Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 4 september

Solvalla – woensdag 4 september 2019 - Start: 18.15

Een prachtig programma op Solvalla deze woensdag die daarnaast met Aby de V86 faciliteert. Op Solvalla komt Evaluate in actie. De Amerikaan van Stefan Melander heeft een eerste kans in het zesde onderdeel van de Solvallaserien. Ook de merries komen in actie. De Amerikaanse merrie Vivacious Allie gaat proberen haar vierde overwinning van het seizoen te pakken, maar dan moet zij wel af rekenen met Felicity Shagwell en Indiana Boko. Deze twee misten net de Derbystoet door derde te worden in hun serie. Zij zijn uit op sportieve revanche. De eerste start op Solvalla valt om 18.15; de V86 begint om 20.30 uur.

Race 1 - 3-åriga och äldre högst 20.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart  

In deze openingsrace start de beginnersklasse. Atlanta (1) liep een goede kwalificatieproef. Op grond daarvan kan ze hier een winnend debuut maken. Stefan Melander brengt in deze race maar liefst vijf paarden aan de start. Digital Lounge (3) maakt van deze vijf als enige zijn debuut. De kwalificatieproef was hoopvol. De overige vier, Aft Galley (2), Digital Globe (5), Digital Pen (6) en Offshore Queen (7) hebben al meer ervaring en de eerste kronen verdiend. Een klassering behoort tot de mogelijkheden. S.G.Sherman (11) debuteerde met een prima 1.18,4 over 2140 meter. Ondanks het tweede gelid moet  hij opnieuw ver kunnen komen. Duke Ratzeputz (9)  maakt ook haar debuut. Zij lijkt het een en ander in haar mars te hebben.

Plaats 1:    Atlanta (1)
Plaats 2:    Digital Lounge (3)
Plaats 3:    S.G.Sherman (11)
Plaats 4:    Duke Ratzeputz (9) 

 

Race 2 - Stayerlopp, 3140 meter autostart  

Slechts zeven deelnemers in deze race over ruim drie kilometer, maar wel enkele gerenommeerde stayers. Magic Cash (3) treft de afstand die hem als geen ander past. Eerder dit seizoen won hij al een vergelijkbare opdracht. In handen van Jorma Kontio moet hij ver kunnen komen maar hij moet wel rekening kouden met de klasse van Whipped Eggs (5). Deze pupil van Robert Bergh won in juni nog over deze afstand en ging vervolgens even aan de kant. Hij pakt hier de draad weer op. Mister Niky (1) is ook een stayer van formaat. De Franse hengst van Bjorn Goop verkeert in uitstekende vorm. Vandaag wordt hij gereden door Carl Johan Jepson. Zaragoza (7) liep eerder dit seizoen nog over 2700 meter. Dat kon ze aan. Met Örjan Kihlström kan ze ver komen.

Plaats 1:   Mister Niky (1)
Plaats 2:   Whipped Eggs (5)
Plaats 3:   Magic Cash (3)
Plaats 4:   Zaragoza (7)

 

Race 3 –  Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter autostart

In deze race voor driejarigen kan Timotejs Igge (4) zijn eerste overwinning behalen. Bij zijn debuut werd hij tweede in een snelle tijd en eindigde hij bij zijn tweede start als vijfde. In dit veld zal de hengst van trainer Bjorn Goop serieus rekening moeten houden met Eternal Space (6) en Örjan Kihlström. Deze dochter van Super Photo Kosmos debuteerde heel goed met een tweede plaats. Een merrie die deze race winnend kan afsluiten. Love Your Choice (10) verbeterde bij zijn laatste start zijn record. Die lijn kan hij hier doorzetten. Verder zijn Cherry Oh Baby (2) en Marres Diva (1) in beeld voor een klassering.

Plaats 1:   Timotejs Igge (4)
Plaats 2:   Eternal Space (6)
Plaats 3:   Love Your Choice (10)
Plaats 4:   Cherry Oh Baby (2)

 

Race 4 - 3-åriga och äldre lägst 210.001 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter bandenstart

Zes paarden komen in actie in deze opdracht over de middenafstand. De Italiaanse trainer Alessandro Gocciadoro heeft Virginia Grif (6) opnieuw toevertrouwd aan Örjan Kihlström. Dat was de laatste keer ook een succesvolle combinatie op Solvalla. De merrie had toen de gehele weg de leiding. Mack Dragan (5) was bezig aan een sterke reeks. In zijn laatste twee starts kwam hij er niet aan te pas.  Vienvia Font (4) beschikt over veel klasse. De hengst is bovendien erg trouw in zijn prestaties en is snel genoeg om een rol te vertolken. Fossens Bonus (2) en Yrr (1) lijken op dit moment aan elkaar gewaagd.

