Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 9 juli

Solvalla - dinsdag 9 juli 2019 - Start: 18:15Negen races staan er vandaag op het programma op de baan van Solvalla. Een aantal boeiende koersen waaronder de Royal Sulky - Internationellt Damlopp. Een internationale race voor amatrices met een Nederlands tintje. Mariska Middelweerd komt aan de start met B.B.S.Day Dream. Deze zoon van Uptown Yankee komt in goede vorm aan de start maar treft een aantal goede concurrenten. Wint Mariska na 1996 opnieuw deze race? Hij staat als tweede race geprogrammeerd. De V64 staat ook op het programma en wordt verreden vanaf race vier om 19.30 uur. De eerste race begint om 18.15 uur.

Race 1 - Treåringslopp, 2140 meter autostart

In deze openingsrace komen elf driejarigen aan de start. Dwayne Zet (4) verbeterd per start. De laatste maal liet hij een hele goede indruk achter. De gehele koers afleggen in het dodenspoor en dan tweede worden in 1.14,9 over 2140 meter. Een puike prestatie. Robertino (7) is een nieuw Amerikaan van Bjorn Goop. De zoon van Donato Hanover maakt zijn koersdebuut. Grevin Sisu (3) heeft al twee races gelopen. Beide keren plaatste hij zich. Een overwinning hangt in de lucht. Digital Summit (6) beviel bij zijn debuut met een tweede plaats in handen van Örjan Kihlström. Die rijdt in deze race de favoriet zodat Stefan Melander zelf plaats neemt achter de driejarige Super Photo Kosmos zoon.


Plaats 1: Dwayne Zet (4)
Plaats 2: Robertino (7)
Plaats 3: Grevin Sisu (3)
Plaats 4: Digital Summit (6)


Race 2 - Royal Sulky - Internationellt Damlopp - Ladies First, 2140 meter autostart

Een internationale race voor amatrices. Voor Nederlands komt Mariska Middelweerd aan het vertrek. Zij wist deze koers al eens te winnen. Nu heeft zij met B.B.S.Day Dream (1) opnieuw een paard in handen die in elk geval vorm heeft getuige zijn laatste overwinning. Ditmaal is de concurrentie goed. Star’s Fighter (2) heeft de Zweedse steun van Louise Medelberg. De ruin liep vrij recent een nieuw record over de mijl. Hij bleef toen van start tot finish voorop. Ook deze koers kan hij van huis uit domineren. Mama America (8) moet van buitenaf beginnen. Hoe komt zij erin te liggen? De vorm is goed dus een klassering in de voorhoede zit er zeker in. Francisfromheaven (6) en Dendrathema (7) hebben beide Deense steun. Ze zijn constant in hun prestaties.


Plaats 1: Star’s Fighter (2)
Plaats 2: Mama America (8)
Plaats 3: B.B.S.Day Dream (1)
Plaats 4: Francisfromheaven (6)


Race 3 – 3-åriga och äldre högst 30.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

Een race in de beginnersklasse voor paarden die nog geen overwinning hebben behaald. D.Day Zet (6) werd bij zijn debuut tweede. Hij moest veel werk buitenom verrichten en werd op de finish achterhaald. Vandaag kan hij zijn eerste overwinning behalen. Acorn Kronos (1) werd in diezelfde race zesde. Hij liep een nette koers waarbij hij in de laatste bocht wat oponthoud had. Ander was hij iets verder gekomen. Son Of Quarcio (4) liet al goede dingen zien op de baan. Een klassering moet er opnieuw inzitten. Broadway Frazer (5) was dit seizoen in drie starts alleen maar derde. Ook nu is die plaats reëel, zeker gelet op de sterkere concurrentie.


Plaats 1: D.Day Zet (6)
Plaats 2: Acorn Kronos (1)
Plaats 3: Son Of Quarcio (4)
Plaats 4: Broadway Frazer (5)


Race 4 - 3-åriga och äldre 300.001 - 1.450.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter autostart

Von Wise As (2) keerde recentelijk terug uit Italië. Zij won haar laatste race in Napels. Dat was een finale waarbij zij in de serie nog derde werd. Bij haar debuut op Solvalla werd zij derde. Jorma Kontio rijdt de merrie van Alessandro Gocciadoro. Esprit Sisu (4) won in maart tweemaal maar viel daarna iets minder op. Toch moet in dit veld een klassering bij de eerste drie mogelijk zijn. Hazard Boko (1) loopt constant sterke tijden. Ook hem verwachten we voorin. Dat geldt ook voor Uppohoppa (5) die in vergelijkbare vorm verkeert.


