mij zo voorstellen dat zijn omgeving er vooral waarde aan zal hechten dat hij hier een nette, foutloze koers loopt, in het voetbal hebben ze het dan geloof ik over een "leerproces". Op basis van potentie heeft hij zeker een winkans, maar vanavond lijkt een klassering mij een meer realistische verwachting. Op basis van zijn laatste koers zou Mr Alabama (2) hier net iets te licht zijn, maar zijn laatste optreden dateert alweer van een maand geleden. Juist het feit dat Kihlström hier de trainer komt vervangen op de sulky doet mij vermoeden dat hij sterk verbeterd voor de dag gaat komen. Tenslotte nog aandacht voor Paintitblack A.O. (1). Niet omdat hij beter is dan een aantal paarden dat ik hier niet noem, maar wel omdat hij tot nu toe de meeste startsnelheid heeft gedemonsteerd. Kop nemen, afgeven aan één van de favorieten om vervolgens in het kielzog mee te liften naar een klassering? Lastige koers!

Plaats 1: Tabasco C.D. (8)
Plaats 2: Taxi Out (3)
Plaats 3: Adriatic Kronos (9)
Plaats 4: Mr Alabama (2)

 

RACE 2, bandenstart

Visual Condition (7) vertrok laatst keurig netjes uit het band vanaf een lastig startnummer, nu treft hij het gunstige springspår en ik verwacht dat hij hier de kop gaat nemen. En dan zie ik hem niet meer zo 1-2-3 geklopt worden. Stalgenoot Digital Dominance (2) trof bij zijn debuut ook al een lastig nummer in het band (4), maar hij vertrok toen probleemloos en snel. Dit startnummer is iets gunstiger en wellicht pakt hij hier initieel de kop, al ga ik er vanuit dat hij in dat geval zal afstaan zodra de favoriet zich komt melden. Hij zal hier hoe dan ook een gunstig koersverloop krijgen voorgeschoteld en ik verwacht hem sowieso in de uitslag. Bonkers (3) versprong laatst zijn kansen al na 100 meter, maar na die stilstaande fout liet hij nog wel heel veel snelheid zien. In dit relatief kleine veld zal Eriksson hem vermoedelijk voorzichtiger op de benen brengen en wanneer hij hier foutloos in de rondte komt dan heeft hij minimaal een plaatskans. En mocht het tempo onderweg hoog komen te liggen, wat ik overigens niet direct verwacht, dan is er zelfs uitzicht op meer. Bang Boomerang (1) is uit zes starts nog maar één keer zonder fouten rond gegaan, wat hem een tijdje geleden zelfs op een startverbod kwam te staan. Die ene keer dat hij foutloos rond ging nam hij overigens vanuit het band direct de kop, waarop hij van kop af uiteindelijk maar nipt geklopt werd. Hij beschikt dus over de snelheid om hier te kunnen verrassen, maar om hem te typeren als "onberekenbaar" zou nog een understatement zijn. Margaretasjöhammar (6) liet laatst al redelijk wat startsnelheid zien en hier treft ze wederom het springspår. Erik Adielsson is bovendien één van de beste bandenstart-pikeurs van Zweden, dus ze gaat hier vrijwel zeker een goede uitgangspositie vinden. In dit type koersen zijn er vrijwel altijd één of meerdere springers, dus ik zou haar zeker ook meenemen in het trio.

Plaats 1: Visual Condition (7)
Plaats 2: Digital Dominance (2)
Plaats 3: Bonkers (3)
Plaats 4: Bang Boomerang (1)

 

RACE 3, bandenstart

Digital Circling (6) trof bij haar twee eerdere starts ook al het gunstige springspår en beide keren pakte ze probleemloos de kop. Bij haar eerste start sprong ze pas bij het uitkomen van de laatste bocht, terwijl ze op dat moment nog mee deed voor de winst. Laatst sprong ze echter al bij het ronden van de eerste bocht. Met andere woorden: ze gaat hier vrijwel zeker de kop pakken, maar dan is het de vraag of ze blijft draven. Mocht dat lukken, dan heeft ze een eerste kans. Haar één jaar oudere stalgenoot Digital Arrival (5) treft het een stuk minder met het startnummer, maar bij zijn eerste starts heeft hij zich gemanifesteerd als een ongecompliceerd paard. Laatst werd hij uitstekend tweede achter de beloftevolle Love No Pain en op basis van die prestatie geldt hij hier als één van de kandidaten voor de winst. Van de paarden uit het tweede band verwacht ik het meest van Apeman (13), die laatst vanuit het dodenspoor uitstekend derde werd. Zijn startnummer is perfect (springspår in het tweede band) en met zijn startsnelheid zou hij zomaar direct aansluiting kunnen hebben bij de paarden uit het eerste band. Kanspaard. Icarus Boko (7) beschikt over enige potentie, maar zoals zoveel producten van Zola Boko is hij nogal temperamentvol. Ik voorzie dan ook wat problemen vanaf dit "ingesloten startnummer" (paarden naast en paarden vóór hem) en kies derhalve liever voor de stabiele Famous Pace (8). Laatst liet ze middels een prima eindschot zien dat haar vorm per start toeneemt en hier zou ze zich in ieder geval een plaatsje kunnen belopen. Sunrize C.H. (1) komt hier aan de start met een uitstekend rijtje achter zijn naam, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik geen flauw idee heb hoe ik die Russische prestaties hier in moet schatten.

