Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 23 juli

Solvalla - dinsdag 23 juli 2019 - Start: 18:15Negen races staan er vandaag op het programma op de baan van Solvalla. Stuk voor stuk boeiende races met onder andere de Sommarfavoriten voor hengsten en merries. Belker zal zich willen herstellen van zijn laatste race waarin hij een offday had. Hij zal als favoriet vertrekken. Bij de merries gaat het waarschijnlijk tussen Diana Zet en Matilda Cash. Twee talentvolle merries die allebei al wisten te winnen. Race vier levert op voorhand al spektakel op. In deze Solvallaserien II gaan de topvierjarigen Betting Gangster, Missle Hill en Evaluate elkaar bestrijden over de mijl. Een toptijd valt te verwachten. De V64 begint om 19.30 uur, de eerste race op Solvalla is om 18.15 uur.


Race 1 - 3-åriga och äldre högst 40.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

De beginnersklasse neemt deze openingsrace voor zijn rekening. Het lijkt erop dat in deze race Brother Bill(5) zijn tweede zege van dit seizoen kan behalen. De driejarige zoon van From Above debuteerde met winst en werd vervolgens vierde. Dat was in die race een maximaal resultaat. Gwaii Haanas(8) heeft de Zwitserse nationaliteit. De ruin heeft in Zwitserland reeds gelopen en werd daar tweede. Hij staat hier voor zijn Zweedse debuut en wordt gereden door Erik Adielsson. Un Mec D'or(2) heeft ook al een zege op zak. Hij doet mee in de strijd om de overwinning. Räser Helge(1) won bij haar debuut op de baan van Rättvik. De tegenstand is vandaag wel iets beter.Plaats 1:    Brother Bill (5)
Plaats 2:    Un Mec D'or (2)
Plaats 3:    Gwaii Haanas (8)
Plaats 4:   Räser Helge (1)
Race 2 -  Treåringslopp, 2140 meter autostart

Een boeiende race met daarin veel kansrijke talentvolle driejarigen. Na twee tweede plaatsen is Again Kronos(5) toe aan een overwinning. De driejarige zoon van Muscle Hill is een talent van Stall Zet die deze keer wordt gereden door Orjan Kihlstrom. In beide starts werd een goede tijd neergezet. Het is echter oppassen voor Västerbo Crush(1). Deze hengst startte inmiddels driemaal en won zijn laatste race op de baan van Örebro. Daar vertrok hij heel goed uit het startvak en leidde van start tot finish waarbij de concurrentie geen schijn van kans had. Een groot talent uit de vormstal van Jurgen Westholm. Double Formula(9) ontwikkelt zich goed. De prestaties vertoonden een stijgende lijn en dat werd beloond met een zege. Ook Grevin Sisu(2) is op de goede weg. Een snelle ruin die bij de eerste vier moet kunnen komen.Plaats 1:   Again Kronos (5)
Plaats 2:   Västerbo Crush (1)
Plaats 3:   Double Formula (9)
Plaats 4:   Grevin Sisu (2)
Race 3 – 3-åriga och äldre 350.001 - 1.875.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter autostart

Volnik Du Kras(4) won in Jarlsberg de Anders Jahres Pokalløp op overtuigende wijze. De Italiaanse hengst wordt door Alessandro Gocciadoro zelf gereden die twee paarden in deze race heeft. Stalgenoot Vienvia Font(3) is toevetrouwd aan Björn Goop. Deze vijfjarige hengst is regelmatig geplaatst en wist dit seizoen ook al tweemaal te winnen. Een paard in constante vorm. Ulf Ohlsson  komt aan de start met Exclamation Mark(6). Deze Amerikaanse import startte viermaal en won twee races en werd een keer tweede. Hij doet opnieuw mee om de prijzenverdeling. Mr Perfect(5) heeft moeite om te winnen. Toch was hij er al enkele malen dichtbij. Voor een klassering noemen we verder nog Forecast(1).Plaats 1:   Volnik Du Kras (4)
Plaats 2:   Exclamation Mark (6)
Plaats 3:   Vienvia Font (3)
Plaats 4:   Mr Perfect (5)
Race 4 -  V64-1- Solvallaserien II - Fyraåringslopp., 1640 meter autostart

Een prachtig sprintnummer, deze Solvallaserien II voor vierjarigen. Eerder dit seizoen toonde Betting Gangster(1) zijn capaciteiten over de mijl. In een leeftijdkoers op Jägersro bleef hij in 1.10,4 de concurrentie de baas. Bjorn Goop rijdt de vos voor trainer Jerry Riordan. Eind mei won Missle Hill(2) op Solvalla de Tommy Hannés lopp – Fyraåringseliten. De hengst had toen een sterk slot in de benen. Evaluate(4) ging in diezelfde race lang aan de leiding. Hij werd nipt tweede en doet ook nu weer mee om de overwinning. Im Your Captain(7) en Tito C.A.(3) liepen vorig week nog in de Norrlands Grand Prix waarin zij respectievelijk derde en vierde werden, dichtbij de winnaar. Een prima prima prestatie.Plaats 1:   Betting Gangster (1)
Plaats 2:   Missle Hill (2)
Plaats 3:   Evaluate (4)
Plaats 4:   Im Your Captain (7)
Race 5 - V64-2- 3-åriga och äldre 40.001 - 120.000 kr. Körsvenskrav kat. 2.,  2640 meter autostart

