Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 11 september

Solvalla – woensdag 11 september 2019 - Start: 18.15

Een prachtig programma op Solvalla deze woensdag die daarnaast met Jägersro de V86 faciliteert. Timo Nurmos brengt op Solvalla veel kanspaarden aan de start. Een trainer om te volgen dus. In de Treåringslopp (race 4) kruisen Geoffrey D'am van Bjorn Goop en Mellby Hurricane van Timo Nurmos de degens. Een leuk duel terwijl in de Treåringslopp Ston het zal gaan tussen Atlanta en de twee Amerikaanse merries Missy Goldfinger en Lady Rise.  Het is een mooie diversiteit aan races in de Zweedse hoofdstad. De eerste start op Solvalla valt om 18.15; de V86 begint om 20.30 uur.

Race 1 - 3-åriga och äldre högst 25.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart  

De Finse Chicharita (3) boekte op de baan van Färjestad een ruime zege in een snelle tijd. De laatste vijfhonderd meter ging op een voet van 1.13,3 waarmee een zegevierend koersdebuut tot stand kwam voor de merrie van Timo Nurmos. Stefan Melander brengt twee paarden aan de start. Digital Lounge (4) en Digital Shield (7). Beide paarden liepen een prima proef en moeten zich normaliter kunnen plaatsen. Bone Hard Flash (5) was in al zijn drie starts geplaatst. Dat moet opnieuw lukken in dit veld van zeven.

Plaats 1:    Chicharita (3)
Plaats 2:    Digital Lounge (4)
Plaats 3:    Digital Shield (7)
Plaats 4:    Bone Hard Flash (5)

 

Race 2 - Stayerlopp, 3140 meter bandenstart  

Ook in de tweede race van de dag heeft trainer Timo Nurmos een kanspaard. Carmine Am (1) heeft de snelheid om een rol te gaan spelen. Hij maakte onlangs zijn seizoensdebuut. Die race zal hem hebben verbeterd. In hetzelfde vak start ook Mr Crazed (2) die in uitstekende conditie aan de start komt. De ruin draait een prima seizoen en heeft geen problemen met de afstand. Hij heeft veertig meter startvoordeel op Qahar Q.C. (5). Dit is een stayer van formaat die wel in staat wordt geacht deze handicap te overbruggen. Hij heeft de steun van Torbjörn Jansson. Ook Cupido Sisu (6) gaat zich normaliter met de prijzenverdeling bemoeien.

Plaats 1:   Mr Crazed (2)
Plaats 2:   Qahar Q.C. (5)
Plaats 3:   Carmine Am (1)
Plaats 4:  Cupido Sisu (6)

 

Race 3 –  3-åriga och äldre 25.001 - 70.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter autostart

Mellby Hoffa (6), getraind door Timo Nurmos, verschijnt met twee overwinningen op rij aan de start. De ruin won beide keren zeer ruim zodat we hem in deze race niet zomaar geklopt zien worden. Daniel Redén komt aan de start met Again Kronos (1) die na een periode van een maand of twee weer aan de start verschijnt. Hij heeft dit seizoen tweemaal gelopen en werd beide keren uitstekend tweede. Italiano Boko (7) doet het dit seizoen heel behoorlijk. Winnen zat er nog niet in maar dat duurt niet lang meer. Hij is er aan toe. Forza Del Hornline (5) is trouw en heeft opnieuw uitzicht op een klassering.

Plaats 1:   Mellby Hoffa (6)
Plaats 2:   Again Kronos (1)
Plaats 3:   Italiano Boko (7)
Plaats 4:   Forza Del Hornline (5)

 

Race 4 – Treåringslopp, 2140 meter autostart

Elf driejarigen in deze vierde race van de avond. Geoffrey D'am (4) beviel in Jägersro met een derde plaats in een race waarin hij de gehele weg aan de kop lag. Hij stond de hele tijd onder druk maar weerde zich knap. In de slotfase moest hij zijn meerdere erkennen in Dominic Wibb en werd hij ook nog geklopt voor het tweede geld. Mellby Hurricane (11) komt uit de vormstal van Timo  Nurmos. De zoon van Going Kronos heeft vorm en verbeterde in zijn laatste start zijn record naar 1.14,5 over 2140 meter. Piteraq (6) is een snelle Amerikaanse import van Ville Karhulahti. De Finse trainer heeft met hem een talentvol paard in handen. Dat werd recentelijk bevestigd met een snelle overwinning. My Sweden (8) is snel maar heeft het ditmaal niet getroffen met startnummer. Een klassering moet echter wel mogelijk zijn.

