Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 2 juli

Solvalla - dinsdag 2 juli - Start: 18:15

Een mooie avond op Solvalla met de Margaretas Tidiga Unghästserie. Een aantal flink gedoteerde races waarin de betere drie- en vierjarigen aan de start komen. Zolly, die zaterdag nog tweede werd in de E3-finale, is een aansprekende naam in race vijf. Power bracht onlangs Bythebook een gevoelige nederlaag toe. Hij start in race zes. Bij de vierjarigen zijn Hankypanky Rubyred en Cab Lane, het halfbroertje van Cyber Lane, de favorieten. De V64 wordt verreden vanaf race vier, om half acht. De eerste race van deze avond begint om 18.15 uur.

Race 1 – 3-åriga och äldre högst 40.000 kr. Körsvenskrav kat., 2140 meter autostart

Giordano Soa (1) was kwalificeerde zich als driejarige en verdween daarna uit beeld. Hij liep onlangs opnieuw een kwalificatieproef en maakte daarna een zegevierend koersdebuut. De ruin van Bjorn Goop kan hier op herhaling. Hij treft in Brother Bill (8) een talentvolle concurrent. Deze driejarige zoon van From Above zette zijn eerste start om in een overwinning. Digital Arrival (2) was in vier starts nog niet buiten het geld. Winnen lukte nog niet, maar hij heeft vandaag een mooi nummer. Er zijn kansen. Ook Dwayne Zet (4) verwachten we voorin. Hij liep de laatste keer zijn record

Plaats 1:    Giordano Soa  (1)
Plaats 2:    Brother Bill (8)
Plaats 3:    Digital Arrival (2)
Plaats 4:   Dwayne Zet (4)

 

Race 2 -  Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

Again Kronos (2) werd bij zijn debuut op de baan van Färjestad tweede achter Ring Of Fire die ruin won. Again Kronos was duidelijk “the best of the rest” en kan hier zijn eerste overwinning behalen. Bjorn Goop laat No Pressure (10) debuteren na een kwalificatieproef die in april werd gelopen. Hij moet beginnen in het tweede gelid. Laurentius Valiant (7) staat er dan iets beter voor. Bij zijn debuut behaalde hij een snelle tweede plaats. Galileo Am (6) is een snelle zoon van Muscle Hill die snel genoeg is om zich bij de eerste drie te plaatsen.

Plaats 1:   Again Kronos (2)
Plaats 2:   No Pressure (10)
Plaats 3:   Laurentius Valiant (7)
Plaats 4:   Galileo Am (6)

 

Race 3 – 3-åriga och äldre 300.001 - 500.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter autostart

Zeven paarden in actie in deze race over de mijl. Zanzibar Wise As (3) zette zijn enige start op Solvalla om in een overwinning. Dat was over 2140 meter maar de Italiaan van Alessandro Gocciadoro kan een goede mijl lopen. Bovendien heeft hij het getroffen met het startnummer. Arras Cando (4) is een geduchte tegenstander. Hij won al twee races over de mijl voor trainer Svante Båth die vandaag een beroep doet op Erik Adielsson. Ook voor Twinkle Kronos (2) liggen er kansen. Verder noemen we nog S.G.Charpentier (5).

Plaats 1:   Zanzibar Wise As (3)
Plaats 2:   Arras Cando (4)
Plaats 3:   Twinkle Kronos (2)
Plaats 4:   S.G.Charpentier (5)

 

Race 4 - Fördel Ston, 2640 meter autostart

Opnieuw heeft Alessandro Gocciadoro een kanspaard in handen. Nu met Ultimaluna Grif (4) die in drie starts op Solvalla haar gelijke nog niet is tegengekomen. Stonewashd Diamant (6) kon dit seizoen nog niet winnen maar was er wel dichtbij. De afstand is geen probleem voor de merrie van eigenarencombinatie Merwestaal, Van Dijk & Schwarz. Kövras So Far (5) is snel en bovendien in uitstekende vorm. Recentelijk won hij nog een race over de middenafstand. Amalia Cash (3) won in Gävle in 1.13,4a – 2640 meter. In die vorm doet zij in deze race voorin mee.

Plaats 1:   Ultimaluna Grif (4)
Plaats 2:   Stonewashd Diamant (6)
Plaats 3:   Amalia Cash (3)
Plaats 4:   Kövras So Far (5)

 

Race 5 - Margaretas Tidiga Unghästserie - Treåringslopp Ston,  2140 meter autostart

Zolly (6) liep zaterdag nog op de baan van Eskilstuna in de E3 finale voor Merries. Daarin werd zij uitstekend tweede achter de ongenaakbare Mascate Match met Pekka Korpi die in 1.12,3a – 2140 meter won. Zolly liep met 1.13,0 een nieuw record. Als zij deze race goed heeft verwerkt is zij hier het te kloppen paard. No Limit Queen (7) begon haar carrière goed met twee overwinningen en ook daarna was zij in beide starts geplaatst. Met Bjorn Goop toch een serieuze opponent. Gina Mearas (2) is een talenvolle dochter van Cantab Hall. Zij won haar laatste twee races maar treft nu wel sterke concurrentie. Diana Zet (5) maakt het rijtje kanspaarden compleet.