Plaats 1:   Virginia Grif (6)
Plaats 2:   Vienvia Font (4)
Plaats 3:   Mack Dragan (5)
Plaats 4:   Fossens Bonus (2)

 

Race 5 - 3-åriga och äldre 20.001 - 60.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2640 meter autostart

In deze race heeft het succes duo Svante Båth – Erik Adielsson de favoriet in handen. Gazoline Mearas (6), een driejarige zoon van Ready Cash, verschijnt met twee overwinningen op rij aan de start. Wij zien hem niet geklopt worden. Emoko (7) doet het dit seizoen heel behoorlijk. Hij wist dit seizoen al te winnen. Digital Service (4) heeft genoeg talent in huis om in deze race een rol op te eisen. De afstand is in elk geval geen probleem. Romeo Dana (1) en  Run And Repeat (2) verkeren allebei in goed vorm. Een klassering moet mogelijk zijn.

Plaats 1:   Gazoline Mearas (6)
Plaats 2:   Emoko (7)
Plaats 3:   Digital Service (4)
Plaats 4:   Romeo Dana (1)

 

Race 6 - Solvallaserien VI – Fyraåringslopp, 2140 meter autostart

De race moet Evaluate (2) tot een goed einde kunnen brengen. De Amerikaanse import van Stefan Melander heeft een mooi startnummer. In Zephyr Kronos (3) treft hij een goede tegenstander. De hengst heeft zo zijn uitschieters en kan in goeden doen het de favoriet lastig maken. Viking Brodde (7) miste de finale van de Zweedse Derby. Het werd op één lijn derde in de serie. Zeus Bi (1) lijkt in beeld voor een klassering. De vierjarige hengst heeft moeite om te winnen. Dat wordt opnieuw een lastige klus.

Plaats 1:   Evaluate (2)
Plaats 2:   Zephyr Kronos (3)
Plaats 3:   Viking Brodde (7)
Plaats 4:   Zeus Bi (1)

 

Race 6 – V86-1 Åby Lyon Resturant & Bar loppet, 2640 meter bandenstart

In dit eerste onderdeel van de V86 gaan we naar Åby. Negen deelnemers over de stayersafstand. Domino Brick (1) begint als enige over 2640 meter. Hij heeft dus een startvoordeel van twintig meter. Daar kan hij van profiteren, maar dan moet hij wel Highspeed Dynamite (2) voor zien te blijven. Is dat reëel, want de pupil van Robert Bergh steekt momenteel in opperbeste vorm. Hij is dan ook onze favoriet met Christoffer Eriksson. Hennesy Boko (4) is erg constant met zijn prestaties. Naast enkele plaatsgelden won hij ook al tweemaal. Smevikens Cruiser (8) moet eerst twintig meter goedmaken op Highspeed Dynamite; een pittige opdracht.

Plaats 1:   Highspeed Dynamite (2)
Plaats 2:   Hennesy Boko (4)
Plaats 3:   Domino Brick (1)
Plaats 4:   Smevikens Cruiser  (8)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, Fördel Ston, 1640 meter autostart

Een leuke race over de mijl met een veld dat aan elkaar gewaagd is. In het tweede gelid moet Zelante O.P. (10) beginnen. Als de Italiaan goed van start komt en het tweede spoor kan vasthouden dan moet zijn ver kunnen komen. De vierjarige Flashdance (3) is snel maar wisselvallig. Als zij het verstand erbij houdt dan moet zij in deze race ver kunnen komen. Ottens Dibaba (5) groeit weer helemaal naar haar oude vorm. Ze laat sterke tijden zien maar moet het nu laten zien over de mijl. Real Caviar (6) sprong in de serie van de Derbystoet. In deze opdracht zal zij zich willen herstellen.

Plaats 1:   Zelante O.P. (10)
Plaats 2:   Flashdance (3)
Plaats 3:   Ottens Dibaba (5)
Plaats 4.   Real Caviar (6)

 

Race 7– V86-3 Åby - Treåringslopp, 2640 meter autostart

En we maken even weer een uitstap naar Åby, een race voor driejarigen over de stayersafstand waarin Conrad Lugauer de favoriet in handen heeft. Ornello (3) zette zijn laatste start om in een puike overwinning en deed dat in een recordtijd. Daarvoor kwam hij in de Duitse Derby niet uit de verf. Nu heeft hij weer een eerste kans. Mr Can Trix (5) won eindelijk in zijn laatste start. Hij is enorm snel maar was wat wisselvallig. Upper Face (4) is in beeld voor een plaatsgeld. Benjamin S.H. (9) raffelde laatst de mijl af in een prachtig nieuw record van 1.12,8. Verder noemen we nog Allocco Jet (8) die wel de snelheid heeft, nu nog de rust bewaren in de race zelf.   

Plaats 1:  Ornello (3)
Plaats 2:  Mr Can Trix (5)
Plaats 3:  Benjamin S.H.  )9)
Plaats 4:   Upper Face  (4)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, Solvallaserien VI - Fyraåringslopp Ston, 2140 meter autostart.

