Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 27 augustus

Solvalla – dinsdag 27 augustus 2019 - Start: 18:15

Een leuk programma op Solvalla deze dinsdagavond. Zo valt er in de Ibrahim Paschas lopp een mooi duel te verwachten tussen de twee topdriejarigen Bythebook en Fort Knox. In de Lime Abbeys lopp - Treåringslopp Ston is Zolly de blikvanger. Een van de snelle merries van haar jaargang. In race acht treffen On Track Piraten, Rajesh Face Voltaire Gifont en Ferrari River elkaar. Een mooi treffen tussen de oudere garde en de jongere paarden. Prachtige sport op voorhand dus op Solvalla. De V64 start om half acht, vanaf race vijf. De eerst start valt om kwart over zes.

Race 1 - Maidenlopp - Sulkysport, 2140 meter bandenstart

In deze eerste race van de dag starten meerdere kanspaarden in deze openingsklasse. Secret Score (4) deed in drie starts nog maar weinig verkeerd want alle malen was hij geplaatst. Dat waren allemaal sprintopdrachten en vandaag wordt het zijn eerste race over de middenafstand. Dat zal geen probleem zijn.  Jaramaz Boko (3) start aan zijn binnenkant. De driejarige merrie startte pas tweemaal en werd beide keren derde. Bjorn Goop is rijder van dienst; hij reed haar ook in de kwalificatieproef. Glide Devie (2) kon in twee starts nog weinig uitrichten. Toch mag de merrie van Stig H Johansson niet worden onderschat. Angel Kronos (6) lijkt in beeld voor een plaats drie of vier. Ook Flight Deck (1) die in Romme zijn record verbeterde schatten we op dit plaats in.

Plaats 1:   Secret Score (4)
Plaats 2:    Jaramaz Boko (3)
Plaats 3:    Glide Devie (2)
Plaats 4:   Angel Kronos (6)

 

 

Race 2 -  Treåringslopp - ALN Pressbild, 2140 meter bandenstart LALEH PELLINI

In deze race voor driejarigen kan Bara Mahara (1) haar eerste overwinning behalen. Na een geslaagde kwalificatieproef kreeg zij bij haar debuut de favorietenrol toebedeeld maar werd hij uitgeschakeld. Wij rekenen op herstel van de ruin van Robert Bergh die zelf plaats neem achter deze zoon van Maharajah. Ook Always Kronos (6) heeft zijn eerste start in de benen. Hij werd gelijk tweede en doet hier mee om de overwinning. Laleh Pellini (9) liep al drie kwalificatieproeven verdeeld over een jaar. De laatste keer deed zij het prima. Nu moet ze beginnen in het tweede gelid, maar dat hoeft niet gelijk een nadeel te zijn in deze race. Miss Manner (10) is een Amerikaanse import van Stig H Johansson. De kwalificatieproef was ruim voldoende. Love Your Choice (8) beschikt over de nodige snelheid, maar heeft het niet getroffen met het startnummer.

Plaats 1:   Bara Mahara (1)
Plaats 2:   Always Kronos (6)
Plaats 3:   Laleh Pellini (9)
Plaats 4:   Miss Manner (10)

 

Race 3 – Stockholms Hästambulans, 2640 meter autostart

In deze race kan Springbank (3) zijn derde zege op rij behalen. Over de mijl won hij het ruim. De laatste keer over 2140 meter moest hij het duel aangaan en won het met een hoofdje. De afstand van vandaag moet geen probleem zijn. Paard en rijder zijn in vorm. Thai Ming (6) kon in vier starts nog niet winnen maar was er al wel dichtbij. In Mantorp moest hij twintig meter geven aan de uiteindelijke winnaar die hij op een halve lengte benaderde. Hij liep over 2160 meter een mooie 1.14,9. Golden Boy Sisu (1) bleef in Bollnäs hangen op een derde plaats. Daarvoor timmerde hij met drie overwinningen op rij opvallend aan de weg. Suarez (9) zette zijn laatste start om in een overwinning. De vorm is aanwezig en ook de afstand is voor hem geen probleem.

Plaats 1:   Springbank (3)
Plaats 2:   Thai Ming (6)
Plaats 3:   Golden Boy Sisu (1)
Plaats 4:   Suarez (9)

 

Race 4 - Ibrahim Paschas lopp - Treåringslopp (Ingående i Kriterieserien 2019), 2140 meter autostart

Wie wint de 38e editie van de Ibrahim Paschas lopp. De koers heeft al een mooie erelijst van winnaars zoals Sahara Dynamite, Gareth Boko en Global Welcome die verleden jaar won met Erik Adielsson. Die heeft met Bythebook (5) opnieuw een kanspaard in handen. De driejarige hengst heeft veel in zijn mars. Hij moet het opnemen tegen Fort Knox (3) die al zesmaal won uit zeven starts en eenmaal tweede was; een groot talent die als favoriet vertrekt. Alert Kronos (1) kan normaal gesproken een plaats belopen. Winnen tegen dit tweetal wordt lastig. Van de overige deelnemers noemen we nog Leon Zon (4) en Heads Down (9).

