Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 6 augustus

Solvalla - dinsdag 6 augustus 2019 - Start: 18:15

Negen races staan er vandaag op het programma op de baan van Solvalla. Een week voor de Jubileumspokalen, één van Solvalla’s hoogtepunten in de zomermaanden, wordt de Victory Tillys Lopp verreden. Negen deelnemers waarvan Snowstorm Hanover, Vainqueur R.P., Speedy Face en Vienvia Font het onderling gaan uitmaken. In de omlijstende races komen veel jeugdige talenten aan de start van vormtrainer Jörgen Westholm. Deze youngsters zijn het volgen meer dan waard. De V64 staat ook op het programma vanaf race vier rond de klok van half acht. De eerste race op Solvalla is om kwart over zes.  

Race 1 - Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

De eerste race van de dag brengt twaalf driejarigen aan het vertrek. Het lijkt erop dat Homeland Pellini (2) hier zijn eerste overwinning gaat behalen.  De ruin debuteerde op de baan van Axevalla met een tweede plaats in een goede tijd. In die race was hij duidelijk “the best of the rest” achter een sterk acterende Geronimo Am. Gangster Mearas (1) sprong bij zijn debuut. Eerder liet hij in de kwalificatieproef al zien dat hij over kwaliteit beschikt. We rekenen op herstel. Xerxes Millpond (8) debuteerde in een snelle tijd. Een klassering moet er opnieuw inzitten. Bjorn Goop heeft Botox (10) in deze race. De zoon van Muscle Mass werd vierde bij zijn debuut en lijkt over het nodige talent te beschikken.

Plaats 1:   Homeland Pellini (2)
Plaats 2:   Gangster Mearas (1)
Plaats 3:   Xerxes Millpond (8)
Plaats 4:   Botox (10)

 

Race 2 -  3-åriga och äldre högst 30.000 kr. Körsvenskrav kat. 2, 2140 meter autostart

In deze tweede race komt opnieuw de beginnersklasse in actie, nu voor driejarigen en ouder. Veel kanspaarden die al een overwinning op zak hebben. Djokovic (2) maakte een zegevierend debuut. Hij moest toen beginnen in het tweede gelid en achterhaalde het koppaard in de slotfase. Daarna bleef hij ongeplaatst als favoriet, maar we rekenen hier op herstel van de Bold Eagle-zoon. Nova Effe (10) bleef bij zijn debuut van start tot finish voorop en won met vijf lengtes voorsprong. Met zoveel voorsprong won Prince Of Spirit (9) niet bij zijn debuut maar het was wel een hele ruim en overtuigende zege. Per Lennartsson rijdt de ruin voor het eerst. De driejarige Cuenca (1) is zijn carrière veelbelovend begonnen met een overwinning. Lukt het opnieuw in deze open race.

Plaats 1:   Djokovic (2)
Plaats 2:   Nova Effe (10)
Plaats 3:   Prince Of Spirit (9)
Plaats 4:   Cuenca (1)

 

Race 3 – Solvallaserien V - Fyraåringslopp Ston, 2140 meter autostart

Een veld van zeven waarin Vivacious Allie (7) onze voorkeur heeft. De Amerikaanse merrie heeft haar draai gevonden en won inmiddels twee keer uit vier starts. In haar voorlaatste start bleef zij een tiende boven haar record van 1.10,9. Real Caviar (1) kwam in Axevalla niet uit de verf. Daarvoor deed zij het goed en we verwachten haar opnieuw voorin. Zona O.K. (3) komt telkens te kort voor een overwinning. In dit veld liggen de kansen beter. Feather Sisu (2) won recent nog, maar is niet altijd even constant.

Plaats 1:   Vivacious Allie (7)
Plaats 2:   Real Caviar (1)
Plaats 3:   Zona O.K. (3)
Plaats 4:   Feather Sisu (2)

 

Race 4 -  V64-1- Solvallaserien V - Fyraåringslopp., 1640 meter autostart

Evaluate (5) is een welkome aanwinst voor het Zweedse koerswezen. De Amerikaan van Stefan Melander won zijn eerste drie races en was daarna vrijwel altijd bij de eerste drie tegen sterke tegenstanders. Deze opdracht is hem op het lijf geschreven. Stalgenoot Tito C.A. (4) is ook trouw. Met de steun van Ulf Ohlsson moet hij ver kunnen komen. Staro Moschino (7) komt over vanuit Finland. De pupil van Harri Koivunen won dit seizoen de helft van zijn starts. Hij heeft het niet getroffen met het startnummer. Zelig Kronos (2) heeft dat wel. Hoe zijn huidige vorm is, is even afwachten. Gezien zijn capaciteiten moet een plaatsgeld erin zitten.