Plaats 1: Digital Circling (6)
Plaats 2: Digital Arrival (5)
Plaats 3: Apeman (13)
Plaats 4: Famous Pace (8)

 

RACE 4, V64-1

Zoals het er nu naar uitziet zou Ultimaluna Grif (1) vandaag wel eens het meest gebankte paard van de V64 kunnen worden en gezien haar twee ronduit imponerende zeges in Zweden kan ik me daar wel veel bij voorstellen. Anderzijds is dit startnummer toch verraderlijk, aangezien ze niet bliksemsnel van start is. Nu komen hier sowieso niet veel supersnelle starters achter de auto (naar mijn idee zijn de 4 en de 8 het snelst), maar met een (in Zweden) ongeroutineerde leerlingpikeur op de kar ben ik er niet toch niet helemaal gerust op. Laat duidelijk zijn dat ze helemaal niet per se de kop hoeft te hebben om te kunnen winnen, het gaat mij om het gevaar op insluiting. Uppohoppa (9) liep laatst zijn beste koers van het seizoen, toen hij vanuit het dodenspoor zelf de koers hard maakte, waarna hij de overwinning met slechts een neuslengte misliep. Nu vervangt Kihlström de trainer weer op de sulky en ik hoef vast niet uit te leggen dat hier sprake is van een verbetering. Fighting Bax (5) trof de favoriet van vanavond bij zijn voorlaatste start en toen maakte hij in de slotfase nog veel terrein goed, zonder daarbij overigens echt dreigend te worden. Laatst bevestigde hij zijn goede vorm in een stayerskoers, terwijl hij hier een perfect startnummer treft. Output Pressure (3) is beter in vorm dan zijn rijtje wellicht doet vermoeden. Zo draaide hij laatst als twaalfde en laatste paard de laatste bocht in, maar via een afsluitende 1.08,5/800 meter maakte hij nog heel veel terrein goed. Vanaf dit startnummer zal hij altijd een betere uitgangspositie kunnen vinden dan laatst. Esprit Sisu (8) treft hier natuurlijk een supernadelig startnummer, al zou dat in de praktijk misschien mee kunnen vallen. Hij kan namelijk sneller vertrekken dan de meeste paarden aan zijn binnenzijde, dus wellicht opteert Adielsson voor het opendraaien van de gaskraan van huis uit. En dan zou zijn uitgangspositie er wel eens veel beter uit kunnen zien zodra ze de eerste bocht uitkomen.

Plaats 1: Ultimaluna Grif (1)
Plaats 2: Uppohoppa (9)
Plaats 3: Fighting Bax (5)
Plaats 4: Output Pressure (5)

 

RACE 5, V64-2, monté

In deze serie kunnen de deelnemers een plekje zeker stellen voor de hooggedoteerde finale, die over een aantal weken zal worden verreden op Åby. Order To Fly (7) is de regerende montékampioen van Zweden. Vorige week kwam hij prima voor de dag bij zijn seizoendebuut, waarbij hij vijfde werd in een serie van de Gulddivisionen. Hij zal nu wat scherper zijn dan laatst en dit startnummer lijkt me niet zo'n probleem, aangezien hij een enorm eindschot in de benen heeft. Potentiële banker. Ajlexes Cubano (6) is een uitgesproken startkatapult, laatst ging hij dan ook nog van start in Solvalla's Speedrace. Het is al een tijd geleden dat hij actief was in het bereden genre, maar die koers won hij toen wel. Hij zal hier de kop nemen en hij zal een heel eind komen, al geloof ik niet dat hij de slotaanval van de favoriet zal kunnen afslaan. Lady Of The Lake (3) vormt een uitstekend duo met Anna Erixon, gezamenlijk wonnen ze vijf keer uit tien starts. Net als de favoriet beschikt ze over een prima eindschot. Calamara's Girl (2) kwam laatst nog uitstekend voor de dag tijdens het Montéeliten en rijdster Emilia Leo is thans de leidende monté-ruiter in Zweden. Moet mee in uw trio. Rocky Winner (4) zou hier op basis van pure klasse eigenlijk in het trio moeten lopen, maar laatst faalde hij bij zijn Zweedse montédebuut d.t.v. meerdere galoppades. Nu wordt hij gereden door Jennifer Persson en wellicht kan deze topper het verschil maken.

