Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 10 september

Solvalla – dinsdag 10 september 2019 - Start: 18:15

Een prachtig programma op Solvalla deze dinsdagavond met onder andere de Breeders' Crown voor tweejarigen. Usain Tilly, Sayonara en Mizita Sound liet alle drie al een goede indruk achter bij hun overwinning. Een mooi duel valt te verwachten. Ook in de races voor driejarigen, de Gay Noons lopp en Juliennes lopp valt mooie sport te verwachten. Dominic Wibb en Electric Rain gaan proberen hun favorietenrol waar te maken. In de afsluitende race van deze dinsdag maakt een kleinzoon van de legendarische Moni Maker zijn opwachting. Reigning Moni gaat op voor zijn derde overwinning van dit seizoen. Prachtige sport op voorhand dus op Solvalla. De V64 start om half acht, vanaf race vijf. De eerst start valt om kwart over zes.

 

Race 1 - 3-åriga och äldre högst 10.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

In deze eerste race van de dag komt de beginnersklasse in actie. Timo Nurmos laat de Fin Ranch Steady Go (3) debuteren. De driejarige ruin liep in juli al een kwalificatieproef. Hij zal verder verbeterd zijn en kan hier een zegevierend debuut maken. Ook voor Miss Manner (8) wordt het haar debuut na een prima verlopen kwalificatieproef. Het startnummer is minder gunstig in haar debuutrace. Digital Globe (5) loopt telkens goede tijden. Een hogere klassering moet er toch eens in zitten. Leave Your Sox On (9) liep twee kwalificatieproeven en maakt in handen van Ulf Ohlsson zijn debuut. Aft Galley (4) maakte vorige week kort na de start een onstuitbare galoppade. Dat was pure groenigheid. Snelheid heeft deze zoon van Scarlet Knight genoeg

Plaats 1:   Ranch Steady Go (3)
Plaats 2:    Miss Manner (8)
Plaats 3:    Aft Galley (4)
Plaats 4:   Digital Globe (5)

 

Race 2 -  Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter bandenstart  

Een leeftijdskoers voor driejarigen. Get Involved (2) debuteerde met een derde plaats in een snelle tijd. De hengst van Markus B Svedberg kan opnieuw hoog eindigen. Hij treft een aantal goede concurrenten. Stonecapes Superb (5) toonde met Reijo Liljendahl zijn talent in de kwalificatieproef. Hij gaat nu op pad met Ulf Ohlsson. Ook in deze race heeft Timo Nurmos met Brienne Of Tarth (11) een kanspaard. De merrie bleef bij haar debuut ongeplaatst. De winnaar ging in de betreffende race overigens erg sterk. Alvar Spiro (10) liep ook een proef waarvan je verwacht dat hij gelijk het front eindigt. Dat geldt ook voor Stonetastic (9) met Örjan Kihlström. De driejarige ruin liep een snelle proef. Een winnend debuut behoort tot de mogelijkheden in deze open race.

Plaats 1:   Stonetastic (9)
Plaats 2:   Stonecapes Superb (5)
Plaats 3:   Get Involved (2)
Plaats 4:   Brienne Of Tarth (11)

 

Race 3 – 3-åriga och äldre 10.001 - 90.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

De meeste kanspaarden startten in het eerste band. Takeachance Diablo (5) debuteerde op Jägersro met een hele goede overwinning. De vierjarige startte enorm snel uit de banden en leidde van start tot finish in een prima tijd. Johan Untersteiner reed haar toen, nu neemt Peter Untersteiner de leidsels ter hand. Pine Muscle (3) heeft al twee starts in de benen. Dat leverde naast een overwinning ook een snelle derde plaats op. Kinky Boots (4) maakte op Solvalla zijn favorietenrol waar. De driejarige hengst won met drie lengtes voordeel dankzij een sterk slot. Zsa Zsa Kronos (7) moet op dit drietal twintig meter goedmaken bij de start. Zij presteert trouw; winnen lukte nog niet.

Plaats 1:   Takeachance Diablo (5)
Plaats 2:   Kinky Boots (4)
Plaats 3:   Pine Muscle (3)
Plaats 4:   Zsa Zsa Kronos (7)

 

Race 4, V64-1 - 3-åriga och äldre 90.001 - 300.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter autostart

In deze race over de mijl is Giant Shadow (11) de logische favoriet. De oud-Langewegpupil heeft zich bij Bjorn Goop geweldig ontwikkeld. Hij gaat proberen om vanuit het tweede gelid, zijn vijfde zege uit even zoveel starts te behalen. Wij zien hem daarin slagen. Load Relief (7) is een allround paard die over alle afstanden goed presteert. Zijn laatste start ging over 2640 meter en die race werd winnend afgesloten. De vorm is aanwezig, het startnummer is lastig. Dat geldt ook voor Cherish Love (8). De merrie was in haar laatste start erg snel over de middenafstand en bleef met 1.13,9 nipt boven haar persoonlijk record van 1.13,6. Vanaf het eerste startnummer kan Mellby Goofy (1) wel eens voor een verrassing zorgen. De vierjarige ruin steekt momenteel in opperbeste vorm. Ulf Ohlsson rijdt hem.