Plaats 1:   Evaluate (5)
Plaats 2:   Staro Moschino (7)
Plaats 3:   Tito C.A. (4)
Plaats 4:   Zelig Kronos (2)

 

Race 5 - V64-2- Treåringslopp,  2140 meter autostart

In deze race voor driejarigen gaat Strong Heartbeat (6) proberen om zijn ongeslagen status vast te houden. De hengst van Jörgen Westholm won al zijn vier races eenvoudig. Overwinning vijf voor de zoon van Maharajah moet mogelijk zijn. Erik Adielsson gaat proberen om dit te voorkomen met Gwaii Haanas (3) die bij zijn Zweedse debuut ruim won. Ook de getoonde tijd was goed genoeg om hier gelijk mee te strijden om de eerste plaats. Grevin Sisu (4) zag een goede reeks beloond worden met een knappe zege. Four On The Floor (8) is snel genoeg om een plaats te belopen in dit veld. Ook Eddy West (12) moet zich kunnen plaatsen. Hij won recentelijk nog een race, maar hij treft wel goede paarden. 

Plaats 1:   Strong Heartbeat (6)
Plaats 2:   Gwaii Haanas (3)
Plaats 3:   Grevin Sisu (4)
Plaats 4:   Four On The Floor (8)

 

Race 6 - V64-3- Treåringslopp, 2140 meter autostart

Ook in deze race een driejarig talent uit de stallen van Jörgen Westholm. Easy Cash (5) zette beide starts om in snelle overwinningen. De kans op een derde zege is aanwezig. Ook stalgenoot Gardner Shaw (3) hoort op de tickets thuis. Hij was recentelijk winnaar op de baan van Rättvik en liet een sterk slot zien. Admiral Knick (6) beviel in zijn thuisland Noorwegen waar hij een aantal goede prestaties neerzette. Op grond daarvan verwachten we hem voorin. De twee fokproducten van AM Bloodstock AB, Galaxy Am (12) en Galileo Am (10) zijn hun carrière goed begonnen en kunnen die een passend vervolg geven. Tot slot nog Residual Thrust (9) van trainer Stefan Melander. Een paard met talent maar zal zijn record moeten lopen om mee te doen om de prijzen.

Plaats 1:   Easy Cash (5)
Plaats 2:   Admiral Knick (6)
Plaats 3:   Gardner Shaw (3)
Plaats 4:   Galaxy Am (12)

 

Race 7 - V64-4 - Uffe Collstams lopp - Amatörlopp (Ingår i Customs Amatörserie 2019), 2140 meter bandenstart

De amateurrijders komen in actie in deze race over de middenafstand; een fraai veld van vijftien deelnemers. In het eerste startvak op 2140 meter start Enjoy’s Wifi (4) die trouw is en constante prestaties neerzet. Hij krijgt twintig meter voordeel aan de start op Malkin (14) die eind juni nog won in een snelle tijd. De vorm lijkt nog steeds aanwezig. Ook Cameron Dream (13) verkeert in optimale conditie. De pupil van trainer Bjorn Goop is wel een beetje wisselvallig maar beschikt over de klasse om deze race winnend af te sluiten. Hij krijgt de voorkeur. Camaro Brick (9) is snel maar laat dat niet altijd zien. Misschien lukt het in dit veld.

Plaats 1:   Cameron Dream (13)
Plaats 2:   Enjoy’s Wifi (4)
Plaats 3:   Malkin (14)
Plaats 4:  Camaro Brick (9)

 

Race 8 - V64-5 - Tredje Jubileumstestet - Victory Tillys Lopp (Kvalificering till Jubileumspokalen 2019), 2140 meter autostart

Deze Victory Tillys Lopp is voor vijfjarigen waarmee de deelnemers zich kunnen kwalificeren voor de Jubileumspokalen. De vorm van Snowstorm Hanover (5) is al tijden goed. Recent won de hengst nog op Rättvik in een sterke tijd. Hij treft nu Vainqueur R.P. (4). Deze Noorse hengst van Bjorn Goop kon dit seizoen nog niet winnen maar was in zijn laatste starts aan de beterende hand. Speedy Face (9) moet als enige beginnen in het tweede gelid. De kwaliteiten van de hengst zijn bekend. Lukt het om nu toe te slaan? Vienvia Font (8) mag niet worden onderschat. De hengst stelde in zijn laatste start zijn record bij naar 1.10,7 over de mijl. De langere afstand is geen enkel probleem.

Plaats 1:   Snowstorm Hanover (5)
Plaats 2:   Vainqueur R.P. (4)
Plaats 3:   Speedy Face (9)
Plaats 4:   Vienvia Font (8)

 

Race 9 - V64-6 - Fördel Ston, 2640 meter autostart.

De laatste race van de avond waarin we Desideria De Soze (11) als favoriet laten vertrekken. De groeiende vorm werd bevestigd met een goede overwinning. De merrie presteert erg constant en is een toonbeeld van trouw. Digital Track (2) heeft zeker klasse in huis en bewees dat op 1 juni van dit jaar met een overwinning. Daarna verliep het allemaal minder naar wens. Vega Etoile (7) kon dit seizoen nog niet winnen. Wel liep hij enkele malen in het geld. Met de steun van Björn Goop moet dat ook mogelijk zijn. Elise Andover (10) komt uit de vormstal van Jörgen Westholm. Die heeft vorm en wellicht is ook Elise Andover ook verbeterd.

Plaats 1:   Desideria De Soze (11)
Plaats 2:   Digital Track (2)
Plaats 3:   Vega Etoile (7)
Plaats 4:   Elise Andover (10)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.