Plaats 1:   Geoffrey D'am (4)
Plaats 2:   Mellby Hurricane (11)
Plaats 3:   Piteraq (6)
Plaats 4:   My Sweden (8)

 

Race 5 - Lärlings- & Ungdomslopp, 1640 meter autostart

in deze race komen twaalf deelnemers in actie over de mijl. Thunder Rick (6) moet deze klus succesvol kunnen afronden. De vosruin komt met aansprekende resultaten aan de start. Aan zijn binnenkant start de door Timo Nurmos getrainde I Am Rapida (5). Het fokproduct van Jan Bierma heeft een goede mijl in de benen. Very Charming (1) moet aan de binnenkant vertrekken. De vorm van de vijfjarige ruin lijkt prima. Een klassering zit er zeker in. Van de overige deelnemers noemen we nog Tiger Journey (8) en Jordan (3)

Plaats 1:   Thunder Rick (6)
Plaats 2:   I Am Rapida (5)
Plaats 3:   Very Charming (1)
Plaats 4:   Tiger Journey (8)

 

Race 6 - Treåringslopp Ston, 2140 meter autostart

Atlanta (4) maakte vorige week een zegevierend debuut. Erik Adielsson bracht haar rustig op de benen maar had bij het aansnijden van de eerste bocht al wel de leiding in handen. Die koppositie zou zij niet meer afstaan. Een hele ruime en eenvoudige overwinning. Ulf Ohlsson rijdt de merrie nu omdat Adielsson verplichtingen heeft voor Stig H Johansson. De door hem getrainde Amerikaanse Missy Goldfinger (3) liep de laatste keer ongeplaatst een nieuw record. Die race zal haar goed hebben gedaan. In het tweede gelid start Lady Rise (9) en deze Amerikaanse merrie van Daniel Redén lijkt op dit moment net even verder. Twee starts leverden even zoveel overwinningen op. Zoreen (5) maakte onlangs haar debuut voor trainer Björn Goop. Ze ging lang aan de leiding, maar bleef uiteindelijk met legen handen staan. We houden vertrouwen in de merrie.

Plaats 1:   Atlanta (4)
Plaats 2:   Lady Rise (9)
Plaats 3:   Zoreen  (5)
Plaats 4:   Missy Goldfinger (3)

 

Race 6 – V86-1 Jägersro, Jägersro Supersprint 2019, 1140 meter autostart

In dit eerste onderdeel van de V86 gaan we naar Jägersro waar de Supersprint op het programma staat. Dit is een opdracht die M.T.Insider (5) wel ligt. Hij won eerder dit seizoen al de Travronden Speedrace op Solvalla en in Gävle de Midroc – Supersprinten. De ruin kan enorm vertrekken. Dat zal ook moeten met Xlnt Chili Tripel (4) aan de binnenkant. Dit is een echte sprinter. Lutfi Kolgjini is met zijn offensieve rijstijl kansrijk met Mr Lindy (3). Eind juli won deze ruin met Jorma Kontio nog over de mijl. Rajah Press (2) laat hele snelle tijden zien over de mijl. Ook hij behoort zeker tot de kanspaarden. Eem mooie open race.

Plaats 1:   M.T.Insider (5)
Plaats 2:   Rajah Press (2)
Plaats 3:   Xlnt Chili Tripel (4)
Plaats 4:   Mr Lindy (3)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, Fördel Ston, 2640 meter autostart

Danilo Brick (5) kan beter dan zijn prestaties doen vermoeden. Als hij de juiste gangen eronder houdt kan hij bij de eerste vier komen. De klasse daarvoor is aanwezig. Quick C.D. (4) is wat dat betreft betrouwbaarder. De ruin van Erik Svensson is bezig aan een hele constante reeks en dat werd bevestigd met een prima overwinning over 2640 meter in zijn laatste start. Ook Enge Kevin (3) hoort in het rijtje van kanspaarden thuis. Hij won recent nog over de afstand van vandaag. De vorm is nog altijd goed. Tot slot nog Bottnas Easy Cash (1) van Svante Båth. De zoon van Ready Cash won zijn laatste start in 1.14,5a – 2640 meter. Een goede zege waarbij hij moest beginnen in het tweede gelid.

Plaats 1:   Quick C.D. (4)
Plaats 2:   Bottnas Easy Cash (1)
Plaats 3:   Danilo Brick (5)
Plaats 4.   Enge Kevin (3)

 

Race 7– V86-3 Jägersro - 3-åriga och äldre 170.001 - 395.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 1640 meter autostart

En we maken even weer een uitstap naar Jägersro, een leuk sprintnummer met twaalf deelnemers. De favoriet start gelijk aan de auto. Taiga Woodland (6) kwam in zijn laatste twee starts in actie over de mijl. Beide keren leverde dat een overwinning op waarbij hij zijn record bijstelde naar 1.10,9. Het waren twee ruime zeges. Get Ready On Tour (1) is een allround koerspaard die een hele goede mijl in de benen heeft. De getoonde tijden zijn erg goed. Ook Cassiopeia (7) verschijnt met een mooie reeks aan de start. De merrie van Nicolaj Andersen stelde haar record bij naar 1.11,4; een overwinning over de mijl. Scotch Brodde (9) moet beginnen in het tweede gelid. Dat is niet gelijk een nadeel.

Plaats 1:  Taiga Woodland (6)
Plaats 2:  Get Ready On Tour (1)
Plaats 3:  Cassiopeia (7)
Plaats 4:   Scotch Brodde (9)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, Amatörsprinter, 1640 meter autostart.