Plaats 1:   Giant Shadow (11)
Plaats 2:   Mellby Goofy (1)
Plaats 3:   Load Relief (7)
Plaats 4:   Cherish Love (8)

 

Race 5, V64-2 - Breeders' Crown Tvååriga,  2140 meter autostart

In deze Breeders Crown voor tweejarigen komen een aantal talenten in actie. Usain Tilly (3) won overtuigend bij zijn debuut. Hij won met ruim drie lengtes voordeel en hoefde over de mijl niet harder dan 1.18,3. Hij had nog genoeg achter de hand. Frederik Wallin heeft met Sayonara (7) een goede tweejarige. Bij haar debuut, een race met bandenstart, won ze gelijk, maar had ze door schrappers slechts twee paarden te kloppen. Ze bleef van start tot finish voorop en had een laatste vijfhonderd meter van 1.14,3 in de benen. Ditmaal wordt het dus een totaal andere race en start ze achter de auto. Mizita Sound (4) heeft inmiddels twee starts in de benen en dat leverde beide keren een zeer ruime overwinning op. Custom Cheval (7) en Thelma M.M. (8) hebben allebei al een tijd van de 1.14 in de benen. Dat zegt genoeg over de kansen in deze race, ondanks de lastige nummers.

Plaats 1:   Usain Tilly (3)
Plaats 2:   Sayonara (7)
Plaats 3:   Mizita Sound (4)
Plaats 4:   Custom Cheval (7)

 

Race 6, V64-3 - Gay Noons lopp - Treåringslopp Hingstar/Valacker (Ingående i Kriterieserien 2019), 2140 meter autostart

Wie wordt de opvolger van Campo Bahia? De vierjarige crack won verleden jaar deze race in een koersrecord van 1.12,2a – 2140 meter. Dat record blijft vermoedelijk wel staan. Dominic Wibb (10) maakte veel indruk op Jägersro met Adrian Kolgjini. De zoon van Bold Eagle won overtuigend ondanks dat hij de gehele weg naast het koppaard liep. Ditmaal wordt hij gereden door Örjan Kihlström. No Pressure (11) is zijn carrière goed begonnen met een overwinning en een tweede en derde plaats. Bjorn Goop kan in deze opdracht ver komen met de vos. Global Annuity (3) heeft het qua nummer beter getroffen. De vorm is aanwezig getuige zijn recordverbetering in zijn laatste race. Verder noemen we nog voor een klassering Bear A Perfection (6) en Brake Cooling (2).

Plaats 1:   Dominic Wibb (10)
Plaats 2:   No Pressure (11)
Plaats 3:   Global Annuity (3)
Plaats 4:   Bear A Perfection (6)

 

Race 7, V64-4 - Juliennes lopp - Treåringslopp Ston (Ingående i Kriterieserien 2019), 2140 meter autostart

Twinkle Face van Stal Habo won verleden jaar de Juliennes Lopp. Wie volgt haar op? Het lijkt erop dan Peter Untersteiner dat gaat worden met Electric Rain (11). De merrie won tweemaal in Zweden en een uitstapje naar het Deense Charlottenlund leverde een nieuw record op van 1.14,0. Mattias Djuse heeft Jolene Boko (5) in deze race. De driejarige dochter van Broadway Hall is haar carrière prima begonnen en lijkt in staat om de favoriet partij te geven. Alaska Kronos (10) heeft al gewonnen en was in haar daarop volgende starts ook steeds geplaatst. Dat moet opnieuw lukken. De vos Mellby Hawaii (4) van Bjorn Goop zette haar laatste start om in een prima overwinning. Die won zij met twee lengtes; wederom een kansrijk duo.

Plaats 1:   Electric Rain (11)
Plaats 2:   Mellby Hawaii (4)
Plaats 3:   Jolene Boko (5)
Plaats 4:  Alaska Kronos (10)

 

Race 8, V64-5 - Stoeliten, 2140 meter autostart

Een sterk bezette race, deze Stoeliten. Dear Friend (5) heeft de vorm helemaal te pakken met vier tweede plaatsen en een overwinning uit zeven starts. Zij is kansrijk maar treft een aantal goede tegenstanders. Hevin Boko (1) lijkt aan vorm te winnen. Dat geldt ook voor Global Upper Style (3) die pas driemaal startte. In haar laatste race op Charlottenlund werd ze tweede in 1.12,8a – 2000 meter. Met een dergelijke tijd zijn er opnieuw goede kansen. In Toto Sund (6) heeft dit seizoen nog niet de vorm van verleden jaar te pakken. Ze is ook zwaarder komen te staan. In goeden doen is zij tot veel in staat.  De klasse van Dibaba (7) is bekend. Erg snel, maar niet altijd even gemakkelijk.

Plaats 1:   Dear Friend (5)
Plaats 2:   Hevin Boko (1)
Plaats 3:   Global Upper Style (3)
Plaats 4:   In Toto Sund (6)

 

Race 9, V64-6 - 3-åriga och äldre 300.001 - 1.200.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter autostart.

In deze laatste race van de dag kan Reigning Moni (5) zijn derde overwinning van het seizoen behalen. De kleinzoon van de legendarische Moni Maker, die zelf 5.589.256,00 dollar verdiende,  was een aantal keren snel over de mijl Eerder won hij ook over de afstand van vandaag. Örjan Kihlström rijdt de hengst voor trainer Daniel Redén die zelf op pad gaat met High Glider (2). Die heeft een mooi startnummer, maar de Amerikaanse import liep november vorig jaar voor het laatst. Hij maakt zijn comeback. Track Angle (9) is een serieuze tegenstander voor de favoriet die niet mag worden onderschat. De vorm is optimaal. Leader Brodde (4) presteerde goed in zijn laatste twee starts. Hij is toe aan een overwinning. Zeus Bi (3) noemen we voor een klassering. Hij werd vorige week nog vierde achter Evaluate in 1.12,8a – 2140 meter.

Plaats 1:   Reigning Moni (5)
Plaats 2:   Track Angle (9)
Plaats 3:   Leader Brodde (4)
Plaats 4:   High Glider (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.