Plaats 1: Von Wise As (2)
Plaats 2: Esprit Sisu (4)
Plaats 3: Hazard Boko (1)
Plaats 4: Uppohoppa (5)

 

Race 5 - Treåringslopp, 2140 meter autostart

Click Bait (1) won half juni een soortgelijke race en klopte toen de goede Italiaan Acciaio. Nu moet hij het opnemen tegen de Deense Ecurie D (8) die ongeslagen aan deze opdracht begint. Het fokproduct van Jean Pierre Dubois won de laatste keer met Björn Goop die de hengst van de Noorse trainer Frode Hamre opnieuw rijdt. Wild N.Crazy W.F. (2) verschijnt met twee zeges op rij aan de start. Hij zal zich willen mengen in de strijd om de overwinning. Upstate Face (5) komt uit de vormstal van Adrian Kolgjini. Hij kan verrassen.


Plaats 1: Click Bait (1)
Plaats 2: Ecurie D (8)
Plaats 3: Wild N.Crazy W.F. (2)
Plaats 4: Upstate Face (5)


Race 6 - Menhammar Stuteri - Solvalla Damklubb 40 år - Stolopp - Damlopp, 1640 meter autostart

Een mooi sprintnummer met twaalf deelnemers. Wie van de amatrices slaat toe? Hossiana Boko (5) gaat op pad met Ida Riesterer. Hij is door trainer Jörgen Westholm in optimale vorm gebracht. Bizzi Blizz (11) moet beginnen in het tweede gelid. Hij won al enkele races achterelkaar. Het startnummer is minder gunstig. Lady Zappa (9) heeft de juiste vorm helemaal te pakken. Twee overwinningen en een tweede plaats uit drie starts zijn uitstekende resultaten. Vera Spiro (3) kan een goede mijl lopen. Zij heeft bovendien een mooi startnummer.


Plaats 1: Hossiana Boko (5)
Plaats 2: Bizzi Blizz (11)
Plaats 3: Lady Zappa (9)
Plaats 4: Vera Spiro (3)


Race 7 - Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter autostart

Elf driejarigen in deze Svensk Travsports Unghästserie. Strong Heartbeat (2) is een groot talent uit de stal van Jörgen Westholm. De zoon van Majarajah won inmiddels drie keer op rij en dat waren allemaal ruime overwinningen waarbij steeds snellere tijden werden gerealiseerd. Cruise (11) maakte een zegevierend debuut in de Svensk Travsports Unghästserie. Hij mag nu aan de bak tegen Strong Heartbeat. Erik Adielsson komt aan de start met Adriatic Kronos (4) die een zegevierend debuut maakte. Ook hem verwachtten we voorin. Harper Seabrook (1) maakt het rijtje van kanspaarden compleet.


Plaats 1: Strong Heartbeat (2)
Plaats 2: Cruise (11)
Plaats 3: Adriatic Kronos (4)
Plaats 4: Harper Seabrook (1)


Race 8 - Hjördis lopp - Kallblodslopp, 2140 meter autostart

In deze achtste race, de Hjördis lopp komen de koudbloeden in actie. Wie wordt de opvolger van Odin Tabac die de eerste editie in 2018 met Jörgen Westholm won. Tangen Haap (3) heeft een mooi nummer om deze race van huis uit te gaan dicteren. Kan hij zijn vijfde zege van dit seizoen behalen? Smedheim Solan (11) zit tegen een overwinning aan. Hij was de laatste keren regelmatig tweede. De grootverdiener in dit veld gaat op pad met Örjan Kihlström die voor trainer Jan-Olov Persson een kansrijke rit heeft. Art Kjarvald (9) heeft al veel starts in de benen. Het leverde enkele plaatsgelden op. Verder noemen we nog Mel Odin (10)


Plaats 1: Tangen Haap (3)
Plaats 2: Smedheim Solan (11)
Plaats 3: Art Kjarvald (9)
Plaats 4: Mel Odin (10)


Race 9 - 3-åriga och äldre lägst 100.001 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2640 meter bandenstart.

In deze laatste race van de avond is Muscle Hustle (9) de aansprekende naam. Hij treft ditmaal geen paarden van het kaliber Propulsion en Makethemark. Deze opdracht over 2640 meter moet hij winnend kunnen afsluiten. Order To Fly (11) treft een afstand die hem past. Hij is bovendien trouw in zijn presteren. King Sir Kir (8) is lang weggeweest. Hij kende vorige jaar een goede periode. Zij laatste start was 20 september op Vincennes. In het eerste band start Azarayah Ridge (3). Hij krijgt veertig meter aan de start op Muscle Hustle. Hangt er een verrassing in de lucht?


Plaats 1: Muscle Hustle (9)
Plaats 2: Order To Fly (11)
Plaats 3: King Sir Kir (8)
Plaats 4: Azarayah Ridge (3)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.