De amateurs in actie over de mijl. De door Timo Nurmos getrainde Victory Topline (4) maakt goede kansen op de overwinning. De ruin is snel over de mijl, echter ook niet altijd even betrouwbaar. Goede prestaties worden afgewisseld met mindere. Chapuy (6) is wat dat betreft betrouwbaarder. Rajah Silvio (11) won zijn laatste twee starts over de mijl. Toen startte hij vanuit het eerste gelid; nu is dat niet het geval. Toch verwachten we hem in de voorste gelederen. Ook Son Of Triton (10) begint in het tweede gelid. De vorm is goed en een plaatsgeld moet zeker lukken.

Plaats 1:   Chapuy (6)
Plaats 2:   Victory Topline (4)
Plaats 3:   Rajah Silvio (11)
Plaats 4:   Son Of Triton (10)

 

Race 8 – V86-5 Jägersro, Stolopp, 2640 meter autostart.

In deze race op Jägersro komen de merries in actie. Ilydia Boko (5) is bezig aan een heel mooi seizoen. De merrie won al een aantal keren en was de laatste keer op Jägersro goede tweede in een snelle 1.13,1. De Deense Cash Flow (8) met Flemming Jensen komt met goede resultaten over vanuit Denemarken. Er werd dit seizoen al viermaal gewonnen waarvan driemaal uit haar laatste drie starts. Twinkle Face (2) werd nipt geklopt om zich te plaatsten voor de Derbystoet. Daarna bleef ze ongeplaatst. Haar vorm lijkt nog altijd aanwezig. True Devotion (6) moet op grond van haar klassen een plaats kunnen belopen. Het koersverloop is even bepalend met dit startnummer.

Plaats 1:   Ilydia Boko (5)
Plaats 2:   Cash Flow (8)
Plaats 3:   Twinkle Face (2)
Plaats 4:  True Devotion (6)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, Stolopp,  2140 meter autostart.

Divine (2) zette op de baan van Eskilstuna een sterke prestatie neer. Na een rustig begin ging zij na achthonderd meter in de aanval en streek neer naast het koppaard. Ze zette haar aanval door en nam de leiding over. Ze rondde de koers erg sterk af in een snelle tijd. Indiana Boko (6) werd derde in een serie van de Derbystoet. Daarna bleef zij ongeplaatst. In dit veld liggen de kansen iets beter voor de Nurmos-pupil. Musique D'inverne (7) lijkt per start te verbeteren. Een plaats bij de eerste drie is goed mogelijk. I'm Sailing (8) lijkt zelfs iets beter in vorm maar heeft een slecht nummer. 

Plaats 1:   Divine (2)
Plaats 2:   Indiana Boko (6)
Plaats 3:   I'm Sailing (8)
Plaats 4:   Musique D'inverne (7)

 

Race 9 – V86-7 Jägersro, Fördel Ston, 2140 meter autostart.

Marcello Wibb (2) werd in de serie van de Svenskt Travderby derde achter Inti Boko en Smokin Joe. Dat was in die race het maximale die dag. In die vorm heeft hij hier een eerste kans. Johan Untersteiner treft een aantal goede tegenstanders waaronder Infinitus (3) met Joakim Lövgren. De vijfjarige ruin draait tot nu toe een heel goed seizoen. Peter Untersteiner heeft twee ijzers in het vuur. Julia Af Solnäs (5) won al tweemaal en deed het goed over de mijl. Vandaag wordt zij gereden door Henriette Larsen. Peter komt zelf in actie met Magic Happens (8) die een recordverbetering naar 1.11,4 bevestigde met een goede overwinning. Baxo Epice (6) deed het goed in zijn thuisland Denemarken maar treft nu goede concurrentie.

Plaats 1:   Marcello Wibb (2)
Plaats 2:   Infinitus (3)
Plaats 3:   Julia Af Solnäs (5)
Plaats 4:   Magic Happens (8)

 

Race 10 – V86 8 Solvalla, Fyraåringslopp 2140 meter autostart.

De dag wordt afgesloten met een race voor vierjarigen. Na afloop van deze race weten we hoe succesvol deze is verlopen voor Timo Nurmos want met Deede Star (10) heeft hij opnieuw een kanshebber. De ruin won de laatste keer over de mijl in een sterke tijd op de baan van Rättvik met Jorma Kontio. Zij kunnen op herhaling in deze race. Messiah (4) presteert constant en doet zeker mee om de voorste plaatsten. Mas Capacity (5) won dit seizoen al vijf koersen uit tien starts. De overige races was hij niet altijd in het geld. Wordt het vandaag alles of niets? Speedy Tilly (13) heeft het tweede gelid. De vierjarige steekt momenteel in hele goede vorm. Hij won zijn laatste start.

Plaats 1:   Deede Star (10)
Plaats 2:   Messiah (4)
Plaats 3:   Mas Capacity (5)
Plaats 4:  Speedy Tilly (13)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.