In zijn laatste race zag Llama Tooma(7) zijn zegereeks van vier overwinningen onderbroken worden. Hij werd geklopt en werd tweede in een nieuw record van 1.16,0. Hij kan hier de draad weer oppakken maar komt wel voor het eerst in actie over 2640 meter. Miss Lovelace(3) heeft die ervaring wel, al moet gezegd worden dat die optreden weinig opleverden. Let It Be Me Tooma(2) schatten we dan ook iets hoger in. De ruin is trouw en liep in zijn laatste starts driemaal over 2640  meter waarin hij tweemaal tweede werd. New Aviator(1) en Anywherewithyoulou(10) die recentelijk zijn record verbeterde zijn in beeld voor een klassering.
Plaats 1:   Llama Tooma (7)
Plaats 2:   Let It Be Me Tooma (2)
Plaats 3:   Miss Lovelace (3)
Plaats 4:   Anywherewithyoulou (10)
Race 6 - V64-3- Sommarfavoriten - Treåringslopp (Ingående i Kriterieserien 2019), 2640 meter autostart

Belker(6) had de laatste keer een offday. Vanaf de start oogde hij al lauw en de klassehengst kwam geen moment in het spel voor. We rekenen op herstel van de Scarlet Knight-zoon die dit veld zijn wil op moet kunnen leggen. Ultion Face(8) was in het voorjaar nog niet optimaal. Hij liep een herkwalificatie werd in zijn daarop volgende start uitstekend tweede achter Power. Hij bleef bij die gelegenheid de nu ook aanwezige Easy So Easy(4) voor. Deze is constant in zijn prestaties. The Bald Eagle(2) won dit seizoen al twee races. Hij heeft enorm veel kwaliteiten.Plaats 1:   Belker (6)
Plaats 2:   Ultion Face (8)
Plaats 3:   The Bald Eagle (2)
Plaats 4:   Easy So Easy (4)
Race 7 - V64-4 - Solvallaserien IV - Fyraåringslopp Ston, 1640 meter autostart

Een open aangelegenheid  deze race voor zeven vierjarige merries over de sprintafstand. Per Lennartsson heeft Feather Sisu(3) in deze race. De merrie won recentelijk over de middenafstand in een prima tijd. Een ruime overwinning waarmee een mindere periode hopelijk is afgesloten. Fanny Chenal(5) is een goede sprinter die sterke tijden loopt maar dit seizoen nog niet kon winnen. Misschien lukt het nu wel met Bjorn Goop. Bay View(1) won al wel over de mijl. Hoe komt zij weg met dit nummer. Flash Am(6) zette haar laatste start op Solvalla om in een snelle sprintzege. Zij had ook toen startnummer zes en liet een sterk slot zien.Plaats 1:   Feather Sisu (3)
Plaats 2:   Flash Am (6)
Plaats 3:   Fanny Chenal (5)
Plaats 4:  Bay View (1)
Race 8 - V64-5 - Sommarfavoriten Ston - Treåringslopp Ston (Ingående i Kriterieserien 2019), 2140 meter autostart

Na haar kwalificatieproef deed Diana Zet(5) maar weinig verkeert. Zij won twee races en plaatste zich in haar overige starts. Haar laatste overwinning was in de Margaretas Tidiga Unghästserie, een race die ze met anderhalve lengte won in 1.15,4 – 2140 meter. Vanuit het tweede gelid valt echter wel tegenstand te verwachten. Matilda Cash(9) komt uit de vormstal van Conrad Lugauer. De dochter van Djali Boko kan hier haar derde overwinning op rij pakken. Met de vorm van Margaretasjöhammar(2) zit het wel goed. Ze verbeterde onlangs haar record naar 1.13,2 over de mijl. Verder noemen we nog Luna Brodda(6) en Dior Ima(8). Beide hebben genoeg snelheid in huis voor een klassering.Plaats 1:   Diana Zet (5)
Plaats 2:   Matilda Cash (9)
Plaats 3:   Margaretasjöhammar (2)
Plaats 4:   Luna Brodda (6)
Race 9 - V64-6 - Uttagningslopp Dam-SM, 2140 meter autostart.

De laatste race van de avond. Flashdance(5) maakt haar Zweeds debuut. De Zwitserse merrie deed het in haar thuisland uitstekend en maakt in die vorm een goede kans op de overwinning. De Italiaanse Vega Etoile(7) is wisselvallig. Als de merrie foutloos blijft kan zij deze race winnend afsluiten. De vorm lijkt goed. Pastorn(2) is bij Jennifer Tillman in uitstekende handen. De ruin laat hele goede tijden noteren en plaatst zich met regelmaat. Dat geldt ook voor One Two Beat(1) die zich normaal gesproken gewoon gaat plaatsen. Voor een verrassing noemen we nog Titan Igiro(4) met Louise Medelberg.Plaats 1:   Flashdance (5)
Plaats 2:   Vega Etoile (7)
Plaats 3:   Pastorn (2)
Plaats 4:   One Two Beat (1)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.