Plaats 1: Order To Fly (7)
Plaats 2: Ajlexes Cubano (6)
Plaats 3: Lady Of The Lake (3)
Plaats 4: Calamara's Girl (2)
 

 

RACE 6, V64-3, merriekoers, bandenstart

Joyeuxanniversaire (4) won laatst weliswaar niet, maar misschien liep ze wel de beste koers uit haar carrière. Met nog 700 meter te gaan opende ze zelf driedik de aanval en ondanks de dure laatste bocht had het maar weinig gescheeld of ze had gewonnen. Mocht ze hier aan kop komen dan is de koers waarschijnlijk wel gelopen, maar vanuit iedere andere positie heeft ze nog altijd een prima winkans. Toch bank ik haar liever niet en dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van Hersey Boko (3). Zij wist slechts 4 keer te winnen uit 25 starts, maar opvallend genoeg kwamen al haar zeges tot stand van kop af. Sterker nog, van kop af is ze nog steeds ongeslagen. Er zal Kihlström dus veel aan gelegen zijn om de leiding te pakken te krijgen, mocht dat niet lukken dan zijn haar winkansen waarschijnlijk ook wel bekeken. Flying Knight (5) kan ook al vrij rap beginnen, al treft ze hier een iets nadeliger nummer dan de reeds genoemde paarden. Deze trouwe merrie is echter totaal niet afhankelijk van het koersverloop en doorgaans verteert ze zelfs het dodenspoor nog goed. Esther Fall (8) treft hier het gunstige springspår (in dit geval nummer 7) in het band, derhalve zou ze hier een goede uitgangspositie moeten kunnen vinden. Laatst demonsteerde ze haar prima vorm nog door in een serie van het World Driver Championship naar een tweede plek te sprinten, vlak achter nummer 3 van vanavond (en net vóór de 9, die werd gereden door Rick Ebbinge). Lura (6) werd laatst vierde in een snelle tijd en dan dient u zich te realiseren dat ze ingesloten, en ogenschijnlijk met veel reserves achter de hand, over de finish kwam. Ze treft hier een ongunstig startnummer (6), waardoor het risico op een galoppade op de loer ligt. Mocht ze echter wel netjes wegkomen uit het band dan zou ze best verrassend voor de dag kunnen komen.

Plaats 1: Joyeuxanniversaire (4)
Plaats 2: Hersey Boko (3)
Plaats 3: Flying Knight (5)
Plaats 4: Esther Fall (8)

 

RACE 7, V64-4, leerlingkoers

In dit soort leerlingkoersen wil het nog wel eens gebeuren dat er door toedoen van een onverwachts en veelbewogen koersverloop een dijk van een outsider toeslaat. Nu komen er in deze koers best veel ervaren dan wel succesvolle leerlingen in actie, waardoor de kans op een waanzinnig koersverloop aanmerkelijk kleiner is, maar toch ga ik het proberen met een outsider. Vega Etoile (2) zag er voorafgaand aan haar laatste start echt erg goed uit, maar vlak na het vallen van de start vergaloppeerde ze haar kansen. Overigens liet ze na die tijd nog wel veel snelheid zien. Nu treft ze een perfect startnummer en Anders Eriksson is een zeer ervaren leerlingpkeur. Wanneer het hem lukt om haar dravend op weg te krijgen dan zou ze direct een gunstige uitgangspositie in het tweede spoor kunnen vinden, om het uiteindelijk met haar sterke eindschot af te kunnen maken. Mr Deauville (4) werd laatst erg offensief gereden door zijn trainer Mattias Djuse, maar derde spoor, dodenspoor, het maakte hem allemaal niks uit en hij won uiteindelijk spelenderwijs en met de nodige reserves achter de hand. Rijder Lilius is nog piepjong en onervaren, anders zou dit mijn favoriet zijn geweest. Het jongere broertje van Mattias Djuse, Magnus, komt in actie met Carisma Sisu (1). Hij reed deze merrie eerder dit jaar bij haar seizoensdebuut en toen won ze van kop af in een nieuw baanrecord (Gävle). Hier is ze favoriet voor de koppositie eenmaal aan kop is ze nog niet zo gemakkelijk geklopt. Mocht deze koers in een snoeihard tempo worden afgelegd dan zullen Lexington Hall (10) en Zaragoza (12) zich in de slotfase komen melden, aangezien beide paarden beschikken over een prima eindschot.

