Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 14 augustus

Solvalla – woensdag 14 augustus 2019 - Start: 18:15

Een prachtige meeting op Solvalla deze woensdag met de Jubileumpokalen als absolute hoogtepunt. Wordt het Derbywinnaar Who’s Who of toch Villiam die recentelijk zijn seizoensdebuut maakte. Trainer Timo Nurmos zal de hengst klaar hebben voor de eerste serieuze opdracht van dit jaar. Wat gaat de Nederlandse Heart of Steel doen in dit veld? De vorm is al tijden goed getuige zijn vijf overwinningen op rij. Ook in het Europees Kampioenschap voor Merries zijn er Nederlandse belangen. Gina Schermer gaat het met Rick Ebbinge opnemen tegen Uza Josselyn, Mellby Free en Bahia Quesnot. Aan het begin van de avond start Dreammoko. De voshengst maakt zijn debuut voor trainer Bjorn Goop in een race waar alleen voskleurige dravers starten. Er is een extra V75 deze avond en die wordt verreden vanaf race zes, rond de klok van half acht. De eerste race begint om 17.30 uur.

Race 1 - Nordisk Idrottsreklam, 2140 meter autostart

Peter Highness (12) is alleen al vanwege zijn afkomst (vader Maharajah en moeder Camilla Highness) het vermelden waard. De zesjarige laatbloeier startte dit seizoen driemaal waarvan hij twee omzette in zeer ruime overwinningen. Ditmaal moet hij beginnen in het tweede gelid. Pere Ubu (6) heeft het iets beter getroffen. De pupil van Peter Untersteiner bevestigde in drie starts zijn goede kwalificatieproef met twee overwinningen en een vierde plaats. De Duitse merrie Best Of All (3) is een talent. Het fokproduct van Jean Pierre Dubois heeft inmiddels gewonnen en maakt van daag haar debuut voor haar nieuwe trainer Frode Hamre. De Noor heeft de Zweed Bjorn Goop gestrikt voor deze rit. Selma’s Revenue (1) kon nog niet winnen maar was in al haar starts geplaatst.

Plaats 1:    Peter Highness (12)
Plaats 2:    Pere Ubu (6)
Plaats 3:    Best Of All (3)
Plaats 4:   Selma’s Revenue (1)

 

Race 2 -  Yesbox - Energetics lopp - Montélopp, 2140 meter autostart

Aan de montekunsten van Ladyofthelake (6) hoeft niet worden getwijfeld. De merrie won al vijfmaal onder het zadel. Alle keren over 2140 meter of langer in hele goede tijden. Ze gaat het nu opnemen tegen Magnifico (4) die zich in Finland heeft ontwikkeld tot montespecialist. Een paard die vanuit alles positie kan winnen. Vooral in zijn laatste twee starts liet hij een goede indruk achter. Dit belooft een mooi duel te worden. Emmett Brown (8) heeft geen prettig nummer maar wel de steun van een goede rijdster. Sofia Adolfsson wint meer dan een kwart van haar starts. Unique Juni (7) gaat op pad met Emilia Leo; dat is een voordeel.

Plaats 1:   Magnifico (4)
Plaats 2:   Ladyofthelake (6)
Plaats 3:   Emmett Brown (8)
Plaats 4:   Unique Juni (7)

 

Race 3 – Skoda Stockholm, 2140 meter autostart

Giant Shadow (11) is in drie starts voor Bjorn Goop nog ongeslagen. Een vierde overwinning is mogelijk maar de concurrentie mag in dit veld niet worden onderschat. Bossy Alley (6) bijvoorbeeld die al vijf races won dit jaar. Ook in Axevalla wist hij te winnen over 2660 meter. Hij won die race met een hoofdje waarin hij twintig meter op het koppaard had goed moeten maken. Mellby Goofy (10) won in Rättvik. Hij lag lang in de achterhoede en flitste in één rush het veld voorbij op weg naar de laatste bocht. Eenmaal aan kop bouwde hij zijn voorsprong vlot uit. Verder noemen we nog Hugo Gustivar Boko (1) en Got To Dash (8).

Plaats 1:   Giant Shadow (11)
Plaats 2:   Bossy Alley (6)
Plaats 3:   Mellby Goofy (10)
Plaats 4:   Hugo Gustivar Boko (1)

 

Race 4 - Wallenius Cup - Treåringslopp Ston, 1640 meter autostart

Tien driejarige merries over de mijl. Een opdracht die voor Sashay My Way (3) passend is. De merrie kan een hele goede mijl lopen en draait tot dusver een heel goed seizoen. Bovendien heeft zij een mooi nummer geloot. Alaska Dany (6) werd derde in Bergsåker waarin zij een pittige openingsfase had in het derde spoor. Dat brak in de slotfase op. Destination Zet (4) is snel maar niet altijd even betrouwbaar. Zonder fouten zijn er kansen. Amelie Grif (9) moet beginnen in het tweede gelid. Een plaatsgeld zou een goede prestatie zijn.