Plaats 1:   Zolly (6)
Plaats 2:   No Limit Queen (7)
Plaats 3:   Gina Mearas (2)
Plaats 4:   Diana Zet (5)

 

Race 6 - Margaretas Tidiga Unghästserie - Treåringslopp Hingstar/Valacker, 2140 meter autostart

In deze race levert Robert Bergh de favoriet met Power (7) die op Solvalla de ASVT Trottex Auktionslopp won en bij die gelegenheid topper Bythebook klop gaf. Geen nipte zege maar anderhalve lengte voordeel in een sterke tijd van 1.12,9. Stalgenoot Västerbo Lexington (10) verschijnt ook met mooie verrichtingen aan de start. Hij moet beginnen in het tweede gelid dus het wordt iets lastiger. Met de vorm van Easy So Easy (2) is weinig mis. Zij heeft genoeg klasse in huis om een rol te gaan spelen. Galantis (4) scherpte de laatste keer haar record aan naar 1.11,9. We nemen haar zeker mee voor een klassering.

Plaats 1:   Power (7)
Plaats 2:   Easy So Easy (2)
Plaats 3:   Västerbo Lexington (10)
Plaats 4:   Galantis (4)

 

Race 7 - 3-åriga och äldre 20.001 - 300.000 kr. Körsvenskrav kat. 2. 2140 m., 2140 meter bandenstart

Een groot veld in deze race over 2140 en 2160 meter. In het eerste band staat de favoriet. Mr Maha (2) maakt zijn seizoensdebuut na een geslaagde proef. Örjan Kihlström zal proberen om uit de greep van het veld blijven. Is twintig met dan genoeg? Wij denken van wel. Showtimejackflower (5) is snel en wist dit seizoen al een race te winnen. Religious (9) moet eveneens twintig meter geven. De vorm is goed en met een gunstig verloop kan hij ver komen. Axl Brown (12) was de laatste keer foutief terwijl hij daarvoor nog won.

Plaats 1:  Mr Maha (2)
Plaats 2 Showtimejackflower (5)
Plaats 3:  Religious (9)
Plaats 4:  Axl Brown (12)

 

Race 8 - Margaretas Tidiga Unghästserie - Fyraåringslopp Ston, 2140 meter autostart

Twaalf vierjarigen in race met Hankypanky Rubyred (3) als één van de kanshebsters. Vier overwinningen werden er behaald uit zes starts. Hier kan een vijfde overwinning aan toegevoegd worden. Digital Track (1) is snel maar ook een beetje wisselvallig. Haar voorlaatste race leverde nog een zege op. Vervolgens bleef zij ongeplaatst. Fokker John Bootsman ziet twee fokproducten aan de start komen. Indiana Boko (8) schatten we iets hoger in dan Ilydia Boko (10). Beide hebben het niet echt getroffen met het startnummer. Dan is laatstgenoemde misschien nog het beste af.  Verder mag Loser On Loser (4) in dit veld niet worden vergeten.

Plaats 1:   Hankypanky Rubyred (3)
Plaats 2:   Digital Track (1)
Plaats 3:   Loser On Loser (4)
Plaats 4:   Indiana Boko (8)

 

Race 9 - Margaretas Tidiga Unghästserie - Fyraåringslopp Hingstar/Valacker, 2140 meter autostart.

De laatste race van deze avond met Cab Lane (2) die zijn seizoensdebuut maakt. Het halfbroertje van Cyber Lane is een groot talent die vorig seizoen nog een serie won van het Svenskt Trav-Kriterium, maar in de finale na lang kopwerk te hebben verricht met lege handen de baan verliet. Hij heeft de tijd gekregen van trainer Timo Nurmos maar zal er klaar voor zijn. Stalgenoot Amerindienne (1) won dit seizoen al driemaal uit vier starts. Hij heeft dus meer koersritme en dat is een voordeel. Ook Staro Mcmillan (9) doet dit seizoen nog maar weinig verkeerd en zal zich willen bemoeien met de prijsverdeling. Avant Garde (12) mag niet worden vergeten. Nog weinig koerservaring maar wel ontzettend snel.

Plaats 1:   Cab Lane (2)
Plaats 2:   Amerindienne (1)
Plaats 3:   Staro Mcmillan (9)
Plaats 4:   Avant Garde (12)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.