Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 19 juni

Solvalla - woensdag 19 mei 2019 - Start: 18:15

Een prachtig programma op Solvalla die in het teken staat van Sommar Onsdag. Topsport met de eerste editie van de Prix Readly Express waarin Attraversiamo als favoriet vertrekt. Daarnaast start Derbywinnaar Who’s Who in de Icelands Lopp en maakt de vijfjarige topmerrie Melby Free, na winst in de Lady Snarts Lopp, haar opwachting in de YesBox - Fem/Sexåringslopp. Verder wordt er nog een onderdeel verreden van de Breeders Course met onder andere de Italiaan Acciaio die het gaat opnemen tegen de goede Zweedse Amerikaan Click Bait. Een mooi treffen. De V86 wordt verreden vanaf race drie om 19.20 uur. De eerste race van deze topsportavond begint om 18.30 uur.

Race 1 - Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

De beginnersklasse in deze openingsrace. De driejarige Gargamel Sisu (4) komt uit de stal van Timo Nurmos. Zijn kwalificatieproef was ruim voldoende; hij had nog genoeg achter de hand. Global Army (10) debuteerde in Romme met een tweede plaats in een snelle tijd. Hij komt uit een lijn van louter goede koerspaarden. Bjorn Goop laat Cruise (3) debuteren. Zij kwalificatieproef was van juni vorig jaar. Hij zal verder verbeterd zijn. Herr Melin (8) is inmiddels tweemaal gestart en beide keren leverde dat een tweede plaat op. Dat  Oskar Kylin Blom naar Solvalla komt zegt iets over het vertrouwen in zijn paard.

Plaats 1:    Gargamel Sisu (4)
Plaats 2:    Global Army (10)
Plaats 3:    Cruise (3)
Plaats 4:   Herr Melin (8)

 

Race 2 -  Uttagningslopp Breeders Course 3 years old 2019 Second Final, 1640 meter autostart

Zes deelnemers in actie over de mijl. In de Håkan Wallner Memorial werd Acciaio (3) uitstekend tweede. Op een zware baan toonde hij 1.12,2a- 2140 meter; een geweldige prestatie van deze hengst van Alessandro Gocciadoro die hem nu zelf rijdt. Örjan Kihlström die hem toen reed heeft nu Click Bait (4) in deze race. De door Stefan Melander getrainde hengst is een groot talent die de favoriet kan kloppen. Gordon Mearas (1) ontwikkelt zich goed. Hij werd de laatste keer geklopt door Fort Knox en dat is geen schande. Armando Ido (5) maakt zijn Zweeds debuut. Zijn laatste race in Napels leverde een overwinning op.

Plaats 1:   Acciaio (3)
Plaats 2:   Click Bait (4)
Plaats 3:   Gordon Mearas (1)
Plaats 4:   Armando Ido (5)

 

Race 3 – YesBox - Fem/Sexåringslopp - Ston, 2140 meter autostart

Opnieuw hele goede paarden aan het vertrek. Mellby Free (9) won in het Elitloppetweekend de Åbro - Lady Snärts lopp - Stoeliten. De merrie stelde over de mijl haar record bij naar 1.10,7 vanuit het tweede (!) gelid. In deze race heeft zij een eerste kans. Zij treft nu Hevin Boko (2), de merrie die vorig jaar nog tweede werd in de Breeders Crown achter Mellby Free. Hevin Boko heeft na haar overwinning van begin april niet meer gelopen. Zij liep toen met 1.12,4 over de middenafstand een nieuw record. Dibaba (10) is tot veel in staat, maar wil nog wel eens een foutje maken. Op grond van haar klasse moet zij zich zeker kunnen plaatsen. Voor een klassering noemen we nog de Italianen Viscarda Jet (8) en Valchiria O.P. (4).

Plaats 1:   Mellby Free (9)
Plaats 2:   Hevin Boko (2)
Plaats 3:   Dibaba (10)
Plaats 4:   Viscarda Jet (8)

 

Race 4 - STL Klass II, Försök 6 i Meeting 4 (Final Eskilstuna 29 juni 2019), 1640 meter autostart

Maximus M.M. (2) heeft het getroffen met het startnummer. Zijn vorm is erg goed met twee zeges uit zijn laatste twee starts. Beide keren werd er gewonnen met meer dan drie lengtes voordeel. Zijn record van 1.12,3 liep hij vorig jaar op Solvalla met een tweede plaats op één lijn met de winnaar. Bottnas Fantom (3) is een geduchte tegenstander. In het WK Beroepsrijders werd hij nog tweede met Rick Ebbinge. Daarvoor won hij viermaal op rij. Eicas (5) heeft de steun van Björn Goop. De ruin heeft genoeg snelheid in de benen om plaatsgeld te belopen. Jackpot Band (8) en Raja Piraya (12) hebben het niet getroffen met het startnummer.

Plaats 1:   Maximus M.M. (2)
Plaats 2:   Bottnas Fantom (3)
Plaats 3:   Raja Piraya (12)
Plaats 4:   Eicas (5)

 

Race 5 - Fyraåringslopp,  2140 meter autostart

Awaited (8) is zijn carrière veelbelovend begonnen met twee overwinningen en een tweede plaats. De ruin is een zoon van de snelle Miss Sixty. Hij kan hier zijn derde overwinning behalen. Zorro Kronos (2) heeft het qua startnummer beter voor elkaar. De hengst heeft Svante Båth heeft een en ander in zijn mars. Hoe deze twee er na de start in komen te liggen, is bepalend voor de uitslag. Fille Am (4) zal geen genoegen nemen met een plaatsje. De hengst won zijn laatste twee races en zal zich willen mengen in de strijd om de overwinning. Verder noemen we nog Kid You Not (7) en Selfie Brodde (10).