Plaats 1:   Sashay My Way (3)
Plaats 2:   Alaska Dany (6)
Plaats 3:   Destination Zet (4)
Plaats 4:   Amelie Grif (9)

 

Race 5 - Hagmans Tak - "I Afton dans - Foxtrot" (Inbjudningslopp för fuxar),  2140 meter autostart

In deze race kommen allen voskleurige paarden in actie. Het debuut van Dreammoko (11) voor trainer Bjorn Goop staat centraal. De zoon van Timoko is ver verwijderd van zijn oude vorm. Inmiddels staat hij enkele weken bij Bjorn Goop. We zijn benieuwd of hij verbeterd is. Op grond van zijn klasse mag hij deze race eigenlijk niet verliezen. Hij moet veertig meter handicap goedmaken op Neon Hagh (2) die ruim vijf miljoen kronen minder heeft verdiend. Zijn prestaties vertonen een positieve ontwikkeling. Enjoy Day (5) deed het niet onaardig in Frankrijk. Zijn vorm is komende getuige zijn recente recordverbetering naar 1.11,6. Verder zijn voor een klassering in beeld Star Costahorta (5) en Cafu Boko (7).

Plaats 1:   Dreammoko (11)
Plaats 2:   Enjoy Day (5)
Plaats 3:   Neon Hagh (2)
Plaats 4:   Cafu Boko (7)

 

Race 6 - Telia - Queen L.:s lopp - Stolopp, 2640 meter autostart

Alessandro Gocciadoro heeft met Ultimaluna Grif (7) de favoriet in handen. De merrie kan uitstekend uit de voeten op Solvalla. Zij wint nu al vijf maal waarvan begin juli over de afstand van vandaag. Dat is dus geen probleem. Wild Love (3) zette haar laatste twee starts om in goede overwinningen. Ze startte nog niet zo vaak over de langere afstand maar de keren dat ze dat deed beviel ze. Stonewashd Diamant (2) kon nog niet winnen maar is wel ontzettend trouw en constant in haar presteren. De vorm van Hope And Dreams (8) is goed, helaas voor haar heeft zij het buitenste startnummer.

Plaats 1:   Ultimaluna Grif (7)
Plaats 2:   Wild Love (3)
Plaats 3:   Stonewashd Diamant (2)
Plaats 4:   Hope And Dreams (8)

 

Race 7 - Jobmore - Jäntungens Lopp- Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

Troll Solen (8) heeft de juiste vorm helemaal te pakken bij Frode Hamre. Deze Noorse koudbloed zegevierde inmiddels driemaal en was daarnaast meermalen geplaatst. Hij moet twintig meter geven aan het eerste startvak. Van die vijf deelnemers in het eerste vak valt met name Granetta (4) op. Deze zesjarige ruin doet het momentele goed en kan die twintig meter uitbuiten. De stalgenoot van Troll Solen is Brenne Banker (10) Van de dertien starts werd bijna de helft omgezet in een overwinning. Stumne Fyr (6) en Bokli Rapp (9) zijn snel genoeg om zich te plaatsen.

Plaats 1:   Troll Solen (8)
Plaats 2:   Granetta (4)
Plaats 3:   Brenne Banker (10)
Plaats 4:  Stumne Fyr (6)

 

Race 8 - Prix Maharajah - European Championship for Mares (Gr I Int - UET Masters Series), 2140 meter autostart

Het Europees Kampioenschap voor merries kent een prachtige bezetting. Uza Josselyn (2) kan enorm beginnen en won in haar voorlaatste start de Årjängs Stora Sprinterlopp waarin zij van start tot finish voorop bleef. Opnieuw een mooi startnummer. Dan kan haar voornaamste concurrent Mellby Free (6) niet zeggen. De dit seizoen nog ongeslagen topmerrie kan aan de bak, maar is tot veel in staat. Bahia Quesnot (4) kwam in Jägersro niet uit de verf. Met haar vorm lijkt weinig mis. Van Nederlandse kant komt Gina Schermer (5) met Rick Ebbinge. De zesjarige merrie is bezig aan een geweldig seizoen. In haar laatste race op Enghien kreeg zij geen gemakkelijk parcours maar rondde zij het op overtuigende wijze af. Als het koersverloop meezit, kan een stunt erin zitten.

Plaats 1:   Uza Josselyn (2)
Plaats 2:   Mellby Free (6)
Plaats 3:   Gina Schermer (5)
Plaats 4:   Bahia Quesnot (4)

 

Race 9 - Berndt Lindstedts lopp - Stolopp, 2140 meter autostart.

Ook in deze race Nederlandse belangen met Vive Le Vent (11) die met Rick Ebbinge voor een uitdagende opdracht staat vanuit het tweede gelid. Het koersverloop moet meezitten voor een hoge klassering. De vierjarige Fixi Mearas (3) maakt haar debuut. De pupil van Stig H Johansson zal er gelijk klaar voor zijn. Dat is de Zweedse grootmeester wel toevertrouwd. Reijo Liljendahl heeft twee ijzers in het vuur. Bear Bahareh (1) staat gunstig in deze race en moet met Ulf Ohlsson ver kunnen komen. Ook stalgenoot Bay View (10) doet het goed. De Amerikaanse heeft zich goed ontwikkeld en wordt vandaag voor het eerst gereden door Örjan Kihlström. Princess S.W. (7) en Emmeline Follo (8) kunnen zich plaatsen. Een leuke race met meerdere kanshebbers.