Plaats 1: Vega Etoile (2)
Plaats 2: Mr Deauville (4)
Plaats 3: Carisma Sisu (1)
Plaats 4: Lexington Hall (10)

 

RACE 8, V64-5, Solvallaserien III (merrie-afdeling)

De voorlaatste is het hoofdnummer van de avond, waar vierjarige merries in actie komen. Vivacious Allie (4) sprong laatst direct achter de auto, maar bij haar voorgaande start had ze binnen een oogwenk de kop te pakken. Nadat ze onderweg een boemeltempo had opgelegd sprintte ze uiteindelijk in 1.10,5/800 fluitend naar huis. Een banker is ze voor mij niet, daarvoor springt ze mij te gemakkelijk, maar mocht het haar lukken om aan kop te komen dan zie ik haar eigenlijk niet meer geklopt worden. Zenita Kronos (3) wordt momenteel nauwelijks aangekeken, maar deze merrie beschikt echt wel over enige klasse. Trainer Oskar Kylin Blom heeft aangekondigd dat ze hier voor het eerst met een dicht hoofdstel, rondom zonder ijzers en (wellicht) met een bike aan de start zal komen. Wanneer ze een goede uitgangspositie weet te vinden dan zou ze met haar uitstekende eindschot enorm kunnen verrassen. Fanny Chenal (10) werd laatst met een uitstekend eindschot derde in dezelfde koers waar de favoriet van vanavond van start af sprong. Volgens Goop zal ze met die koers in de benen hier nog wat scherper voor de dag komen. Indiana Boko (1), die behoorlijk kan vertrekken, zou vanaf dit startnummer voorin mee moeten kunnen doen, de vraag is alleen of ze er bij haar seizoendebuut al helemaal klaar voor is. Zeta Wise As (5) won bij haar voorlaatste start nog een serie van de Drottningpokal via de open stretch, maar in de finale zat het koersverloop niet helemaal mee. Ze kan heel behoorlijk vertrekken en zolang ze maar niet in het dodenspoor belandt zou ze best een klassering kunnen belopen.

Plaats 1: Vivacious Allie (4)
Plaats 2: Zenita Kronos (3)
Plaats 3: Fanny Chenal (10)
Plaats 4: Zeta Wise As (5)

 

RACE 9, V64-6

In de afsluiter zal Alone (9) groot favoriet worden en na zijn laatste verrichting valt daar maar weinig tegenin te brengen. Laatst kreeg hij de eerste 500 meter in het derde spoor voor zijn kiezen, om vervolgens in het dodenspoor te belanden. Dat deerde hem allemaal niks en zijn overwinning was ronduit indrukwekkend. Er komen natuurlijk belangrijkere koersen voor hem aan, later dit seizoen, maar in principe zou hij dit vanuit het dodenspoor moeten kunnen winnen. Venerdi (3) wist mijn favoriet in de zojuist omschreven koers tot op een halve lengte te benaderen, terwijl hij laatst zijn goede vorm wist te bevestigen door met een prima eindschot te winnen. Eerste uitdager. Ribaude (12) is net als de favoriet een type paard dat zelf het e.e.a. kan afdwingen, dit startnummer hoeft dus niet onoverkomelijk te zijn. Het is dan echter wel van het grootste belang dat hij rondom zonder ijzers kan koersen, mét ijzers is hij een klasse minder. Het is dan ook van belang voor u om kennis te nemen van de laatste updates w.b. beslag. Zowel Woolies (10) als Zenone R.L. (4) kan behoorlijk afkomen, terwijl ik u tenslotte nog wil wijzen op You To Neat (7). Winnen lijkt me hier te hoog gegrepen voor hem, maar hij kan hard vertrekken en wellicht belandt hij uiteindelijk wel op de rug van de koploper. In dat geval is een plaatsgeld niet uitgesloten.

Plaats 1: Alone (9)
Plaats 2: Venerdi (3)
Plaats 3: Ribaude (12)
Plaats 4: Woolies (10)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.