Plaats 1:   Fort Knox (3)
Plaats 2:   Bythebook (5)
Plaats 3:   Alert Kronos (1)
Plaats 4:   Heads Down (9)

 

Race 5 - Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp,  2140 meter autostart

In deze race is Civilon (8) het te kloppen paard. De halfbroer van de snelle Caballion zette beide starts om in winst. Vooral zijn laatste optreden was erg goed met een rappe 1.16,7 over 2140 meter met bandenstart. Zijn voornaamste concurrent lijk No Pressure (3) van Bjorn Goop. De vos maakt in Färjestad zijn favorietenrol helemaal waar en won overtuigend van kop af. One Kind Of Art (7) is in zijn laatste starts duidelijk vooruit gegaan. Een plaats bij de eerste drie is opnieuw heel goed mogelijk. Ook Magnificent Tooma (9) heeft zijn draai gevonden. Dat werd bevestigd met een goede overwinning.

Plaats 1:   Civilon (8)
Plaats 2:   No Pressure (3)
Plaats 3:   One Kind Of Art (7)
Plaats 4:   Magnificent Tooma (9)

 

Race 6 - Lime Abbeys lopp - Treåringslopp Ston (Ingående i Kriterieserien 2019), 2140 meter autostart

In deze Lime Abbeys Lopp lijkt Zolly (1) niet te kloppen. De driejarige merrie werd na vijf overwinningen op rij geklopt door Mascate Match in de finale van de E3-ston. Daar hield zij een prachtig nieuw record aan over van 1.13,0 over 2140 meter. Ze heeft even niet gelopen vanwege keelproblemen, maar zal er klaar voor zijn. Alexi Quick (6) zette beide starts om in twee snelle overwinningen. Zij gaat in deze race de strijd zeker niet uit de weg. Ook Schweppes (7) gaat proberen om het de favoriet lastig te maken. Zij won al drie races dit seizoen uit zeven starts. Een mooi gemiddelde. Award Kronos (12) heeft voldoende klasse in huis om ver te komen. Zeker met de ondersteuning van toppikeur Örjan Kihlström.

Plaats 1:   Zolly (1)
Plaats 2:   Alexi Quick (6)
Plaats 3:   Schweppes (7)
Plaats 4:   Award Kronos (12)

 

Race 7 - MälardalsCupen, Försök - Fyraåringslopp Ston, 2140 meter autostart

 In deze open race hebben de kanspaarden het niet getroffen met het startnummer. Västerbo Jolene (7) kan, mits zij foutloos blijf, dit veld haar wil opleggen. Zij is in vertrouwde handen van Kajsa Frick. Frozen Elsa (8) heeft het buitenste nummer achter de startauto. De merrie presteert was wisselvallig, maar heeft wel degelijk de snelheid in huis om een rol te spelen. Dan lijkt Wishing Noon (5) op dit moment iets constanter. De merrie zette haar laatste twee starts om in volle winst. Zsa Zsa Kronos (3) is een toonbeeld van trouw. De laatste maal bleef ze ongeplaatst maar een klassering bij de eerste drie moet wel mogelijk zijn.

Plaats 1:   Västerbo Jolene (7)
Plaats 2:   Wishing Noon (5)
Plaats 3:   Frozen Elsa (8)
Plaats 4:  Zsa Zsa Kronos (3)

 

Race 8 - The Owners Trophy - NÄT - Nationell samverkan för Ägare av Travhästar, 2140 meter bandenstart

Good old On Track Piraten (11) moet twintig meter geven maar de oude strijder verkeert nog altijd in optimale conditie om een dergelijke opdracht tot een goed einde te brengen. Erik Adielsson rijdt de fraaie publiekslieveling die bij zijn laatste start uitstekend tweede werd. Ook Rajesh Face (9) en Voltaire Gifont (8) hebben met een dergelijke starthandicap te maken. Laatstgenoemde liep in zijn laatste start een nieuw record. Hij kwam op de middenafstand uit op 1.10,8. Hij presteert constant. Rajesh Face heeft even niet gelopen. Op grond van zijn klasse kan deze koers worden gewonnen, maar hij heeft vermoedelijk nog wel een koers nodig. In het eerste band kan Ferrari River (2) profiteren van zijn startvoordeel. Aan zijn vorm zal het niet liggen. De paarden van Conrad Lugauer zijn momenteel in uitstekende vorm.

Plaats 1:   On Track Piraten (11)
Plaats 2:   Rajesh Face (9
Plaats 3:   Voltaire Gifont (8)
Plaats 4:   Ferrari River (2)

 

Race 9 - Fillies and Mares - Menhammar Stuteri, 2140 meter bandenstart.

In deze laatste race van de dag kan het fokproduct van Jean Huls Lady Nadine (5) wel eens op de voorgrond gaan treden. De Duitse merrie doet het dit seizoen erg goed. Vooral in haar laatste start op Solvalla won zij een Stolopp met overtuiging. Ze ging ruim vijf lengtes voor het veld aan. Hersey Boko (1) verschijnt ook met mooie prestaties aan de start. Een klassering zit erin. Zona O.K. (7) is een goede Italiaanse van Alessandro Gocciadoro. Als zijn paarden starten zijn ze meestal optimaal. Zij wordt ditmaal gereden door Bjorn Goop. I'm Sailing (12) kon dit seizoen nog niet winnen. Zij moet meters geven dus het wordt opnieuw een pittige opdracht. Verder zijn Viscarda Jet (15) en Quantanamera (14) in beeld voor een plaatje. Zij moeten veertig meter goed maken op het eerste band.

Plaats 1:   Lady Nadine (5)
Plaats 2:   Zona O.K. (7)
Plaats 3:   Viscarda Jet (15)
Plaats 4:   Hersey Boko (1)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.