Plaats 1:   Awaited (8)
Plaats 2:   Zorro Kronos (2)
Plaats 3:   Fille Am (4)
Plaats 4:   Selfie Brodde (10)

 

Race 6 - Icelands lopp - Första Jubileumstestet - Femåringslopp, 2140 meter autostart

Deze Icelands Lopp is een race met een kleine historie maar wel aansprekende winnaars als Cruzado Dela Noche en Milligan’s School. Eerstgenoemde heeft het koersrecord van 1.10,9a – 2140 meter in handen. Who’s Who (3) de Derbywinnaar van 2018 is een naam die op de erelijst thuishoort. De hengst won bij zijn debuut en werd vervolgens in de Gouden Divisie geklopt door Racing Mange. Dat was geen schande. Alessandro Gocciadoro heeft twee ijzers in het vuur. Von Wise As (5) en Volnik Du Kras (4) doen normaal gesproken mee om de plaatsen. Zack’s Zoomer (2) is snel genoeg voor een plaats bij de eerste drie.

Plaats 1:   Who’s Who (3)
Plaats 2:   Von Wise As (5)
Plaats 3:   Zack’s Zoomer (2)
Plaats 4:   Volnik Du Kras (4)

 

Race 7 - Svensk Travsports Unghästserie - Fyraåringslopp Ston, 2140 meter autostart

Twaalf vierjarige merries gaan de strijd aan om de eerste prijs van vijftigduizend Zweedse kronen. Hankypanky Peyton (6) sloot vorig seizoen af met vier overwinningen op rij. Als de vorm gelijk op het oude niveau is dan zien we haar niet zomaar geklopt worden. De scherpte zal aanwezig moeten zijn met Asajj T.Dream (2) die een mooi startnummer heeft. De merrie heeft het juiste ritme zeker te pakken met twee overwinningen op rij. Real Caviar (12) presteerde goed uit haar laatste drie starts ondanks dat zij slechte startnummers had. Desondanks won zij tweemaal en werd een keer tweede. Mellby Glorious (7) kan veel maar is een beetje wisselvallig.

Plaats 1:   Hankypanky Peyton (6)
Plaats 2:   Asajj T.Dream (2)
Plaats 3:   Real Caviar (12)
Plaats 4:  Mellby Glorious (7)

 

Race 8 - 3-åriga och äldre lägst 100.001 kr. Körsvenskrav kat. 1, 2640 meter bandenstart

Deze opdracht moet Reckless (12) tot een goed einde kunnen brengen. Hij heeft inmiddels een koers in de benen en deze afstand past hem als geen ander. Springover (11) kwam onlangs van rust af na een Franse campagne. Hij werd gelijk tweede en staat in hetzelfde startvak als de favoriet. Rocky Tilly (6) start hier veertig meter voor. Kan de pupil van trainer Jörgen Westholm voor een verrassing zorgen? Hij wordt ditmaal gereden door Oskar J Andersson. Ook Global Undecided (9) verwachten we in de voorste gelederen. Winnen wordt lastig.

Plaats 1:   Reckless (12)
Plaats 2:   Springover (11)
Plaats 3:   Rocky Tilly (6)
Plaats 4:   Global Undecided (9)

 

Race 9 - Prix Readly Express, 2140 meter autostart.

Wie wordt de eerste winnaar van de Prix Readly Express? Er ligt vierhonderdduizend kroon klaar voor de winnaar. Attraversiamo (4) is een crack die in de Konung Gustaf V:s Pokal een uitstekende (en maximale) tweede plaats beliep achter het fenomeen Campo Bahia. Hier kan hij weer een overwinning pakken met Erik Adielsson. Avant Garde (10) won zijn laatste race. Hij moet nu beginnen in het tweede gelid. Viking Brodde (1) won in het Elitloppetweekend de Bollinger - STL Klass II, een V75-finale waarbij hij sterke paarden klopte. Ook Admirer (7) hoort in dit veld op de tickets thuis. Een Nederlands tintje dankzij Iglesias Boshoeve (2) van eigenaar Denneman, die in Bjerke won. Kan hij voor een verrassing zorgen?

Plaats 1:   Attraversiamo (4)
Plaats 2:   Avant Garde (10)
Plaats 3:   Viking Brodde (1)
Plaats 4:   Admirer (7)

 

Race 10 - Diamantstoet, Försök 8 - Spårtrappa (Final Eskilstuna 28/6 2019), 2140 meter autostart

De laatste race van deze woensdagavond op Solvalla met Hersey Boko (12) die de voorkeur krijgt. De merrie won haar laatste start ook met Örjan Kihlström en heeft opnieuw goede vooruitzichten op de overwinning. Joyeuxanniversaire (8) is trouw en plaatst zich met grote regelmaat naast enkele zeges. Vinci I.M. (1) staat nu wel zwaarder dan zij doorgaans gewend is. We zijn benieuw of zij zich staande weet te houden. Bear Bahareh (13) liet vorig seizoen al zien dat zij over de benodigde klasse beschikt. Zij maakt haar seizoensdebuut en mist dus ritme ten opzichte van de rest

Plaats 1:   Hersey Boko (12)
Plaats 2:   Joyeuxanniversaire (8)
Plaats 3:   Vinci I.M. (1)
Plaats 4:   Bear Bahareh (13)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.