Plaats 1:   Fixi Mearas (3)
Plaats 2:   Bear Bahareh (1)
Plaats 3:   Vive Le Vent (11)
Plaats 4:   Bay View (10)

 

Race 10 - Big Noon-Pokalen - Tre-/Fyraåringslopp, 1640 meter autostart.

In deze race treffen vijf driejarigen en zeven vierjarigen elkaar over de mijl. De driejarigen hebben twintig meter startvoordeel. Ecurie D. (4) is in vijf starts zijn gelijke nog niet tegengekomen. De kans is aanwezig dat hij zijn ongeslagen status hier weet te behouden met Bjorn Goop. De klasse van Upset Face (2) is bekend. In zijn voorlaatste start was hij echter erg lastig en dat kostte hem de koers. Mocht hij vandaag goed van start komen dan kan hij deze race ook winnend afsluiten. De vorm is aanwezig getuige zijn laatste overwinning in 1.13,7 over de middenafstand. Tegen deze twee topdriejarigen krijgt de rest het zwaar. Even's Cool Boy (7) verbeterd per start terwijl Park View (8) met drie overwinningen op rij aan de start verschijnt. Zij moeten echter wel twintig meter goed zien te maken.

Plaats 1:   Upset Face (2)
Plaats 2:   Ecurie D. (4)
Plaats 3:   Even's Cool Boy (7)
Plaats 4:   Park View (8)

 

Race 11 - Jubileumspokalen - Femåringslopp (Gr I int), 2140 meter autostart.

Een prachtige bezette editie deze Jubileumspokalen 2019. Who’s Who (9) won dit jaar drie van zijn vier starts. De tegenstand is nu wel sterker maar wij hebben vertrouwen in de Zweedse Derbywinnaar. Hoe staat het met de vorm van de Timo Nurmoscrack Villiam (4). Het optreden in Rättvik had hij duidelijk nog even nodig in een race waarin hij derde werd. Hij zal verbeterd zijn. Stalgenoot Hachiko De Veluwe (10) heeft de vorm helemaal te pakken en we verwachten hem zeker voorin. De derde deelnemers van Timo Nurmos is Eelis (12). Die staat iets zwaarder. Milliondollarrhyme (6) won zijn laatste race op speed waarbij hij wel wat moeite had met de laatste bocht. Hij verloor daardoor meters maar finishte enorm. Heart Of Steel (11) komt met vijf zeges op rij aan de start. Zijn klasse is bekend en hij wint zijn races met overtuiging. We zijn benieuwd hoe hij zich vandaag weert.

Plaats 1:   Who’s Who (9)
Plaats 2:   Villiam (4)
Plaats 3:   Milliondollarrhyme (6)
Plaats 4:   Hachiko De Veluwe (10)
 

 

Race 12 - SVEA - Stayerlopp, 3140 meter autostart.

Een sterk bezette race over ruim drie kilometer. In het eerste band valt Macelleria (4) op. De vijfjarige ruin van Robert Bergh steekt in geweldige vorm en heeft een voordeel aan de start in het eerste band. Gideon H.Renka (2) is snel maar staat nu zwaar. Sobel Conway (10) is een paard die over alle afstanden uit de voeten kan.  De pupil van team Koivunen is momenteel goed in orde. Wordt het een Finse overwinning?  In het laatste band start On Track Piraten (12). Deze gigant won al vijfenveertig maal en dat is net zoveel als Generaal Bianco (13) in totaal is gestart. De ruin heeft geen moeite met de afstand. Een zege is niet ondenkbaar.

Plaats 1:   Macelleria (4)
Plaats 2:   Generaal Bianco (13)
Plaats 3:   Sobel Conway (10)
Plaats 4:   On Track Piraten (12)

 

Race 13-  Lärlings- & Ungdomslopp, 2140 meter autostart.

De laatste race van de dag waarin de leerlingen in actie komen. Kahnawake (4) is toe aan een overwinning. De merrie loopt elke keer goed en heeft ditmaal een goede kans. Ivanhoe (2) heeft dit seizoen al gewonnen en plaatste zich ook enkele keren in snelle tijden. Hij kan zeker partij bieden. Fanny V.D. (11) is bezig aan een goede reeks. Dat kan hier verder worden uitgebreid. Epic Victory (6) en Jeppas Sputnik (9) zijn beide snel genoeg om zich te plaatsen. Een leuke afsluiter waarin veel mogelijk is.

Plaats 1:   Kahnawake (4)
Plaats 2:   Ivanhoe (2)
Plaats 3:   Fanny V.D. (11)
Plaats 4:   Epic Victory (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.