De mooie onderdeel van de Solvallaserien. Een aantal aan elkaar gewaagde topmerries. De Amerikaanse merrie Vivacious Allie (6) is bezig aan een hele mooie reeks. In vijf starts kwam zij tot drie overwinningen en een tweede plaats. De laatste maal won ze in een snelle 1.13,6a – 2140 meter. Met een dergelijke tijd in de benen moet ze opnieuw ver kunnen komen maar in Felicity Shagwell (3) treft ze een gelijkwaardige tegenstander. Zij werd op één lijn met Hankypanky Rubyred en Adi Gallia derde in een serie van de Derbystoet. Zij miste dus op een haar na de finale maar toen wel 1.12,8a – 2140 meter. Ook Indiana Boko (2) mistte door een closefinish de Derbystoet. De vorm van de merrie is momenteel prima. Zeta Wise As (1) is de grootverdiener in dit veld. Zij steekt in uitstekende conditie en doet mee om de winst.

Plaats 1:   Vivacious Allie (6)
Plaats 2:   Felicity Shagwell (3)
Plaats 3:   Indiana Boko (2)
Plaats 4:   Zeta Wise As (1)

 

Race 8 – V86-5 Åby, Svensk Travsport Unghästserie - Fyraåriga Ston, 2140 meter autostart.

Ook in Åby komen een aantal goede vierjarige merries in actie. Favoriet in deze race is Argbiggan (9) die in Färjestad goed uit de verf kwam. Ze won die race van kop af. Nu moet ze in het tweede gelid beginnen maar dat zal geen probleem zijn. De door Peter Untersteiner getrainde Amusement (1) start voor haar. Een merrie die zich regelmatig plaatst en daarnaast ook al twee overwinningen boekte dit seizoen. Johan rijdt de merrie terwijl stalgenoot Queen Neo (8) met Peter van start gaat. Zij heeft alleen een lastig nummer. Love No More (2) won eind juli nog in een goede tijd. De laatst keer bleef zij ongeplaatst, maar we denken dat de vorm nog goed is.

Plaats 1:   Argbiggan (9)
Plaats 2:   Amusement (1)
Plaats 3:   Queen Neo (8)
Plaats 4:  Love No More (2)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, 3-åriga och äldre 60.001 - 210.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart.

Global Unesco (10) won drie races op rij en liep daarna tegen een nederlaag aan. De ruin van Berne Gustafsson liep daarbij wel een nieuw record in handen van Magnus Jakobsson. Dit tweetal gaat hier proberen om de draad van overwinningen weer op te pakken. Captain My Captain (6) liep een paar snelle mijlen waarvan er eenmaal werd gewonnen. In deze race moet hij ver kunnen komen met Erik Adielsson. Eagle Hall (8) is de enige driejarige in dit veld. Hij beschikt over het nodige talent maar staat er wel zwaarder in tegen deze oudere paarden. Latte Käll (1) en Rolex Tilly (2) zijn in beeld voor plaatsgeld.

Plaats 1:   Global Unesco (10)
Plaats 2:   Captain My Captain (6)
Plaats 3:   Eagle Hall (8)
Plaats 4:   Latte Käll (1)

 

Race 9 – V86-7 Åby, Diamantstoet, Försök 7 - Spårtrappa (Final Solvalla 29 september), 2140 meter bandenstart.

Damngoodlooking (2) gaat in deze race proberen om haar vijf zege op rij te behalen. De merrie is sinds haar trainerswisseling enorm vooruitgegaan en wordt vandaag voor het eerst gereden door Kim Eriksson. Een mooi startnummer om van start tot finish voorop te blijven. Portnahaven (4) is het gehele seizoen al goed in vorm. Zij gaat zeker proberen om het de favoriet lastig te maken, maar het wordt waarschijnlijk plaats twee of drie. Wordfeud (15) moet achteraan beginnen. De merrie leek een abonnement te hebben op het tweede geld. Misschien kan Christoffer Eriksson jaar op een goede manier motiveren en levert het opnieuw een hoge klassering op. Othella Marke (8) en First Heartbeat (10) noemen we tenslotte voor een klassering. Winnen wordt lastig, maar de vorm van beide merries is momenteel prima.

Plaats 1:   Damngoodlooking (2)
Plaats 2:   Portnahaven (4)
Plaats 3:   Wordfeud (15)
Plaats 4:   Othella Marke (8)

 

Race 10 – V86 8 Solvalla, 1640 meter autostart.

De dag wordt afgesloten met een race voor merries die gaan sprinten. Deze opdracht is de Italiaanse Ultimaluna Grif (2) op het lijf geschreven. De merrie van Alessandro Gocciadoro kan een goede mijl lopen en wordt gereden door Ulf Ohlsson. De eigenarencombinatie Merwestaal, Van Dijk & Schwarz hebben Stonewashd Diamant (4) in deze race. Winnen lukte nog niet maar zij was er al een aantal keren dichtbij. Erik Adielsson rijdt de merrie voor Peter Untersteiner. Eerder dit jaar leidde hij haar nog naar het tweede geld. Timo Nurmos heeft de Italiaanse Une Etoile Gar (9) in deze race maar zij moet beginnen in het tweede gelid. Als zij positie kan krijgen in het tweede spoor kan zij toeslaan op speed. Stalgenoot Gloria Web (1) is eveneens kansrijk. Een leuke afsluiter.

Plaats 1:   Ultimaluna Grif (2)
Plaats 2:   Stonewashd Diamant (4)
Plaats 3:   Une Etoile Gar (9)
Plaats 4:  Gloria Web (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.